Lika

Thursday, 20 February, 16:20

Nyheter om Lika

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 31 jan 20 kl. 22:27

Håller Hiirikoski högst: "Jag är inte där än"

Ronja Savolainens mål inför den här säsongen var att bli Lika bra som Jenni Hiirikoski..

Skånskan - 31 jan 20 kl. 21:01

Femte raka för EIK

HANDBOLL Eslövs IK vann fredagskvällens derby i damallsvenskan, 31-26 på bortaplan mot OV Helsingborg.– Just nu spelar vi en riktigt frejdig handboll. Offensivt, framåt och extremt många avslut, tycker tränaren Lasse Eklöv efter EIK:s femte raka seger.

Expressen - 31 jan 20 kl. 21:05

Två pigga lag – med lika usla ”På spåret”-resenärer

Lagen hade ingen aning om vart de var på väg.Och domare Lindström slarvade med bokstäverna..

Skånskan - 31 jan 20 kl. 20:00

De gör podd om ond bråd död

Podd Deckare, vår kanske mest populära litterära genre, står i centrum för tidningens första kulturpodd någonsin: Deckardårarna.
– Ett svar på frågan om varför deckargenren är så populär kan vara att fiktion känns tryggare än verkligheten, säger Gunilla Wedding, Skånskans kulturchef och ena halvan av duon som gör podden. Favoriter: Tre av Gunilla favoritdeckare:
 Händelser vid vatten av Kerstin Ekman
Kamratfesten Dorothy Sayers
Garnethill av Denise Mina Tre av Pernillas favoritpoddar:
Spår, med Anton Berg och Martin Johnson
P3 Dokumentär
In the Dark, amerikansk krimpodd Det är naturligtvis inte den enda orsaken till deckargenrens popularitet.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 17:46

Sylvegård ser fram mot nalleregnet

ISHOCKEY Fritt inträde och nallebjörnar på isen. Det är vad som väntar i Hockeyns dag, när Malmö Redhawks på lördagen möter serieledande Luleå.Fenomenet som populärt kallas för Teddy Bear Toss såg dagens ljus i början av 1990-talet i nordamerikansk juniorhockey.

Expressen - 31 jan 20 kl. 16:47

En skrämmande inblick –  det förstör unga talanger

Lias Andersson lämnade New York Rangers på grund av psykisk ohälsa och är plötsligt utlånad till HV 71. Över 60 svenskar har spelat i farmarligan AHL den här säsongen.Här finns ett stort problem som få i hockeyvärlden vill prata öppet om.

Sportal - 31 jan 20 kl. 16:29

Inför Allsvenskan 2020: IFK Göteborg

Klubbarna som ska spela i allsvenskan 2020 har börjat rusta inför kommande säsong. Vi går igenom förutsättningarna för respektive lag. Förra säsongen, IFK Göteborg (7:a): En storklubb med en anrik historia som nu börjar ta små steg tillbaka till finrummet återigen.

Blekinge Läns tidning - 31 jan 20 kl. 14:30

Vd: Hyresgäster mer nöjda efter att kundtelefon stängts

Kan man få nöjdare hyresgäster trots att de inte får prata med sina bovärdar Lika mycket som förut? Utan i stället får fler mejl? När torsdagens frukostmöte ville inspirera företag att våga satsa på digitalisering var Sölvesborgshems vd Johan Braw en av talarna..

PrivataAffärer - 31 jan 20 kl. 13:16

78 procent av fjolårets säljstartade bostäder osålda

Under förra året säljstartade 5.331 bostäder i Stockholms län vilket är cirka 100 bostäder färre än 2018 som i sin tur var 50 procent färre än antalet säljstartade bostäder 2017 och 2016. ”Att det inte släpps Lika många nya bostäder till försäljning har varit hälsosamt för nyproduktionsmarknaden som genom detta fått möjlighet att sälja av bostäder i pågående projekt och på så vis återhämta sig”, skriver Svensk Nyproduktion i en kommentar.

Aftonbladet - 31 jan 20 kl. 12:12

Vill lägga över sex miljoner på Big Ben: ”Är från vettet”

▸ Fester, fyrverkerier – och sorg i Storbritannien. På fredag kvällen lämnar landet EU och reaktionerna är Lika splittrade som folket kring brexit. ”I dag firar vi att etablissemanget besegrats av folket”, säger brexitpartiledaren Nigel Farage.

Aftonbladet - 31 jan 20 kl. 12:12

Vill lägga över sex miljoner på Big Ben: ”Är från vettet”

▸ Fester, fyrverkerier – och sorg i Storbritannien. På fredag kväll lämnar landet EU och reaktionerna är Lika splittrade som folket kring brexit..

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 14:41

Stefan Persson: Hade varit fel att göra chefsbytet tidigare

Stefan Persson lämnar ordförandeposten i H&M vid årsstämman i maj. Som ny ordförande kommer han föreslå sonen Karl-Johan Persson som på torsdagen avgick som vd för H&M. Till ny vd har Helena Helmersson, som jobbat på H&M sedan 1997, utsetts.

YA - 31 jan 20 kl. 09:35

Lättnad på landsbygden efter gripandet av rånarna

Lättnaden på landsbygden är stor. Lika stor som hoppet att personerna som polisen gripit verkligen är de som begått de fem gårdsrånen i södra Skåne..

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 20 kl. 09:35

Lättnad på landsbygden efter gripandet av rånarna

Lättnaden på landsbygden är stor. Lika stor som hoppet att personerna som polisen gripit verkligen är de som begått de fem gårdsrånen i södra Skåne..

Kristianstadsbladet - 31 jan 20 kl. 09:35

Lättnad på landsbygden efter gripandet av rånarna

Lättnaden på landsbygden är stor. Lika stor som hoppet att personerna som polisen gripit verkligen är de som begått de fem gårdsrånen i södra Skåne..

Skånskan - 31 jan 20 kl. 07:00

Äkta krigsdrama med stor Oscarschans

Recension 1917Regi: Sam Mendes
Medverkande: Dean-Charles Chapman, George McKay, Colin Firth med fleraUtan att ha sett hela startfältet till årets Oscargala i slutet av nästa vecka vågar jag säga att konkurrensen är mördande. Som ett kvitto på detta noterar jag till exempel att 1917, som går upp på svensk bio i dag, är nominerad till tio Oscar.
Om och kring andra världskriget har det så klart gjorts oerhört mycket i så väl film- som bok-väg genom åren.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 05:00

Tillsammans blir livet tryggare

SVEDALA Anledningen till att flytta till trygghetsboendet Furen 2 i Svedala är Lika många som antalet lägenhetsinnehavare – tjugo.
För merparten har möjligheten till gemenskap och aktivitet varit en bidragande faktor till flytten på ålderns höst.– Det här är ett förträffligt boende för den som vill och kan sköta sig själv.

BT - 31 jan 20 kl. 01:00

Hon uppmanar andra kvinnor att kolla sig

Cancerformen som Anna-Greta Vitalisdotter har lämnar diffusa symptom och är svår att upptäcka. Nu har äggstockscancern kommit tillbaka och Anna-Greta uppmanar andra att gå och kolla sig. ”Vi kvinnor känner till bröst- och livmodercancer och vilka symptom vi ska hålla utkik efter, men inte äggstockscancer i Lika hög grad.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 22:21

Aura klart för SM-kvartsfinal

BADMINTON Liganykomlingen BMK Aura avslutade Mellanserie B med en 2-4-förlust borta mot IFK Umeå.
Trots detta får Malmöklubben spela SM-kvartsfinal med Påvelund som motståndare.– Skönt, men insatsen i dag var en besvikelse.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 22:13

Skånsk häst vann miljonlopp

galopp Den Skånetränade galopphästen Plata O Plomo, i träning hos Susanne Berneklint på Jägersro, vann en miljon kronor på galoppbanan Meydan i Dubai på torsdagskvällen.– Det här var helt chockartat! Jag tror aldrig jag har skrikit så mycket förut.

DI - 30 jan 20 kl. 19:30

Brexit är inte någon skyddad ö

Storbritannien, som nu träder in i brexit, kommer att tvingas kompromissa Lika mycket utanför EU som innanför. .

Kristianstadsbladet - 30 jan 20 kl. 19:00

Vd: Hyresgäster mer nöjda efter att kundtelefon stängts

Kan man få nöjdare hyresgäster trots att de inte får prata med sina bovärdar Lika mycket som förut? Utan i stället får fler mejl? När torsdagens frukostmöte ville inspirera företag att våga satsa på digitalisering var Sölvesborgshems vd Johan Braw en av talarna..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 17:00

Stora framgångar för V

Jonas Sjöstedt leder förtroendeligan under sin sista tid som partiledare. Han har stigit i förtroende med fem enheter, vilket innebär att 35 procent av väljarna har högt eller mycket högt förtroende för honom.
Enligt den senaste väljarbarometern från SVT/Novus har Vänsterpartiet gått upp med 2.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 15:57

Skånska dokumentärer dominerar i Göteborg

Tidningens filmskribent Ingela Brovik rapporterar från filmfestivalen i Göteborg som pågår till och med måndag 3 februari.Årets filmfestival i Göteborg är den första filmfestivalen i världen som har Lika många kvinnliga regissörer som manliga i sitt program. Detta gjort i enlighet med #5050×2020 – ett projekt med syfte att göra filmfestivaler, filminstitutioner och andra i branschen mer jämLika.

Sportal - 30 jan 20 kl. 16:19

Streama Super Bowl: NFL-finalen via TV & live stream

Streama Super Bowl, finalen i NFL! Hitta din San Francisco 49ers - Kansas City Chiefs live stream. Natten till måndag 3 februari får vi se Super Bowl 2020, då ni kan titta på SF 49ers – KC Chiefs.

BT - 30 jan 20 kl. 14:23

Bemab markerar mot ägaren om höga kostnader för saneringen av Viskan

Hur ska de många tiotals miljonerna som saneringen av Viskans bottnar kan komma att kosta boråsarna fördelas mellan staden och dess va-ansvariga bolag Borås Energi och miljö? Idag väntas bolagsstyrelsen markera mot sin ägare att det inte är rimligt att utgifterna delas Lika..

Expressen - 30 jan 20 kl. 14:44

Har levt skyddad – så ser Céline Dions son ut i dag

Världsstjärnan Céline Dion brukar skydda sina barn från uppmärksamhet på sociala medier, och är sparsam med att dela med sig av bilder på dem.Därför tappade många fans hakan när hon publicerade en bild på sin 19-åriga son – speciellt när de upptäckte hur Lika de är varandra.”Min älskade René-Charles, jag är så stolt över hur du tar dig igenom livet”, skriver Céline Dion på Instagram..

DI - 30 jan 20 kl. 13:24

EU: Britterna kan inte få samma frihandelsavtal som Kanada

Storbritannien kan inte få ett Lika omfattande frihandelsavtal med EU som Kanada utan att högre krav ställs på att….

Sportal - 30 jan 20 kl. 11:40

Speltips & odds: AC Milan - Hellas Verona 2/2

AC MILAN X HELLAS VERONA Spela nu 1.60 3.80 5.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 09:56

Fixar en smart shoppingtur

höör Argumenten för en bättre miljö kommer ofta från den yngre generationen, inte minst sedan Greta Thunbergs enorma genomslag. I Höör har 18-åriga Linn Andreasson varit med och tagit fram en klimatsmart shoppingkasse som blivit en mindre försäljningsframgång.– Vi har sålt nästan 200 stycken och det är såklart kul, säger Linn Andreasson.

DalaDemokraten - 30 jan 20 kl. 09:28

Debatt: Hur långt kan man inskränka funktionshindrades rätt?

Hur långt kan man inskränka funktionshindrades rätt att leva självständigt och på Lika villkor?Då....

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 08:17

Stefan Persson avgår som H&M:s styrelseordförande

Det meddelar modeföretaget i ett pressmeddelande i samband med torsdagens delårsrapport. Stefan Persson har varit ordförande för H&M under mer än 20 års tid. ”Jag kommer att vara en precis Lika engagerad ägare som tidigare men utifrån en annan position än den jag har idag.

Affärsvärlden - 30 jan 20 kl. 07:44

Asienbörserna faller efter fortsatt virusspridning

Asienbörserna har sjunkit på tisdagen efter fortsatt hög spridning av Coronaviruset i framförallt Kina. Antalet insjuknade har nu överstigit Sars-epidemin från 2003, även om andelen döda inte förefaller Lika hög..

YA - 30 jan 20 kl. 00:01

Deltagarna får ny energi med sitt-qigong

På Kristallen är det inte nyårslöftena ska lockar till träning. Här är aktiviteterna Lika populära året runt. Sitt-qigong lockar alltid många deltagare..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 16:12

Hyran klar för 14 000 hyresgäster

Malmö Hyresgästföreningen har kommit överens med Kanslihuset, som förhandlar om hyrorna hos privata hyresvärdar i Malmö, om kommande höjningar.Överenskommelsen innebär att lägenheter med varmhyra i snitt får en hyreshöjning på 1,85 procent och lägenheter med kallhyra höjs med 1,35 procent.
– Det är överensstämmande med det vi själv räknat ut, med de kostnadsutvecklingar vi ser för 2020, säger Thomas Lindgren, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

SmålandsPosten - 29 jan 20 kl. 22:59

18-åringen debuterade från start i Åby: ”Lite pirrigt”

Målvakten Vincent Trygg gjorde sin elitseriedebut från start när Åby/Tjureda tog emot serieledaren Edsbyn i Eriksson Arena. ”Kanske var det Lika bra att få börja mot dom bästa”, säger Åbymålvakten efter 1–10-förlusten..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 21:25

Enkel YIF-seger i hemmaarenan

HANDBOLL Ystads IF inledde ligaåret 2020 med enkel derbyseger i hemmaarenan mot OV Helsingborg.– Mycket spring hela matchen, bra anfallsspel och många mål i både första- och andrafas, tycker Jerry Hallbäck, YIF-tränaren, efter 36-28 (22-16).
Riktigt Lika nöjd var han inte med försvarsspelet, speciellt inte i den första halvleken.

YA - 29 jan 20 kl. 21:32

Otrygghet i fokus på kvällsvandring

Polis, räddningstjänst, fältare och kommunen bjöd in till en trygghetsvandring under onsdagskvällen. Ett 10-tal hade anmält sig och minst Lika många politiker, tjänstemän och andra samhällsaktörer deltog under promenaden genom centrum..

DalaDemokraten - 29 jan 20 kl. 21:08

Seger för Malung efter avgörande i förlängningen mot Eskilstuna Linden

Det var Lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Malung avgöra den jämna....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.