Lisen Bratt

Wednesday, 25 May, 07:15

Nyheter om Lisen Bratt

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 25 nov 15 kl. 12:51

PSG överraskade lille Hjalmar, 8: "Chockad"

Hjalmar Fredricson, 8, vädjade på Instagram om biljetter till kvällens match mellan Malmö FF och Paris Saint-Germain. Då gjorde PSG ett överraskningsbesök på Piratenskolan i Kivik. – Hjalmar såg helt chockad ut, säger mamman Lisen Bratt Fredricson..

Blekinge Läns tidning - 23 jan 16 kl. 08:00

Entreprenören som kan kommunicera med hästar

Hoppryttaren Lisen Bratt Fredricson är driftig, orädd av sig och kan läsa av hästar. En utmärkt kombo inte bara på hinderbanan, utan även när hon startar företag..

Trelleborgs Allehanda - 21 jan 16 kl. 03:00

Entreprenören som kan kommunicera med hästar

Hoppryttaren Lisen Bratt Fredricson är driftig, orädd av sig och kan läsa av hästar. En utmärkt kombo inte bara på hinderbanan, utan även när hon startar företag..

YA - 06 okt 15 kl. 03:01

Idrotten stängd för vissa

Idrott – en klassfråga? Definitivt. Brist på pengar hindrar massor av barn och ungdomar från att komma in i idrotten.

YA - 06 okt 15 kl. 03:01

Idrotten stängd för vissa

Idrott – en klassfråga? Definitivt. Brist på pengar hindrar massor av barn och ungdomar från att komma in i idrotten.

Sydsvenskan - 02 jul 14 kl. 05:30

Babyboom i hopplandslaget

Svensk landslagshoppning står inför rena babybommen – förlåt, babyboomen.
– Ja, de där förstagångspapporna får en del att tänka på. Visst kan de satsa, men det gäller att ta bort något annat, säger Lisen Bratt Fredricson med ett skratt..

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 14 kl. 12:18

Stephanie vill erövra världen

Foto: Hanna F.Ellborg
Beridare. Där har ni Stephanie Holméns något udda yrkesroll.

YA - 03 jun 14 kl. 14:30

De rustar för hästfest i Grevlunda

Foto: Emma Lawesson
Förberedelserna är i full gång på Grevlundagården. Funktionärer i alla åldrar från Österlens ridklubb bär hinder, reser tält och bygger banor. På onsdag börjar hästfesten som samlar folk från hela Hästsverige.

DN - 11 maj 14 kl. 08:00

Livet efter Ryttareliten

En entreprenör och en konstnär. Tillsammans är de Sveriges mest framgångsrika ryttarpar.Lisen Bratt Fredricson och maken Peder Fredricson söker ständigt nya vägar för att utveckla både sig själva och sin verksamhet.

SVT Debatt - 25 mar 14 kl. 07:00

SVT bekräftar fördomar om ridsporten

RYTTARELITEN TV-programmet Ryttareliten riskerar cementera bilden av ridning som en sport endast för överklassen. Det hade varit klädsamt om åtminstone en av elitryttarna kom från något enklare förhållanden. Har SVT för avsikt att bekräfta fördomar?

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Spännande och exklusiv inblick i ryttarelitens värld

Senast jag träffade ryttaren Lisen Bratt Fredricson var under OS i London 2012.Dagen innan hade hon kraschat med sin häst Matrix, men trots att hon var helt mörbultad och knappt kunde gå red hon för hopplandslaget – med den äran.Den scenen säger mycket om personen Lisen Bratt Fredricson och i SVT:s dokumentärserie Ryttareliten som har premiär i SVT får vi följa sex elitryttare under ett år där Lisen och hennes man Peder Fredricson är två av dem.

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 08:16

Talanger redo att ta plats i EM

En generationsväxling är på väg i det svenska hopplandslaget. Det finns en handfull unga talanger som står på gränsen att ta över, men inte förrän nästa år. Inte förrän efter VM i Frankrike om ett halvår.

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 05:30

Talanger redo att ta plats i EM

En generationsväxling är på väg i det svenska hopplandslaget. Det finns en handfull unga talanger som står på gränsen att ta över, men inte förrän nästa år. Inte förrän efter VM i Frankrike om ett halvår.

BT - 25 feb 13 kl. 07:57

Trånga läktare det enda hindret

Alla öser hyllningar över hopptävlingarna i Borås. Bara en randanmärkning: synd att inte läktarna är större. Lisen Bratt Fredricson med Matrix försvarade mästerligt segern från i fjol, tog emot vinstchecken på 250 000 kronor och strödde sedan beröm över arrangörerna av Gina Tricot Grand Prix.

BT - 24 feb 13 kl. 14:14

Helgens sport i korthet

Helgens idrottshändelser i Sjuhärad med omnejd. BASKET: Borås Baskets utvecklingslag besegrade Tälje Knights med 87?62 i basketettan.

BT - 24 feb 13 kl. 14:14

Helgens sport i korthet - Mark leder mot Kvarnby

Följ Marks SM-slutspelsmatch mot Kvarnby samt läs om helgens idrottshändelser i Sjuhärad med omnejd. BASKET: Mark Basket spelar just nu andra matchen i kvartsfinalgrupp B i damligans SM-slutspel. För motståndet står Kvarnby.

BT - 24 feb 13 kl. 14:14

Helgens sport i korthet - Mark vann rysare mot Kvarnby

Mark slog Kvarnby i damligans SM-slutspel. Läs om det, och helgens övriga idrottshändelser i Sjuhärad med omnejd, här. BASKET: Mark Basket har i dag spelat andra matchen i kvartsfinalgrupp B i damligans SM-slutspel.

Magazin24 - 10 okt 12 kl. 16:39

Toppryttare till Strömsholm

I morgon torsdag drar Volkswagen Grand Prix i gång på Strömsholm. Mellan den 11-14 oktober är det 84 ekipage som ska tävla i Volkswagen Grand Prix på Strömsholm. Det är den andra deltävlingen och startfältet bjuder på några av landets bästa ryttare, exempelvis Lisen Bratt Fredricson, Daniel Zetterman och Malin Baryard Johnsson.

NT - 17 aug 12 kl. 22:23

Sverige åkte ur högsta hoppligan

Sverige slutade på sjunde plats i nationshoppningen i Dublin och blev därmed även sjua totalt. Det betyder att Sverige ramlar ur högsta serien. Efter första omgången i Dublin skuggade Sverige ledande Irland efter att både Angelica Augustsson och Jens Fredricson ridit felfritt.

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 18:34

Svenskt fiasko i lagfinalen

Foto: Scanpix
12 fel av Lisen Bratt Fredricson. 16 fel av Henrik von Eckermann. Det svenska hopplandslaget var långt från medaljerna i lagfinalen i OS.

NT - 06 aug 12 kl. 16:29

Fredricson inledde med ett nedslag

Dagens laghoppning är nu igång där Sverige har förhoppningar om en medalj. Jens Fredricson inledde utmärkt för svensk del. Inför 23 000 åskådare på läktarna hade Fredricson på 14-åriga valacken bara ett nedslag och visade bättre hoppning än i söndags då han hade åtta fel.

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 12 kl. 15:15

Laghoppningen har startat

Måndagens laghoppning är nu igång där Sverige har förhoppningar om en medalj. Först ut på banan i Greenwich Park var Luciana Diniz, Portugal, på Lennox som hade fyra fel. Första svenska ekipaget är Jens Fredricson på Lunatic som startar som 27:a.

NT - 06 aug 12 kl. 09:55

Övervann smärtan - och får medalj?

Lisen Bratt Fredricson reste sig från smärtorna och tog sig upp i sadeln igen..

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 12 kl. 09:58

Övervann smärtan ? och får medalj?

Lisen Bratt Fredricson reste sig från smärtorna och tog sig upp i sadeln igen. Varpå hon tog Sverige närmare en medalj i nationshoppningen. I dag avgörs finalen..

Expressen - 05 aug 12 kl. 17:00

"Jag kunde inte gå på toaletten själv"

Lisen Bratt Fredricson reste sig efter lördagens rejäla vurpa, övervann smärtorna och fick endast ett nedslag med Matrix. ? I går kunde jag inte gå på toaletten själv, jag kunde inte lyfta benet, ingenting.

NT - 05 aug 12 kl. 12:13

Svenska laget komplett i hoppningen

Lisen Bratt Fredricson har skakat av sig lördagens våldsamma krasch med Matrix och är tillbaka i sadeln när laghoppningen fortsätter i Greenwich Park..

Sydsvenskan - 05 aug 12 kl. 12:44

Svenska hopplaget komplett

Lisen Bratt Fredricson har skakat av sig lördagens våldsamma krasch med Matrix och är tillbaka i sadeln när laghoppningen fortsätter i Greenwich Park..

Sydsvenskan - 04 aug 12 kl. 13:14

Ramlade i hästhoppning

Den svenska ryttaren Lisen Bratt stod för ett dramatiskt fall i hästhoppningens kval när hon och hästen Matrix kom helt fel till det tredje hindret. Bratt föll av hästen, men kunde resa sig och gå iväg på egna ben..

NT - 04 aug 12 kl. 14:04

Svensk ryttare föll i hästhoppning

Den svenska ryttaren Lisen Bratt Fredricsson stod för ett dramatiskt fall i hästhoppningens kval när hon och hästen Matrix kom helt fel till det tredje hindret..

Kristianstadsbladet - 30 jul 12 kl. 09:30

Zetterman fåordig om OS

Gärds Sommarmeeting hade ett gemensamt med London. Vädret. Där fanns också en och annan presumtiv OS-ryttare.

P3 - 13 jun 14 kl. 09:16

Ny ridpodd med Lisen Bratt Fredricson

Måndag den 23 juni är det premiär för Ridpodden, en podcast om hästar och ridning med Lisen Bratt Fredricson, en av Sveriges främsta hoppryttare..

Kristianstadsbladet - 16 jul 12 kl. 09:32

Inget OS i år för Bayard

Det visade sig bli en olycksdag, fredagen den trettonde, i alla fall. På söndagen meddelade Sylve Söderstrand att även Malin Baryards Tornesch är skadad. ?

Sydsvenskan - 16 jul 12 kl. 08:33

Skadan som stoppar Baryard

Malin Baryard Johnsson missar OS. I stället får Lisen Bratt Fredricson, Österlens RK, chansen i London på sin lovande häst Matrix..

BT - 09 jul 12 kl. 21:27

Hela den svenska OS-truppen

Sverige skickar 135 aktiva och nio reserver till OS i London. Här är hela truppen: Badminton: Henri Hurskainen. Bordtennis: Jörgen Persson, Pär Gerell, Jens Lundqvist.

Magazin24 - 09 jul 12 kl. 07:41

Fredricson ordinarie i OS

Nu är det helt klart att Strömsholms Jens Fredricson får rida i OS. På söndagen blev det klart att Strömsholms stallmästare Jens Fredricson är en av de uttagna till hopplaget i OS, enligt vlt.se.

Trelleborgs Allehanda - 28 jun 12 kl. 14:30

"Otroligt stolt över startfältet"

Foto: Claes Nyberg
Att de svenska landslagen i hoppning och dressyr OS-genrepar i Falsterbo är rena bingon för arrangörerna. ? Jag är otroligt stolt över startfältet.

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 12 kl. 18:51

Sverige trea i fransk laghoppning

Sverige blev trea i säsongspremiären av nationshoppningarnas toppliga i La Baule i Frankrike sedan Jens Fredricson, Peder Fredricson, Lisen Bratt Fredricson och Henrik von Eckermann alla avslutade med noll fel. ? Målsättningen var att komma bland de tre, och vi hoppades på det, men sedan gäller det ju att få till det också, säger förbundskaptenen Sylve Söderstrand..

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 12 kl. 13:47

Svenska ryttarna i Scandinavium

Hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand har tagit ut följande ryttare till Göteborgs hästshow i Scandinavium 23?26 februari: Rolf-Göran Bengtsson, Malin-Baryard-Johnsson, Angelica Augustssson, Henrik von Eckermann, Lisen Bratt Fredricson, Niklas Arvidsson, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Erika Lickhammer, Linda Heed, Helena Persson och Emma Emanuelsson..

NT - 14 feb 12 kl. 13:38

Svenska ryttarna i Scandinavium

Hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand har tagit ut följande ryttare till Göteborgs hästshow i Scandinavium 23-26 februari: Rolf-Göran Bengtsson, Malin-Baryard-Johnsson, Angelica Augustssson, Henrik von Eckermann, Lisen Bratt Fredricson, Niklas Arvidsson, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Erika Lickhammer, Linda Heed, Helena Persson och Emma Emanuelsson..

BT - 11 feb 12 kl. 12:21

De vann fredagens tävlingar

Fredagens tävlingar bjöd på andra kvalet till lilla rundan i 1,30, första kval till mellanrundan i 1,40 och en 1,45-hoppning. I startlistorna återfanns såväl landslagsryttare som rastade sina stjärnhästar som lokala hopp med finalplatser i blickfånget. Dagens första 1,30, som också var andra kval till lilla rundan, vanns av Sandra Carlsson från Värnamo, tätt följd av landslagsryttaren Alexander Zetterman.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.