Lika

Saturday, 18 August, 11:01

Nyheter om Lika

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 29 jul 18 kl. 10:58

Sommartips för blodgivare

Hör du till dem som donerar blod? Då finns det några saker som lönar sig att lägga bakom örat nu i sommarvärmen. Det är till exempel viktigt att dricka mycket, det lönar sig att vara uppmärksam på insektsbett och resor utomlands kan leda till tillfälligt blodgivningsförbud.

YLE - 29 jul 18 kl. 20:32

Smaskig seger för IFK Mariehamn – hemmaslog SJK med uddamålet: "Vi har förlorat många lika jämna matcher den här säsongen"

Före söndagen hade IFK Mariehamn bara lyckats knipa fyra poäng under sina tio senaste matcher i fotbollsligan. Men hemma mot SJK kom ett väntat formbesked: Gästerna föll med 1-0 – och poängen stannade på Åland..

SR - 08 aug 18 kl. 06:41

Finland inte lika hårt drabbat av skogsbränder

Finland och Sverige påminner mycket om varann då det handlar om skog och terräng. Trots det brukar Finland inte drabbas av Lika omfattande bränder som Sverige..

YA - 28 jul 18 kl. 00:01

Slaget om Fyledalen är tillbaka

Efter ett års paus gör Slaget om Fyledalen comeback. Med nya regler och förnyade krafter ska kampen blir Lika lustfylld som vid starten för 16 år sedan..

Sydöstran - 29 jul 18 kl. 17:17

Äventyrsduo som trivs på hemmaplan

Från bergsbestigning på Kebnekaise till stand-up paddle boarding längs med Ronnebyån. Mathias Johansson och Ola Stolt har provat på det mesta - och menar att nästa äventyr Lika gärna kan vänta bakom den egna husknuten..

NT - 29 jul 18 kl. 10:00

"Norrköpingsspelare har fått chansen"

"En kanonbra vår", säger Sylvias tränare Kim Hellberg som hoppas på en Lika rolig andra halva av säsongen..

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 13:40

Motverka mobbning på jobbet med ett tydligt ledarskap

Nu är det sommar och semestertid vilket också innebär ett andrum för många av dem som utsätts för mobbning på jobbet. Enligt Arbetsmiljöverket finns 420 000 personer i Sverige som upplever mobbning och trakasserier på sina arbetsplatser. Det är enligt oss Lika många för många, skriver Nina Jansdotter, karriärcoach och beteendevetare och Linda Mathiasson, Steg för steg..

Sydsvenskan - 27 jul 18 kl. 06:01

Vätskeersättning slut – här är expertens tips

Vätskeersättning har sålt slut på många av landets apotek. Men enligt näringsfysiologen Ingrid Larsson går det Lika bra att göra sin egen – eller skippa den. – För friska och pigga människor räcker det att dricka extra mycket vatten, säger hon.

Skånskan - 24 jul 18 kl. 14:00

Kontraproduktiva friheter

I Sverige har vi sedan länge yttrandefrihet, mötesfrihet och demonstrationsfrihet, vilka kommer samtliga medborgare till del. Utöver det har Sverige en grundlagsskyddad religionsfrihet som, i realiteten, enbart tillkommer vissa. Det är orimligt att principen om jämlikhet inför lagen ska åsidosättas när religion är inblandat.

Skånskan - 28 jul 18 kl. 18:17

Storseger för LB 07s damer

fotboll Sista genrepet är gjort innan omstarten i damallsvenskan. Det blev storseger för LB07 som är redo för höstsäsongen.
– Tjejerna känner stort självförtroende, säger assisterande tränaren Benny Fehrlund.

UNT - 20 jul 18 kl. 16:00

Branden inspirerade till konst

När skogsbranden i Västmanland härjade 2014 var det nästan Lika varmt som nu och Viola Ollaiver kom sig inte för att måla trots att hon hade med sig målargrejerna till stugan..

YA - 27 jul 18 kl. 16:24

Här finns de hetaste jobben

Semester och värmebölja är något som många uppskattar. Men att jobba under samma förutsättningar är kanske inte Lika lockande. Vi har besökt några av Ystads hetaste arbetsplatser..

YLE - 28 jul 18 kl. 18:31

Decimerat HJK slog FC Honka i ”Västmetroderbyt” – marginalen ner till ligatvåan RoPS redan tio poäng

Helsingforslaget HJK går mot ett nytt finskt mästerskap. På lördagen lyckades HJK knipa sin tredje seger på Lika många försök – trots att laget tvingades spela med en man mindre på plan nästan halva matchen..

Sydöstran - 27 jul 18 kl. 19:02

Moderaterna vill korta köerna i vården

Svensk hälso- och sjukvård ska hålla hög kvalitet och vara tillgänglig för alla oavsett var man bor eller vad man tjänar. Ingen ska behöva tvivla på att vård finns när den behövs. Därför behövs en ny moderatledd regering som hanterar vårdens mest akuta problem – att snabbt korta vårdköerna.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:35

Mördad 23-åring fick ersättning

MALMÖ På kvällen den 16 juli sköts den 23-årige mannen till döds på Von Rosens väg i Rosengård.
Men en vecka senare kom besked från justitiekanslern att han hade rätt till närmare 111 700 kronor i ersättning.
Detta efter att ha suttit felaktigt häktad för ett mord som inträffade 2016 i Malmö.

GöteborgsPosten - 28 jul 18 kl. 16:20

I kväll spelar Dalkurd på hemmaplan mot Sirius

Match igen när Dalkurd möter Sirius i Allsvenskan. Det blev seger i den senaste matchen för Sirius, 3–2 mot IFK Göteborg hemma, Dalkurd lyckades inte Lika bra och förlorade mot Hammarby..

GöteborgsPosten - 09 jul 18 kl. 05:00

Ingerö: Valet är ingen folkomröstning

Mycket av osäkerheten inför höstens val handlar om det skakiga parlamentariska läget, men ett minst Lika stort problem är att partierna har slutat leverera helhetslösningar. Väljarna efterlyser svar i sak, skriver ledarsidans gästkolumnist, Johan Ingerö..

Skånskan - 27 jul 18 kl. 17:32

”Norrköping är bäst i serien med boll”

Ny viktig match väntar Malmö FF. Spelarna är inne i ett hårt matchande där laget måste vinna varje match.
– Så är det men jag gillar mycket matcher, det har jag alltid gjort för då slipper man träna så mycket, säger Markus Rosenberg.

GöteborgsPosten - 11 jul 18 kl. 22:24

Ed Sheeran släppte aldrig taget om Ullevi-publiken

Ed Sheeran ger sin välrepeterade men oförställda kärlek till fansen och får minst Lika mycket tillbaka under andra kvällen på Ullevi..

GöteborgsPosten - 28 jul 18 kl. 11:12

Anna är en tuffing som fattat galoppen

Att slåss på Lika villkor mot grabbarna i ett tempo med en medelhastighet på över 60 kilometer i timmen är tufft. Kroppen måste vara i topptrim för att prestera maximalt.
Anna Pilroth är en av Skandinaviens mest framgångsrika kvinnliga jockeys..

DN - 30 jun 18 kl. 20:00

I militant islam blir utanförskapet självpåtaget

DN 1/7 2018. Politiserad religion handlar inte bara om terrordåd i europeiska storstäder, utan Lika mycket om sprickorna som uppstår när vissa vänder det demokratiska samhället ryggen, om de minidiktaturer som upprättas på vår mark..

NT - 21 jul 18 kl. 16:00

Släpp in fler besökare i slottet!

Kulturarbetare har inte ett Lika viktigt kall som sjuksköterskor, då vi inte räddar några liv..

Skånskan - 22 jul 18 kl. 09:00

Det finns en väg ut ur traumat

Helgreportage Kan man läka ett djupt trauma med rätt stöd? I en ny bok vill författarna Annica Lilja Ljung och Christina Lejonöga ge röst åt några personers långa kamp för att ta sig ur traumatiseringens bojor och öka medvetenheten om att det finns vägar till läkning.– Traumatisering är ett stort och eftersatt samhällsproblem.

GöteborgsPosten - 28 jul 18 kl. 05:00

På lördagen spelar Dalkurd på hemmaplan mot Sirius

Match igen när Dalkurd möter Sirius i Allsvenskan. Det blev seger i den senaste matchen för Sirius, 3–2 mot IFK Göteborg hemma, Dalkurd lyckades inte Lika bra och förlorade mot Hammarby..

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 18 kl. 06:01

Vätskeersättning slut – här är expertens tips

Vätskeersättning har sålt slut på många av landets apotek. Men enligt näringsfysiologen Ingrid Larsson går det Lika bra att göra sin egen – eller skippa den. – För friska och pigga människor räcker det att dricka extra mycket vatten, säger hon.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

”Vi är väldigt noga med detaljerna”

ridsport Med utsikt över vattnet på fridfulla Österlen håller de till, team Fredricson.
Ett stort och målinriktat företag som tagit sig till den absoluta världstoppen.
– Vi är väldigt noga med detaljerna och vill alla bli bättre och utvecklas, säger Peder Fredricson.

BT - 28 jul 18 kl. 00:01

Bearbetade sorgen genom skrivandet

För nio år sedan dog Elisabeth Ritcheys son efter ett mångårigt missbruk. I sitt sökande efter förståelse och svar började hon skriva. Flera år senare har anteckningarna blivit en bok.

GöteborgsPosten - 27 jul 18 kl. 15:35

Tipsen mot hudcancer – hudläkaren: "Solkräm skyddar inte lika bra"

Extremvädret och oförsiktigt solbadande kan leda till fler fall av hudcancer. Olle Larkö, hudläkare, varnar för att bara använda solkräm, och föreslår vad man i stället ska göra för att skydda sig mot solens farliga strålar..

Expressen - 27 jul 18 kl. 15:16

Cairns sommarprat är som en brittisk sommardeckare

Sist jag lyssnade på en ambassadörs ”Sommar” var 2015, då Kanadas Kenneth Macartney närapå lyckades söva mig med ett sommarprat som kändes ungefär Lika piggt som en formell ambassadmottagning. Han vägrade helt enkelt sluta göra sitt jobb som pr-inriktad representant för hemlandet..

Dagens PS - 26 jul 18 kl. 12:34

Massor av statlig skog lågornas rov

En yta motsvarande 6.000 fotbollsplaner upp i rök, förlustnotan går i nuläget inte att uppskatta. “Det är svårt att uttala sig om den ekonomiska konsekvensen i dagsläget”, säger Inger Thorén Emilsson, kommunikationschef på Sveaskog, till Svenska Dagbladet som berättar att ungeför 3.

Dagens PS - 25 jul 18 kl. 08:20

Ledarkollen: Välkommen till den eviga staden, Robin

  Idag handlar ledarkollen om kampen mot plastat, om handelskriget med USA, om bankerna och om en riksdagsledamot som leker rebell. Och så om fotboll… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kampen mot plastet Intressant när DI skriver om det behövs en ny lag som förbjuder plast i engångsförpackningar och dylikt: “I Sverige är engångsartiklar fortfarande tillåtna, men en pågående statlig utredning kan ändra på det och redan denna månad förbjöds mikroplaster i schampo och tandkräm.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 14:00

Gör gröna val i enkät om centrums framtid

sjöbo Kommuninvånare har i en enkät fått chansen att säga sitt om hur Gamla torg och centrum ska utvecklas.
En dryg fjärdedel vill underlätta för cyklister och fotgängare och det lummigaste alternativet för torget föredras.Enkäten var tillgänglig på kommunens hemsida fram tills i söndags och totalt 380 personer har framfört sina synpunkter.

Västerbottens Folkblad - 20 jul 18 kl. 17:00

Susanne Sjöstedt: Till och med bränderna är invandrarnas fel

Ni vet väl att det är invandrarnas fel att det råder historisk värme och torka i Sverige som leder till skogsbränder och låga grundvattennivåer? Inte? I kriser, eller om det är värmen, finns det alltid människor som väldigt snabbt tappar all verklighetsförankring.

SmålandsPosten - 27 jul 18 kl. 11:00

Björnbärschutney med timjan och ingefära

Till 1–2 burkar, 20 minuter. En läcker chutney med smak av sommar. Passar Lika bra till köttbullar som till ostbrickan..

DN - 27 jul 18 kl. 07:57

Oavgjort för Ibrahimovic i Los Angeles-derbyt

I våras blev han derbyhjälte när han avgjorde mot Los Angeles FC med två mål. Riktigt Lika bra gick det inte i natt när Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy mötte lokalkonkurrenten på bortaplan..

Expressen - 27 jul 18 kl. 08:00

Millenniumsuccén fortsätter – miljonregn över Lagercrantz

Författaren David Lagercrantz, 55, fortsättar att omsätta flera miljoner kronor.Samtidigt nästan dubblar han sin utdelning.Men sett till nya siffror blev inte del fem i ”Millennium”-serien en Lika stor framgång som hans tidigare bok..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 12:25

Pristagare vill att fler ska handla second hand

Höör Frida Moberg som driver en second hand-butik på Storgatan i Höör tilldelas i år kommunens miljöpris.Frida Moberg fick upp ögonen för second hand när hennes äldsta son, som i dag är 13 år, var bebis.
– De första två åren byter barn storlek åtta gånger.

Kristianstadsbladet - 27 jul 18 kl. 06:01

Vätskeersättning slut - här är expertens tips

Vätskeersättning har sålt slut på många av landets apotek. Men enligt näringsfysiologen Ingrid Larsson går det Lika bra att göra sin egen - eller skippa den. - För friska och pigga människor räcker det att dricka extra mycket vatten, säger hon.

Sydöstran - 27 jul 18 kl. 06:47

Oavgjort för Ibrahimovic i derbyt

I våras blev han derbyhjälte när han avgjorde mot Los Angeles FC med två mål. Riktigt Lika bra gick det inte i natt när Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy mötte lokalkonkurrenten på bortaplan.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.