Lokaltidningens

Friday, 17 January, 15:12

Nyheter om Lokaltidningens

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 23 dec 19 kl. 04:00

Tomas Polvall: När demokratin blir hemlig dör den

Uppfattningen att det som händer utanför Lokaltidningens kommungränser inte är intressant är farlig. Det menar Tomas Polvall och ger en lokal folkomröstning som exempel..

Dagens Media - 29 nov 19 kl. 11:44

Personalslakt på Lokaltidningens säljavdelning

UPPGIFT. Bara 14 av över 40 säljare får vara kvar på Lokaltidningen som under hösten förvärvades av Bonnier News..

Dagens Media - 29 nov 19 kl. 11:44

Bekräftat: Stor kapning väntar Lokaltidningens säljavdelning

UPPDATERAD. Enligt uppgift till Dagens Media får bara 14 av över 40 säljare vara kvar på Lokaltidningen, som under hösten förvärvades av Bonnier News. Detta bekräftas nu av försäljningschefen Daniel Elm: ”Ja, det är stora neddragningar, men det finns en tydlig logik bakom besluten”..

Dagens Media - 28 nov 19 kl. 11:45

13 tjänster ska bort från Lokaltidningen och Hallå

Lokaltidningens sammanslagna redaktion ska bantas med 13 personer. Samtidigt utses tre nya chefer som ska leda den nya redaktionen..

Skånskan - 17 okt 19 kl. 17:13

Sydsvenskan köper Lokaltidningen

Skåne Bonnier News har genom HD-Sydsvenskan köpt samtliga katier i Lokaltidningen. Samtidigt köper Lokaltidningens tidigare ägare 7,3 procent av HD-Sydsvenskan och bolagets vd Stig Ørskov tar i och med det plats i HD-Sydsvenskans styrelse.Det är Lokaltidningen själva som går ut med nyheten.

Skånskan - 17 apr 19 kl. 05:00

Kommunalrådet om reportrar: Ni är troll

SVALÖV Kommunstyrelseordförande Fredrik Jönsson (C) bojkottar media och vägrar från och med nu att ha träffar med journalistkåren.
Hans reaktion kommer efter rapporteringen kring efterspelet av att alliansstyret sprack.
Under en presskonferens hävdade Fredrik Jönsson att media spridit fejknyheter och han kallade reportrar för ”troll”.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 15:14

Ahlfors ångrar ingenting

ESLÖV Miljöpartiets ordförande i Eslöv Lars Ahlfors hamnade ordentligt i hetluften på torsdagen sedan han lanserat ett alternativt budgetförslag för Eslöv 2019 som innehöll ett antal uppseendeväckande radikala förslag till stöd för ett mångkulturellt samhälle.
Lars Ahlfors ångrar ingenting men har nu avgått som ordförande.Hans budgetförslag gick bland annat ut på att införa nya ordningsregler i Eslöv så att motståndare till mångkultur skulle kunna gripas av polis och att de skulle uppmuntras att flytta från kommunen, samtidigt som jullovet och andra högtider med kristen bakgrund skulle förbjudas.

Skånskan - 11 nov 18 kl. 08:00

Livsmedelsbrist i sorgmärkt stad

Hässleholm är en sorgmärkt stad i spanska sjukans skugga när freden kungörs. Visserligen skrivs det i Norra Skåne den 12 november att farsoten avstannat i själva Hässleholm men att den fortfarande rasar i landsbygden runt omkring. Men snart tar andra nyheter över.

DN - 29 jun 18 kl. 18:36

Åklagare: Massmördaren blockerade utgångsdörr

Den för massmordet på Capital Gazettes redaktion misstänkte 38-åringen blockerade en dörr som ledde ut från Lokaltidningens lokaler, vilket hindrade medarbetare från att fly undan skottlossningen. Det uppger Wes Adams, åklagare i fallet..

Dagensanalys.se - 19 apr 18 kl. 08:56

SvD värvar Guldspadevinnaren Mathias Ståhle

Förra veckan korades hans redaktion till Årets redaktion. I helgen belönades han med Guldspaden för sin reportageserie Den svenska trollfabriken – och nu går Eskilstuna-Kurirens hyllade reporter Mathias Ståhle till SvD Näringsliv. Mathias Ståhle är en av landet mest uppskattade och uppmärksammade reportrar, nu senast för sin reportageserie om näthat, påverkansoperationer och trollkampanjer.

Blekinge Läns tidning - 29 jul 17 kl. 05:00

Lokaltidningens roll blir allt mer glokal

När sommarstiltjen bryts av den största politiska skandalen i Sverige på många år, är det BLT:s uppgift att inte bara rapportera om händelserna på riksnivå utan också skildra dem ur ett lokalt perspektiv..

Alingsås tidning - 31 mar 17 kl. 14:28

Förlängd rekonstruktion för Alingsås Tidning

På torsdagen blev det klart. Alingsås Tingsrätt medger att företagsrekonstruktionen för Alingsås Tidnings ägarbolag AB William Michelsens boktryckeri förlängs ytterligare tre månader, till 22 juni 2017.
– Verkligen skönt.

Kristianstadsbladet - 19 aug 16 kl. 21:00

Lokaltidningens kärna är den lokala närvaron

Den riktigt nära journalistiken är satt under hård press. Då är det viktigt att slå vakt om den lokala närvaron, själva kärnan i en lokaltidnings verksamhet..

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

Skånskan - 21 nov 15 kl. 06:00

”Det är så absurt att ens fråga om vi är främlingsfientliga”

INGELSTRÄDE Ulf Carling, en av Gunhild Carlings bröder som påstås ha uttalat sig främlingsfientligt, säger att anklagelserna är helt absurda. Han känner sig helt maktlös och beklagar att systern dragits in i detta,– Jag har sju timmars film från båda mötena. Där finns inget vi säger där som är främlingsfientligt, säger Ulf Carling.

Uppsalanyheter.se - 08 sep 15 kl. 21:59

Fångade norrskenet mitt i centrala Uppsala

Uppsalanyheters fotograf Peter Bohlin fotograferade "nattbilder" mitt i centrala Uppsala natten mot tisdag, han fångade det kraftiga norrskenet över Nybron en timme efter midnatt.Uppsalanyheters fotograf Peter Bohlin fotograferade "nattbilder" mitt i centrala Uppsala natten mot tisdag, han fångade det kraftiga norrskenet över Nybron en timme efter midnatt.   - Jag trodde inte att det var sant när jag såg bilderna och tänkte att det säkert var något som reflekterades från stadens belysning, men när jag såg Lokaltidningens artikel om norrsken förstod jag var det var, säger Bohlin.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 17 kl. 07:00

Chefredaktör Jonas Kanje om lokaltidningens framtid: ”Vi har en viktig roll i samhället och fler ser behovet”

HD:s Jonas Kanje och medieutredaren Anette Novak siar om Lokaltidningens framtid..

BT - 23 dec 14 kl. 08:14

Recension: Lysande om Lindgren

Det är något särskilt med Astrid Lindgren. Inte bara vi svenskar i vår nationalistiska yra anser det. 150 miljoner sålda böcker säger sitt.

Dagens Media - 19 dec 14 kl. 10:48

"C-motion om förändrat presstöd är förödande"

Per-Ingvar Johnssons (C) motion om att förändra presstödet, som fick grönt ljus av riksdagen tidigare i veckan, är förödande på många sätt. Det skriver Lokaltidningens chefredaktör Lotta Wahlqvist..

Uppsalanyheter.se - 03 nov 14 kl. 02:53

Kaipa Da Capo fyllde Kulturoasen

På söndagen fylldes Kulturoasen till bredden när Kaipa Da Capo med tre originalmedlemmar från kultbandet Kaipa spelade för första gången på över 35 år i Uppsala.På söndagen fylldes Kulturoasen till bredden när Kaipa Da Capo med tre originalmedlemmar från kultbandet Kaipa spelade för första gången på över 35 år i Uppsala.   Arrangerande Kulturhjältarna hade indikationer ganska tidigt på att Kulturoasen skulle bli välfylld på den unika spelningen.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 23:08

Turbulensen kring Norra Skåne vållade debatt

Kommunfullmäktige handlade i går om såväl omsorg som ny politisk organisation och badwill för Hässleholms kommun. Politikerna godkände bland annat en revisionsrapport om granskningen av biståndsbedömning inom omsorgsnämnden.
I revisionsrapporten pekar revisorerna på ett antal brister.

SmålandsPosten - 23 jun 14 kl. 06:47

Sommaren startar på allvar

De tre helgdagarna gick fort. Som så ofta blev det en helg fylld av det mesta. Glädje, lycka, sorg, olycka, förtvivlan, uppgivenhet.

Resume - 20 maj 14 kl. 07:00

Lokaltidningens app ger napp


Tuffa sparkrav – men Nya Wermlands-Tidningen, NWT, kan i alla fall glädjas över digitala framgångar.Nu har tidningen dragit igång en kampanj för sin framgångsrika app.Då är det många som hajar till..

Sydsvenskan - 10 maj 14 kl. 07:32

Trovärdighet är vår framtid

Ur ett demokratiskt perspektiv är det en sorglig historia som nu rullas upp i Hässleholm. Frågan är om det finns någon vinnare. När företagets alla journalister i veckan uttalade sitt misstroende mot chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk på Norra Skåne (vars systertidning är Skånska Dagbladet) var det kulmen på en historia som alla i mediebranschen följt minutiöst.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 06:47

Vem styr Kristianstadsbladet?


I Hässleholms kommun är det uppenbart att de ledande kommunalråden styr hur Lokaltidningens granskning om kommunpolitiken sker. De senaste dagarnas avslöjanden och mejlväxling visat hur kommunalråd till och med kan påverka ägarna och chefredaktören beträffande vilken journalist som ska ha uppdraget att granska just kommunalråden och kommunens verksamhet. Denna röra är naturligtvis helt oacceptabel i en öppen demokrati.

BT - 11 maj 14 kl. 09:12

Kritik och utveckling

Är det en lokaltidnings uppgift att kritiskt granska den bygd man verkar i? Svaret är ja. Är det en lokaltidnings uppgift att verka för sin bygds utveckling?

SmålandsPosten - 09 maj 14 kl. 07:00

Vädergudarnas växlande humör

Kinas rikaste man Wang Jianlin och hans bolag Wanda har satt igång bygget av världens största filmstad. Bygget som beräknas vara klart 2017 kommer bland annat att omfatta en filmstudio under vatten. En enorm satsning, som enligt Wang Jianlin själv blir den största investeringen någonsin inom film och tv-industrin.

YLE - 24 jan 14 kl. 07:46

L-U: Tidningen fick ny chefredaktör

Tidningen Länsi-Uusimaa får en ny chefredaktör. Tidningens redaktionschef Päivi Kallo tillträder som chefredaktör 1 mars. Nuvarande chefredaktör Jaakko Puomila övergår till tjänsten som förlagschef för Länsi-Uusimaa.

SmålandsPosten - 19 nov 13 kl. 08:10

Jonas Karlsson: God jul

Jonas Karlsson har tidigare skrivit tre novellsamlingar som alla haft en skruvad och absurd ton i sitt berättande. Med kortromanen God Jul lämnar Jonas Karlsson novellens format; men han lämnar inte helt det skruvade och absurda. I stället förfinar han det till en berättelse som är så realistisk att det som sker skulle kunna hända.

BT - 15 nov 13 kl. 07:53

Prickfritt berättat av Jonas Karlsson

Jonas Karlsson har tidigare skrivit tre novellsamlingar som alla haft en skruvad och absurd ton i sitt berättande. Med kortromanen God Jul lämnar Jonas Karlsson novellens format; men han lämnar inte helt det skruvade och absurda. Istället förfinar han det till en berättelse som är så realistisk att det som sker skulle kunna hända.

SVT - 05 nov 13 kl. 08:56

SD hotade tidning med ”bloggstorm”

Lokaltidningens fotograf stoppades på partiets Kalmarmöte..

Vimmerby Tidning - 03 dec 12 kl. 08:15

Julölet testat och klart

För trettonde året ställde Wimmerby Ölsällskap sina smaklökar till Lokaltidningens förfogande för att testa årets julöl. Tolv olika öl från tolv olika bryggerier! Eftersom sällskapet i tidigare provningar visat sig föredra de lite tyngre, beskare och smakrika ölsorterna var det ingen överraskning att årets vinnare, för andra gången på tre år, kommer från ett litet bryggeri utanför Hedemora i Dalarna..

Kristianstadsbladet - 29 feb 12 kl. 09:00

"Tydlig skillnad mellan poserandet och praktiken"

Kristianstadsbladets kulturskribent Peter Viktorsson ogillar samarbetet inom Gota Media som presenterades igår, där fyra rikskända skribenter tillförs kultursidan. Sune Johannesson svarar.
Nyligen fick Sydsvenskans Per Svensson Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen.

Eurosport - 04 okt 11 kl. 20:17

Fotboll - Allsvenskan - Ajdarevic om bojkotten: "Borde inte ta in bönder"

Foklbladet hävdar att Astrit Ajdarevic bojkott beror på ett lågt spelarbetyg. Själv vill han inte ödsla tid på att bemöta Lokaltidningens påstående. "De är amatörer.

Sydsvenskan - 14 sep 11 kl. 06:30

Högskolan gör sig redo för värvningar

För många tar det emot att prata om ett liv efter Saab. Men de som är Trollhättans framtid ser fler möjligheter än problem. -?

Dagen - 26 aug 11 kl. 03:00

Symötet har och ger kraft

Stickkampanjen visar på kärlek, tro och energi och ger därmed hopp till oss alla

Jag är djupt fascinerad av lokala tidningar. På besök, hemma i Småland, kastar jag mig över Jönköpingsposten och Värnamo nyheter. Nyhetsvärde och journalistisk kvalitet lämnar jag oftast därhän.

Kristianstadsbladet - 25 feb 13 kl. 07:00

Lokaltidningens stora utmaning

Foto: Privat
I fredags kom nya upplagesiffror som visar på fortsatt fall för tidningsbranschen, även om just den här tidningen klarar sig bra. Trots att många tror på en god framtid för lokaltidningen, menar frilansjournalist Anders Mildner att hotet från internet kan bli en alltför besvärlig utmanare.
När man pratar om tidningarnas framtid är det en sak man måste vara medveten om.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hylands storhet började i Karlskoga

Hylands storhet började i Karlskoga. Det hävdar Petter Bengtsson som arbetar på en doktorsavhandling om just Lennart Hyland. En del av materialet till avhandlingen har han hittat i Lokaltidningens källare i Karlskoga..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hade scoop om Löfven - valde nyhet om mus

Det var Västerbottens Folkblad som avslöjade att Stefan Löfven blir ny ledare för Socialdemokraterna. Men trots drömscoopet dominerades Lokaltidningens förstasida i morse med nyheten om en mus..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.