Lisebergs

Monday, 23 October, 02:34

Nyheter om Lisebergs

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 30 sep 17 kl. 16:05

Bildserie: Mycket professionellt agerande av polisen i Göteborg

Det märks att det gått 16 år sedan Göteborgskravallerna. Idag är polisen mycket professionella och rensar i lugn och ro rent gatorna och skiljer demonstranter och motdemonstranter åt med minsta nödvändiga våldsinsats. Nedan följer en bildserie på hur polisen separarerade NMR och antifa.

Dagens Media - 20 sep 17 kl. 16:23

Vinstchans för Svensk Direktreklam i Doordrop awards

Lisebergs kampanj kan utses till årets bästa direktreklam..

Dagensanalys.se - 12 sep 17 kl. 10:01

Här är fem talare du inte vill missa!

Den 28 september är det dags för Customer Loyalty Conference – årets event för dig som jobbar med CRM och CX. Här av fem talare som du inte vill missa. Vi har endast ett fåtal biljetter med rabattkod kvar.

Jmini.se - 07 sep 17 kl. 11:57

Då öppnar Lisebergs nya skräcksatsning

”Bakom den igenbommade vindsdörren har tiden stått stilla. I nästan hundra år har barnen som ingen längre saknar varit inlåsta. De är ute efter hämnd och de tvekar inte att gå över lik för att överleva.

Dagensanalys.se - 01 sep 17 kl. 13:50

5 talare du kommer älska på Customer Loyalty Conference

Den 28 september är det dags för Customer Loyalty Conference – årets event för dig som jobbar med CRM och CX. Här av fem talare som du inte vill missa. Åsa Appelqvist, Liseborg Åsa arbetar som CRM chef på Liseberg och kommer under konferensen att dela med sig av arbetet med Lisebergs spännande CRM-resa.

Expressen - 22 jul 17 kl. 19:58

Lisebergs ilska – taxibilar blockerar handikapplatser

De så kallade handikapplatserna finns utanför Liseberg för att personer med exempelvis rörelsehinder lätt ska kunna ta sig in i parken. Men de ockuperas – av taxichaufförer som ofta vägrar flytta sig och är där för att ragga kunder. – Vi kontaktar såväl polis som säkerhetsbolag och parkeringsbolag men bilarna kommer tillbaka, säger nöjesparkens säkerhetschef Anders Fridehäll.

GöteborgsPosten - 24 aug 17 kl. 08:47

Hallå där, Ane Brun...

... som på fredag rundar av sin två år långa turné på Lisebergs stora scen Vad gör du just nu?.

Expressen - 09 jul 17 kl. 12:32

Polisens turistlarm från Liseberg: Fatalt

Lisebergs närområde har drabbats av en inbrottsvåg. I år har inbrotten runt nöjesparken i stort sett femdubblats jämfört med samma period i fjol, rapporterar P4 Göteborg.– Vi tycker det är jättetråkigt men vi försöker förebygga så gott vi kan, säger Luan Hani, jourhavande parkchef på Liseberg.

BT - 06 aug 17 kl. 17:10

Lisebergs näst bästa dag på 2000-talet – så många besökte

Det ostadiga men torra vädret i stora delar av landet kanske inte har varit det bästa för semesterfirarna. Men nöjesparkerna har gnuggat händerna. Antalet besökare hittills i år har ökat jämfört med förra året.

GöteborgsPosten - 25 jul 17 kl. 06:01

På Polketten går allt alltid som en dans

Den anrika dansbanan Polketten är ett kapitel för sig i Lisebergs historia. Ända sedan 1926 har den varit en arena för folklig dans. Sommarens elvadanser är en populär programpunkt..

BT - 26 jul 17 kl. 20:55

Grand final med sprudlande Lotta Engberg

Lotta Engberg bytte Lisebergs scen mot Svenljungas när hon i går gästade allsången. Med sång, dans och roliga anekdoter charmade hon publiken..

BT - 21 jul 17 kl. 08:27

Kaosinspelning blev BD-klassiker

Ikväll ställer sig Broder Daniels gamla frontman Henrik Berggren på Lisebergs scen i Göteborg. Någon som var med under bandets storhet på 90-talet var boråsaren Jennifer Ellinge, det är nämligen hon som filmat stora delar av videon till Fucking Åmål-kopplade "Underground"..

GT - 21 jul 17 kl. 10:00

Världsstjärnorna spelar i Göteborg i helgen

Mary J. Blige, Per Gessle och Broder Daniels tidigare frontman Henrik Berggren. Solen ser förvisso inte ut att skina över Göteborg i helgen – men för den nöjesintresserade väntar några späckade dagar.

GöteborgsPosten - 27 jun 17 kl. 21:13

Lisebergs nya satsning: 240 000 insekter

Liseberg satsar på att berika parkens växter, samtidigt vill de kunna sälja honung i höst. Nu har nöjesparken hyrt in tre bikupor. – Bin är viktiga och behövs i den biologiska mångfalden, säger Ylva Linder, miljöspecialist vid Liseberg..

BT - 14 jul 17 kl. 10:13

Lisebergs Håkan-utställning får gratis inträde

Håkan Hellström-utställningen på Liseberg får fri entré, skriver Göteborgs-Posten. Tidigare kostade det 75 kronor att gå in..

GT - 10 jul 17 kl. 21:59

Passagerare evakuerades från Lisebergs-attraktion

På måndagskvällen stannades en berg- och dalbana på Liseberg och passagerare fick evakueras.– Vi fick indikationer om att det fanns ett extra tåg i banan. Så då fick vi stoppa och tömma tågen, säger Fredrik Löfgren, parkchef på Liseberg.

GöteborgsPosten - 26 jun 17 kl. 13:12

Liseberg behåller Evert Taubes värld

Det har spekulerats och protesterats. Nu är det klart: Evert Taubes värld blir kvar i Lisebergs ägo. Detta efter ett styrelsebeslut på måndagen..

GT - 26 jun 17 kl. 14:27

Beskedet: Taube får vara kvar på Liseberg

Efter mängder av turer står det nu klart att Liseberg väljer att behålla Evert Taubes värld. Det bekräftade Lisebergs styrelse på måndagen.– Vi kände oss inte helt trygga i något av de förslag som kommit in från sådana som varit intresserade av att ta över sakerna, säger styrelsens ordförande Gunilla Carlsson till GP..

GöteborgsPosten - 29 jun 17 kl. 09:35

Lani Mo älskar sitt Bergsjön

På fredagskvällen spelar hiphop- och dancehallartisten Lani Mo på Lisebergs stora scen. För GP berättar han om den kommande plattan, kärleken till Bergsjön och hur det är att tröttna på det man älskar att göra..

GT - 09 jun 17 kl. 17:06

Vd:n förlorade kärleken – för att rädda Liseberg

Han kom in från ingenstans och fick i uppgift att förnya Liseberg.Därför arbetade Lisebergs vd Andreas Andersen, 45, dag och natt – vilket gjorde att hans make sedan 13 år valde att lämna honom.– Det fanns ingen plats för att fokusera på annat än jobbet, det är något jag kan ångra i dag, säger Andreas Andersen..

GT - 03 jun 17 kl. 14:50

Larmet om Liseberg: Maten kan vara farlig

Sättet som de förvarar sitt livsmedel på beskrivs som osäkert – och kan vara farligt för gästerna.Nu avslöjas bristerna inne på en av Lisebergs restauranger.– De uppfyllde inte riktigt kraven, säger livsmedelsinspektören Anna Karlsson..

DalaDemokraten - 14 jun 17 kl. 10:35

Good Harvest öppnar för Kris Kristofferson

Falubandet Good Harvest har haft en händelserik vår – nu kommer dessutom beskedet att bandet öppnat för Kris Kristofferson på Lisebergs stora scen under onsdagen..

GöteborgsPosten - 21 maj 17 kl. 07:00

Ilskan mot Lisebergs artistsatsning: "Olämpligt"

I sommar spelar Mary J. Blige, Alice Cooper och Emmylou Harris på Liseberg. Men nöjesparkens storsatsning möts av svidande kritik..

Expressen - 18 maj 17 kl. 21:00

13-åringar antastade i Lisebergs skräckhus

Den 17-årige ynglingen följde med de 13-åriga tjejerna in i skräckhuset på Liseberg för att de skulle känna sig trygga.Men när de var där inne tog han dem gång på gång på brösten – och nu döms han för sexuellt ofredande.– Jag var rädd.

GöteborgsPosten - 30 maj 17 kl. 21:03

Lisebergs Taubeklenoder kan bärgas till Smögen

Liseberg har lagt ner Evert Taubes Värld. Så vart ska klenoderna ta vägen? Risken för att de ska försvinna till Stockholm har väckt viss oro i Göteborg.

GT - 30 maj 17 kl. 22:01

Smögen kan vara nära Lisebergs Taube-klenoder

Liseberg har stängt ner "Evert Taubes Värld" för gott.Nu ska man sälja klenoderna.Och Smögen kan vara platsen för framtiden, avslöjar Bohusläningen.

Expressen - 18 maj 17 kl. 14:37

Högsommarvärme – då satsar Liseberg på julbord

Den första riktiga sommarvärmen har svept in över västra Sverige och i helgen väntas temperaturer upp emot 30 grader.Då passade Liseberg på att släppa bokningarna till sina julbord – och blev nedringda.– Det började ringa direkt och då ville inte växeln vara med längre, säger Katarina Warnström på Lisebergs pressavdelning..

Expressen - 15 maj 17 kl. 11:12

Världsstjärna gör exklusiv spelning på Liseberg

Hon gör en sverigespelning i sommar.Den är på Liseberg.Nu kan GT berätta att världsstjärnan Mary J.

Skånskan - 26 maj 17 kl. 07:30

Evert Taube-klenoder säljs av

Världen må ha varit nationalskalden Evert Taubes hem - det finns ändå ett speciellt band mellan honom och hans födelsestad Göteborg.
När nu Liseberg säljer av sin Taube-samling väcker det upprörda känslor.
ERWP.

GöteborgsPosten - 26 maj 17 kl. 06:00

Little Jinder släpper singel om Amy Winehouse

Hon älskar Loke, tänker doppa tån i Håkan Hellström och släpper snart en singel som en hyllning till Amy Winehouse. Vi tog ett snack med Little Jinder, som spelar på Lisebergs stora scen på fredagskvällen..

BT - 16 maj 17 kl. 17:48

Lisebergs nya storsatsning

Liseberg i Göteborg satsar hårt på livemusik i sommar..

GT - 15 maj 17 kl. 11:12

Världsstjärna gör exklusiv spelning på Liseberg

Hon gör en sverigespelning i sommar.Den är på Liseberg.Nu kan GT berätta att världsstjärnan Mary J.

GöteborgsPosten - 22 apr 17 kl. 17:59

Lisebergs miss: Spred konfetti över staden

Under lördagen invigde Liseberg nöjesparken med pompa och ståt. Firandet antog så stora proportioner att även andra fick uppleva festyran, när mängder att konfetti på grund av ett misstag började regna över Göteborg..

Expressen - 26 apr 17 kl. 14:26

Ilskan mot Liseberg efter nya förslaget

Liseberg har hamnat i en kritikstorm från restauranganställda.Ett nytt förslag från nöjesparken gör att servitörerna nu riskerar att få betydligt mindre pengar.Men Lisebergs ledning slår ifrån sig kritiken.

GöteborgsPosten - 13 apr 17 kl. 11:17

Här är Lisebergs nya vrålåk

Den 22 april öppnar Liseberg för säsongen - två nya åksatsningar är aktuella, något som kostat nöjesfältet drygt 250 miljoner kronor. Både jättegungan Loke och bergbanan Valkyria är nya. - Det här är inget för höjdrädda eller "mellanmjölksfolk", säger Katarina Warnström, presskontakt vid Liseberg..

DN - 14 maj 17 kl. 17:40

Lisebergsattraktion stannade i luften

Mechanica, en av Lisebergs värstingattraktioner, blev stående full med människor. Attraktionen är en gigantisk pendel där åkarna roterar samtidigt som de är 30 meter upp i luften..

Kristianstadsbladet - 14 maj 17 kl. 17:39

Attraktion stannade i luften

Mechanica, en av Lisebergs värstingattraktioner, blev stående full med människor..

YA - 14 maj 17 kl. 17:39

Attraktion stannade i luften

Mechanica, en av Lisebergs värstingattraktioner, blev stående full med människor..

Trelleborgs Allehanda - 14 maj 17 kl. 17:39

Attraktion stannade i luften

Mechanica, en av Lisebergs värstingattraktioner, blev stående full med människor..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.