Landsting

Tuesday, 25 June, 03:57

Nyheter om Landsting

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 02 jun 19 kl. 04:00

PJ Anders Linder: Låt inte skattebomberna smälla

Det kom inga glädjebudskap från Sveriges Kommuner och Landsting när de presenterade sin ekonomirapport häromveckan. Budskapet kan sammanfattas som att inkomstutvecklingen försvagas samtidigt som kraven växer på ökade utgifter..

Dagens PS - 30 maj 19 kl. 08:10

Chefsekonom: Nu hotar skattehöjningar

SKL:s expert är övertygad. Danderyd utanför Stockholm är först ut att chockhöja skatten. ”Vi har ett högt tryck nu från en åldrande befolkning.

Länstidningen i Jämtland - 29 maj 19 kl. 07:31

Debatt: Avtalet klart – nu börjar jobbet

Vårdförbundet har nyligen tecknat ett nytt avtal med Sveriges kommuner och Landsting, SKL, och....

Dagens Medicin - 28 maj 19 kl. 10:39

SKL vill att Skatteverket skjuter på vårdmomsen

Rättsläget är inte klarlagt anser Sveriges kommuner och Landsting, som vill att datumet för när momsen börjar gälla, den 1 juli, flyttas fram..

Skånskan - 27 maj 19 kl. 01:30

Ge kommunerna resurser

Allt fler förstår nu att det ekonomiska läget för kommuner och regioner blir kärvare de kommande åren. Vi blir allt fler äldre, barn och unga samtidigt som bristen på arbetskraft är stor i hela samhället. Om tio år kommer äldre över 80 år ha ökat med cirka 47 procent, medan den yrkesverksamma befolkningen i åldern 20-64 år enbart har ökat med fem procent.

Kristianstadsbladet - 20 maj 19 kl. 05:00

Läsartext: Så blir Bromölla en effektiv lågskattekommun

Skattefinansierade organisationer, kommuner, Landsting och myndigheter behöver ruskas om för att bli effektiva lågskatteenheter. Under alltför lång tid har vi låtit höjda skatter bli svaret på bättre service inom skola, vård och omsorg till samhällsmedborgarna, skriver signaturen Organisationsdoktor i Bromölla..

Skånskan - 17 maj 19 kl. 10:49

Framtidsprognos ser ljus ut

ESLÖV Det ser lovande ut för Eslövs kommun när det gäller intäkterna de kommande åren.
Enligt prognosen ökar intäkterna med 13 miljoner kronor år 2020, med tio miljoner år 2021 och med fyra miljoner år 2022.
Prognosen bygger på nya siffror från Sveriges kommuner och Landsting, SKL.

Skånskan - 16 maj 19 kl. 09:43

Påverka framtiden

EU-valet står för dörren och redan nu har förtidsröstningen inletts. Ett viktigt val enligt våra EU-politiker där flera varnar för att de högerextrema krafterna mobiliserar inför EU-valet.Den senaste Eurobarometerundersökningen visar ett fortsatt starkt stöd för EU, trots ökad populism och EU-skepticism.

Skånskan - 16 maj 19 kl. 09:52

Ett viktigt val

EU-valet står för dörren och redan nu har förtidsröstningen inletts. Ett viktigt val enligt våra EU-politiker där flera varnar för att de högerextrema krafterna mobiliserar inför EU-valet.Den senaste Eurobarometerundersökningen visar ett fortsatt starkt stöd för EU, trots ökad populism och EU-skepticism.

DI - 15 maj 19 kl. 06:54

Lista: Kommunerna som kör renast och smutsigast i Sverige

Stockholms stad är Sveriges bästa kommun när det gäller att köra miljövänligt, enligt en färsk rapport. Samtidigt får en grannkommun stå vid skampålen med lägst betyg av samtliga i undersökningen.  Di har listan över Sveriges renaste – och smutsigaste – kommuner och Landsting i vägtrafiken.

Corren - 14 maj 19 kl. 16:30

Prognosen: 3 miljoner i underskott

Var fjärde kommun gick med underskott under 2018, det visar färska siffror från Sveriges kommuner och Landsting..

Blekinge Läns tidning - 14 maj 19 kl. 05:00

Dags att ställa in familjeveckan

Många kommuner och Landsting gör underskott. Regeringen borde strunta i den huvudlösa familjeveckan och Miljöpartiets nya friår och i stället prioritera välfärdens kärna..

Dagens Medicin - 13 maj 19 kl. 16:45

Underskott för var tredje region

Under 2018 gick 6 av 20 regioner och 69 av 290 kommuner med underskott. Det visar ekonomirapporten från Sveriges kommuner och Landsting, SKL..

DI - 13 maj 19 kl. 17:03

SKL ska inte driva höjd skatt för entreprenörer

LEDARE. Beskatta familjeföretagare och entreprenörer hårdare – det är budskapet i den senaste ekonomirapporten från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Den presenterades i går och hade som huvudtema demografins utmaningar, alltså att det blir fler äldre, barn och unga samtidigt som antalet i arbetsför ålder ökar mycket mindre..

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 15:14

Julian Assange, höjda skatter och flygvarsel

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Förbifarten sladdar: Kostat 280 miljoner extra
Det omtvistade projektet Förbifart Stockholm har fakturerats för mycket av det tidigare kontrakterade byggbolaget. I mars hävdes kontraktet med byggbolaget Lovön Samverkan, LSAB, efter att arbetet med den nya förbifarten blivit kraftigt försenat.

DI - 13 maj 19 kl. 13:09

SKL om kronkollapsen: Valutaförsvagning ingen uthållig tillväxtmodell

Den svenska kronan fortsätter att försvagas och nådde på måndagen nya årslägsta mot både euron och dollarn. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, höjer i sin tur ett varningens finger för de långsiktiga effekterna av en svag krona. .

NSD - 13 maj 19 kl. 12:23

Ny medicin gav hopp – rådet säger nej

Rådet för nya terapier rekommenderar att regioner och Landsting avvaktar med användningen av två nya och effektiva mediciner mot Skelleftesjukan..

NSD - 13 maj 19 kl. 10:32

SKL flaggar för höjd skatt

Var tredje region och var fjärde svensk kommun gick med underskott 2018, enligt siffror från Sveriges kommuner och Landsting..

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 07:28

De goda åren över – skatterna höjs

”Med det här resultatet räknar vi med att skatten kommer att behöva höjas”. Det säger SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog till SVT Nyheter och förklarar att skattehöjningen sannolikt genomförs under nästa år och att det handlar om 13 öre, totalt sett, och att det slår mot landets kommuner i sin helhet. Överlag arbetar Sveriges kommuner och regioner med besparingar och effektiviseringar för att få ned de ökade kostnaderna, säger hon.

DI - 13 maj 19 kl. 07:40

Var fjärde kommun går med underskott – SKL varnar för skattehöjning

Andelen kommuner som går med underskott är den högsta sedan finanskrisen. Det visar en ny rapport från Sveriges kommuner och Landsting, SKL, som SVT tagit del av..

SVT - 13 maj 19 kl. 06:22

Många kommuner och regioner går back – SKL flaggar för höjd skatt

Var tredje region och var fjärde svensk kommun gick med underskott 2018, enligt siffror från Sveriges kommuner och Landsting. Så många kommuner har inte gått med underskott sedan 2008, och nu kan det bli fråga både om besparingar och höjd skatt..

SmålandsPosten - 10 maj 19 kl. 22:57

Kommunen självkritisk: ”Vårt rykte ska vara gott”

Företagare som vill etablera sig i Älmhult måste enklare få hjälp av kommunen, menar kommunalråd Elizabeth Peltola (C). – Vi har inte ägnat det här tillräckligt fokus, säger hon. Nu testar kommunen en modell från Sveriges kommuner och Landsting (SLK)..

Skånskan - 09 maj 19 kl. 16:08

Remisstvång utreds för fria vårdval

Skåne Det blir inget kostnadstak för de fria vårdvalen grå starr samt öppen hud- och ögonsjukvård i Region Skåne. En utredning med ett eventuellt remisskrav ska tillsättas med syftet att få grepp om de ökade kostnaderna för vårdvalen.De fria vårdvalen, som Alliansen har infört befaras kosta mer än den budget som regionfullmäktige har tilldelat för 2019.

Kristianstadsbladet - 09 maj 19 kl. 10:00

Jackpott för Östra Göinge och Osby enligt nytt utjämningsförslag

Östra Göinge och Osby är vinnare i det nya förslag till kostnadsutjämning som finns för kommuner och Landsting..

Västerbottens Folkblad - 07 maj 19 kl. 10:00

Höj inte pensionsåldern

Offentlig sektor står inför stora rekryteringsutmaningar de kommande åren. Att möjliggöra för människor att arbeta längre upp i åldrarna är bra, många kommuner och Landsting använder sig redan i dag av denna möjlighet. Men om alla ska kunna jobba längre behöver arbetslivet se annorlunda ut.

Politologerna - 03 maj 19 kl. 08:00

Yngre och äldre förtroendevalda

I vilken grad våra förtroendevalda är representativa för den röstberättigade väljarkåren är en viktig aspekt av den representativa demokratin. Deskriptiv, eller social, representation är en vanlig representationsprincip och innebär en strävan att de förtroendevalda ska spegla den demografiska sammansättningen i väljarkåren. Vanliga aspekter som jämförs är kön, ålder och etnisk bakgrund.

Trelleborgs Allehanda - 02 maj 19 kl. 00:01

Upp till bevis – dags att leverera på era vallöften

Just nu pågår en avtalsrörelse mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), de kommunala företagens arbetsgivarorganisation Sobona och Vårdförbundet om villkor för 90 000 anställda i vård och omsorg..

Computer Sweden - 30 apr 19 kl. 13:50

Risk att bredbandsmålet inte nås – SKL kräver ny plan för finansiering


Förändrade stödmodeller riskerar att sätta krokben för bredbandsutbyggnaden. Det anser Sveriges Kommuner och Landsting som uppmanar regeringen att ta fram en strategisk plan för finansiering..

Sydsvenskan - 30 apr 19 kl. 09:40

Nytt avtal för deltidsbrandmän klart

Efter veckor av förhandlingar har ett nytt avtal tecknats för räddningstjänstpersonal i beredskap, meddelar parterna. Sedan den 11 mars har fackförbunden Kommunal och Vision förhandlat med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Förhandlingarna har gällt.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 19 kl. 09:40

Nytt avtal för deltidsbrandmän klart

Efter veckor av förhandlingar har ett nytt avtal tecknats för räddningstjänstpersonal i beredskap, meddelar parterna. Sedan den 11 mars har fackförbunden Kommunal och Vision förhandlat med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Förhandlingarna har gällt.

Hela Gotland - 30 apr 19 kl. 06:15

Utredning gynnsam för ön

En enig regionstyrelse "stödjer och välkomnar" förslaget om ändrad kostnadsutjämning mellan landets kommuner och Landsting..

Västerbottens Folkblad - 28 apr 19 kl. 20:00

”Dags för Peter Olofsson att leverera vallöften”

Regeringen fördelar ut 102 så kallade välfärdsmiljoner till Västerbotten. Politikerna borde ta tillfället i akt att förbättre personalpolitiken, skriver Sineva Ribeiro och Jenny Ohlsson, båda från Vårdförbundet. Just nu pågår en avtalsrörelse mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), de kommunala företagens arbetsgivarorganisation Sobona och Vårdförbundet om villkor för 90 000 anställda i vård och omsorg.

Kristianstadsbladet - 26 apr 19 kl. 05:00

Debatt: Upp till bevis Carl Johan Sonesson – dags att leverera vallöftena

Just nu pågår avtalsrörelsen mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Sobona och Vårdförbundet om villkor för 90 000 anställda i vård och omsorg. Vårdförbundet vill ha en löneinjektion till särskilt yrkesskickliga barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor..

Länstidningen i Jämtland - 25 apr 19 kl. 09:55

Debatt: Upp till bevis för vårdlönerna

Just nu pågår en avtalsrörelse mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), de kommunala....

Expressen - 25 apr 19 kl. 04:13

Kostnaden för Skånes hyrsköterskor ökar

Region Skåne har stuckit ut bland svenska Landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader. Men regionens kvartalsrapport visar att hyrkostnaderna ökade nästan 50 procent jämfört med samma period förra året, skriver HD-Sydsvenskan..

Sydsvenskan - 25 apr 19 kl. 03:14

Kostnaden för Skånes hyrsköterskor ökar

Region Skåne har stuckit ut bland svenska Landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader. Men regionens kvartalsrapport visar att hyrkostnaderna ökade nästan 50 procent jämfört med samma per.

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 19 kl. 03:14

Kostnaden för Skånes hyrsköterskor ökar

Region Skåne har stuckit ut bland svenska Landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader. Men regionens kvartalsrapport visar att hyrkostnaderna ökade nästan 50 procent jämfört med samma per.

UNT - 25 apr 19 kl. 03:14

Kostnaden för Skånes hyrsköterskor ökar

Region Skåne har stuckit ut bland svenska Landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader..

GöteborgsPosten - 25 apr 19 kl. 03:14

Kostnaden för Skånes hyrsköterskor ökar

Region Skåne har stuckit ut bland svenska Landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader..

GöteborgsPosten - 25 apr 19 kl. 03:14

Kostnaden för Skånes hyrsköterskor ökar

Region Skåne har stuckit ut bland svenska Landsting med att ha haft en av de lägsta kostnaderna för hyrpersonal, sett till andel egna personalkostnader..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.