Landsvägen

Wednesday, 15 August, 20:53

Nyheter om Landsvägen

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 14 jul 18 kl. 16:45

Förrymd häst i Eckerö

En häst hade tagit sig ur sin hage i Eckerö, och befann sig på Landsvägen. Polisen kontaktade ägaren till hästen, som arrangerade för att hästen skulle komma tillbaka till sin hage. (zh) Zacharias Hägerstrand zacharias.

Skånskan - 13 jul 18 kl. 09:00

56 kvadratmeter stort hus i Skivarp sålt till nya ägare

Skivarp Hans och Jeanette Jeppsson, 58 och 53 år, från Limhamn, är nya ägare till fastigheten på Landsvägen 50 i Skivarp. Huset är byggt 1921 och har en boyta på 56 kvadratmeter. Säljare är Åsa Nord.

Länstidningen i Jämtland - 14 jul 18 kl. 09:01

56 kvadratmeter stort hus i Vemdalen sålt för 7 000 000 kronor

Vemdalsfastigheter AB, Ulf Bernhardsson AB och Sune Bernhardsson AB är nya ägare till huset på Vemdalsskalet Nya Landsvägen 50 i Vemdalen. Huset är 56 kvadratmeter stort och byggdes 1933. Säljare....

DN - 05 jul 18 kl. 08:57

Hopp om ny väg ut för pojkarna i grottan

THAM LUANG. Hettan är mättad av fukt, lervällingen på den lilla vägen som slingrar sig från Landsvägen upp mot grottsystemet Tham Luang smutsar räddningsarbetarnas ben upp till knäna. Precis nedanför grottans huvudingång pumpas hundratals liter vatten ut, varje minut.

YLE - 29 jun 18 kl. 17:00

På väg till västra Finland? Här är några tips på sevärda resmål

Har du sett samma landskap om och om igen genom bussfönstret? Är varenda kurva på Landsvägen bekant? Gör då en utflykt till västra Finland!

Nyan - 28 jun 18 kl. 06:00

5G testades på Åland

Nu har 5G testats på Åland. Överföringen var tio gånger så snabb som dagens mobila nät. – Det finns många nya möjligheter, säger Jonas Sundborg vd på Ålands telefonandelslag och styrelseordförande för Ålcom.

Nyan - 27 jun 18 kl. 10:00

Rattfylleri i mopedbil

I går stoppade polisen en mopedbil som i Mariehamn framfördes ett sätt som gav anledning till misstankar. Föraren blåste 0,34 mg/l, cirka 0,77 promille, i polisens precisionsalkometer och är nu misstänkt för rattfylleri. – Ägaren till mopedbilen är misstänkt för överlämnande av fortskaffningsmedel till berusad, sägs i ett pressmeddelande.

Nyan - 26 jun 18 kl. 08:00

Missade att väja för polisen

Polisen ägnade en stor del av måndagen åt trafikövervakning. Under morgonen upprättades en rattfyllerikontroll längs Västra Ytternäsvägen. Alla förare som kontrollerades var nyktra.

Dagens PS - 13 jun 18 kl. 09:04

Nyemission banar väg för hållbara transporter

11 miljoner kronor behövs för unik, grön logistiklösning. ”I linje med framtidens miljötänk”, säger VD:n. Svenska företaget Flexiwaggon AB har utvecklat en tågvagnslösning där lastbilar, bussar och personbilar enkelt kan köra på och av – utan behov av terminaler.

Dagens PS - 20 jun 18 kl. 01:31

BILTEST: Nya VW Touareg – tufft för XC90

Nya Volkswagen Touareg är ett påtagligt lyft från föregångaren. Här vill man verkligen visa att modellen hör hemma i samma liga som vår svenska Volvo XC90 men också som ett ekonomiskt komplement till bl.a.

Dagens PS - 20 jun 18 kl. 01:31

BILTEST: Nya VW Touareg – tufft nu för Hisingen

Nya Volkswagen Touareg är ett påtagligt lyft från föregångaren. Här vill man verkligen visa att modellen hör hemma i samma liga som vår svenska Volvo XC90 men också som ett ekonomiskt komplement till bl.a.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 09:10

Hund bet – ägaren smet

FRU ALSTAD På väg hem från skolan på Landsvägen i Fru Alstad blev en 15-årig kille på torsdagen utan förvarning biten av en hund i benet.
Hunden som uppges vara en ljus labrador, promenerade längs vägen tillsammans med sin matte och ytterligare en svart mindre hund när den gick till attack. Enligt polisanmälan ska hunden ha bitit så hårt i 15-åringens ben att matte fick slita loss den.

Skånskan - 05 jun 18 kl. 05:00

Chilenare hittade rötter i Villie

Villie Ingenjören och chilenaren Ray Martinson spatserade runt sin farfars gård i Villie i går.
– Det ser ut lite grann som i södra Chile, berättar han.– Det är varmt, men inte för varmt, och frisk luft, fortsätter han och förklarar att han känner sig väldigt bekväm i miljön i Villie.

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 19:58

Teslas autopilot visar den långa vägen till självkörande bilar

Teslas autopilot är en ofta missuppfattad men utmärkt skapelse, som också visar den långa vägen till verkligt självkörande bilar. Tekniknaivister och alarmister som yrar om att robotiseringen ska stjäla jobben inom transporter kommer nog tröttna på att tjata om detta innan autonoma fordon blir en verklighet någon gång närmare år 2060 än 2000.
Tesla Model S i bilkö.

Cornucopia - 31 maj 18 kl. 15:12

Fortfarande inte betalat för elbilsladdning - trots fyra veckor med elbil

Det har blivit en del tjänsteresor den senaste veckan - både till Åmål i lördags och sedan Karlstad-Storfors och hem igen. Allt utan att än så länge betalat för elbilsladdning och med fortsatt noll räckviddsångest.
Helt gratis, men onödig, laddning i Åmål.

GöteborgsPosten - 08 jul 18 kl. 10:25

Två bilar kolliderade på landsväg 616 – vägen avstängd

Strax innan klockan tio kolliderade två bilar på landsväg 616 i höjd med Kode utanför Kungälv..

Skånskan - 21 maj 18 kl. 13:45

Blå Buss söker ekonomisk hjälp

Skåne Resebussen ”Blå Bussen” från Malmö gick sönder när den full med resenärer var på väg till Tjernobyl. Nu söker de hjälp för att finansiera reperationskostnadernana.Blå Bussen utgår från Malmö och är en renoverad veteranbuss från 1978 med plats för 31 sittande resenärer.

Nyan - 29 jun 18 kl. 19:02

Etapp av Ålandsvägen kan öppna nästa vecka

Vägarbetet på ÅLandsvägen fortsätter enligt tidtabell, det säger arbetschefen Stefan Nordas. Från och med nästa vecka öppnas trafiken igen på vägavsnittet Köpmansgatan–Styrmansgatan.
”Det rullar väl på”.

Nyan - 24 maj 18 kl. 20:08

Fortkörning till åklagare

Vid polisens hastighetskontroll på Norra Svibyvägen i dag torsdag stoppades en personbilsförare som körde 61 kilometer i timmen på 30-sträcka där vägbygge pågick. Föraren delgavs körförbud på platsen och det gäller tills vidare. – Ärendet har hanterats summariskt av fältpatrullen och ärendet är nu sänt till åklagare för åtalsprövning, skriver polisen.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 16:20

Utan körkort med kniv

ESLÖV Vid 00.30-tiden på onsdagen stoppade en polispatrull en bil på SmåLandsvägen i Eslöv. Bilen framfördes av en 31-årig kille från Eslöv som saknade körkort och som hade en kniv med sig.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 14:19

Utan körkort med kniv

ESLÖV Vid 00.30-tiden på onsdagen stoppade en polispatrull en bil på SmåLandsvägen i Eslöv. Bilen framfördes av en 31-årig kille från Eslöv som saknade körkort och som hade en kniv med sig.

YLE - 02 maj 18 kl. 18:00

Hon lämnade landsvägen för skogsstigen - Ida Kronholm från Jakobstad hittade lugnet i traillöpningen

- Det här är så kravlöst, säger Ida Kronholm under en löptur i skogen. Skogen är alltid det ställe där jag laddar, tankar och tömmer hjärnan. Ida Kronholm från Jakobstad är den drivande kraften som tagit traillöpningen till Finland.

YA - 17 maj 18 kl. 11:37

Efter hot om böter - nu har tomten städats

Den ovårdade tomten på Landsvägen i Skivarp har nu, efter hot om vite, städats upp. Dock återstår ännu rivning av ett garage som är i så dåligt skick att det kan rasa när som helst..

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 11:48

Tesla Model S i verkligheten - 530 km i räckvidd?

Efter att ha kört lite i verkligheten med en Tesla Model S 90D lånebil, så landar jag i att räckvidden är imponerande vid distanskörning och min kommande S 100D kan ha en räckvidd på upp mot 530 km på en laddning. Och Model 3 har nu börjat levereras utanför USA.
186 Wh/km 191 km Ödeshög - Sätila i 26 gradig sol.

Nyan - 11 maj 18 kl. 15:47

Staden vill nagga hotelltomt i kanten

Hur ska gång- och cykeltrafiken lösas i korsningen Storagatan–ÅLandsvägen? Staden och tomtägaren, som vill bygga hotell i korsningen, har olika åsikter.
Ett nytt lägenhetshotell ska byggas intill hotell Esplanad i korsningen av Storagatan och ÅLandsvägen.

Skånskan - 13 maj 18 kl. 14:00

Så bra är Porsches hybrid-SUV

MOTOR. Porsches stora suv-modell Cayenne kommer i ett nytt utförande med hybriddrivlina. En turboladdad, bensindriven V6-motor med tre liters volym kompletteras med en elmotor.

Skånskan - 13 maj 18 kl. 06:00

Från skurkar i rättssal till vackra kvinnor

Skivarp Mannen som ritade Pohlmans väderkartor och skurkar i rättssalen är sedan två decennier bosatt i Skivarp.
Klas Sundkvist blev den första att få Skurup Sparbanks utmärkelse Årets kreatör.– Jag blev lite rörd, så överraskad.

Cornucopia - 10 maj 18 kl. 10:49

Första intryck av Tesla Model S - noll räckviddsångest

Efter en första längre åktur med en Tesla Model S 90D lånebil är intrycken många. Tittar man på räckvidden så finns det ingen räckviddsångest trots i princip ren motorvägskörning samt trefilig 100-väg.212 km på motorväg och trefilig 100-väg förbrukade 41.

Expressen - 23 jun 18 kl. 10:41

Vansinneskörde i över 200 km/h på landsväg

Högsta tillåtna fart på Landsvägen på södra Jylland är 80 km/h.Mer än dubbelt så fort körde fartdåren som fräste förbi polisens kamera.– Fullständigt oförsvarligt och sinnesjukt, kommenterar polisen..

Sydsvenskan - 07 maj 18 kl. 04:39

Två till sjukhus efter flykt från polis

Polispatrullen stannade och vände på Landsvägen. Det fick den mötande bilen att sätta full fart..

Jönköpingsnytt - 06 maj 18 kl. 13:22

Här inträffar flest mc-olyckor

Förra året dog 36 personer i mc-olyckor i landet och året innan var det lika många. Vanligaste dödsvägen för mc-föraren är en landsväg och den väg som har haft flest mc-olyckor i Jönköpings län är riksväg 40. Det skriver jp.

Dagens PS - 05 maj 18 kl. 05:59

BILTEST: Nya Mercedes Geländewagen – En extravagant ikon

När det tyska försvaret för drygt 40 år sedan beställde ett terrängfordon som skulle klara alla tänkbara påfrestningar, var det få som trodde att bilen skulle bli en ikon. 39 år efter att den civila modellen rullade ut på allmänna vägar, lanserar Mercedes en helt ny generation G-Klass för de som har råd. I november förra året, deltog jag i TecDay Iconic Insights som arrangerades av Mercedes i Metzingen söder om Stuttgart.

Nyan - 24 apr 18 kl. 08:00

Många brott i trafiken

Händelser i trafiken sysselsatte polisen under måndagen. På morgonen kolliderade en moped och en personbil i Godby. Mopedisten körde in i sidan på bilen.

Nyan - 19 apr 18 kl. 09:23

Jurister för 110 000 euro

Mariehamn bör upphandla sina juristtjänster. Det anser stadens revisorer i sin granskning av år 2017. Motiveringen är att den totala summan på 110 000 euro överskrider EU:s tröskelvärde för upphandling av tjänster.

GöteborgsPosten - 13 apr 18 kl. 23:00

”Jag ville ta mig ur ekorrhjulet”

Vi träffar honom på Landsvägen mellan Vessigebro och Askome, än så länge i början av vandringen genom Sverige.
– Jag ville ta mig ur ekorrhjulet, förklarar Oskar Henriksson..

GöteborgsPosten - 13 apr 18 kl. 20:26

”Jag ville ta mig ur ekorrhjulet”

Vi träffar honom på Landsvägen mellan Vessigebro och Askome, än så länge i början av vandringen genom Sverige. ”Jag ville ta mig ur ekorrhjulet”, förklarar Oskar Henriksson..

YA - 13 apr 18 kl. 10:02

Fallfärdigt hus mitt i byn hotas av rivning – kan rasa

En ovårdad men bebodd fastighet på Landsvägen i Skivarp har fått ett rivningsföreläggande. Delar av fastigheten spärras nu av, skicket är så dåligt att det bedöms kunna rasa ihop..

Skånskan - 05 jun 18 kl. 16:44

Brand vid landsväg

Vellinge Klockan 16:39 larmades SOS om en gräsbrand i Arrie, Vellinge kommun. En gräsband på cirka 1-2 kvadratmeter har utvecklats vid dammen närmast Landsvägen i Arrie, Vellinge kommun. Texten uppdateras..

Nyan - 05 apr 18 kl. 17:00

Cykelvägar ställs nu ut

Vägplanerna för nya gång- och cykelbanor längs dels landsväg 1, det vill säga HammarLandsvägen, dels Klockargatan i Jomala ställs nu ut. För HammarLandsvägens del gäller det egentligen två planer, en mellan Utängarna i Gottby och Östanträsk i Jomala och en mellan Östanträsk och Näfsby i Hammarland. Sträckan blir ytterligare en del av målet att så småningom ha en enhetlig gång- och cykelled hela vägen från Eckerö Berghamn till staden.

Cornucopia - 30 mar 18 kl. 12:29

Praktiska räckvidder på elbilar under realistiska omständigheter

Elbilars räckvidder på pappret är teoretiska och har sällan med verkligheten att göra. Hastighet och  utetemperatur är faktorer som påverkar i praktiken, liksom behovet av en buffert eftersom man inte kan köra slut på batteriet några kilometer från målet. Nedan följer ett urval av faktiska räckvidder.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.