Landsvägen

Friday, 22 June, 17:25

Nyheter om Landsvägen

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 31 maj 18 kl. 15:12

Fortfarande inte betalat för elbilsladdning - trots fyra veckor med elbil

Det har blivit en del tjänsteresor den senaste veckan - både till Åmål i lördags och sedan Karlstad-Storfors och hem igen. Allt utan att än så länge betalat för elbilsladdning och med fortsatt noll räckviddsångest.
Helt gratis, men onödig, laddning i Åmål.

Skånskan - 05 jun 18 kl. 16:44

Brand vid landsväg

Vellinge Klockan 16:39 larmades SOS om en gräsbrand i Arrie, Vellinge kommun. En gräsband på cirka 1-2 kvadratmeter har utvecklats vid dammen närmast Landsvägen i Arrie, Vellinge kommun. Texten uppdateras..

Skånskan - 21 maj 18 kl. 13:45

Blå Buss söker ekonomisk hjälp

Skåne Resebussen ”Blå Bussen” från Malmö gick sönder när den full med resenärer var på väg till Tjernobyl. Nu söker de hjälp för att finansiera reperationskostnadernana.Blå Bussen utgår från Malmö och är en renoverad veteranbuss från 1978 med plats för 31 sittande resenärer.

Nyan - 24 maj 18 kl. 20:08

Fortkörning till åklagare

Vid polisens hastighetskontroll på Norra Svibyvägen i dag torsdag stoppades en personbilsförare som körde 61 kilometer i timmen på 30-sträcka där vägbygge pågick. Föraren delgavs körförbud på platsen och det gäller tills vidare. – Ärendet har hanterats summariskt av fältpatrullen och ärendet är nu sänt till åklagare för åtalsprövning, skriver polisen.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 16:20

Utan körkort med kniv

ESLÖV Vid 00.30-tiden på onsdagen stoppade en polispatrull en bil på SmåLandsvägen i Eslöv. Bilen framfördes av en 31-årig kille från Eslöv som saknade körkort och som hade en kniv med sig.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 14:19

Utan körkort med kniv

ESLÖV Vid 00.30-tiden på onsdagen stoppade en polispatrull en bil på SmåLandsvägen i Eslöv. Bilen framfördes av en 31-årig kille från Eslöv som saknade körkort och som hade en kniv med sig.

YLE - 02 maj 18 kl. 18:00

Hon lämnade landsvägen för skogsstigen - Ida Kronholm från Jakobstad hittade lugnet i traillöpningen

- Det här är så kravlöst, säger Ida Kronholm under en löptur i skogen. Skogen är alltid det ställe där jag laddar, tankar och tömmer hjärnan. Ida Kronholm från Jakobstad är den drivande kraften som tagit traillöpningen till Finland.

YA - 17 maj 18 kl. 11:37

Efter hot om böter - nu har tomten städats

Den ovårdade tomten på Landsvägen i Skivarp har nu, efter hot om vite, städats upp. Dock återstår ännu rivning av ett garage som är i så dåligt skick att det kan rasa när som helst..

Cornucopia - 14 maj 18 kl. 11:48

Tesla Model S i verkligheten - 530 km i räckvidd?

Efter att ha kört lite i verkligheten med en Tesla Model S 90D lånebil, så landar jag i att räckvidden är imponerande vid distanskörning och min kommande S 100D kan ha en räckvidd på upp mot 530 km på en laddning. Och Model 3 har nu börjat levereras utanför USA.
186 Wh/km 191 km Ödeshög - Sätila i 26 gradig sol.

Nyan - 11 maj 18 kl. 15:47

Staden vill nagga hotelltomt i kanten

Hur ska gång- och cykeltrafiken lösas i korsningen Storagatan–ÅLandsvägen? Staden och tomtägaren, som vill bygga hotell i korsningen, har olika åsikter.
Ett nytt lägenhetshotell ska byggas intill hotell Esplanad i korsningen av Storagatan och ÅLandsvägen.

Skånskan - 13 maj 18 kl. 14:00

Så bra är Porsches hybrid-SUV

MOTOR. Porsches stora suv-modell Cayenne kommer i ett nytt utförande med hybriddrivlina. En turboladdad, bensindriven V6-motor med tre liters volym kompletteras med en elmotor.

GöteborgsPosten - 26 maj 18 kl. 20:18

Richard visar vägen till lycka – på landsvägen

Drömmer du om att sola och röra på dig samtidigt? Då är landsvägscykling träningsformen för dig! Svenske mästaren Richard Larsén berättar hur du kommer igång på bästa sätt..

Skånskan - 13 maj 18 kl. 06:00

Från skurkar i rättssal till vackra kvinnor

Skivarp Mannen som ritade Pohlmans väderkartor och skurkar i rättssalen är sedan två decennier bosatt i Skivarp.
Klas Sundkvist blev den första att få Skurup Sparbanks utmärkelse Årets kreatör.– Jag blev lite rörd, så överraskad.

Nyan - 30 maj 18 kl. 06:00

Obundna sågar Ålandsvägen-bygget

Obunden samling riktar hård kritik mot staden för hur den hanterat kostnaderna för etapp ett av ÅLandsvägens ombyggnad. Partiet har granskat fakturorna och fastnat för den dyra asfalthanteringen.
Budgeten för den första etappen av ÅLandsvägens ombyggnad överskreds med 275 000 euro – med ”merkostnader utan grund” på 287 000 euro.

Cornucopia - 10 maj 18 kl. 10:49

Första intryck av Tesla Model S - noll räckviddsångest

Efter en första längre åktur med en Tesla Model S 90D lånebil är intrycken många. Tittar man på räckvidden så finns det ingen räckviddsångest trots i princip ren motorvägskörning samt trefilig 100-väg.212 km på motorväg och trefilig 100-väg förbrukade 41.

Sydsvenskan - 07 maj 18 kl. 04:39

Två till sjukhus efter flykt från polis

Polispatrullen stannade och vände på Landsvägen. Det fick den mötande bilen att sätta full fart..

Jönköpingsnytt - 06 maj 18 kl. 13:22

Här inträffar flest mc-olyckor

Förra året dog 36 personer i mc-olyckor i landet och året innan var det lika många. Vanligaste dödsvägen för mc-föraren är en landsväg och den väg som har haft flest mc-olyckor i Jönköpings län är riksväg 40. Det skriver jp.

Dagens PS - 05 maj 18 kl. 05:59

BILTEST: Nya Mercedes Geländewagen – En extravagant ikon

När det tyska försvaret för drygt 40 år sedan beställde ett terrängfordon som skulle klara alla tänkbara påfrestningar, var det få som trodde att bilen skulle bli en ikon. 39 år efter att den civila modellen rullade ut på allmänna vägar, lanserar Mercedes en helt ny generation G-Klass för de som har råd. I november förra året, deltog jag i TecDay Iconic Insights som arrangerades av Mercedes i Metzingen söder om Stuttgart.

Nyan - 24 apr 18 kl. 08:00

Många brott i trafiken

Händelser i trafiken sysselsatte polisen under måndagen. På morgonen kolliderade en moped och en personbil i Godby. Mopedisten körde in i sidan på bilen.

Nyan - 19 apr 18 kl. 09:23

Jurister för 110 000 euro

Mariehamn bör upphandla sina juristtjänster. Det anser stadens revisorer i sin granskning av år 2017. Motiveringen är att den totala summan på 110 000 euro överskrider EU:s tröskelvärde för upphandling av tjänster.

GöteborgsPosten - 13 apr 18 kl. 23:00

”Jag ville ta mig ur ekorrhjulet”

Vi träffar honom på Landsvägen mellan Vessigebro och Askome, än så länge i början av vandringen genom Sverige.
– Jag ville ta mig ur ekorrhjulet, förklarar Oskar Henriksson..

GöteborgsPosten - 13 apr 18 kl. 20:26

”Jag ville ta mig ur ekorrhjulet”

Vi träffar honom på Landsvägen mellan Vessigebro och Askome, än så länge i början av vandringen genom Sverige. ”Jag ville ta mig ur ekorrhjulet”, förklarar Oskar Henriksson..

YA - 13 apr 18 kl. 10:02

Fallfärdigt hus mitt i byn hotas av rivning – kan rasa

En ovårdad men bebodd fastighet på Landsvägen i Skivarp har fått ett rivningsföreläggande. Delar av fastigheten spärras nu av, skicket är så dåligt att det bedöms kunna rasa ihop..

Nyan - 05 apr 18 kl. 17:00

Cykelvägar ställs nu ut

Vägplanerna för nya gång- och cykelbanor längs dels landsväg 1, det vill säga HammarLandsvägen, dels Klockargatan i Jomala ställs nu ut. För HammarLandsvägens del gäller det egentligen två planer, en mellan Utängarna i Gottby och Östanträsk i Jomala och en mellan Östanträsk och Näfsby i Hammarland. Sträckan blir ytterligare en del av målet att så småningom ha en enhetlig gång- och cykelled hela vägen från Eckerö Berghamn till staden.

Cornucopia - 30 mar 18 kl. 12:29

Praktiska räckvidder på elbilar under realistiska omständigheter

Elbilars räckvidder på pappret är teoretiska och har sällan med verkligheten att göra. Hastighet och  utetemperatur är faktorer som påverkar i praktiken, liksom behovet av en buffert eftersom man inte kan köra slut på batteriet några kilometer från målet. Nedan följer ett urval av faktiska räckvidder.

YA - 25 mar 18 kl. 19:54

Byggplaner: Klart för fler villor — byn kan växa

Stora Herrestad kan växa med nya hus. Samhällsbyggnadsnämnden har klubbat detaljplanen som gör det möjligt att bygga tre villor på en obebyggd tomt vid Landsvägen genom byn...

Nyan - 23 feb 18 kl. 15:45

”Blå salongen” snart redo för biopubliken

I vår ska Bio Savoys nya salong öppnas, är det tänkt. Salongen blir speciell eftersom golvet lutar lika mycket som ett ordinärt hustak. Husägaren Patrik Landell tog med Nya Åland på husesyn.

Nyteknik - 20 feb 18 kl. 13:30

Smarta gatlyktorna dimmas när de inte behövs

Landsväg 155 i Buskerud är unik. Där har kommunen satsat på smarta gatlyktor. På en niokilometerssträcka dimmas belysningen då vägen inte är trafikerad..

Nyan - 05 mar 18 kl. 06:00

Dyrt ledningsarbete men budgeten håller

Arbetet med vatten- och avlopp inom projektet ÅLandsvägens ombyggnad har hittills blivit dubbelt så dyrt men det totala anslaget som har beviljats kommer inte att överskridas. Slutrapporten för etapp 1 är klar.
Spekulationerna om hur mycket ombyggnaden av ÅLandsvägen kommer att kosta stadens skattebetalare har varit många och rykten om kraftiga överskridningar av budgeten har varit i omlopp.

Nyan - 27 apr 18 kl. 10:00

Ålandsvägenrapport bordlagd

Mariehamns fullmäktige bordlade ärendet om slutrapporten om ombyggnaden av ÅLandsvägen 1. Stadsstyrelsens förslag var att de påpekade bristerna i hanteringen av ÅLandsvägen etapp 1 skulle granskas i samband med ordinarie revision och att styrelsen skulle uppmärksamma infrastrukturnämnden och -sektorn på revisorernas anmärkningar. Fullmäktige bordlade även en rad andra ärenden.

Nyan - 20 apr 18 kl. 06:00

Röstade om Ålandsvägen

Revisorernas påpekanden om brister i förvaltningen i samband med ÅLandsvägens ombyggnad ledde till omröstning. Två ledamöter ville ha ytterligare en granskning.
Nya Åland berättade i går att stadens revisorer inte är nöjda med hur man hanterat den första etappen av ombyggnaden av ÅLandsvägen i Mariehamn.

Dagens PS - 20 feb 18 kl. 12:00

BMW 5-serien: ”Praktisk och rolig”

Körglädjen hyllas som oslagbar i test. BMW:n är en av finalisterna i Årets bil. Bytabil.

YLE - 01 feb 18 kl. 15:27

Test ska ge svar på frågan: Ambulansflyg till Umeå snabbare än landsvägen till Tammerfors?

På fredagen arrangerar Vasa centralsjukhus och Norrlands universitetssjukhus tillsammans en övning där man simulerar en transport av en akutpatient. Övningen ska svara på frågan om flygtransporten är snabbare än ambulans till Tammerfors..

Nyan - 12 feb 18 kl. 10:00

Kyrkligt kaffe för alla lediga

Mariehamns församling håller en samling för alla daglediga i Villa Carita. Det tipsar diakonissan Lisbet Nordlund om. Det bjuds kaffe och samvaro i morgon tisdag den 13 februari klockan 13 och därefter varannan vecka.

Nyan - 10 feb 18 kl. 19:02

Lekpark håller stängt till april

Lekparken Lindan i Mariehamn kommer att vara stängd för lek under veckorna 7-13. På måndag inleds arbetet med att lägga nya vatten-, avlopps- och dagvattenrör på området där lekparken finns. I dagsläget leds dagvattnet från parken ner i avloppssystemet och vidare till reningsverket, ett upplägg som nu ska åtgärdas.

Nyan - 29 jan 18 kl. 13:19

Planer på nytt lägenhetshotell

I hörnet av Storagatan och ÅLandsvägen i Mariehamn kan ett stort lägenhetshotell komma att byggas.
Det handlar om den i dagsläget tomma tomten invid vid hotell Esplanad. Bakom satsningen står Christian Linde och det familjeägda företaget som i dag driver hotell Esplanad och hotell Cikada.

Nyan - 25 jan 18 kl. 08:57

Vägbygge granskas efter protest på möte

Bristande insyn i ÅLandsvägens ombyggnad och en känsla av maktlöshet. Det fick infrastrukturnämndens ledamöter Böge Holmberg (C) och Sune Axelsson (Ob) att lämna tisdagens möte i protest.
De tre politikerna vill att man skulle följa det ursprungliga beslutet om ÅLandsvägens ombyggnad etapp två som nämnden tagit enligt konsultfirman Thyrens ritningar.

Corren - 18 jan 18 kl. 12:01

Stal fikabröd från matbutik

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för ringa stöld efter en händelse på en mataffär på SmåLandsvägen i Mjölby..

Nyan - 09 jan 18 kl. 19:10

Tre bröt mot stopplikt

Under tisdagen har polisen övervakat stopplikten i en korsning i Mariehamn.
Tre bilförare misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och har delgivits böter. Detta efter att de inte stannat på korrekt sätt i korsningen mellan ÅLandsvägen och Styrmansgatan.

NSD - 03 jan 18 kl. 19:54

Sopbråket har fått en lösning

Kurt och Gun Vikström skulle tvingas flytta sina soptunnor till Landsvägen – flera hundra meter från sitt hus..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.