Lepomäki

Tuesday, 26 May, 22:36

Nyheter om Lepomäki

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 15 apr 19 kl. 01:24

SFP störst i Sjundeå, i övrigt jämnt mellan de stora partierna

Anders Adlercreutz (SFP) fick mest röster i Sjundeå, 318 stycken, följd av Thomas Blomqvist (SFP) med 190 röster. Samlingspartiets Elina Lepomäki kom på tredje plats med 90 röster..

YLE - 28 feb 18 kl. 13:27

Samlingspartist riktar bredsida mot regeringens planer: ”Dags att fälla vårdreformen, landskapen och valfriheten”

Riksdagsledamoten Elina Lepomäki (Saml) går ut med hård kritik mot vård- och landskapsreformen. Enligt henne borde den planerade reformen slopas i sin helhet..

YLE - 17 feb 17 kl. 15:14

Riksdagen sade ja till könsneutrala äktenskap igen - så här röstade riksdagsledamöterna

Riksdagen har röstat för att förkasta medborgarinitiativet som skulle ha hävt den könsneutrala äktenskapslagen. Rösterna föll 120 mot 48, och så här röstade ledamöterna från de olika partierna. Centern: För:
Ala-Nissilä Olavi
Alatalo Mikko
Berner Anne
Honkonen Petri
Kaikkonen Antti
Kalmari Anne
Katainen Elsi
Korhonen Timo V.

YLE - 18 nov 16 kl. 17:15

Nu kan ordförandekampen inom SDP börja

Socialdemokraterna väljer partiordförande för de följande tre åren i Lahtis i februari. Antti Rinnes besked på lördagen - det vill säga att han ställer sig till förfogande - lämnar fältet öppet för de presumtiva ordförandekandidaterna att de närmaste dagarna meddela om sina planer. De har hittills legat mycket lågt.

YLE - 18 nov 16 kl. 17:15

Ställer Antti Rinne upp igen? Beskedet öppnar för ordförandekamp i SDP

Socialdemokraternas partiordförande Antti Rinne meddelar på lördag inför SDP:s fullmäktige om han kandiderar för ännu en period som partiordförande. Svaret i Hyvinge är med största sannolikhet ja. SDP väljer partiordförande för de följande tre åren i Lahtis i februari.

YLE - 18 nov 16 kl. 17:15

Antti Rinnes ja till fortsättning öppnar för ordförandekamp i SDP

Socialdemokraternas partiordförande Antti Rinne meddelar i morgon lördag inför SDP:s fullmäktige om han kandiderar för ännu en period som partiordförande. Svaret i Hyvinge är med största sannolikhet ja. SDP väljer partiordförande för de följande tre åren i Lahtis i februari.

YLE - 07 sep 16 kl. 17:14

Nya ryska gasledningen ett säkerhetspolitiskt hot?

Fyra riksdagsledamöter från olika partier anser att den nya planerade ryska gasledningen från Viborg till Tyskland har en säkerhetspolitisk dimension och vill att regeringen utreder eventuella risker. Regeringen ser röret enbart som ett handelsprojekt. Gasledningen Nord Stream 2 ska enligt planerna vara klar 2019.

YLE - 11 jun 16 kl. 13:30

"Jag har gråtit på grund av pressen" - Stubb höll känsloladdat tacktal

Samlingspartiets sittande ordförande och Finlands finansminister Alexander Stubb förlorade kampen om partiets ordförandeklubba. Stubb rördes till tårar när han tackade sin pappa och sin fru. Avgående ordförande Alexander Stubb höll ett speciellt och öppet tacktal på partikongressen i Villmanstrand.

YLE - 11 jun 16 kl. 15:56

Orpo lovar: Slut på nedskärningarna i utbildningen

Samlingspartiets nya ordförande Petteri Orpo vill stärka Samlingspartiets band till finländarnas vardag. I ett allt hårdare samhällsklimat är det viktigt att alla känner att de är med. Orpo säger också att botten är nådd för nedskärningarna i utbildningen och lovar, på finska, att återuppta studierna i svenska.

YLE - 11 jun 16 kl. 12:48

Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande

Inrikesminister Petteri Orpo är Samlingspartiets nya ordförande och sannolikt också Finlands nya finansminister. Orpo valdes till ordförande i valets andra omgång på Samlingspartiets partikongress i Villmanstrand. Valet stod mellan Orpo och finansminister Alexander Stubb.

YLE - 10 jun 16 kl. 14:33

Spänd väntan då Saml väljer ordförande

Samlingspartiet är samlat för partikongress i Imatra över veckoslutet för att välja ordförande för partiet. Det rådde spänd väntan då folk började anlända till mötesplatsen i en badinrättning en bit utanför stan på fredag eftemiddag. Alexander Stubb utmanas i valet av inrikesminister Petteri Orpo och riksdagsledamot Elina Lepomäki.

YLE - 07 jun 16 kl. 08:28

Analys: Li Andersson skiljer sig från mängden – nu får de andra partierna se upp

Ung, kvinna, utbildad och svenskspråkig. Vänsterförbundets Li Andersson är ett stort utropstecken, tycker professor Göran Djupsund. SFP hör till dem som har skäl att hålla ögonen öppna då VF fiskar efter väljare.

YLE - 10 jun 16 kl. 04:00

Stubb eller Orpo? Dags att frossa i politik!

Det vankas julafton för politiknördar. Ja, lystra till nu alla som är det minsta intresserade av politik och av vem som styr i vårt land! I helgen samlas nämligen fyra partier till sina partikongresser och hela tre av dem väljer ordförande.

YLE - 29 maj 16 kl. 18:32

Nato-folkomröstning har brett stöd bland partierna

Både regerings- och oppositionspartier med klar riksdagsmajoritet hade på söndagen ställt sig bakom förslaget om att ett finländskt Natomedlemskap bör underställas en folkomröstning. Statsminister Juha Sipilä (C) sade till Yle att Finland inte kan ansöka om medlemskap i Nato utan att först ordna en folkomröstning. Enligt Sipilä är Centern helt enig med president Sauli Niinistö, som likaså anser att det bör ordnas en folkomröstning ifall ett medlemskap blir aktuellt.

YLE - 11 jun 16 kl. 11:59

Orpo leder ordförandekampen efter första rundan

Petteri Orpo och Alexander Stubb leder Samlingspartiets ordförandekamp efter första omgången på partikongressen i Villmanstrand. Spänningen stiger då partiet i dessa stunder går in på andra rundan i valet av ordförande. Orpo har 396,2 röster, Stubb 294,4 och Lepomäki 122,4.

YLE - 11 jun 16 kl. 10:14

Superlördag med fyra partikongresser

Fyra partier håller den här helgen partikongress. Det största intresset riktas mot Samlingspartiets kongress i Villmanstrand, där man nu i förmiddag ska välja ordförande. Tvingas Stubb ge över makten?

Nyan - 09 jun 16 kl. 21:00

Politisk superhelg förändrar inte Ålandspolitiken

Tre rikspartier kan få ny ordförande i helgen. För Ålands del avgörs det viktigaste valet i Villmanstrand.
Minst två rikspartier får en ny ordförande i helgen.

YLE - 07 jun 16 kl. 14:15

Lokalaktivister stöder Orpo

En klar majoritet av samlingspartiets lokalaktivister stöder Petteri Orpo i partiets ordförandeval, visar en enkät som MTV har låtit göra. I enkäten frågade man de lokala partistyrelsemedlemmarna vem de vill se som partiordförande. 59 procent av de som svarade stöder Petteri Orpo medan sittande ordförande Alexander Stubb får stöd av 33 procent.

YLE - 07 jun 16 kl. 14:15

Lokala partistyrelsemedlemmar stöder Orpo

En klar majoritet av samlingspartiets lokala partistyrelsemedlemmar stöder Petteri Orpo i partiets ordförandeval, visar en enkät som MTV har låtit göra. I enkäten frågade man de lokala partistyrelsemedlemmarna vem de vill se som partiordförande. 59 procent av de som svarade stöder Petteri Orpo medan sittande ordförande Alexander Stubb får stöd av 33 procent.

YLE - 04 jun 16 kl. 12:37

Zyskowicz stöder Orpo i ordförandevalet

Viceordföranden för Samlingspartiets riksdagsgrupp, Ben Zyskowicz meddelar att han ställer sig bakom inrikesminister Petteri Orpo i valet av ny partiordförande. Det skriver Verkkouutiset. Av de tre kandidaterna är Orpo den mest lämpade att leda partiet, anser Zyskowicz.

YLE - 18 maj 16 kl. 12:48

Analys: Samlingspartiets ordförandeval fullt av frågor

Det mesta är ännu öppet i Samlingspartiets ordförandeval, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson. Elina Lepomäki utmanar klart, medan Petteri Orpo och Alexander Stubb tar en försiktigare väg. Alexander Stubb och Petteri Orpo anses av många vara huvudkandidaterna i valet av Samlingspartiets partiordförande.

YLE - 17 maj 16 kl. 20:41

Små skillnader mellan Stubb och Orpo i första ordförandedebatt

Elina Lepomäki tog genast från början sin roll som den marknadsliberala utmanaren i kampen om Samlingspartiets partiordförandepost på allvar. I partiets första gemensamma kampanjdebatt i Seinäjoki på tisdagen var hennes spelöppningar fräna och många. Lepomäki sade sig kunna tänka sig att skära i de välbärgades barnbidrag.

YLE - 18 maj 16 kl. 14:42

Ginman & Suominen: Vad felas ordet borgerlig, Sfp?

Vill Petteri Orpo ändra Samlingspartiet eller bara bilden av partiet? I dagens politikpodd undras också vad det är för fel på ordet borgerlig då Sfp stryker det i sitt nya partiprogram. Anne Suominen, Yle Nyheter, och Susanna Ginman, Hbl, diskuterar skillnaderna mellan de tre ordförandekandidaterna i Samlingspartiet.

YLE - 16 maj 16 kl. 16:29

Orpo oroad över medelklassen

Inrikesminister Petteri Orpo inledde på måndagen sin valkampanj inför Samlingspartiets ordförandeval. Orpo inledde kampanjen i Hagnäs i Helsingfors. - Det är helt trevligt att vara på den här sidan av Långa bron, sade Orpo.

YLE - 11 maj 16 kl. 07:29

HS-mätning: Orpo slår Stubb

Petteri Orpo är populärare än Alexander Stubb som ordförande för Samlingspartiet. Det gäller för finländarna i allmänhet och i synnerhet de som stöder Samlingspartiet. Enligt en undersökning som TNS Gallup har gjort för Helsingin Sanomat har utmanaren Orpo ett stöd på 24 procent, medan 13 procent stöder den nuvarande ordförande Alexander Stubb.

YLE - 06 maj 16 kl. 15:07

Samlingspartiets tredje ordförandekandidat vill inte bli tigen ihjäl

Riksdagsledamot Elina Lepomäki går till angrepp mot alla som förringar hennes chanser i Samlingspartiets ordförandeval. Lepomäki säger att hon med spänning väntar på en artikel som inte säger att hon har "ringa chanser", och inte säger att hon är "föga seriös", eller "statist". Om nu artikeln om Samlingspartiets ordförandekamp överhuvudtaget nämner hennes namn.

YLE - 05 maj 16 kl. 22:10

HS och IL: Orpo får stöd i riksdagsgruppen

Inrikesminister Petteri Orpo som i onsdags gav sig in i Samlingspartiets ordförandekamp har ett starkt stöd inom partiets riksdagsgrupp, rapporterar både Helsingin Sanomat och Iltalehti. Tidningarna har nått en stor del av Samlingspartiets riksdagsledamöter. Enligt HS ställer sig majoriteten av riksdagsgruppen bakom Orpo, och många av de svarande förutspår också en ministerrockad om det blir ett ordförandebyte.

YLE - 04 maj 16 kl. 12:17

Petteri Orpo vill leda Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo kandiderar för ordförandeposten i Samlingspartiet. Orpo meddelade på twitter att han ställer upp i ordförandevalet. - Jag är med, Petteri Orpo till ordförande, står det på hans sida.

YLE - 02 maj 16 kl. 15:27

Alexander Stubb kämpar för sin position

Samlingspartisterna har inte för vana att utmana en sittande partiordförande, och att en partiordförande blir detroniserad har aldrig hänt. Just nu är ändå Alexander Stubbs ordförandepost mycket hotad. Han kan ligga mycket illa till om och när inrikesminister Petteri Orpo den här veckan meddelar att han ställer upp.

YLE - 02 maj 16 kl. 15:27

Alexander Stubb inledde försvaret av partiordförandeposten

Samlingspartisterna har inte för vana att utmana en sittande partiordförande, och att en partiordförande blir detroniserad har aldrig hänt. Just nu är ändå Alexander Stubbs ordförandepost mycket hotad. Han kan ligga mycket illa till om och när inrikesminister Petteri Orpo den här veckan meddelar att han ställer upp.

YLE - 28 apr 16 kl. 14:02

Påtryckningarna kraftiga, säger Petteri Orpo om ordförandekandidatur i Samlingspartiet

Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) medger att han får många uppmaningar om att ställa upp i ordförandekampen i Samlingspartiet. - Påtryckningarna är kraftiga, men vi får återkomma senare, sade Orpo i dag i riksdagen. Petteri Orpo har betraktats som den starkaste utmanaren till sittande partiordförande Alexander Stubb, och som ny partiordförande om han går med i kampen.

YLE - 21 apr 16 kl. 15:40

Samlingspartister tror inte på ordförandebyte

Diskussionen om Alexanders Stubbs ställning som Samlingspartiets ordförande är överdriven och till delar uppblåst av massmedia. Stubb har dessutom skärpt sig. Det är stämningen bland finlandssvenska aktiva inom partiet.

YLE - 19 apr 16 kl. 15:00

Partikretsarna stöder Stubb - riksdagsgruppen delad

Alexander Stubb har ett brett stöd bland Samlingspartiets kretsordförande, men i riksdagsgruppen är det många som vill ha en ny partiledare. Det visar Yles enkät, som många partiaktiva valde att besvara anonymt. Undersökningen visar också att Jan Vapaavuori och Petteri Orpo är de mest önskvärda motkandidaterna .

YLE - 20 apr 16 kl. 13:47

Ginman & Suominen: Fixa insynen i offentliga bolag medan tid är!

Vården, Forststyrelsen och nu trafiken. Finland bolagiseras i rasande fart. Men offentlighetslagen rör inte bolag.

YLE - 08 apr 16 kl. 08:30

Aamulehti: Risikko vill inte leda Samlingspartiet

Riksdagens vice talman Paula Risikko är i nuläget inte intresserad av ordförandeposten i Samlingspartiet. Det säger Risikko i en intervju med Aamulehti. Många ute i landskapen har enligt Risikko tagit kontakt och önskat att hon skulle ställa upp.

YLE - 08 apr 16 kl. 08:30

Risikko vill inte leda Samlingspartiet

Riksdagens vice talman Paula Risikko är i nuläget inte intresserad av ordförandeposten i Samlingspartiet. Det säger Risikko i en intervju med Aamulehti och Helsingin Sanomat. Många ute i landskapen har enligt Risikko tagit kontakt och önskat att hon skulle ställa upp.

YLE - 02 apr 16 kl. 10:09

Professor: Fler kandidater vore bra för Stubb

Det är ännu omöjligt att säga om fler ställer upp i Samlingspartiets ordförandeval. Det anser professor emeritus i statslära, Heikki Paloheimo efter att Elina Lepomäki meddelade att hon utmanar Alexander Stubb. Stubb skulle ändå dra nytta av fler kandidater, anser Paloheimo.

YLE - 03 apr 16 kl. 11:56

Häkkänen vill bli Samlingspartiets viceordförande

Riksdagsledamot Antti Häkkänen kandiderar till viceordförande för Samlingspartiet. Den 31-årige Häkkänen säger att det krävs nya krafter inom partiledningen så att Finland på nytt ska bli ett framgångsland. Häkkänen är jurist och valdes in i riksdagen i fjol.

YLE - 30 mar 16 kl. 08:58

Rydman: Samlingspartiet står enat

Det finns inga sprickor inom Samlingspartiet, trots att stödbrevet till ordförande Alexander Stubb fått mothugg inom partiet, säger riksdagsledamot Wille Rydman. Han påpekar ändå att det finns en viss kritik mot partiets ledarskap. Samlingspartiets Wille Rydman beskriver stödbrevet till Samlingspartiets ordförande Alexander Stubb, som undertecknades av partiets kretsordförande, som konstigt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.