Lagstiftning

Tuesday, 18 December, 13:03

Nyheter om Lagstiftning

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 17 nov 18 kl. 05:00

Låt oss rädda den svenska modellen innan EU lagstiftar

Ett år efter EU-toppmötet i Göteborg besannas våra farhågor. Den sociala pelaren omvandlas i rask takt till ny europeisk arbetsmarknad- och socialpolitik-Lagstiftning. Nu måste vi gemensamt stoppa denna utveckling, skriver Christofer Fjellner (M) och Karin Enström (M)..

SR - 24 nov 18 kl. 03:08

Samtyckeslag kartlagd av Amnesty

Majoriteten av alla europeiska länder saknar i dag en samtyckesLagstiftning, enligt en ny rapport från Amnesty International. Hittills har åtta länder, inklusive Sverige, infört Lagstiftning som går ut på att sex utan samtycke är brottsligt, och nu kan fler länder vara på väg..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 14:05

Aktionsgrupp mötte ledamöterna

Malmö När ledamöterna i kommunfullmäktige gick uppför rådhustrappan möttes de av åtta representanter från aktionsgruppen Extinction Rebellion. De delade ut flygblad med budskapet om att det nu är dags att berätta sanningen om allvaret i klimatkrisen och dess dödliga konsekvenser.– Det har gått tre år sedan Parisavtalet men trots det ökar utsläppen och dödssiffrorna som kan relateras till klimatet.

Dagensanalys.se - 20 nov 18 kl. 18:45

”Vi lever i en alltmer komplicerad tid”

Vad är rätt och vad är fel i reklamen? Olle har intervjuat Elisabeth Trotzig, Sveriges första Reklamombudsman. Vad är rätt och vad är fel i reklamen?

Dagens PS - 21 nov 18 kl. 12:51

Så ändras finansieringen för onlinecasinon

Spelmarknaden växer. Enligt statistik på statista.com har den globala marknaden för onlinespel ökat varje år sedan 2009.

Dagens Medicin - 20 nov 18 kl. 13:00

”Avskaffa rätten att okynnesöverklaga”

Hälso- och sjukvården är i Sverige omgärdad av en omfattande Lagstiftning. Verksamheten finansieras i huvudsak av offentliga medel och utförs också i huvudsak av offentliga utförare. När initiativ tas till att utveckla hälso- och sjukvården genom att identifiera möjligheten till gemensamma....

Supermiljöbloggen - 07 nov 18 kl. 16:31

Svenskt oljeraffinaderi på väg att bli landets största utsläppare

I veckan beslutar mark- och miljödomstolen om den omstridda utbyggnaden av oljeraffenaderiet Preemraff i Lysekil. Motståndet mot projektet har tystnat, men konsekvenserna beräknas bli ödesdigra för klimatet. Enligt Preemraff skulle utbyggnaden innebära en fördubbling av raffinaderiets koldioxidutsläpp.

SR - 18 nov 18 kl. 19:25

Flera lagförslag inom EU trots svensk kritik

Det har det gått exakt ett år sen det sociala toppmötet i i Göteborg då statsminister Stefan Löfven bjöd in övriga EU-ledare för att diskutera bättre social välfärd och rättvisare arbetsvillkor inom EU. Det skulle inte handla om Lagstiftning, sa Löfven då, men nu är ändå flera lagförslag på gång inom EU, trots svensk kritik..

BT - 17 nov 18 kl. 04:00

Guteland: Svagt av Merkel att inte tala mer om klimatet

Jag har precis avslutat en vecka i Strasbourg, där Europaparlamentet håller sina sessioner för att rösta om den här månadens Lagstiftning och uttalanden. Precis som vid förra sessionen var många av de stora debatterna och voteringarna också denna gång relaterade till miljöutskottet..

GT - 30 sep 18 kl. 19:47

Kommunerna slutar med skolfoton efter nya lagen

Skolfotograferingen är ett av de mer traditionella inslagen i den svenska grundskolan.Men snart kan den vara ett minne blott.Flera kommuner har i alla fall fattat beslutet att slopa den helt.

DI - 15 nov 18 kl. 14:45

Finland satsar miljoner på penningtvättsfrågor

Finlands regering föreslår ytterligare totalt 2,2 miljoner euro i anslag för övervakning av penningtvätt i anslutning till ny Lagstiftning som föreslås träda i kraft vid ingången av 2019..

Nyan - 13 nov 18 kl. 06:00

ÅF lanserar eget kommunförslag

Framtidens kommungränser ska inte skrivas in i lagen, utan vara upp till kommunerna själva. En sammanslagning ska dock fortfarande vara ”obligatorisk”.
Det skriver Ålands framtid i ett ändringsförslag till kommunreformen.

Cornucopia - 12 nov 18 kl. 10:18

eSam: Utländska molntjänster ska ses som röjande av uppgifter

Myndighetssamverkande organisationen eSam varnar nu för att molntjänster i offentlig sektor juridiskt bör ses som röjande av sekretessbelagda uppgifter, om tjänsten lyder under utländsk Lagstiftning. Detta samtidigt som många myndigheter och speciellt kommuner lägger ut allt mer på utländska molntjänster. I praktiken är eSams uttalande att betrakta ett förbud mot utländska molntjänster om det finns ej publika uppgifter i systemet.

Sydsvenskan - 13 nov 18 kl. 05:15

Lärare får arbeta kvar trots brott mot elever

Lärare som kränkt eller begått brott mot elever får i många fall behålla sin lärarlegitimation och arbeta kvar inom skolan, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. – Efter snart 40 år med en anti-aga-Lagstiftning så är det oerhört svårt att kunna förstå att.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 18 kl. 05:15

Lärare får arbeta kvar trots brott mot elever

Lärare som kränkt eller begått brott mot elever får i många fall behålla sin lärarlegitimation och arbeta kvar inom skolan, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. – Efter snart 40 år med en anti-aga-Lagstiftning så är det oerhört svårt att kunna förstå att.

Barometern - 09 nov 18 kl. 14:36

Shoppare känner obehag – nu ska gallerian kameraövervakas

Kommunens industribolag HKIAB ska sätta upp övervakningskameror i Hultsfreds centrum. Man har tidigare nekats tillstånd men med en ny Lagstiftning kan man fatta egna beslut..

DI - 06 nov 18 kl. 13:40

Företagsspionaget växer – här är de största hoten

Stöld av företagshemligheter är i skymundan ett stort och växande problem. Men trots potentiellt förödande konsekvenser och ny skärpt Lagstiftning är det många svenska företag som har stora brister i skyddet mot företagsspionage. .

Skånskan - 07 nov 18 kl. 17:36

Positiv till att begränsa Ebo-lagen

MALMÖ Den begränsning av eget boende för asylsökande som föreslås i en utredning som regeringen tillsatt välkomnas av kommunstyrelsen.På sitt möte under onsdagen yttrande den sig över ”Ett ordnat mottagande – gemensamt ansvar för snabb etablering eller återvändande” som Arbetsmarknadsdepartementet skickat på remiss. Utredningen har tillsatts för att kunna åtgärda de brister som finns i dagens mottagande.

Dagens Medicin - 29 okt 18 kl. 14:24

Stiernstedt befarar att nätläkarnas reklam behöver regleras

”På gränsen till oetisk marknadsföring”, Så kallar regeringens särskilda utredare nätläkarnas reklam. Och lösningen kan, sorgligt nog, kräva Lagstiftning..

Kristianstadsbladet - 05 nov 18 kl. 04:00

Mineralbrytning i Skåne

I sydöstra Skåne gror ilskan över att ett brittiskt företag har fått elva stycken undersökningstillstånd av Bergsstaten för att där inventera förekomsten av vanadin. Det är en mineral som bland annat används för tillverkning av elektroniska produkter. Ilskan riktar sej mest mot den Lagstiftning som Bergsstaten baserar beslutet på: Minerallagen..

Kristianstadsbladet - 01 okt 18 kl. 14:21

Klankulturer hotar den svenska rättsstaten

Det finns risker med att stora grupper har en annan syn på samhällskontraktet. Hur kan det komma att påverka Sverige? Kan två sätt att se på skyddsnät och Lagstiftning verkligen fungera parallellt?.

DN - 18 okt 18 kl. 18:18

Indien planerar skärpt lagstiftning för sextrakasserier

Indien kan vara på väg att skärpa Lagstiftningen för sexuella trakasserier. Beskedet från regeringen i kommer sedan Metoo-rörelsen exploderat i landet och lett till att en minister tvingats avgå. .

Expressen - 30 okt 18 kl. 13:23

”Jag tycker också att det går åt rätt håll...”

SportExpressens krönikör Niklas Borg skriver under tisdagen att jobbet mot matchfixning i Sverige går åt rätt håll. Katarina Abrahamsson, nyligen tillträdd samordnare mot matchfixning på Lotteriinspektionen, håller med. – Vi kommer få en Lagstiftning och ett spelfuskbrott som vi inte haft förut.

Dagensanalys.se - 30 okt 18 kl. 21:33

”Vi tar ansvar för våra medlemmars yrkesetiska kompetens”

När jag fick möjlighet att ställa några frågor till Jessica Bjurström, KOMMs VD sedan 2010, var det naturligt att fråga om hur krisen i medievärlden har påverkat kommunikationsbyråernas konkurrenssituation. I den här intervjun kan du läsa om Jessicas tankar och hur hon ser på framtiden för media. KOMM Sveriges kommunikationsbyråer har en lång och växlingsrik historia.

GöteborgsPosten - 22 okt 18 kl. 11:39

Ny byråkrati försvårar för oss att äta svensk fisk

Havs- och Vattenmyndigheten bygger med sitt digitala spårbarhetssystem en krånglig byråkrati som riskerar att göra att det säljs mindre svensk fisk. Dessutom riskerar man att få göra om systemet då ny EU-Lagstiftning på området är på gång, skriver bland andra Svensk dagligvaruhandel..

DI - 26 okt 18 kl. 22:17

Riksbankens e-krona ett hot mot bankerna

Sverige tar ytterligare ett steg mot ett kontantlöst samhälle. Riksbankens e-krona ryms inom befintlig Lagstiftning, konstaterar centralbanken. Men det saknas inte kritik mot projektet, som kan utmana de kommersiella bankernas affärsmodell.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 15:00

En ny maktstruktur efter metoo

Den amerikanska dagstidningen New York Times har kartlagt vad som hänt med högstatusuppdrag som lämnats av män som en konsekvens av metoo-skandaler, och vem de ersatts av.
USA har svag Lagstiftning angående jämställdhet på arbetsplatsen, så vad som sker i maktstrukturer är särskilt intressant där. Det visar sig att det skett ett subtilt skifte i hur man ser på kvinnliga kandidater till toppositioner.

DN - 21 okt 18 kl. 07:11

Säpo kritiskt till nedskuren datalagring: ”Försvårar arbetet varje dag”

Efter ett beslut i EU-domstolen 2016 kan telebolagen välja att inte lagra vissa uppgifter om användarnas aktivitet. Nu riktar Säpo skarp kritik mot att ny Lagstiftning fortfarande inte finns på plats. Det rapporterar Ekot..

DN - 17 okt 18 kl. 18:00

Annika Strandhäll borde inte gömma sig bakom tjänstemännen

DN 18/10 2018. Om viktiga förändringar i sjukförsäkringen inte genomförs via ny Lagstiftning utan förändrad tillämpning av den existerande skapar det rättsosäkerhet. Det innebär dessutom att det blir svårare att ställa politikerna till svars.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 12:09

Politiken kan påverka marknaderna – men inte på det sätt de flesta tror

Ladda ner en komplett aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Sydsvenskan - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot. – Det påverkar arbetet va.

BT - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot.(TT).

UNT - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning..

Blekinge Läns tidning - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot.(TT).

Kristianstadsbladet - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot.(TT).

SmålandsPosten - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot.(TT).

Sydöstran - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot. – Det påverkar arbetet va.

Barometern - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot.(TT).

YA - 21 okt 18 kl. 04:50

Säpo önskar mer mobilinformation

Telefonbolagen behöver inte längre lagra uppgifter om var abonnenter ringer eller skickar sms, i väntan på ny Lagstiftning. Det oroar Säkerhetspolisen, som anser att det försvårar hundratals ärenden, enligt Sveriges Radio Ekot.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.