Landskrona Simsällskap

Thursday, 24 May, 15:47

Nyheter om Landskrona Simsällskap

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 08 dec 17 kl. 17:07

Stora medaljhopp hos Landskronasimmarna

Tvåsiffrig medaljskörd hoppas Landskrona Simsällskap på under Sum-sim..

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 17 kl. 17:38

Landskronasimmare i toppstrid i DM

Landskrona Simsällskap blev näst bästa junior- och tredje bästa seniorklubb vid årets distriktsmästerskap för Skåne och Blekinge..

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 17 kl. 14:54

Stora framgångar för Landskrona simsällskap

Landskrona Simsällskap summerar sitt bästa mästerskap någonsin vid SM/Junior-SM SM som avgjorts i Jönköping..

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 16 kl. 23:21

Medaljregn över nordvästra Skåne i Sum-Sim

Helsingborgs Simsällskap fortsätter att skörda stora framgångar, men också Landskrona Simsällskap..

Skånskan - 12 dec 16 kl. 15:09

NM-guld till Fredriksson

SIMNING I Nordic Championsship, det nordiska mästerskapet i kortbana, tog Malmö KK:s Petter Fredriksson guld på seniorernas 200 rygg och Emil Hassling från Landskrona guld på juniorernas 400 medley. ERWP.fif(0)NM och JNM avgjordes den gångna helgen i danska Kolding, där SK Hajen-fostrade Petter Fredriksson inte bara simmade till sig guldet på 200 rygg (1.

Skånskan - 18 nov 16 kl. 09:51

Sjöbotjej simmar för Sverige i junior-NM

SIMNING 16-åriga Lina Sjöholm från Sjöbo Simsällskap har kommit med i den trupp som ska representera Sverige i det nordiska mästerskapet i danska Kolding den 8-10 december. ERWP.fif(3)Lina Sjöholm är en av sammanlagt 16 simmare i den svenska juniortruppen och en av bara tre skåningar (de två andra är Emil Hassling från Landskrona och Daniel Kertes, Ängelholm).

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 16:14

Fyra Grand Prix-finaler för Landskrona Simsällskap

Vid helgens GP-tävlingar i Malmös Hylliebad samlades Sveriges elit samt simmare från Israel och Danmark. Landskronasimmarna bjöd på en del snabba lopp, bland annat sattes ett nytt klubbrekord och ett JSM-kval.Oskar Hoff, -98, stod för LS enda A-final då han tog sig vidare som sjua efter försöken på 200 fjäril.

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 15 kl. 10:51

Landskronaduo med turbofart i bassängen

Emil Hassling och My Rydgren är två av Landskrona simsällskaps mest lovande simmare. I helgen simmade de Sum Sim, som är motsvarigheten till ungdoms-SM. Landskrona simsällskap var nöjt med mästerskapet med sina fyra medaljer..

Helsingborgs Dagblad - 07 dec 15 kl. 14:53

Fyra Sum-sim medaljer till Landskrona Simsällskap

LS simmade hem totalt fyra medaljer och slutade på en sammanlagd 14:e plats i poängstriden vid Sum-sim i Göteborg den gångna helgen. My Rydgren-99 tog ett silver på 100 frisim då hon simmade in på fina 57,21, en sänkning av personbästa och klubbrekord med 8/10. Vann gjorde Hanna Eriksson från Jönköping.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 15 kl. 09:49

LS trea på junior-DM

Landskrona Simsällskap tog hem en fin total tredjeplats i poängstriden på Junior-DM i Ystad den gångna helgen, endast slagna av Helsingborg Sim och SK Triton.Emil Hassling-00 kan efter tävlingarna titulera distriktsmästare på 200 bröstsim, detta efter en riktigt stark simning med nytt personbästa och klubbrekord 2.20,42.

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 15 kl. 14:02

Stora framgångar för Landskrona Simsällskap på NUM

Emil Hassling-00 och Hampus Svensson-99 simmade med stor framgång vid Nordiska ungdomsmästerskapen (NUM) i Jönköping den gångna helgen. Totalt simmade killarna, som båda gjorde sin debut i landslaget, hem åtta medaljer till LS och Sverige. Emil, som simmade i konkurrens med ett år äldre killar, tog tre individuella silver och satte lika många klubbrekord för LS under tävlingarna.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 15 kl. 15:40

Landskrona Simsällskap sexa i medaljstriden på Sum-Sim

LS hade en mycket lyckad vecka på Sum-Sim (Svenska Ungdomsmästerskapen i simning) i Trollhättan. Det blev totalt sju medaljer, varav fyra guld, två silver och ett brons.Killarnas lagkappslag lyckades hantera favorittrycket och upprepade förra årets seger i lagkappen på 4x100 medley.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 15 kl. 09:58

Landskrona Simsällskap sexa i medaljstriden på Sum-Sim

LS hade en mycket lyckad vecka på Sum-Sim (Svenska Ungdomsmästerskapen i simning) i Trollhättan. Det blev totalt sju medaljer, varav fyra guld, två silver och ett brons.Killarnas lagkappslag lyckades hantera favorittrycket och upprepade förra årets seger i lagkappen på 4x100 medley.

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 15 kl. 15:29

Landskrona Simsällskap tvåa på JDM

Vid den gångna helgens DM/JDM i Simrishamn placerade LS sig på en andraplats i poängstriden.Emil Hassling -00 var en av de yngsta deltagande herrarna vid tävlingarna, detta hindrade honom inte från att ta hem två individuella segrar i seniorklassen och ytterligare en i juniorklassen. Segrarna tog Emil på 200 medley (2.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 14 kl. 10:25

Alfred tar kliv mot EG i Baku

16-årige Alfred Christensson i Landskrona Simsällskap har fått något av en tidig julklapp. Han har nämligen tagits ut till Svenska Simförbundets bruttoprogram inför European Games; EG, nästa år..

Helsingborgs Dagblad - 22 jul 14 kl. 21:48

Nu ska reglerna följas

Anders Christensson, ordförande i Landskrona Simsällskap vill få ett slut på stökigheterna på Citadellbadet..

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 14 kl. 08:28

Clara Vater femma på JSM

Clara Vater från Landskrona Simsällskap placerade sig, med tiden 1.07,14, på en fin femteplats på 100 ryggsim vid Junior-SM i Borås under fredagsmorgonen. Placeringen är den bästa för LS del på flera år vid ett SM eller JSM..

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 14 kl. 16:19

Fem Sum-Sim medaljer till LS

Årets svenska ungdomsmästerskap i 50-meters bassäng gick av stapeln på Lindängsbadet i Malmö. Landskrona Simsällskap tog fem medaljer vid årets tävling, två guld, ett silver och två brons.Emil Hassling-00 tog hem guldet på 200 medley på fina 2.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 14 kl. 13:11

Årsmöte för Landskrona Simsällskap & Landskrona Simsällskaps Stödförening

Den 5 mars hölls årsmöten för bägge föreningarna.Verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse för 2013 gicks igenom och godkändes. Revisorernas berättelse lästes upp och ansvarsfrihet lämnades sittande styrelse för det gångna verksamhetsåret.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 14 kl. 13:12

Svenskt Grand Prix 2

Den gångna helgen simmade Landskrona Simsällskap Svenskt Grand Prix 2 i Stockholm, detta i konkurrens med Sveriges främsta simmare. LS representerades av Clara Vater, Hampus Svensson, Alfred Christensson, David Schön Svensson och Filip Christensson.Alfred Christensson-98 tog sig till en individuell A-final på 100 fjäril där han slutade 6:a med 57,91, endast slagen av tre svenskar..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 10:25

Landskronaframgångar i bassängen

Tyr Sprint Meet avverkades den gångna helgen med delar av den svenska simeliten på plats genom bland andra Michelle Coleman och Simon Sjödin. Landskrona Simsällskap visade framfötterna på flera håll under tävlingarna.Emil Hassling -00 visade sin bredd och sin förmåga att ladda om då det är flera täta lopp efter varandra.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 14 kl. 11:34

Framgång för LS vid seriesim i Helsingborg

Lördagen den 18/1 simmade Landskrona Simsällskap seriesim i Division 1, där Skånes sex främsta klubbar deltar.Simmarna presterade enormt bra under tävlingen vilket gjorde att klubben placerade sig på en imponerande andraplats efter Helsingborg, detta kan jämföras med förra omgången då LS kom fyra. Landskrona Simsällskap ligger nu på en fjärdeplats totalt, 64 poäng efter trean, med endast en omgång kvar att simma..

Magazin24 - 04 jul 13 kl. 13:14

Femteplats för Eklund i Sum-Sim

En femteplats blev den bästa placeringen för KSS-simmaren Jesper Eklund under Sum-Sim i Landskrona. I slutet av juni var det Svenska ungdomsmästerskapen (Sum-Sim) i simning i Landskrona. Köpings simsällskap hade med en simmare som tog en femteplats som den bästa placeringen.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 13 kl. 20:08

HS-tjejer vann i Sum-Sim

Den här veckan avgörs Sveriges största ungdomstävling med 800 simmare med Landskrona Simsällskap som arrangör.? Vi har tidigare haft SM och OS-kval här i Landskrona men aldrig Sum-Sim så det är givetvis roligt. Kommer vi bara få lite bättre väder så kommer det här bli jättebra, säger tävlingsledaren Bo Ekström.

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 13 kl. 20:03

Landskronasimmare på prispallen

Landskrona Simsällskap var väl representerat på prispallen vid DM/JDM i Burlöv häromdagen. Clara Vater -97 gjorde en mycket bra tävling med pallplaceringar i samtliga lopp hon ställde upp i. Bäst gick det på 50 fjärilsim där Clara tog hem segern på JDM med fina 28,85.

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 13 kl. 11:49

Dags för SUM-SIM på Citta

Den 26-30 juni anordnas SUM-SIM på Citadellbadet i Landskrona. Simtävlingen är en av Sveriges största tävlingar inom simsporten med deltagare i åldern 13-17 år. Evenemanget anordnas två gånger per år med långbana på sommaren och kortbana på hösten.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 13 kl. 10:22

LS tillbaka till division 1

Landskrona Simsällskap tillsammans med Sydsim kvalade upp till seriesimmets division 1. Det hela hände den 18 maj, på hemmaplan i form av Läktarbadet. Trots att tävlingsstarten blev 45 minuter försenad, simmade alla väldigt bra.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 12:21

Fyra SM-finaler till Landskrona Simsällskap

Landskrona Simsällskap gjorde ett mycket lyckat SM/JSM i Helsingborg den gångna veckan. Totalt simmade LS hem fyra individuella finalplatser och slog sex nya klubbrekord.Alfred Christensson -98 gjorde sitt bästa mästerskap i junior- och seniorsammanhang då han blev JSM-femma på 50 ryggsim (26,28), sexa på 50 (24,90) och 100 fjäril (55,37).

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 13 kl. 15:42

Starkt lopp av Alfred på 50 fjäril

Landskrona Simsällskap deltog med en stor trupp vid Öresund Meeting i Helsingborg.Emil Hassling-00 knep guld på 50 bröstsim (34,30) och 100 frisim (1.00,78) samt silver på 100 medley (1.

Helsingborgs Dagblad - 08 feb 13 kl. 13:07

Årets första i 50-metersbassäng för LS

Årets första tävling i 50-metersbassäng för Landskrona Simsällskap, LS, blev Sydsim Sprint Meet i Burlöv, ovanligt tidigt för säsongen. En helt ny tävling med försök på morgonen och finaler på eftermiddagen.Hampus Svensson-99 tog flest guld för LS del.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 13 kl. 19:40

Simskolorna ser ökat intresse

Intresset för att lära sig simma stiger enligt Landskrona simsällskap. På några år har antalet barn i simskolan ökat markant..

Trelleborgs Allehanda - 15 jan 13 kl. 12:48

Klubbar bildar allians för att driva badhuset

Trelleborgs Simsällskap och Trelleborg Kappsim vill tillsammans ta över driften av badhuset. Därför kommer klubbarna under våren att bilda en allians.Syftet är att höja kvalitén på verksamheten och att skapa större intäktsmöjligheter.

Helsingborgs Dagblad - 26 dec 12 kl. 08:56

Tredje raka segern för Alfred

Svenska Ungdomsmästerskapen i 25-metersbassäng har avverkats med flera simmare från Landskrona Simsällskap.Alfred Christensson gick till final med bästa försökstiden 1.00,04 tätt följd av Hampus Lovinge från Norrköping.

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 12 kl. 11:33

Många Landskronasimmare till final

Landskrona Simsällskap har deltagit med flera simmare på årets Sum-Sim-regionfinaler i Lund.Alfred Christensson-98 inledde tävlingarna på bästa sätt genom att vinna favoritdistansen 100 fjäril på 1.00,04.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 12 kl. 14:38

Fina resultat av LS-simmare

Den gångna helgen tävlade Landskrona Simsällskap i Ystad där det blev en rad framskjutna placeringar och många fina resultat för LS-simmarna..

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 15 kl. 04:00

Landskrona simsällskap tog sitt första SM-guld

Anders Hilding har tagit denna bild på Landskrona Simsällskaps tränare Hasse Chrunak och simmaren Pensé Andersen. Hasse matchade fram Pensé till klubbens första SM-guld som togs i mars 1978 och det skulle bli fler SM-medaljer i ryggsim innan karriären var över.Minnesbanken har ett rikt innehåll med bilder från Landskrona som berättar om sin bebyggelse, arbetsliv, personer och fritid med mera.

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 14 kl. 13:43

Tolv medaljer till Landskrona Simsällskap

LS ställde upp med skara trötta simmare vid DM/JDM i Malmö, detta efter en intensiv tävlingsperiod. Trots detta fick de med sig sex DM och sex JDM medaljer hem till Landskrona.Oskar Hoff-98 tog sina första mästerskapsmedaljer genom silver på 400 medley DM och JDM och silver på JDM och brons på DM på 200 fjäril..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 14 kl. 15:53

Landskrona Simsällskap tvåa på Öresund Meeting

Landskrona Simsällskap ställde upp med en mindre trupp bestående av 18 simmare vid årets upplaga av Öresund Meeting i Helsingborg. Trots detta placerade LS sig på andra plats i poängstriden i konkurrens med 32 andra klubbar. Clara Vater-97 och Alfred Christensson-98 slog dessutom till med nya klubbrekord under tävlingen.

Helsingborgs Dagblad - 03 maj 13 kl. 14:38

Årsmöte för simsällskap

Den 6 mars hölls årsmöten för bägge föreningarna Landskrona Simsällskap & Landskrona Simsällskaps Stödförening. Verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse för 2012 gicks igenom och godkändes. Revisorernas berättelse lästes upp och ansvarsfrihet lämnades för det gångna verksamhetsåret.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.