Livskvalité

Monday, 18 February, 21:13

Nyheter om Livskvalité

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 13 jan 19 kl. 15:00

Snart kan vi snarka i bilen

MOTOR En omvälvande revolution rycker allt närmare. Tiden vi i dag tillbringar bakom ratten kommer att kunna frigöras till annat.
I framtidens självkörande bilar ska vi kunna sova och vakna upp utvilade eller läsa, jobba och titta på film.

SVT - 23 dec 18 kl. 10:34

Färre mediciner och högre livskvalité efter demensutbildning

– Det viktiga är att bemöta personer med demens på rätt sätt, men även att involvera dem och att försöka dra ner på medicineringen. Det säger Martina Wellberg-Bengtsson, som leder ett demensboende i Munka-Ljungby i Ängelholms kommun. Där satsar man på utbildning enligt Silviahemmets vårdfilosofi..

Dagen - 19 dec 18 kl. 14:38

Grön satsning vill ge ökad livskvalité i naturnära miljö

Att få fler kommuner att upptäcka tjusningen med arbetsträning i naturnära miljö. Det är ett av målen för Hushållningssällskapets koncept Grön Arena. – Vi gör allt vi kan för att sprida detta över landet, säger Christer Yrjas på Grön Arena nationellt..

Dagen - 19 dec 18 kl. 14:38

Grön satsning vill ge ökad livskvalité i naturnära miljö

Att få fler kommuner att upptäcka tjusningen med arbetsträning i naturnära miljö. Det är ett av målen för Hushållningssällskapets koncept Grön Arena. – Vi gör allt vi kan för att sprida detta över landet, säger Christer Yrjas på Grön Arena nationellt..

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 16:42

Hybridkrigföring, del 3: Det lokala spelets psykologi från europeiskt och svenskt perspektiv, insikter och följdfrågor

Detta är det sista av tre inlägg om Försvarsutbildarnas föreläsning Att spela spelet ”Den Ryska Världen” – en tolkning av Krimhändelserna, lärdomar och slutsatser för den europeiska säkerheten. Första delen hittas här. Andra delen hittas här.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 18 kl. 15:15

Livskvalitékväll i Ängelholm om att vara präst på sjukhus och i fängelse

Björn Kjellström och Therèse Andrée Kjellström medverkar..

Hela Gotland - 30 sep 18 kl. 11:15

"Överdrivet spelande hänger ihop med livskvalité"

Spel på datorer, konsoler och mobila enheter har blivit en allt större del av vardagen för barn och ungdomar..

Barometern - 05 okt 18 kl. 06:00

Ny ALS-forskning kan ge hopp och stöd

Den som insjuknar i ALS vet att sjukdomen är obotlig. Men hur kan patienten själv, anhöriga och vården höja den sjukes Livskvalité under de sista åren? Den frågan diskuterades vid en konferens om ALS i Kalmar..

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 18 kl. 18:30

Livskvalitékväll i Ängelholm om att förhindra barns självmord

Maria Ter-Borch förlorade sin dotter och vill nu hjälpa andra..

Expressen - 18 aug 18 kl. 17:08

Barbro, 70, uppfyllde sin dröm – simmade över Kalmarsund

I 40 år har Barbro Grufman, 70, drömt om att simma över Kalmarsund.Nu har drömmen blivit verklighet – och hon letar redan nya utmaningar.– Att simma ger mig Livskvalité, säger Barbro Grufman..

NSD - 06 aug 18 kl. 12:05

Kompetensen försvinner – då blir stan dummare

Kirunas framtid flyttar från stan – då sjunker utbildningsnivån sjunker, kompetensen och Livskvalitén..

NSD - 06 aug 18 kl. 22:18

"Detta är riktig livskvalité"

Sommarens sista gympapass hos Lulegymnasterna bjöd in till strålande träning trots regntunga moln..

Skånskan - 24 jul 18 kl. 12:09

Hunden Eddie drack algförgiftat vatten

Sjöbo Hunden Eddie av rasen papillon insjuknade plötsligt efter ett dopp i Vombsjön under måndagsmorgonen.Anna Hanson från Staffanstorp var på utflykt med sina sex papilloner tillsammans med hennes väninna som passar en cockerspaniel när olyckan inträffade.
Hundägaren hade i förväg kollat upp sjön på internet för att leta efter varningar, men fann inga sådana.

Sydöstran - 05 jul 18 kl. 06:00

I trädgråden frodas livskvalitén

Ett sextiotal personer besökte Helena Lindskogs trädgård på Bergåsa i samband med evenemanget Tusen trädgårdar i söndags. Sydöstran fick en egen rundvisning av den fantastiska tomten..

News55 - 08 maj 18 kl. 10:42

150 000 äldre har inte råd med tandläkare

Behovet av att gå till tandläkaren minskar inte med åren. Tvärt om. Som äldre är munhälsan en fråga om Livskvalité som påverkar den allmänna hälsan i stort.

Expressen - 12 maj 18 kl. 08:00

Jobba deltid – maxa livet och pensionen

Att gå i pension vid 62 – lyx för somliga, ett nödvändigt ont för andra efter åratal av slitsamma yrken.– Pensionera sig tidigt kan vara en investering i bättre Livskvalité och hälsa, säger Sharon Lavie, familjeekonom.Här ger hon sina bästa tips för alla som funderar på att glida in i pensionen via deltid..

News55 - 08 maj 18 kl. 10:42

150 000 äldre har inte råd med tandläkare

Allt fler äldre har inte råd med tandvård, trots att behovet av att gå till tandläkaren minskar inte med åren. Tvärt om. Som äldre är munhälsan en fråga om Livskvalité som påverkar den allmänna hälsan i stort.

Blekinge Läns tidning - 25 apr 18 kl. 14:00

I Karlskrona ska alla kunna lita på tryggheten

Många väljer att bo och leva i vår kommun tack vare vår fantastiska livsmiljö och attraktionskraft som finns i hela Karlskrona kommun. Vi har fantastiska tillgångar som skärgård, skog, natur och möjligheter till en rik fritid. En av de mest grundläggande förutsättningarna för Livskvalitén är att alla ska kunna lita på tryggheten.

Nyteknik - 08 mar 18 kl. 14:46

Här är däcket som renar luft och genererar el

Ett däck som renar stadsluft, genererar elektricitet och agerar kommunikationscenter. Goodyears koncept Oxygene är en riktig multikonstnär. Däcket kan hjälpa till att förbättra Livskvalitén och hälsan för stadsbor, säger Chris Delaney på företaget..

DN - 24 jan 18 kl. 15:56

Undersökning: Sverige sjätte bästa landet i världen

Sverige tycks uppfattas som ett land där invånarna har hög Livskvalité och lika rättigheter. Detta gör att Sverige nu placerar sig som sjätte bästa land i världen 2018 enligt en ny undersökning..

Alingsås tidning - 03 mar 18 kl. 05:40

Motiveringarna till priserna

Handel betyder mycket i Alingsås kommun. Handelsföretagare tog hem tre av åtta priser vid Entreprenörsgalan i Alingsås. Läs alla motiveringarna här.

Corren - 08 mar 18 kl. 05:00

Klagande hemtjänstföretag får avslag

Förvaltningsdomstolarna ingriper inte mot Motala socialnämnds beslut att bryta avtalet med hemtjänstföretaget Livskvalité 1 AB..

DN - 19 feb 18 kl. 15:27

Stockholmarna litar allt mindre på polisen

Allt fler stockholmare utsätts för brott och de litar allt mindre på att polisen sköter sitt jobb. Otryggheten påverkar också Livskvalitén i allt större utsträckning. 18 procent av stockholmarna anser att otryggheten påverkar deras liv.

Blekinge Läns tidning - 31 jan 18 kl. 21:00

Josefin vill fortsätta att bryta tystnaden

Hon har gjort det förut. Nu gör hon det igen: Bryter tystnaden om en sjukdom som inte syns på utsidan. Josefin Svensson, 20, får veckans må bra-inspiration och en möjlighet att komma igång med den träning som kan höja hennes Livskvalité..

Vimmerby Tidning - 04 jan 18 kl. 14:00

Viktigt med internet på äldreboende

Precis som för unga är internet en del av många äldres liv. Forskning visar att internet ökar äldres Livskvalité eftersom det blir lättare att hålla kontakt med närstående..

NT - 16 dec 17 kl. 16:00

Dansare önskar dansbana i centrum

En utedansbana i Refvens grund skulle främja Livskvalitén hos Norrköpingsborna och stärka stadens roll som musikstad, enligt ett medborgarförslag..

LV - 08 dec 17 kl. 19:00

När ska vägguppen fyllas igen?

Leif Svensson (V) ställer en interpellation till kommunalrådet Tomas Kronståhl (S), när gupp i cykelbanor och vägar ska åtgärdas efter det att fiber har grävts ned i marken. - Det blir inte Livskvalité varje dag när transporter från och till hemmet startas och avslutas med en gupp..

Politologerna - 05 dec 17 kl. 08:00

Lucka #5: Äldres politiska inflytande

Den senaste tiden har ämnet äldrefrågor och äldres politiska inflytande kommit upp i olika sammanhang. Med tanke på de stora välfärdsutmaningar Sverige och många andra västländer står inför med en allt större åldrande befolkning är det kanske inte så konstigt att fokus riktas just mot äldrefrågor och äldre väljare. Med äldre väljare avses personer som är 65 år eller äldre, det vill säga personer från pensionsålder och uppåt.

Magazin24 - 29 okt 17 kl. 08:00

Hjälmaren, rent vatten vår livskvalité

Niklas Ingerstedt om Hjälmarens Vattenvårdsförbund..

GöteborgsPosten - 16 okt 17 kl. 05:00

Cwejman: Låt äldre bo kvar hemma

Istället för dyra nybyggen kan mycket vinnas på att tillgänglighetsanpassa bostäder som äldre kan bo i. Det är en åtgärd som inte bara sparar enormt mycket pengar för kommunerna utan bidrar även till Livskvalitén..

ÖstersundsPosten - 15 okt 17 kl. 13:53

Se Kalles fantastiska bilder från Bruksvallarna: "Att bo här är den största livskvalitén"

Nypistade skidspår och ett vackert grönt norrsken, ja det är inte konstigt att Kalle Skarefjälls bild från Bruksvallarna gillas av många. Närheten till natur och fjäll fick honom att lämna Dalarna och flytta hit för nio år sedan..

NT - 09 okt 17 kl. 07:00

Maria hittade livskvalitén bland honung och bin

Maria Mossberg var utmattad och behövde göra en stor livsförändring..

Länstidningen i Jämtland - 15 okt 17 kl. 13:53

Se Kalles fantastiska bilder från Bruksvallarna: "Att bo här är den största livskvalitén"

Nypistade skidspår och ett vackert grönt norrsken, ja det är inte konstigt att Kalle Skarefjälls bild från Bruksvallarna gillas av många. Närheten till natur och fjäll fick honom att lämna Dalarna och flytta hit för nio år sedan..

Corren - 14 sep 17 kl. 19:42

Beskedet: Kommunen bryter med företaget

Från och med den 2 oktober får företaget Livskvalité inte längre utföra hemtjänstinsatser inom Motala kommun..

Norrtelje Tidning - 08 sep 17 kl. 11:00

60 000 – och fler ska det bli: "Det finns något för alla i Norrtälje kommun"

60 000–gränsen är nådd och nu siktar Norrtälje kommun för att än fler ska få plats. Målet är att till år 2040 kunna erbjuda god Livskvalité för minst 77 000 invånare.
– Det finns ett jättestort intresse för att bo och bygga i Norrtälje kommun , säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (S)..

Trelleborgs Allehanda - 04 aug 17 kl. 00:01

De vill installera extra minne hos demenssjuka

Trelleborg söker demenssjuka som vill delta i en studie där en app fungerar som ett extra minne. Forskningsprojektet siktar på att förbättra både trygghet och Livskvalité..

LV - 31 maj 17 kl. 18:22

Allt finns i storstäderna, allt utom natur och livskvalité

Det vet vi alla, vi som var med redan på den tiden somrarna var somrar och vintrarna vintrar, att om man spelar Monopol så vinner man om man lyckas lägga beslag på Norrmalmstorg..

Supermiljöbloggen - 04 maj 17 kl. 18:54

Ny nationell cykelstrategi

En nationell cykelstrategi för ökad och säker cykling som ska bidra till ett hållbart samhälle och hög Livskvalité i hela landet. Så låter regeringens nya satsning på cykling. Med den är planen att minska resandets miljöpåverkan och trängseln i tätorter samt bidra till en bättre folkhälsa.

LV - 04 maj 17 kl. 18:00

Vill ha bättre rehabilitering efter cancersjukdom

Malin Sjölander (M) vill standardisera rehabiliteringen efter en lyckad cancerbehandling. Det skulle enligt henne, göra att de drabbade personerna når en bibehållen Livskvalité och kommer snabbare tillbaka till arbetslivet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.