Land

Wednesday, 29 January, 07:07

Nyheter om Land

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 09 jan 20 kl. 14:46

Gråvädershelg framför oss

SKÅNE En gråvädershelg med regn ligger framför Är du inte fanatisk anhängare av Londonväder i november så satsa på något roligt som inte har med väder att göra i helgen. SMHI:s prognos ser nämligen ganska grådaskig ut. – Ja, det ser ut att bli en blöt helg med det vi meteorologer kallar varannandagsväder, säger Marie Staerk på SMHI.

Nyan - 08 jan 20 kl. 16:02

Officiellt: Joel Mattsson till Danmark 2021

FOTBOLL. Under onsdagen blev det officiellt att Joel Mattsson flyttar till danska division 1-klubben Vejle BK säsongen 2021.
– Joel är en talangfull kantspelare som har gjort avtryck både i den finska ligan och i U21-Landslaget, säger Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle BK, på klubbens hemsida.

Aftonbladet - 09 jan 20 kl. 12:58

Paret chockades svårt av en död kaja – kräver kompensation av kommunen

▸ Stockholmsparet gjorde en makaber upptäckt under en promenad på ÖLand..

Sydsvenskan - 09 jan 20 kl. 11:35

Katter dog i brand efter sotarbesök

En plasthink med het aska lämnades kvar av en sotare och golvet började senare att brinna. Två katter dog i husbranden och nu åtalas sotaren för allmänfarlig vårdslöshet, rapporterar SVT Nyheter SmåLand. Sotaren har försvarat sig med att hinken ställdes.

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 20 kl. 11:35

Katter dog i brand efter sotarbesök

En plasthink med het aska lämnades kvar av en sotare och golvet började senare att brinna. Två katter dog i husbranden och nu åtalas sotaren för allmänfarlig vårdslöshet, rapporterar SVT Nyheter SmåLand. Sotaren har försvarat sig med att hinken ställdes.

PrivataAffärer - 09 jan 20 kl. 10:24

En guide för hur du ser över din portfölj

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhålLanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. 1.

Barometern - 09 jan 20 kl. 08:44

Småland: Bankanställd tog flera hundra tusen från kunder

En bankanställd kvinna i Kronobergs län misstänks ha tagit flera hundra tusen kronor från olika kunders konton. Bluffen avslöjades av en slump sedan en man i USA kontaktat banken och frågat varför ett konto hade avslutats..

Barometern - 08 jan 20 kl. 09:54

Färjestaden kan få sin första padelhall

SmåLand Padel Society AB har lämnat in bygglovsansökan för en kombinerad padelhall och idrottshall vid Östra skolan. Tanken är att skolan ska hyra in sig i idrottshallen. – Går allt enligt plan kan det vara klart den 1 juni, säger Richard Karlsson på SmåLand Padel Society..

Nyan - 09 jan 20 kl. 08:00

Remmer i Veritas styrelse

Veritas Pensionsförsäkringar har fått ny styrelse. BLand de ordinarie medlemmarna finns Andreas Remmer. Remmer är numera direktör för Paf:s Land- och havsverksamhet.

YA - 09 jan 20 kl. 08:08

Far och son inför ökenrallyt: ”Bromsen är fartens värsta fiende”

Andra världskriget hade sina ökenrävar i Rommel och Montgomery. Nu är sydöstra Skåne på väg att få sina; far och son Anders och Magnus Kraft. Tillsammans ska de nämligen ratta en Land Rover genom delar av Sahara och de västra delarna av den afrikanska kontinenten i Budapest-Bamakorallyt, under två intensiva veckor i februari..

GöteborgsPosten - 09 jan 20 kl. 05:00

Humanitärt bistånd räcker inte

Självklart skall ett rikt Land som Sverige behålla enprocentsmålet..

SVT - 18 jan 20 kl. 18:12

Sanslösa debuten – hattrick för inbytte Håland

Erling HåLand, 19, har presenterat sig i Borussia Dortmund. Norrmannen byttes in en bit in i andra halvlek mot Augsburg – och hamrade in ett hattrick i 5-3-segern..

SmålandsPosten - 18 jan 20 kl. 17:22

Småland: Anstaltskritik – tvingas bajsa i papperskorg

Intagna tvingas utföra sina behov i papperskorgar, eftersom det kan ta flera timmar innan personalen låser upp till toaletterna. Det är verklighet på Västerviksanstalten, visar en inspektion från Justitieombudsmannen (JO), som SVT SmåLand var först med att rapportera om..

Barometern - 08 jan 20 kl. 21:12

Länet: 15 år sedan stormen Gudrun

För 15 år sedan under natten mellan den 8:e och 9e januari 2005 slog stormen Gudrun till över Sydsverige med orkanstyrka. Omkring 75 miljoner träd fälldes under stormdygnet och cirka 730 000 elkunder blev utan ström. 19 personer omkom i samband med stormen.

Expressen - 08 jan 20 kl. 21:20

Paret från Stockholm chockade av död fågel

Ett par från Stockholm på promenad på ÖLand stötte på en död fågel i en park.Det resulterade i ett brev till kommunen där paret i upprörda ordalag formulerade vass kritik mot Borgholms hantering av levande och döda fåglar, skriver ÖLandsbladet.”Vidare vill vi veta hur ni tänker kompensera min hustru som allvarligt skärrats av åsynen som drabbat henne?

Expressen - 08 jan 20 kl. 20:04

Stor sökinsats efter försvunnen kvinna

En polisinsats pågår på ÖLand efter en kvinna i 70-årsåldern som varit försvunnen sedan 16.30-tiden på onsdagen.Kvinnan var vid försvinnandet klädd i antingen en ljusbeige långkappa eller en mörkblå duffel med huva..

Nyan - 08 jan 20 kl. 18:19

Ny personal på Ålandstravet

HÄSTSPORT. ÅLandstravet har gjort klart med en ny verksamhetsledare samt en ny anläggningsansvarig banchef.

Pia Eriksson blir ny verksamhetsledare på ÅLandstravet.

SmålandsPosten - 08 jan 20 kl. 17:58

Småland: Flygkraschen i Iran - två smålänningar bland de omkomna

Ett ukrainskt flygplan kraschade strax efter att ha lyft från Teherans flygplats i Iran på onsdagsmorgonen. Samtliga 176 personer ombord omkom. Två av de omkomna är från Jönköping rapporterar P4 Jönköping..

Skånskan - 08 jan 20 kl. 16:40

Friskolor och grundlagen

Ett etableringsstopp för friskolor kan bryta mot grundlagen, enligt den utredning om konfessionella friskolor som lämnats över till regeringen av utredaren Lars Arrhenius. Trots det tänker regeringen med samarbetspartier driva igenom stoppet. Det är trots stötestenarna ett bra initiativ.

Världen Idag - 08 jan 20 kl. 16:24

Annika Borg: Två decennier av Israelhat inom Svenska kyrkan

Under de tre senaste ärkebiskoparna i Svenska kyrkan har de utrikespolitiska utspelen i världspolitiken haft ett Land som måltavla: Israel. KG Hammar, Anders Wejryd och Antje Jackelén har sammanlagt suttit på ärkebiskopsstolen och hållit i staven i över två decennier. Två decennier av uppmaningar till bojkotter av Israel, av nätverkande med anti-israeliska och anti-judiska palestinska aktivister och av påverkansarbete gentemot politiker på såväl den nationella som den internationella arenan.

SmålandsPosten - 08 jan 20 kl. 14:46

Fyra Vipersspelare vann SM-guld

När SmåLand stod som svenska mästare för 16-åringar innehöll guldlaget hela fyra spelare från Växjö Vipers..

Barometern - 08 jan 20 kl. 14:46

Ny kritik mot närtrafiken

Det kommer ny kritik mot brister i kollektivtrafiken på södra ÖLand från boende på Södra bruket..

Cornucopia - 08 jan 20 kl. 13:18

Gästinlägg: Att förstöra en resurs

Nedanstående är ett gästinlägg från en polis.

Jag har arbetat en tid på gränspolisen i Region syd. Nedan tänker jag ge min bild av de senaste årens flyktingströmmar och framförallt svenskt flyktingmottagande.

Dagen - 08 jan 20 kl. 13:34

Fattiga måste få del av intäkterna

Varför säger regeringen nej till att stoppa skatteflykt från fattiga länder? Här är Land-för-Landrapportering ett viktigt verktyg, skriver Désirée Pethrus..

Dagen - 08 jan 20 kl. 13:34

Fattiga måste få del av intäkterna

Varför säger regeringen nej till att stoppa skatteflykt från fattiga länder? Här är Land-för-Landrapportering ett viktigt verktyg, skriver Désirée Pethrus..

Barometern - 08 jan 20 kl. 10:51

Så kan du vara med och fira världsarvet på Öland – fyller 20 år

I år är det 20 år sedan Unesco utsåg Södra ÖLands odlingsLandskap till ett av Sveriges 15 världsarv. Mängder av aktiviteter är på gång under jubileumsåret. Här är guiden..

Cornucopia - 08 jan 20 kl. 11:04

Desinformation om bränderna i Australien - och Moderaterna hänger på

"Är det sant eller är det skrivet av en moderat?"Det pågår en desinformationskampanj om att alla bränderna i Australien skulle vara anlagda och även att klimatextremister ligger bakom. Och i Sverige hänger Moderaterna på och sprider lögnerna.

Nyan - 08 jan 20 kl. 07:52

Saltvikshus brann igen

Det hus i Saltvik Rangsby som igår eldhärjades och blev obeboeligt på grund av rökskador brann ännu en gång i natt. Denna gång totalförstördes huset. – När vi kom till platsen efter ett larm 02.

Vestmanlands Läns Tidning - 08 jan 20 kl. 07:00

Ericsson: Hon symboliserar Sveriges lyckade integrationspolitik

Sverige ska vara möjligheternas Land. Det viktiga är inte varifrån du kommer, utan vart du är på....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.