Lantbrukare

Saturday, 19 October, 04:52

Nyheter om Lantbrukare

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 25 sep 19 kl. 10:34

Lantbrukare grävde ner griskadaver – riskerar att åtalas

Lantbrukaren som grävde ner griskadaver på sin tomt misstänks för brott mot miljöbalken och har nu anmäls nu till åklagarmyndigheten för åtalsprövning..

Kristianstadsbladet - 19 sep 19 kl. 21:37

50 bönder fyllde central restaurang

Lantbrukare jobbar för att minska klimatpåverkan, men når inte alltid ut med rätt information till konsumenterna. Det var en av slutsatserna när hållbart och innovativt lantbruk diskuterades på torsdagen..

Barometern - 19 sep 19 kl. 06:00

Sämre vallskördar i sydost än i övriga landet

Stora delar av landet har hittills fått bra vallskördar, men i delar av sydost ser det annorlunda ut. Även i år har många Lantbrukare drabbats av torka och akut foderbrist..

Trelleborgs Allehanda - 17 sep 19 kl. 00:01

Insändare: Svensk mat i dag, i morgon och i framtiden

I TA (den 14 september) skriver två Lantbrukare med inriktning på kycklingproduktion om den ökade konkurrensen från utlandet..

Barometern - 01 okt 19 kl. 10:42

Kalmar län: Ber minister om stöd till lantbrukare

Länsstyrelsen i Kalmar län skriver till landsbygdsministern för att länets Lantbrukare ska få ett transportstöd för foder..

YA - 13 sep 19 kl. 16:02

LRF:s nya vd inledde Sverigeturnén i Dybäck

Möte med regionordförande, medarbetare och Lantbrukare stod på agendan när LRF:s nya vd Anna Karin Hatt på fredagen gjorde ett besök på Lillehems gårdshotell i Dybäck. Stoppet var det första på hennes Sverigeturné och det enda i Skåne..

VA - 13 sep 19 kl. 08:29

Nu ska nordiska företag skapa världens första fossilfria livsmedelskedja

”Nordiska Lantbrukare är ledande inom hållbarhet redan idag, med en låg klimatpåverkan i internationell jämförelse”,  säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd..

YA - 12 sep 19 kl. 19:30

C-politiker vill ha kommunalt vetorätt mot provborrningar

Skånska C-politiker hoppas få med sig C på riksnivå om krav på ändringar i minerallagen – bland annat ett kommunalt veto för prospektering i alunskiffer. För att öka förståelsen för det skånska perspektivet tog de med sig partiets näringspolitiska talesperson, västerbottningen Helena Lindahl, för att träffa Lantbrukare på vars mark Scandivanadium vill provborra..

Barometern - 12 sep 19 kl. 13:16

Stödet viktigt på krismötet

När Ölands Lantbrukare träffades i Föra lyftes flera olika lösningar på situationen med foderbrist. Lantbrukarna fick även höra hur viktiga de är för kommunerna..

SR - 11 sep 19 kl. 11:44

Extremtorka på Öland drabbar lantbrukare

Trots att det har regnat mycket på många håll i landet är det väldigt torrt på Öland. På många håll till och med ännu torrare än under den rekordtorra förra sommaren. Nu kallar LRF till krismöte..

Barometern - 10 sep 19 kl. 14:37

Bönder på fastlandet uppmanas hjälpa Öland

Skörda allt ni kan, det är LRFs budskap till Lantbrukare i Sverige som haft bra med regn och sol. Att sälja till medlemmar på Öland kan bli en bra affär, skriver LRF..

YA - 10 sep 19 kl. 15:17

Bidrag: Lantbrukare får miljonstöd för grön omställning

Ett lantbruksföretag i Simrishamn har beviljats en miljon kronor i företagsstöd för att investera i en halmpanna i syfte att fasa ut oljeuppvärmning..

GöteborgsPosten - 10 sep 19 kl. 08:43

Efter storbranden – bönder blir brandmän

När skogsbranden i skånska Hästveda rasade som värst ryckte traktens Lantbrukare ut och vattenbegöt vägarna med hjälp av sina traktorer..

Sydsvenskan - 10 sep 19 kl. 08:41

Efter storbranden – bönder blir brandmän

När skogsbranden i skånska Hästveda rasade som värst ryckte traktens Lantbrukare ut och vattenbegöt vägarna med hjälp av sina traktorer. Branden blev svårsläckt men till slut lyckades släckningsarbetet – bland annat tack vare böndernas insats. Nu har de.

UNT - 10 sep 19 kl. 08:41

Efter storbranden – bönder blir brandmän

När skogsbranden i skånska Hästveda rasade som värst ryckte traktens Lantbrukare ut och vattenbegöt vägarna med hjälp av sina traktorer..

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 19 kl. 08:41

Efter storbranden – bönder blir brandmän

När skogsbranden i skånska Hästveda rasade som värst ryckte traktens Lantbrukare ut och vattenbegöt vägarna med hjälp av sina traktorer. Branden blev svårsläckt men till slut lyckades släckningsarbetet – bland annat tack vare böndernas insats. Nu har de.

YA - 09 sep 19 kl. 06:00

Betande kor felaktigt uthängda som klimatbovar

Sedan ett par år pekas idisslande djur, däribland kor, allt oftare ut som miljöbovar eftersom deras matsmältning producerar stora mängder metangas. Men nu har flera Lantbrukare med betande kor fått nog av att deras djur pekas ut som miljöförstörare..

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 19 kl. 21:00

Söderslättslantbrukare ska tävla i alperna – med traktorer

Att bestiga en alptopp med traktor om man är Lantbrukare på Söderlätt kan verka som vansinne. Inga problem, säger Magnus Larsson och hans kollegor..

Skånskan - 03 sep 19 kl. 20:30

Veteran i en klubb med anor

Personligt Kerstin Nilsson försökte värva en kollega till korplaget i fotboll. I stället blev det så att kollegan fick Kerstin Nilsson att börja med friidrott. Och nu är hon veteran inom veteranfriidrott, har hållit på sedan 1985.

Skånskan - 04 sep 19 kl. 16:07

”Lantbruket bör exportera mer”

BILLINGE Magasinet i Billinge fick på tisdagskvällen besök av landsbygdsministern Jennie Nilsson (S).
Hon vill sälja svenska lantbruksprodukter som premiumprodukter på världsmarknaden och ha enklare regler för bönderna.– Vi är och ska vara världsbäst på det vi gör och måste nu få upp volymerna i exporten.

YA - 31 aug 19 kl. 00:00

Kurt Andersson: ”Allting ska gå vi ger oss inte”

Inte en enda sekund i sitt liv har han varit arbetslös. Det berättar Kurt Andersson när vi ses i Lövestad inför hans 80-årsdag. Som Lantbrukare såväl som byggare är han självlärd.

Corren - 30 aug 19 kl. 05:00

Ja till utökad djurbesättning

En Lantbrukare i Kinda vill utöka sin djurbesättning från 853 djurenheter till 1 000 mjölkkor..

BT - 29 aug 19 kl. 12:16

Maten i Sjuhärad – en utmaning för framtiden

Klimatkris och perioder av torka har satt käppar i hjulen för livsmedelsproducenterna. Samtidigt har intresset för lokalproducerat ökat bland konsumenterna på senare år. Hur påverkar det Lantbrukare i Sjuhärad i dag?

YA - 29 aug 19 kl. 06:00

Ystad skickar bort kiss och bajs för miljoner – trots att lokala bönder vill använda det: ”Jättedumt”

Ystads kommun betalar mellan tre och fyra miljoner kronor om året för att forsla bort avloppsslam från reningsverket. Samtidigt tar Lantbrukare i Ystad hand om slam från andra kommuner för att gödsla på sina åkrar. – Jag håller med om att det är lite bakvänt, säger Sanna Nilsson, processingenjör på Ystads reningsverk..

Skånskan - 28 aug 19 kl. 09:30

75 år sedan flygkrasch

vittsjö På torsdag högtidlighålls minnet av de sju brittiska flygare som omkom när deras bombplan störtade i Höjalen utanför Vittsjö under slutet av andra världskriget.Det kallas ”Stora flygnatten” och utspelade sig den 29-30 augusti 1944 då två olika bombförband ur det brittiska Royal Airforce Bomber Command anföll städerna Stettin och Königsberg.
Flera flygplan gick förlorade då de sköts ner av tyska flygplan.

Kristianstadsbladet - 27 aug 19 kl. 15:55

Så mycket kostar vildsvinsskadorna: ”Förskräckliga siffror”

Vildsvin orsakar årligen skador för minst 1,1 miljarder kronor i Sverige. Kostnaderna för skånska Lantbrukare är 115 miljoner kronor, enligt siffror från 2015..

Hela Gotland - 27 aug 19 kl. 10:21

Miljonstöd till gotländska lantbrukare

Fyra landsbygdsföretag på Gotland får dela på 2,5 miljoner kronor till investeringar på landsbygden..

Skånskan - 27 aug 19 kl. 05:00

Det blir fest i Killhult – i år igen

Killhult Den 31 augusti blir det fest på Killhult för cancersjuka barn – den här gången i mindre tappning.
– Det känns som att cirkeln är sluten, säger den mångårige festfixaren Bengt Nilsson.I stället för en stor fest på Kristianstad airport som det var tänkt blir det som förr, hemma på gården i Killhult, lördagen den 31 augusti.

Skånskan - 25 aug 19 kl. 16:13

Bykändis firade in 100-årsdagen

LÖBERÖD Det var en pigg och munter 100-åring som under söndagen tog emot sina gratulanter.
I hembyn Löberöd vet de flesta vem Elsa Ljungdahl är. Som kokerska på Ölyckehemmet mättade hon många magar och andra har njutit av hennes mat under fester eller högtider.

DN - 23 aug 19 kl. 09:56

Bolsonaro om Amazonaskritiken: Andra länder blandar sig i vår suveränitet

Brasiliens president Jair Bolsonaro medger nu att Lantbrukare kan ligga bakom bränderna i Amazonas. .

Sydöstran - 22 aug 19 kl. 17:04

Blekinge behöver öka den ekologiska omställningen

Den ekologiskt odlade jordbruksmarken ökar i Blekinge. Utvecklingen är positiv, men omställningen behöver gå snabbare. Omställning till än mer ekologisk produktion skulle ge ökad tillväxt och konkurrenskraft för Blekinges Lantbrukare, och samtidigt bidra till ökad biologisk mångfald, skriver Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV..

YA - 22 aug 19 kl. 00:00

Till minne: Hans Thuresson

Lantbrukare Hans Thuresson, Ravlunda, har avlidit i en ålder av 77 år. Han efterlämnar makan Anita samt barnen Christin, Eva och Anders med familjer..

Skånskan - 19 aug 19 kl. 15:20

Ko var fast i dammen räddades av räddningstjänsten i torrdräkter

Hylteberga Det var en hel del dramatik när räddningstjänsten kallades till Hylteberga för att undsätta en ko som var fast i en damm i hagen.
Specialräddningstjänst från Östra Grevie var tillkallad.Det var på måndagsmorgonen som en ko upptäcktes ståendes i en damm vid beteshagen.

DI - 17 aug 19 kl. 07:49

För mycket regn oroar lantbrukare

Förra årets skörd nästan halverades, och jämfört med den ser årets ut att bli betydligt bättre. Men blir det för mycket regn kan det ställa till det för lantbrukarna, som får….

BT - 17 aug 19 kl. 06:51

För mycket regn oroar lantbrukare

Förra årets skörd nästan halverades, och jämfört med den ser årets ut att bli betydligt bättre. Men blir det för mycket regn kan det ställa till det för lantbrukarna, som får sämre lönsamhet..

Sydsvenskan - 17 aug 19 kl. 06:51

För mycket regn oroar lantbrukare

Förra årets skörd nästan halverades, och jämfört med den ser årets ut att bli betydligt bättre. Men blir det för mycket regn kan det ställa till det för lantbrukarna, som får sämre lönsamhet. Skördeperioden har redan börjat, och lantbrukarna är i gång o.

SmålandsPosten - 17 aug 19 kl. 06:51

För mycket regn oroar lantbrukare

Förra årets skörd nästan halverades, och jämfört med den ser årets ut att bli betydligt bättre. Men blir det för mycket regn kan det ställa till det för lantbrukarna, som får sämre lönsamhet..

Blekinge Läns tidning - 17 aug 19 kl. 06:51

För mycket regn oroar lantbrukare

Förra årets skörd nästan halverades, och jämfört med den ser årets ut att bli betydligt bättre. Men blir det för mycket regn kan det ställa till det för lantbrukarna, som får sämre lönsamhet..

YA - 17 aug 19 kl. 06:51

För mycket regn oroar lantbrukare

Förra årets skörd nästan halverades, och jämfört med den ser årets ut att bli betydligt bättre. Men blir det för mycket regn kan det ställa till det för lantbrukarna, som får sämre lönsamhet..

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 19 kl. 06:51

För mycket regn oroar lantbrukare

Förra årets skörd nästan halverades, och jämfört med den ser årets ut att bli betydligt bättre. Men blir det för mycket regn kan det ställa till det för lantbrukarna, som får sämre lönsamhet. Skördeperioden har redan börjat, och lantbrukarna är i gång o.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.