Las-utredning

Sunday, 17 January, 13:40

Nyheter om Las-utredning

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 12 jun 20 kl. 05:30

C vill göra det lättare att få dig avskedad

Per Schöldberg (C) menar i sin insändare från den 5 juni att förslaget om försämrad anställningstrygghet är ett steg framåt. Sanningen är att Centerpartiet, Liberalerna och regeringens Las-utredning är det största angreppet på Sveriges löntagare på årtionden..

SVT - 01 jun 20 kl. 19:11

Det här handlar förslagen i las-utredning om

Hur länge kan man vara vikarie utan att få förtur, vilka får gå först om företaget skär ner och om det blir en strid om en uppsägning – bör den anställde ha rätt till lön under tiden? Lagen om anställningsskydd kom till på 70-talet och har som syfte att skapa balans på arbetsmarknaden. Som en del av januariöverenskommelsen mellan regeringen och C och L, ska den förändras och på måndagen presenterades utredningen.

DN - 01 jun 20 kl. 12:58

Minister underkänner utredning om las

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) underkänner utredningen om förändrad arbetsrätt..

Corren - 11 sep 20 kl. 09:15

Uppmaning till LO: Rör inte LAS

LAS (Lagen om anställningsskydd) är hotad, det visar den utredning som är gjord och som Annie Lööf och Stefan Löfven tagit hand på..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 16:26

Arbetsro åt parterna

I december presenterade PTK, LO och Svenskt Näringsliv ramarna för fortsatta förhandlingar om flexibilitet och trygghet på arbetsmarknaden. Nu behöver de arbetsro. För ett år sedan kom januariavtalet och en utredning om att förändra arbetsrätten tillsattes.

Skånskan - 08 jan 20 kl. 13:30

Arbetsmiljöbrister på skola

Hörby Georgshillsskolan i Hörby brast på flera punkter när Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion på skolan.
Besöket gjordes efter att skolans rektor anmälde ett olycksfall som inträffade i verksamheten.Det var i början av december förra året som en elev i högstadiet reagerade kraftigt på att hen skulle lämna in uppgifter som inte var gjorda.

Nerikes Allehanda - 16 jun 20 kl. 04:53

De två problemen med lagförslaget om LAS

Justitierådet Gudmund Toijer har på regeringens uppdrag lagt fram en utredning om en....

Skånskan - 21 okt 19 kl. 12:21

Anmäler tre fall av fosterdöd

Efter att förlossningsverksamheten på Skånes Universitetssjukhus i Malmö haft en ovanligt hög andel fall av graviditeter med fosterdöd under 2018 tillsattes en utredning. Siffrorna för i fjol låg på 5,7 fall på 1 000 graviditeter, mot det snitt på 3-4 som är i hela landet. Dessutom hade Malmö haft en låg nivå under 2017 med bara 2 fall på 1 000 graviditeter.

SR - 01 jun 20 kl. 17:29

Samarbetspartierna välkomnar las-utredning

Idag presenterades den omdiskuterade Las-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var inte nöjd, men de båda samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet välkomnar utredningen. Båda partierna förutsätter att utredningen går ut på remiss i mitten av juli och kommer att läggas fram för Riksdagen nästa år om arbetsmarknadens parter inte lyckas komma fram till en överenskommelse..

SR - 01 jun 20 kl. 05:41

Omtvistad las-utredning läggs fram idag

I dag kommer regeringens omdebatterade Las-utredning med sina förslag, bland annat om nya regler som ska gälla vid uppsägningar. Regeringen och samarbetspartierna har en överenskommelse om att skicka ut förslagen på remiss..

Expressen - 27 maj 20 kl. 19:01

Löfven pressad av glödhet las-utredning

Mandatperiodens kanske största politiska konflikt kan flamma upp på måndag – när regeringens kontroversiella utredning om arbetsrätten läggs fram.En hårt pressad Stefan Löfven hotas av öppen revolt i partiet och LO.Lättare att sparka anställda och fler undantag från turordningsreglerna är ett par av de nya förslagen som läckt ut..

DalaDemokraten - 25 maj 20 kl. 09:51

Göran Greider: När ki(s)tan sänks ner. Socialdemokratin måste våga säga nej till en nyliberal LAS-utredning.

Söndag kväll – jag fick en smärre chock när SvT avslöjade innehållet i den utredning som gjorts....

SVT - 24 maj 20 kl. 22:31

Hård debatt om las-utredning mellan C och V

Om en vecka presenteras ett av höstens mest kontroversiella politiska förslag – den stora utredningen om lagen om anställningsskydd – LAS. För Centerpartiet har förslaget varit en hjärtefråga medan Vänsterpartiet hotar att fälla regeringen över detsamma. – Ett ensidigt och extremt förslag, säger Jonas Sjöstedt..

Expressen - 24 maj 20 kl. 18:28

Förslag i ny utredning: Så kan las-reglerna ändras

Förändrade turordningsregler – och inte längre möjlighet för facket att ogiltigförklara en uppsägning.Så kan nya las bli, enligt SVT:s Agenda.– Det här är ju en katastrofutredning, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin .

SVT - 24 maj 20 kl. 18:04

Så kan lagen om anställningsskydd ändras – förslagen i ny utredning

SVT Agenda har fått ut förslagen om ändringar av lagen om anställningsskydd – las. Förslag som kan förändra arbetsrätten i grunden – om fack och arbetsgivare misslyckas med att komma överens..

Skånskan - 18 sep 19 kl. 05:00

Bakslag för villaägare på Väster

ESLÖV Mark- och miljödomstolen i Växjö ger Eslövs kommun rätt att ta bort en gemensam parkeringsplats i ett 50 år gammalt villaområde på Väster, och på ytan i stället bygga nya hus.
Domstolen håller med de boende som anser att det kan bli sämre för dem – men anser inte att det är tillräckligt för att upphäva beslutet. Domstolen tycker inte heller att kommunen borde bemödat sig mer att lyssna av de boende innan förändringarna gjordes i deras bostadsområde.

SR - 08 maj 20 kl. 12:50

Företagen vill ha mer från las-utredningen

Arbetsgivarsidan välkomnar flera av förslagen som regeringens Las-utredning planerar att lägga fram. Men Stefan Koskinen som är förbundsdirektör för Almega Tjänsteföretagen tycker inte att förslagen går tillräckligt långt..

Sydsvenskan - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade Las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 05:09

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade Las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt Sveriges Radio Ekot. Ett av förslagen, enligt vad Ekot erfar, är att fem personer ska få undantas från turordningsreglern.

GöteborgsPosten - 08 maj 20 kl. 05:10

Fack vill skrota las-utredning

LO är ett av flera fackförbund som vill stoppa den så kallade Las-utredningen, med ambitionen om en moderniserad arbetsrätt, enligt.

SR - 08 maj 20 kl. 03:00

Facken kräver stopp för las-förslag

Flera fackliga organisationer vill stoppa den utredning om arbetsrätten som ska lägga fram sina förslag om några veckor..

Skånskan - 03 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetång Ett problem var naturligtvis Francine. Jag visste att om jag berättade för henne skulle hon sätta tvärstopp, åtmin- stone försöka. Å andra sidan ville jag inte gå bakom ryggen på henne.

Skånskan - 05 jun 19 kl. 16:57

Röstin (M) polisanmäls

SVALÖV Efter senaste mötet med personalutskottet i Svalöv kommer ex-kommunalrådet Olof Röstin (M) att polisanmälas.Beskedet gav utskottets ordförande Fredrik Jönsson (C) och vice ordförande Teddy Nilsson (SD).
– Det var ett enigt utskott.

Sydsvenskan - 05 jun 19 kl. 12:34

Anklagelserna mot Ronaldo dras tillbaka

Enligt den amerikanska tidningen Bloomberg har våldtäktsanklagelsen mot Cristiano Ronaldo dragits tillbaka. I höstas öppnade polisen i Las Vegas på nytt den utredning där den portugisiske fotbollsstjärnan anklagades för att ha våldtagit en amerikansk kv.

Skånskan - 07 maj 19 kl. 15:47

Dom för utnämning av Fuck girl slås fast i hovrätten

MALMÖ Utnämnandet av en kvinnlig skolkamrat till ”årets fuckgirl” i samband med en studentbal är grovt förtal.
Det slår hovrätten fast och går efter ett överklagande på samma linje som tingsrätten som dömde 19-åringen som läste upp motiveringen mot hans nekande.Det var under en studentbal i maj förra året, som en kvinnlig elev inför 400 elever kallades upp på scenen för att ta emot ett av flera pris med motiveringen i form av en tavla.

Skånskan - 02 maj 19 kl. 17:28

Kyrkoherde köps ut för 700 000 kronor

SKANÖR Avskedandet av Skanör-Falsterbos tidigare kyrkoherde Patrik Ahlmark har lett till att kyrkan och facket gjort upp om att församlingen köper ut kyrkoherden för 700 000 kronor.– Det här var inte vad jag ville, jag ville arbeta kvar tillsammans med församlingens medarbetare. Det är oerhört tråkigt att en församling kan komma undan på det här viset eftersom det inte fanns någon grund för avskedandet.

SR - 25 apr 19 kl. 17:11

Sjöstedt (V) hotar med misstroendevotum

Regeringen tillsätter i dag en utredning som bland annat ska föreslå utökade undantag från turordningsreglerna i LAS. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt hotar med att partiet ska ställa sig bakom en misstroendeförklaring mot regeringen om utredningen leder till ett lagförslag..

DI - 25 apr 19 kl. 15:49

Jonas Sjöstedt hotar med misstroendevotum

Nu sätter regeringen januariavtalets hetaste potatis i rullning i form av en utredning om Las. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kallar förslaget för ”smärtsamt”, Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt hotar med misstroendevotum och parterna surar. Men Centern och Liberalerna jublar.

SR - 25 apr 19 kl. 09:46

Så förändras arbetsrätten

Regeringen tillsätter i dag en utredning som bland annat ska föreslå utökade undantag från turordningsreglerna i LAS..

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 12:41

Swedbankstämman är igång

Uttalandet kom när han berörde medieuppgifterna från onsdagen om att banken skulle ha vilselett amerikanska myndigheter, något som enligt bedömare anses kunna utgöra en risk för höga böter. Under sitt anförande tog Lars Idermark upp fyra huvudpunkter, nämligen Swedbanks arbete med att upptäcka penningtvätt, Swedbanks kommunikation, onsdagens husrannsakan och utredningar mot banken i Sverige, samt slutligen medieuppgifterna om att Swedbank skulle ha vilselett amerikanska myndigheter. När det gäller den första punkten, Swedbanks arbete med att upptäcka penningtvätt, sade han att Swedbank tar detta på mycket stort allvar och att banken lägger ned stora resurser.

Skånskan - 14 feb 20 kl. 16:34

Lovar att utredning ska göras om arbetsmiljön

HÖRBY
Kommunledningen i Hörby har nu yttrat sig om den arbetsmiljöanmälan som facken har lämnat in.
HR-chefen Paul Eklund säger att en neutral part ska utreda frågan om den psykosociala arbetsmiljön, men att det inte finns några belägg för påståendena om att anställda trakasseras och kränks. I sin 66a-anmälan larmar SACO-rådet, SSR och Vision om att arbetsmiljön på kommunledningsförvaltningen är under all kritik, och att många anställda mår dåligt och att sjukskrivningarna har ökat.

Skånskan - 22 feb 19 kl. 05:00

Nej till kommunala tvätteriet i Malmö

Malmö Det blir inget stort kommunalt tvätteri. Däremot ska kommunen ta över distributionen av personalens nya arbetskläder.När tvätteriverksamheten istället las ut på upphandling, begärde det tvätteriföretag som inte antogs överprövning av beslutet.

Skånskan - 08 feb 19 kl. 05:00

Elevombud kräver skola på skadestånd

KÄVLINGE
Barn- och elevombudet kräver en skola i Kävlinge på ett skadestånd på 10 000 kronor för att skolledningen inte har gjort tillräckligt för att motverka kränkande behandling av en av eleverna. – Skolan har haft kännedom om att eleven har befunnit sig i en konfliktfylld elevgrupp som har krävt särskilda insatser. Trots att det har varit klart för skolans personal att eleven har varit utsatt för borde man tidigare ha grundligare utrett omständigheterna, skriver Beo i sitt beslut.

DN - 30 jan 19 kl. 11:04

Vilja att bli ökänd tänkbart motiv bakom Vegas-massaker

Vad som drev Stephen Paddock till att mörda 58 människor i Las Vegas den där festivalkvällen 2017 förblir en gåta. Efter ett års utredning av FBI är ett tänkbart motiv: Han kan ha sökt ”en viss grad av ökändhet”..

BT - 30 jan 19 kl. 03:24

FBI: Ökändhet tänkbart motiv bakom Vegas-massaker

Vad drev Stephen Paddock till att mörda 58 människor i Las Vegas den där festivalkvällen 2017? Efter ett års utredning kan FBI:s svar sammanfattas med att vi aldrig får veta – men att han kan ha sökt "en viss grad av ökändhet"..

Barometern - 30 jan 19 kl. 03:24

FBI: Ökändhet tänkbart motiv bakom Vegas-massaker

Vad drev Stephen Paddock till att mörda 58 människor i Las Vegas den där festivalkvällen 2017? Efter ett års utredning kan FBI:s svar sammanfattas med att vi aldrig får veta – men att han kan ha sökt "en viss grad av ökändhet"..

YA - 30 jan 19 kl. 03:24

FBI: Ökändhet tänkbart motiv bakom Vegas-massaker

Vad drev Stephen Paddock till att mörda 58 människor i Las Vegas den där festivalkvällen 2017? Efter ett års utredning kan FBI:s svar sammanfattas med att vi aldrig får veta – men att han kan ha sökt "en viss grad av ökändhet"..

SmålandsPosten - 30 jan 19 kl. 03:24

FBI: Ökändhet tänkbart motiv bakom Vegas-massaker

Vad drev Stephen Paddock till att mörda 58 människor i Las Vegas den där festivalkvällen 2017? Efter ett års utredning kan FBI:s svar sammanfattas med att vi aldrig får veta – men att han kan ha sökt "en viss grad av ökändhet"..

GöteborgsPosten - 30 jan 19 kl. 02:09

Ökändhet tänkbart motiv bakom Vegas-massaker

Vad drev Stephen Paddock till att mörda 58 människor i Las Vegas den där festivalkvällen 2017? Efter ett års utredning kan FBI:s svar sammanfattas med att vi aldrig får veta – men att han kan ha sökt "en viss grad av ökändhet"..

Sydsvenskan - 30 jan 19 kl. 01:44

Oklart motiv bakom Vegas-massaker

Vad drev Stephen Paddock till att mörda 58 människor i Las Vegas den där festivalkvällen 2017? Efter ett års utredning kan FBI:s svar sammanfattas med att vi aldrig får veta – men han kan ha sökt "en viss grad av ökändhet". "Det fanns inget enskilt elle.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.