Lövin

Monday, 15 October, 20:57

Nyheter om Lövin

Sortering: Relevans | Senaste
UT - 24 sep 18 kl. 17:55

Dikeskörning: Hovrätten trodde inte på kvinnans vodkahistoria

En kvinna från Tvärred hävdade att hon druckit en kvarting vodka och två deciliter vin efter att hon kört i diket med bilen. Hovrätten trodde inte på kvinnans berättelse och dömde henne till två månaders fängelse..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 06:00

No­vell­bio nytt på årets fes­ti­val

För fjär­de året i rad ar­ran­geras No­vell­fest i Lund i helgen. Nytt för i år är kon­ceptet No­vell­bio, en för fes­ti­valen in­spelad upp­läs­ning med för­fat­ta­ren Julian Barnes.
– Jag vet inte om det nå­gon­sin gjorts ti­digare, säger för­fat­ta­ren Oli­ne Stig som är ord­fö­ran­de i Lit­te­ra­tur­hus Lund och pro­gram­an­sva­rig för No­vell­fest.

DN - 22 sep 18 kl. 15:31

Scenrecension: Äktenskaplig dödsdans över ett par glas vin

”Lögnen” vänder och vrider på sanningen i en äktenskaplig dödsdans. Uppsättningen är roligare i de skruvade detaljerna än i den lite ytliga helheten..

Vagabond - 11 sep 18 kl. 10:27

Turister varnas för att dricka alkohol på flyget till Dubai

Att dricka ett glas vin på flyget är något som många unnar sig. Men flyger du till eller via Dubai kan det vara smart att avstå. Det går att utläsa från en varning till turister som brittiska ambassaden i Dubai har publicerat på Facebook..

SVT - 21 sep 18 kl. 18:11

Så luras du av etiketten på vinflaskan

Handlar du vin efter etiketten på flaskan – och dras du till viner som är gjorda på slott? Många av slottsvinerna är rena hitte-på-viner som är gjorda i skjul, säger författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson. Dessutom är det som konsument svårt att ta reda på vilka tillsatser ett vin innehåller – för det finns ingen innehållsförteckning..

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 08:33

Lövin om Lööf som statsminister: "Utesluter inte det"

Isabella Lövin utesluter inte en regering där Annie Lööf (C) är statsminister, det säger hon i en intervju i P1 Morgon..

GöteborgsPosten - 22 sep 18 kl. 15:51

Vinberg förlorade mot Rosengård i division 2 västra Götaland

Det blev en uddamålsförlust för hemmalaget Vinberg i lördagens match mot Rosengård på Vinåvallen. Laget förlorade matchen i division 2 västra Götaland i fotboll med 1–2..

Cornucopia - 22 sep 18 kl. 13:54

Talmannen blir moderat

Dagens efterspel av valet är att det nu är fastställt att Andreas Norlén (M) blir näste talman. Cirka 59% av riksdagen kommer rösta för honom, vilket gör att regeringsbildandet kan resultera i något annat än Stefan Löfven (s). Övriga 41% är nu djupt kränkta över att en majoritet utser talmannen.

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 18 kl. 06:00

En region rik på vin, smaker och kärlek

Äntligen tillbaka till Italien. Äntligen tid för god mat som lagats med tålamod och fina råvaror. Äntligen dags för nya vinupplevelser och möten med människorna bakom buteljerna.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 14:19

Chockens olika faser

Inom psykologin beskrivs de fem steg som följer på en chockartad upplevelse.
Ett. Chock – inte mottaglig för information.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 17:59

Hemtrevligt utegalleri öppnar för besökare

svansjö sommarby Konstnären Ingemar ”Isodor” Kullgren gillar att experimentera och använda nya tekniker. Det gör att hans färgrika verk kan klara så väl regn som snö.
Nu bjuder han in allmänheten att beskåda dem i sitt nyöppnade utegalleri hemma i trädgården i Svansjö.

Expressen - 20 aug 18 kl. 11:35

Åkesson förlorade flera tusen följare – var fejkkonton

Under juli månad har SD-ledaren Jimmie Åkesson tappat 22 000 följare på Twitter. Anledningen spås vara att följarna var fejk-konton, enligt en ny rapport. Även L-ledaren Jan Björklund och de båda MP-språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin tappade följare.

BT - 21 sep 18 kl. 04:19

Vintipset: ”Detta är så bra man kan komma med vinvetenskapens nuvarande läge”

Här är veckans vin- och öltips..

Expressen - 08 sep 18 kl. 21:05

MP:s språkrör raggar röster på krogen

MP-språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin kampanjar in i det sista - på lördagskvällen tar de en barrunda på Södermalm.Första stoppet är hipsterkrogen Katarina Ölkafé där de hoppas ragga röster bland lördagsfestande väljare. – Lite livskvalitet och livsglädje kan vara bra i slutet på valrörelsen, säger Isabella Lövin.

DN - 20 sep 18 kl. 09:00

Minestrone med vin och kålblad

Den milda italienska grönsakssoppan minestrone finns i många skepnader. Vanligtvis görs den på god buljong med antingen ris eller vermiceller, men jag har använt olika sorters kål i stället. God som förrätt eller som del i en lunch med bröd och pålägg..

Barometern - 19 sep 18 kl. 16:52

Efterlängtat VM-guld till OSK-veteran

Det blev ömsom vin ömsom vatten när Oskarshamns SK-veteranernas prestationer summerades i veteran-VM i spanska Malaga. Bäst gick det för Birgitta Uppgården som kom hem med ett guld..

DN - 24 aug 18 kl. 16:36

Isabella Lövins flygresor dyrare än Löfvens

Klimat- och biståndsminister Isabella Lövin (MP) väljer ofta business class och har flugit för 1,5 miljoner kronor, rapporterar Expressen. Trots att statsråden i första hand ska välja det billigaste alternativet. – Det finns ingenting som säger att man inte ska flyga business, säger Isabella Lövin till tidningen.

Expressen - 02 sep 18 kl. 18:54

Björklunds bröllopskupp – gav vin till blivande brudpar

Här gratulerar Liberalernas partledare Jan Björklund ett blivande brudpar på riksdagstrappan. – Det var otroligt snällt. Vi blev verkligen förvånade och det blev lite större än vad vi hade trott, säger den blivande brudgummen Henrik Gustafsson..

Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 16:12

Deras sound är influerat av musik som stoppades på 70-talet

På lördag bjuds det på högljudd rock i Kulturkvarteret som inspirerats av musik som inte hann blomma ut i arabvärlden. Bandet Al Vin Al Khalidi spelar egenkomponerade låtar i den unika genren ”psykedelisk arabisk rock”..

BT - 15 sep 18 kl. 04:13

BILDEXTRA: Titta in i Tranemos nya superbibliotek

Vatten och ord är temat på Tranemos nya bibliotek där du lika gärna kan ta ett glas vin som att sova över i något av hotellrummen. Mikael Person som ritat huset visar hur insidan kan komma att se ut..

Magazin24 - 18 sep 18 kl. 09:35

Så mycket alkohol drack länsborna förra året

Här är statistiken över västmanlänningarnas konsumtion av vin, sprit och starköl..

PrivataAffärer - 17 sep 18 kl. 11:20

Placeringstips och intressanta föredrag – anmäl dig här

Information: Vad: Stora Placeringskvällen 
Var: Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
När: Måndag 15 oktober 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730. På scen finns bland annat representanter från Svenska Bostadsfonden, DNB, Spiltan Fonder, DNB, Alfred Berg, Xcent, Norron och IKC Fonder som tipsar om intressanta placeringar.

Sydöstran - 14 sep 18 kl. 18:32

Kampen om statsministern

I en intervju i fredagens Sveriges radio P 1 öppnar Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin för att Annie Lööf (C) kan bli statsminister. Det kanske inte sker från början. Men det är tänkbart för Lövin om det blir fler talmansrundor än en.

Vagabond - 11 sep 18 kl. 15:36

Den här ön i Australien förvandlas till ett paradis för vinälskare

Får det vara lov att vara ett glas shiraz, pinot noir eller en smutt cabernet sauvignon? Eller kanske ett glas bubbel lockar mer? På Wine Island behöver du inte välja..

GöteborgsPosten - 15 sep 18 kl. 13:38

Storseger för Vinberg hemma mot Varbergs GIF

Vinberg hade en riktig målfest när man besegrade Varbergs GIF hemma på Vinåvallen i division 2 västra Götaland i fotboll. Vinberg gjorde sex mål, och vann med 6–1..

GöteborgsPosten - 15 sep 18 kl. 05:01

Fyra förluster i rad - nu hoppas Varbergs GIF på seger mot Vinberg

Varbergs GIF jagar en seger när laget möter Vinberg borta på Vinåvallen. Inför dagens match har bortalaget fyra raka förluster i division 2 västra Götaland, och har halkat ner till 13:e plats i tabellen. Vinberg blev utan poäng i mötet med IFK Malmö senast..

Nya Wermlands Tidningen - 14 sep 18 kl. 08:39

Ett mörkmulligt och rejält höstvin

Touriga nacional är en av de viktiga druvorna i portvin, som görs i norra Portugal. Denna blå druva odlas däremot på fler platser i landet och den blir inte bara pressad till sött vin..

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 22:15

Han älskar sin druva – och pinot noir

Sandro Boscaini, snart 80 år gammal, är en världskänd vinproducent från Italien och ägare av Masi. Under fredagen kunde Uddevallas vin- och matfantaster samlas på Riverside för att lyssna på Boscaini och smaka på hans viner..

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 21:46

Mr Amarone på besök i Uddevalla

Sandro Boscaini, snart 80 år gammal, är en världskänd vinproducent från Italien och ägare av Masi. Under fredagen kunde Uddevallas vin- och matfantaster samlas på Riverside för att lyssna på Boscaini och smaka på hans viner..

Magazin24 - 29 sep 18 kl. 16:15

När mat och vin fungerar perfekt ihop

Anette Tapper tipsar om mat och vin som tar fram det bästa hos varandra..

SVT - 10 aug 18 kl. 20:17

Kvinna och fyra-åriga dottern blev frihetsberövade i Dubai efter att ha druckit ett glas vin

En 44-årig kvinna blev frihetsberövad i Dubai under tre dagar med sin fyra-åriga dotter. Anledningen? Kvinnan drack ett glas vin på flyget från London till Dubai, skriver tidningen The Guardian.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 05:00

Kli­matet be­höver bättre po­li­tik

San­no­lik­heten för att världen ska klara Paris­av­talets mål att tem­pe­ra­tur­ök­ningen på jorden ska stiga mind­re än två grader, med in­rikt­ningen 1,5 grader, är låg. 1,5-gradersmålet har till och med be­skrivits som ”ex­tremt osan­no­likt” av en grupp fors­ka­re
Det här visar att mer måste göras av alla länder – även Sverige. Här har ut­veck­lingen ty­värr stag­nerat de senaste åren.

UNT - 14 sep 18 kl. 08:40

Lövin öppnar för Lööf som statsminister

Annie Lööf (C) kan bli Sveriges nästa statsminister..

Expressen - 11 sep 18 kl. 20:58

Smugglade in tusentals liter alkohol – fälld av beställningslistor

I september 2016 stoppades en 55-årig man i tullfiltret vid Öresundsbron, med bland annat 61,2 liter sprit och 18 liter vin i bilen. Det visade sig att mannen under åtta månaders tid fört in tusentals liter alkohol till Sverige.Själv nekar han till brott – men på grund av bevis som beställningslistor och sms döms han nu till fängelse.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 09:34

Dödshotade kompis med köttyxa

MALMÖ Den 41-årige mannen hörde att någon visslade nere på gatan. Han öppnade fönstret och fick se en 42-årig kamrat. Besökaren ville bli insläppt, men när han inte blev det kastade han en kniv mot 41-åringen samt hotade honom till livet med en köttyxa.

SVT - 20 aug 18 kl. 08:29

Experten om Isabella Lövin (MP): Hon bygger en mur kring sig själv

Henrik Fexeus, expert på kroppsspråk, analyserar Isabella Lövins insats i SVT:s partiledarutfrågning. –Det är inte en rolig historia..

Länstidningen i Jämtland - 12 sep 18 kl. 15:42

Recension: Burlesk australisk scenshow insvept i högljudd honung

”Du fångar mer flugor med honung än vinäger” är ett engelskspråkigt ordspråk jag kommer att tänka....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.