Lagar

Sunday, 25 February, 14:27

Nyheter om Lagar

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - I förrgår: 13:24

Maten får gärna gå i grönt

Ekologiskt och hållbart är honnörsord för Erik Måneld. Som kock Lagar han då och då mat till bröllop. Här delar han med sig av gröna tankar och idéer kring den högtidliga måltiden..

Nyheter 24 - I förrgår: 13:21

Kim Bergstrand om Malmöspelaren: "Man tror man känner folk"

Studio Allsvenskan är tillbaka med ännu ett avsnitt och gästas denna veckan av Siriustränaren Kim Bergstrand.  Kim som under 2018 gör sin 6:e säsong med Uppsalalaget har blivit lite av en favorit bland fansen efter att han med sina ledaregenskaper lyckats lyfta laget från division ett, 2013 till Allsvenskan, 2017.  Under Kims tid i Sirius har flera spelare kommit och gått men den kanske mest omtalade är spelaren som lämnade klubben för Malmö FF, som nu är misstänkt för flera grova brott – bland annat våldtäkt mot minderårig.

SR - I förrgår: 16:12

K food del 6: Mandu, koreanska dumplings

Här är sjätte och sista delen i vår serie om koreansk matlagning. Mästerkocken Jennie Walldén Lagar Mandu..

Sydsvenskan - 21 feb 18 kl. 12:00

Kock i butik lagar mat av varor som snart går ut

Säljer varor med kort bäst före-datum över disk..

Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 18 kl. 06:00

Iservice lagar trasiga mobiler

Iservice har hittat sin nisch – omsatte sex miljoner kronor förra året.

DN - 20 feb 18 kl. 22:58

Skövlad skog bricka i spel mellan Polen och EU

Polens avverkning i den urgamla skogen Bialowieza strider mot EU-Lagar. Det slås fast i ett beslut från EU:s så kallade generaladvokat, som därmed går på Bryssels linje mot Polen..

Barometern - 20 feb 18 kl. 13:51

Efter kränkningen - universitetet kallar till samtal: ”Viktigast att stödja kvinnan”

Ledningen för Linnéuniversitetet ska hålla samtal med samtliga studentföreningar. – Studentföreningarna ska följa gällande Lagar och medmänskliga värderingar, säger dekanen för den aktuella utbildningen..

Regeringen - 20 feb 18 kl. 11:21

Några civilrättsliga anpassningar till EU:s dataskyddsförordning

Regeringen lämnar förslag som anpassar Lagar inom de fastighetsrättsliga, associationsrättsliga, transporträttsliga och immaterialrättsliga områdena till EU:s nya dataskyddsförordning..

DI - 19 feb 18 kl. 15:04

Snäv tidsplan för nya lagar för spelbranschen

Tidsplanen för omstöpningen av den svenska vadslagningsmarknaden till ett licenssystem, som ska börja gälla redan från och med nästa år, är snäv..

Expressen - 19 feb 18 kl. 00:07

Island kan förbjuda manlig omskärelse

Ska Island bli först i Europa med att kriminalisera manlig omskärelse?Ett förslag har lagts fram i parlamentet och fått stort stöd.– Om vi har Lagar som förbjuder omskärelse hos flickor borde vi göra likadant för pojkar, säger parlamentarikern Silja Dögg Gunnarsdóttir från liberala Framstegspartiet enligt The Guardian..

Dagen - 18 feb 18 kl. 15:03

Kyrkor vill undantas från diskriminering

En kristen tankesmedja i Australien vädjar till landets regering att kristna organisationer ska slippa underordna sig Lagar som innebär att de blir diskriminerade..

Dagen - 18 feb 18 kl. 15:03

Kyrkor vill undantas från diskriminering

En kristen tankesmedja i Australien vädjar till landets regering att kristna organisationer ska slippa underordna sig Lagar som innebär att de blir diskriminerade..

DN - 16 feb 18 kl. 23:01

Borgmästare: Trump är inte välkommen hit

Vice borgmästaren i den kommun där onsdagens dödsskjutningar av 17 elever och anställda på en skola i Florida ägde rum, säger att president Trumps planerade besök inte är önskvärt. – Hur kan han komma hit när han ger sitt stöd till dessa Lagar, säger Mark Bogen till CNN..

Supermiljöbloggen - 16 feb 18 kl. 16:07

EU ska råda bot på överskottet av utsläppsrätter

Det lagförslag som SMB skrivit om tidigare  är nu formellt beslutat efter att blivit godkänt av EU parlamentet och EU:s ministerråd. Lagförslaget kommer att begränsa antalet tillgängliga utsläppsrätter inom EU:s handelssystem, vilket kommer göra det dyrare att smutsa ner klimatet och lönsammare att minska utsläppen. Dessutom ska fler utsläppsrätter varje år automatiskt annulleras - tas ur systemet.

Dagensanalys.se - 16 feb 18 kl. 11:01

Varför vill egentligen EU tygla Facebook, Google och Twitter?

EU vill skydda medborgarna och sig själva genom att tygla Facebook, Google och Twitter. Frågan är bara om de kommer att lyckas. EU vill införa GDPR och tvinga de amerikanska jättarna att kuva sig inför EUs välde.

SmålandsPosten - 16 feb 18 kl. 06:00

Linéa Helgé Ander: Kroppen skriker efter socker

Just nu har jag ett jättesvårt förhållande till mat. Kött klarar jag inte av, jag Lagar det aldrig hemma. Inte till mej, Tobbe kan jag steka lite färdigfrysta köttbullar till men inte mer än så..

GöteborgsPosten - 15 feb 18 kl. 16:46

Hjälper företag att söka i nordiska lagar

Svårigheten att överblicka grannlandets Lagar och regler kan vara ett hinder för företag som vill etablera sig på norska sidan av gränsen. Nu har Gränshinderrådet skapat en länkportal till hjälp..

Regeringen - 15 feb 18 kl. 12:30

Nya lagar och förordningar ska publiceras på nätet

Regeringen har i dag beslutat att lagändringarna för en övergång till elektroniskt kungörande av författningar ska träda i kraft den 1 april 2018. Detta innebär att Lagar och förordningar kommer att meddelas genom att Svensk författningssamling publiceras på en ny webbplats..

YLE - 15 feb 18 kl. 11:47

De stora känslornas konståkningsfinal – äntligen OS-guld för Aljona Savchenko

I en tävling som följde dramaturgins Lagar, fick veteranerna de medaljer de strävat efter i alla år, medan ungdomarna får blicka framåt..

DI - 14 feb 18 kl. 19:30

Ledare: Inte fackets uppgift att sätta vd:s lön

LO producerar sedan 18 år en rapport för att skildra hur den ekonomiska ojämlikheten i Sverige utvecklas. Årets upplaga skiljer sig dock en del från föregående års. Den här gången kommer LO med ett antal offensiva förslag till Lagar och regler för att bromsa löneökningarna i näringslivstoppen i syfte att minska klyftorna..

SVT - 14 feb 18 kl. 09:45

Susannes snabba Valentinmeny

Den här menyn Lagar du på mindre än en timme. Grundrecepten är vegetariska, men du kan servera huvudrätten med fisk, kött eller vegetariskt protein. Lägg krutet på dekorationerna!.

SVT - 14 feb 18 kl. 09:44

Go'kväll-Susanne 5 mattips för Valentin

Go'kvälls populära kock Susanne Jonsson bloggar om mat och Lagar Allahjärtansmeny i veckan. Vi bad henne sammanställa sina bästa Allahjärtanstips..

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 11:00

27 år och redan meriterad e-handelsräv

”Vi är mitt i boomen av e-handel och vår största utmaning är att hitta Sveriges bästa personer inom området”, säger Karl Kihlbom, vd på Vendre. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Barometern - 13 feb 18 kl. 00:30

Bättre skydd än så kan man inte få

Skolpersonal skyddas mer av ordningsvakter än av Lagar..

Blekinge Läns tidning - 12 feb 18 kl. 15:47

Så ska pengarna användas

Det föreslagna tillvägagångssättet för att få fram nya pengar betecknas allmänt som ett drastiskt drag bland politiker och ekonomer. Det omgärdas också av kommunala Lagar som begränsar möjligheten..

SVT - 12 feb 18 kl. 08:54

”Demokratin satt ur spel” i Polen – anser författare

Den högernationalistiska regeringen i Polen har fått kritik för kontroversiella nya Lagar, både från EU-håll och från USA och Israel. Författaren och journalisten Peter Johnsson har följt aktuella frågor i Polen under lång tid. Hans nyligen utkomna bok ”Polen!

Cornucopia - 11 feb 18 kl. 12:24

Staten - inte kapitalet - tar mest av arbetarnas arbete

"Under skatter och Lagar vi digna ner." - InternationalenKonstigt nog är kommunister som Vänsterpartiet emot sänkta skatter. Detta trots att det är skatterna och därmed staten, som tar avgjort mest av frukterna av arbetarnas arbete.

YLE - 11 feb 18 kl. 08:10

Möbelrestauratören som lagar allt från enkla stolar till ramar för altartavlor

Övermålade stolar, gamla speglar och Helene Schjerfbecks gungstol. Det är saker som har landat på Anne Syréns bord..

Cornucopia - 10 feb 18 kl. 17:12

Regeringen backar - undantar blåljuspersonal från mobilförbud

Regeringen har nu backat kring det ogenomtänkta förbudet mot handhållen kommunikationsutrustning vid framförande av motordrivet markfordon. Blåljuspersonal och även sk vägtransportledare är nu undantaget, men inte Försvarsmakten eller kollektivtrafik.
Får nu prata i kommunikationsradio vid färd.

SR - 08 feb 18 kl. 08:00

OS-matserien: K Food – så lagar du kimchi

Kocken Jennie Walldén driver koreansk restaurang i Malmö. I vår serie K Food guidar hon till maten från OS-landet. I premiäravsnittet får vi lära oss att laga nationalrätten kimchi..

Dagensanalys.se - 06 feb 18 kl. 17:34

Ryska Yandex hinner före Chrome med reklamblockering

Det ryska sökföretaget Yandex meddelade i december att man avser följa IAB Rysslands riktlinjer för störande reklam, och nu inför man en förinstallerad reklamblockerare i sin Yandex.Browser, bara en vecka innan Google kommer igång med sin inbyggda reklamblockerare i Chrome. Enligt pressmeddelandet från Yandex kommer deras reklamblockerare inte att stoppa reklam som möter IAB Rysslands riktlinjer för bra reklam.

YA - 06 feb 18 kl. 00:00

De lagar skadade rollatorer: ”15-20 uppdrag per dag”

Kullriga strädden är ingen sinekur för rollatorer. Hjälpmedelscentrum får ofta rycka ut med servicebilen för att laga hjälpmedel som skakat sönder i Simrishamns kulturmiljö. När YA slår följe med hjälpmedelstekniker Anders Johansson hem till Ulla Boberg är det dock för förebyggande underhåll av hennes rullande livsstöd..

Cornucopia - 05 feb 18 kl. 18:20

Ska staten samla in förmögenhetsdata på individnivå?

Riksbanken har väckt frågan om att samla in förmögenhetsdata på individnivå, för att få korrekt statistik och analysunderlag för hushållens tillgångar och skulder. Men vad tycker du? Svara nedan.

Vimmerby Tidning - 05 feb 18 kl. 11:30

Åtvidaberg följer de lagar som gäller vid asylärenden

Migrationsverket har handlagt två ärenden som rör boende i Åtvidaberg och har avslagit ansökan om uppehållstillstånd samt ansökan om asyl. Åtvidabergs kommun skriver i ett pressmeddelande att man följer de Lagar som gäller och respekterar de beslut som tas och agerar därefter..

SVT - 03 feb 18 kl. 11:10

Här är Polens nya kontroversiella lagar

Sedan det högernationalistiska partiet Lag och Rättvisa kom till makten i Polen 2015 har mängder av kontroversiella Lagar beslutats i viktiga delar av samhället. Här finns en sammanställning av de viktigaste Lagar som införts eller föreslagits av den sittande regeringen..

SmålandsPosten - 02 feb 18 kl. 14:48

Lime passar perfekt i matlagning

Sötare än citron men syrligare än apelsin. Lime är den perfekta citrusfrukten. Inte minst i mat.

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 15:28

Även bussar drabbas av mobilförbudet

Det sk mobilförbudet, eller snarare förbudet mot att hålla kommunikationsutrustning i handen, när man framför ett fordon drabbar även bussar och busschaufförer i kollektivtrafiken. Dessa får inte längre ropa ut meddelanden i handhållen mikrofon till passagerarna, inte ens vid hållplatser (man framför fortfarande fordonet även om det står still, så länge det inte parkerats).
Bussmagasinet skriver:"Man pekar på att den kommunikationsradio som finns i bussarna oftast har en handhållen mikrofon.

Regeringen - 01 feb 18 kl. 15:25

Anpassning till dataskyddsförordningen av lagar inom Miljö- och energidepartementets verksamhetsområde

Lagrådsremissen innehåller förslag som syftar till att anpassa lagstiftningen inom Miljö- och energidepartementets verksamhetsområde till EU:s nya dataskyddsförordning..

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 11:33

Gästinlägg: Polisen, försvaret, beredskapspolisen och framtiden

Nedanstående är ett gästinlägg angående att sätta in militär för att bistå polisen, signerat läsaren N. Författaren till texten har flera års erfarenhet som försvarsmaktsanställd vid förband med ett antal militärpoliser bland sina anställda, är själv utbildad militärpolis, har ett antal års civil yrkeserfarenhet med utsatta grupper och läser i dag vid universitet.

Jag har med stort intresse följt debatten länge nu, om att sätta in försvarets personal i polisiära insatser, vilka insatser det då skulle gälla, samt beredskapspolisens vara eller icke vara.

DN - 01 feb 18 kl. 11:22

Så lagar du vegetariskt till skeptiska barn

Trugande barn och nya smaker. Att ställa om till vegetariskt i vardagen kan kännas svårt. Sara Begner har fem recept som gör det lättare..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.