Lindab

Thursday, 27 June, 02:22

Nyheter om Lindab

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 jun 19 kl. 21:24

Elbrist gör att Pågens kan flytta utomlands

Skåne Brödtillverkaren Pågen överväger nu att flytta sin verksamhet från Skåne då Eon inte kan garantera att bageriet får tillräckligt med el.Brister i elnätet gör att skånska företag inte längre kan expandera. Och enligt Eon är det Svenska kraftnäts ledningsnät i Skåne som har bristande kapacitet.

Cornucopia - 04 jun 19 kl. 07:23

Elnätbrist stoppar Pågen i Malmö - "U-land"

Pågens bageri i Malmö tvingas med sina 800 anställda stoppa en expansion från 85 000 ton bröd om året till 120 000 ton på grund av brist elnätkapacitet. Bolagets VD jämför Sverige med ett u-land och överväger att etablera sig på en annan plats än Malmö, som kanske hade behövt några hundra industrijobb till.
Bröd.

PrivataAffärer - 31 maj 19 kl. 08:09

Avanza: Dubbelt så många aktieköp i maj än i april

Totalt gjorde privatspararna 153.700 affärer per dag i maj. Det är en minskning med 7 procent jämfört med månaden innan.

DI - 08 maj 19 kl. 05:00

Detta händer onsdagen den 8 maj

På onsdagen fortsätter rapportfloden när det är dags för bland andra Calliditas, Lindab och Ratos att visa färg. Dessutom släpper SAS och Finnair trafiksiffror för april..

PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 12:00

Här är månadens hetaste aktier

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index stängde i går på nivån 627,37 vilket är nästan 7 procent högre än för en månad sedan. Men som vanligt var det aktier som gick betydligt bättre och sämre än index. Allra bäst, baserat på måndagens slutkurser, har det gått för Byggmax som stigit 38,1 procent på en månad.

Dagens PS - 15 apr 19 kl. 07:24

Hagströmer vinnare på kursrusande bolag

Därför stack aktien i finansmannens portfölj i väg upp med 15 procent på börsen förra veckan. En positiv vinstvarning eldade på byggunderleverantören Lindabs aktie på Stockholmsbörsen under slutet av förra veckan, skriver Dagens Industri och konstaterar att kursen steg med 15 procent. Men på tolv månader är aktien upp med hela 62 procent och det är finansmannen Sven Hagströmers investmentbolag Creades som enligt Di är den stora vinnaren i egenskap av största ägare i Lindab.

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 08:01

Bösveckan: Tre aktier att köpa, en att sälja

Vostok Emerging Finance (VEF) har en relativt bred portfölj av mestadels fintechbolag som verkar i Brasilien. Aktien handlas till hög substansrabatt och portföljen innehåller en stor kassa. Det lockar Börsveckan som sätter ”spekulativt köpråd”.

DI - 15 apr 19 kl. 05:07

Hagströmer vann fajten – nu blomstrar bolaget på börsen

Finansmannen Sven Hagströmer drev under flera år en hård kamp i Lindab mot institutionella ägare som försvarade den skandalomsusade ordföranden Kjell Nilsson. Sven Hagströmers linje vann, Lindab fick en ny ordförande och nu blomstrar den anrika byggunderleverantören på börsen..

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 13:00

Nu drar rapportfloden igång – här är alla datum

Investmentbolagen Öresund och Creades och fastighetsbolagen Atrium Ljungberg och Fabege fanns med bland de bolag som i förra veckan var först ut att släppa delårsrapporter för det första kvartalet. Men den här veckan intensifieras rapportfloden. I morgon tisdag får vi till exempel höra hur det gått för Avanza och Beijer Ref.

Dagens PS - 15 apr 19 kl. 10:17

Rasar 44 procent – slopar utdelning och vinstvarnar

Stockholmsbörsen har inlett handelsveckan strax under nollan. Global Gaming rasar efter att ha vinstvarnat för första kvartalet och slopat utdelningen. Sektorkollegan Leovegas backar också på nyheten att bolaget utreds i Storbritannien.

DI - 11 apr 19 kl. 18:17

Kursrusarens vd: ”Vet inte riktigt vad folk går på”

Kursraketen Lindab steg ytterligare på torsdagen sedan man guidat för att både omsättning och resultat i första kvartalet blir högre än analytikerna väntat sig.  ”Förväntningarna har höjts”, säger bolagets vd Ola Ringdahl..

DI - 11 apr 19 kl. 14:40

Mindre uppgång på Stockholmsbörsen – Lindab rusar efter omvänd vinstvarning

Stockholmsbörsen höll sig på torsdagen vid nära nog oförändrade indexnoteringar. Nyhetsflödet var relativt tunt, men en rad rekommendationsändringar satte avtryck i enskilda aktiekurser..

Affärsvärlden - 11 apr 19 kl. 11:23

Lindab lyfter om omvänd vinstvarning

Stockholmsbörsen har inlett torsdagen med ett smärre indextapp, på marginalen tyngt av ett par avskilda utdelningar..

DI - 11 apr 19 kl. 10:29

Börsen på minus – sänkt rekommendation pressar storbanken

Stockholmsbörsen har inlett torsdagen med ett smärre indextapp, på marginalen tyngt av ett par avskilda utdelningar. Inför rapportperioden har bolagsnyhetsflödet varit tunt, exklusive en omvänd vinstvarning som fick Lindab att klättra. Flera rekommendationsändringar har samtidigt gett utslag i enskilda aktiekurser..

DI - 11 apr 19 kl. 08:34

Stockholmsbörsen ser ut att öppna kring nollan

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagen med en begränsad indexrörelse. Inför rapportperioden har bolagsnyhetsflödet varit tunt, exklusive en omvänd vinstvarning från Lindab. Däremot har en rad rekommendationsändringar skönjts i analysflödet..

Affärsvärlden - 11 apr 19 kl. 07:44

Omvänd vinstvarning från Lindab

Lindabs nettoomsättning för årets första kvartal var preliminärt 2.315 miljoner kronor, jämfört med 2.153 miljoner motsvarande period i fjol..

DI - 10 apr 19 kl. 17:54

Lindab skruvar upp prognosen för första kvartalet

Byggkomponentbolaget Lindabs resultat och omsättning förväntas slå förväntningarna för första kvartalet. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande..

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 19 kl. 06:06

Ingen is i någon av Ängelholms ishallar

Både Lindab arena och Akademihallen stängs för träning och matcher under två veckor..

DI - 16 maj 19 kl. 17:03

Creades flyttar över Lindab-innehav till kapitalförsäkring

Creades sålde för två dagar sedan drygt hälften av sitt innehav i Lindab och minskade sin ägarpost från 10,07 till 4,67 procent. Nu flyttas resten av innehavet till en kapitalförsäkring hos Avanza. .

DI - 15 maj 19 kl. 14:20

Kursfall i Lindab efter Hagströmerbolagets kapning

Byggunderleverantören Lindab faller brant på Stockholmsbörsen sedan bolagets storägare Creades mer än halverat sitt innehav i bolaget..

Dagens PS - 04 apr 19 kl. 08:09

Proffstips: Köpläge i nedtryckt aktie

Gyllene tillfälle för långsiktiga investerare att slå till, enligt analysen. Det är ventilationsbolaget Systemair som får köprekommendation av Affärsvärlden, som konstaterar att det är ” en utmärkt aktie för den långsiktiga portföljen”. I år har aktien klättrat med blygsamma 3 procent men på två år är utvecklingen mer dyster.

Realtid - 15 maj 19 kl. 08:37

Creades storsäljer Lindab

Creades säljer drygt halva innehavet i Lindab, en lösning på handelssamtalen mellan USA och Kina är inte nära och ICA säljer hela innehav i Hemtex. Det är några av nyheterna i morgonsvepet på onsdagen.

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 07:06

Creades har sålj 4,25 miljoner aktier i Lindab

Investeringsbolaget Creades bekräftar att det sålt 4,25 miljoner aktier i byggkomponentbolaget Lindab till institutionella investerare genom ett accelererat auktionsförfarande. Priset per aktie var 100 kronor..

DI - 14 maj 19 kl. 21:04

Klart: Creades säljer storpost i Lindab för 100 kronor per aktie

Investmentbolaget Creades har sålt närmare 4,3 miljoner aktier i byggunderleverantören Lindab till ett pris om 100 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 14 maj 19 kl. 17:33

Creades säljer av aktier i Lindab

Investmentbolaget Creades ska avyttra 4,3 miljoner aktier i Lindab, motsvarande 10 procent av kapitalet, i ett accelererat auktionsförfarande under tisdagskvällen. .

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 10:03

Här är fredagens färska analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Lindab till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 93 kr. Lindab handlas kring 85 kr på fredagen, upp 3,2 procent för dagen.

Expressen - 28 mar 19 kl. 15:21

SHL-arenan byter namn: ”Är stolta”

Lindab arena finns snart inte mer.Från och med den 1 maj spelar Rögle sina hemmamatcher i Catena arena..

PrivataAffärer - 25 mar 19 kl. 13:00

Nu kommer utdelningarna – här är alla datum

Mellan mars och maj väntas börsen dela ut hundratals miljarder till aktieägarna. Men när utdelningarna avskiljs sjunker förstås kurserna, vilket allt annat lika kan sätta press på index. Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson har räknat ut hur mycket avskiljda utdelningar teoretiskt sett påverkar indexet.

DI - 08 maj 19 kl. 07:45

Lindab stärker resultatet – i linje omvänd vinstvarning

Byggkomponentbolaget Lindab redovisar ett resultat och omsättning i linje med tidigare aviserade prognoser för första kvartalet..

Affärsvärlden - 08 maj 19 kl. 07:54

Lindab i linje med förhandsbesked

Byggkomponentbolaget Lindab redovisar ett resultat före skatt på 182 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (68)..

Sydsvenskan - 19 mar 19 kl. 08:37

Det här var inget slut – det var första etappen

Lindab arena blev känslosamt för många..

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 19 kl. 23:08

Det här var inget sista kapitel – det var första etappen

HD:s krönikör om en kväll i Lindab arena som blev känslosam för många..

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 19 kl. 17:51

Rögles glädjebesked – flera spelare tillbaka i ödesmatchen

Många tillbaka inför returen i Lindab arena..

Jönköpingsnytt - 18 mar 19 kl. 16:18

18.45: Följ HV71:s andra slutspelsmatch

ÄNGELHOLM. I kväll spelas den andra SM-åttondelsfinalen mellan Rögle och HV71. Jnytt är på plats i Lindab Arena och livechattar från matchen som har nedsläpp klockan 19.

Skånskan - 11 mar 19 kl. 20:41

Stekhett derby i Malmö arena

ishockey Intresset inför tisdagens ”Slaget om Skåne” i Malmö arena mellan Redhawks och Rögle är stort. Över tolv tusen biljetter var sålda dagen för nedsläpp.Det är dags för säsongens fjärde och sista skånederby i SHL, och det kan bli utsålt i arenan för första gången på ett bra tag.

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 12:35

Här är onsdagens färska analyser

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Lundin Petroleum till köp från behåll. Riktkursen höjs till 340 från 270 kr. Det framgår av en analys.

Helsingborgs Dagblad - 25 feb 19 kl. 07:00

Lindab öppnar enhet för forskning och innovation på Mindpark

Tanken är att utforska nya tekniker och affärsmodeller..

Skånskan - 23 feb 19 kl. 21:19

Rögle har fått vittring på SM-slutspelet

ISHOCKEY Rögle BK har fått upp ångan i SHL. Ängelholmarna kan nå SM-slutspelet för första gången på 25 år.Efter en minst sagt tung start på säsongen, så har Rögle vänt på trenden.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 19 kl. 22:08

"Det finns några mönster som är besvärande"

HD:s krönikör om en sällsynt nattsvart kväll i Lindab arena..

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 08:54

Här är fredagens analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Evolution Gaming till 750 kr från 700 kr. Rekommendationen köp upprepas. Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Lindab till 88 kr från 65 kr.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.