Lena Carlsson

Monday, 09 December, 01:31

Nyheter om Lena Carlsson

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 nov 19 kl. 08:00

Sugen på julkonsert?

Jul Vi har listat ett urval av alla julkonserter som äger rum i Skåne den närmaste tiden. Kanske hittar du något du gillar? 22 november
✫ Christmas rock – årets julshow med Martin Almgren, Thomas Järvheden, Linda Varg och Ulf Nilsson.

Skånskan - 09 okt 19 kl. 15:30

Selmas brev på tal på måndag

Löddeköpinge Måndagen den 14 oktober klockan 18 kommer Lena Carlsson till Lödde bibliotek för att berätta om Selma Lagerlöfs brevväxling med vänner som hon lärde känna då hon arbetade i Landskrona mellan åren 1885 och 1897.
Lena Carlsson är konst- och litteraturvetare och har skrivit flera böcker om Selma Lagerlöf. Hon är också medlem i Selma Lagerlöf-sällskapet..

UNT - 18 sep 19 kl. 18:19

Cföretaget stödjer familjedaghemmen

Utanför Örsundsbro sköter Anna-Lena Johansson och Ann Carlsson varsitt familjedaghem under barnvårdsföretaget Cföretaget..

UNT - 18 sep 19 kl. 18:19

Cföretaget stödjer familjedaghemmen

Utanför Örsundsbro sköter Anna-Lena Johansson och Ann Carlsson varsitt familjedaghem under barnvårdsföretaget Cföretaget..

BT - 17 sep 19 kl. 17:42

Interna kritiken: S-profilerna sågar styrelsens beslut – ”Ynkryggar och fegisar”

Flera profiler inom Socialdemokraterna anser att stormen kring Malin Carlsson hänger samman med sommarens avslöjanden om manliga maktstrukturer i partiet. – Ynkryggar och fegisar, säger tidigare kommunalrådet Lena Palmén om styrelsens besked..

Skånskan - 06 sep 19 kl. 07:00

Imponerande fin dokumentär

Film/recension Film
Hasse & Tage – en kärlekshistoria
Regi: Jane Magnusson Medverkande: Daniel Alfredson, Tomas Alfredson, Jesper Danielsson, Petra Mede, Stellan Skarsgård, Henrik Dorsin, Lena Olin med fleraJane Magnussons dokumentär om Sveriges genom tiderna mest välkända komikerpar, Hans Alfredson och Tage Danielsson, kommer säkert att locka stora skaror till biosalongerna i höst. En publik som kommer för nostalgi, av nyfikenhet och för att få skratta åt smart och samhällskritisk humor.
Allt detta finns också i filmen men samtidigt också mycket, mycket mer.

BT - 27 aug 19 kl. 18:57

S-toppen efter profilens avhopp: ”Svårt att se att vi skulle kunna göra mer”

Lena Palmén lämnar sina uppdrag för S i Borås med hårda ord. Lokala partiordföranden Per Carlsson är oförstående inför kritiken..

Skånskan - 22 aug 19 kl. 14:10

Sköterskor höll manifestation i Skurup

Skurup Som en del av undersköterskeupproret manifesterades det runt om i landet. Bland annat i Skurup.
– Tillsammans är vi en oerhörd kraft, säger Mia Christensson, initiativtagare till manifestationen i Skurup.

Skånskan - 03 aug 19 kl. 08:00

Hasse & Tage-film får världspremiär i Båstad

Förra året var det Ingmar Bergman och i år är regissören och kulturjournalisten Jane Magnusson aktuell med en dokumentär om Hasse Alfredson och Tage Danielsson.
– Jag gjorde en rolig film om en dysterkvist som hette Ingmar Bergman och sedan en sorglig film om två glada människor, som hon själv sammanfattar det i telefon från sin semesterstuga.Hasse och Tage – En kärlekshistoria
Svensk biopremiär 6 september 2019, sin världspremiär på Lilla filmfestivalen i Båstad 7/8.

Trelleborgs Allehanda - 20 jul 19 kl. 18:00

De skånska rötterna kallade hem dem: ”Tomten låg och väntade”

I sommar gör TA några nedslag i sköna sommarboenden runt om på Söderslätt. I den andra delen besöker vi Lena och Christer Carlsson, som har bott många år i USA men som skapat sig och sin familj en fast plats i Beddingestrand..

Skånskan - 27 jun 19 kl. 16:36

Fyra Carlssons ställer ut

Höör Nu till helgen blir det konstutsställning med fyra Carlssons i kulturhuset Anders. Öppettiderna är lördag 29 och söndag 30 juni klockan 10-16.
En av utställarna Anna-Lena Strand (född Carlsson) som sysslar med akvarellmålning, skriver i ett pressmeddelande att hon ställer ut tillsammans med sin syster Ing-Britt Malmborg, textil brukskonst, sin svägerska Gun-Britt Carlsson, keramik, och hennes son Martin Carlsson.

GöteborgsPosten - 19 feb 19 kl. 17:23

Besökare oroade för Streteredsbadets framtid

Lena Carlsson och Eva Lagerström rehabtränar på Streteredsbadet varje vecka. Nu är de oroliga för att inte kunna fortsätta. Mölndals simsällskap har inte råd att driva badet vidare om inte kommunen stöttar ekonomiskt..

GöteborgsPosten - 12 feb 19 kl. 08:36

Kulturpengarna som försvann

Centerpartiets Åsa Torstensson och Anna-Lena Carlsson om de borttagna pengarna till offentlig konst..

GöteborgsPosten - 08 feb 19 kl. 09:06

Kulturpengarna som försvann

Centerpartiets Åsa Torstensson och Anna-Lena Carlsson om de borttagna pengarna till offentlig konst..

Expressen - 31 okt 18 kl. 06:20

De som inte sjunger med i klimatkören brännmärks

Personer med avvikande åsikter misstänkliggörs och skuldbeläggs. Men det måste gå att rapportera om viktiga miljöfrågor på ett allsidigt sätt. Annars är yttrandefriheten i fara, skriver vetenskapsjournalisten Lena Carlsson..

Skånskan - 14 dec 18 kl. 11:10

Malmörappare trefaldigt Grammisnominerad

Under fredagen avslöjades alla Grammisnomineringar. Malmörapparen Ozzy är trefaldigt nominerad.
Den 7 februari koras vinnarna.

BT - 11 jun 19 kl. 10:02

Palmén: ”De vill avsätta Malin Carlsson”

Lena Palmén förklarar nu varför hon bryter tystnaden kring partikulturen i Socialdemokraterna. Hennes efterträdare, det socialdemokratiska kommunalrådet Malin Carlsson utsätts för liknande metoder som hon själv, uppger hon och flera andra källor för BT..

Skånskan - 28 nov 18 kl. 21:06

Weberg valdes till kommunalråd

Sjöbo Det krävdes omröstning för att utse kommunstyrelsens ordförande i Sjöbo på onsdagskvällens fullmäktigemöte. Men Magnus Weberg (M) vann med 32-15 mot André af Geijerstam (SD). Två personer valde att rösta blankt.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 17:36

Nya ansikten i topp när politiker byts ut

SJÖBO Efter åtta år blir det ett byte på ordförandestolen i familjenämnden.
Enligt valberedningens förslag ska Susan Melsen (M) ersätta partikamraten Magnus Hammarskjöld.2010 lämnade moderaten Kent-Ivan Andersson familjenämnden efter 12 år som ordförande och gick vidare till kommunstyrelsen.

GöteborgsPosten - 09 aug 18 kl. 10:35

(C) vill ha fortsatt korttidsboende på före detta Strömstads sjukhus

Insändare. Åsa Torstensson (C) och Anna-Lena Carlsson (C) skriver insändare om korttidsboende i Strömstad..

YA - 05 aug 18 kl. 18:09

Brevväxling som fascinerar

Litteraturvetare och författare Lena Carlsson har samlat en fascinerande korrespondens i bokform. På söndagen berättade hon om brevväxlingen på Selma Lagerlöf-utställningens första berättarcafé..

UNT - 01 jul 18 kl. 19:10

Nu skymmer inte trädet längre

Uppsalabon Lena Carlsson gjorde flera felanmälningar till kommunen på grund av dålig framkomlighet och skymd sikt på en cykelbana..

UNT - 16 jun 18 kl. 10:15

Hon är trött på att kommunen inte agerar

Sommaren 2016 hörde Lena Carlsson av sig till Uppsala kommun för första gången och framförde klagomål angående cykelvägen där hon bor..

Regeringen - 20 mar 18 kl. 13:54

Barnkonventionen som lag -vad innebär det i praktiken?

Den 15 mars beslutade regeringen om en proposition för att göra FN:s konvention om barnets rättigheter till svensk lag. Vid ett seminarium i Rosenbad den 19 mars belystes vad förändringen innebär för olika verksamheter. Barnminister Lena Hallengren, tidigare statsminister Ingvar Carlsson och Emma Henriksson, ordförande i Socialutskottet talade.

Nya Wermlands Tidningen - 16 mar 18 kl. 16:49

Tidigare M-politiker toppar valsedeln för Centerpartiet

Centerpartiets lista till kommunvalet i Torsby bjuder på överraskningar. Anna-Lena Carlsson, som tidigare varit Moderaternas främsta politiker i kommunen, hamnar högst upp. Samtidigt har Alf Larsson, vice ordförande i kommunstyrelsen, valt en mindre framträdande roll..

BT - 12 mar 18 kl. 16:02

Ulricehamnare prisade av LRF

Lena Carlsson från Marbäck får LRF:s utmärkelse Silvernålen och Örjan Hill från Varnum får Per Lindecrantz kulturstipendium av LRF..

Länstidningen i Jämtland - 16 feb 18 kl. 09:00

725 000 kronor för fastighet i Åre kommun

Försäljningen av tomten Dalen 1:108 i Åre kommun är nu klar. Nya ägare blir Lena Christina Carlsson och Paul Anders Erik Carlsson, båda 59 år, från Sköndal, som köpte fastigheten av Edsåsdalens....

SVT - 19 dec 17 kl. 16:08

Kulturhuset Stadsteatern får ny tillförordnad vd

Sture Carlsson blir ny tillförordnad vd på Kulturhuset Stadsteatern, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande. Lena Joelsson, som först blev tillförordnad chef när Benny Fredriksson avgick, blir istället tillförordnad vice vd..

Nyan - 10 nov 17 kl. 11:25

Viva la Vivakören

Ålands äldsta damkör firar 30 år på lördag med konsert i Alandica. Körglädje, gemenskap och sorg finns i körens historia.
Damkören startade 1987 på initiativ av Agneta Mannberg-Jansson och körens första dirigent var Inga-Lill Rögård som höll i taktpinnen till år 2000.

GT - 04 okt 17 kl. 11:50

Fyra dog i Angered – socialtjänsten erkänner brister

Göteborgs Stad har funnit brister i hanteringen kring familjen där mamman och tre av hennes barn dog i somras.– Det handlar om brister i samverkan mellan olika enheter och områden inom socialtjänsten. Det handlar om också alltför lång handläggningstid, säger Lena Carlsson, kommunikatör i SDF Angered, stadsdelen där tragedin inträffade..

YA - 03 okt 17 kl. 00:01

Babycafé viktigt för levande landsbygd

Lena Carlsson, barn- och ungdomsledare i Östra Kärrstorp församling, har drivit babycafé i mer än femton år. Många av föräldrarna tycker att cafét i spelar en avgörande roll för att Östra Kärrstorp ska fortsätta vara en levande landsbygd..

Expressen - 29 jun 17 kl. 20:40

Anna Lindhs minnesfond fortfarande nedläggningshotad

Den mördade utrikesministern Anna Lindhs minnesfond är fortfarande nedläggningshotad.Stiftelsen har sedan 2003 fått in drygt 21 miljoner kronor i intäkter – pengar som förbrukades under de tidigare toppsossarna Ingvar Carlsson, Jan Eliasson och Mona Sahlins ordförandeskap.Nu har den förre socialdemokratiske utrikesministern Lena Hjelm-Wallén tagit över.

NSD - 02 apr 17 kl. 17:38

Resultatlistan: Tre- och femmilen

TRE MIL:Dam motion:Monika Miernik Weir Minerals Sweden, Maria Åström Weir Minerals Sweden Ab, Gabriele Engqvist Lapplands Djurklinik, Julia Engqvist Lapplands Djurklinik, Frida Mårtensson Lapplands Djurklinik, Wiebke Kuhland Lapplands Djurkklinik, Jennie Keinström Novia Ekonomi AB, Sandra Keinström Novia Ekonomi AB, Jessica Persson SWE, Kristin Nilsson SWE, Linda Wiström SWE, Dessan Pittsa SWE, Maria Lundströmsundin SWE, Anna-Stina Larsson SWE, Magdalena Forsman SWE, Barbro Juuso SWE, Ingrid Ålander SWE, Anne Stridsman SWE, Reinie Fjällström SWE, Jenny Nilsson SWE, Carin Lindvall SWE, Sara Millberg SWE, Inger Olsson SWE, Ingvor Ärleborg SWE, Marjatta Karlsson SWE, Agneta Pettersson SWE, Monika Sannelind SWE, Maria Willebrand SWE, Lena Lassi SWE, Maria Töyrä SWE, Line Steiro NO

NSD - 16 mar 17 kl. 06:00

Konstalmanackan i Norrbotten

Sveriges Konstföreningar, NorrbottenKonstförening Datum Utställning PlatsArjeplogs KF 11 mar-22 apr Stina Renberg Silvermuseet VästanBodens KF 18 mars-9 apr Thomas Sigfrinius, måleri Konsthallen, EnterGve/Malmb KK 25 feb-10 mar Lena Carlsson Museet GällivareGve/Malmb KK 25 mars-22 apr Brita Weglin Museet GällivareKiruna Konstgille 10 feb-4 maj Helena Adolfsson, Ögonbl..

NSD - 07 mar 17 kl. 16:00

Konstalmanackan i Norrbotten

Sveriges Konstföreningar, NorrbottenKonstförening Datum Utställning PlatsArjeplogs KF 11 mar-22 apr Stina Renberg Silvermuseet VästanBodens Konstgille 18 feb-12 mar Erik Simander,Emma Sofia Olsson Konsthallen EnterBodens KF 18 mars-9 april Thomas Sigfrinius, måleri Konsthallen, EnterGve/Malmb KK 25 feb-10 mar Lena Carlsson Museet GällivareKiruna Konstgille 10 feb-4 maj Helena Adolfsson, Ögonbl..

LV - 11 feb 17 kl. 16:52

Kyrkoherden lämnar Vimmerby

Förra året fick Arbetsmiljöverket in en anmälan från Vimmerby pastorat där kyrkoherde Eva-Lena Karlsson fick hård kritik för sitt ledarskap. Efter ett halvårs tjänstledighet har nu kyrkoherden sagt upp sig. I morgon, söndag, går ansökningstiden till den lediga kyrkoherdetjänsten i Vimmerby pastorat ut.

Alingsås tidning - 01 feb 17 kl. 05:30

Fullspäckad vår på Arena Elva

Superonsdagar och fredagskvällar med scenframträdande – det är något av det som Arena Elva satsar på under våren. I dag, onsdag, är den första superonsdagen. Vårens program för Arena Elva börjar allt mer ta form.

UNT - 29 dec 16 kl. 07:05

Tv: Nyårsafton en mardröm för hundar

Lena Carlsson från Uppsala är legitimerad hundpsykolog..

Politologerna - 11 dec 16 kl. 08:00

Lucka #11: Samverkan som forskningens överordnade mål?

Följande text är författad av Shirin Ahlbäck Öberg, docent i Statskunskap och prodekan vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Uppsala universitet. Texten är en fortsättning på en text publicerad den 10 december där delar av 2016 års forskningsproposition (Prop. 2016/17:50) diskuteras.

GöteborgsPosten - 04 nov 16 kl. 09:04

Blixthalka i morgontrafiken

Flera trafikolyckor har drabbat Västsverige under morgonen, och nu varnar Trafikverket för blixthalka. - Vi uppmanar trafikanter och bilister till vaksamhet och försiktighet. Halkan kan komma plötsligt vid den här tiden på året, säger Lena Carlsson på Trafikverket..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.