Lägre

Thursday, 27 June, 01:59

Nyheter om Lägre

Sortering: Relevans | Senaste
UT - 07 jun 19 kl. 10:00

Miljonunderskott för kommunens investeringar i IT

Kostnader för investeringarna i IT blev 2,7 miljoner kronor högre än budget under förra året..

UNT - 07 jun 19 kl. 10:35

Två män döms för våldtäkt mot barn

Två män från Sundsvallstrakten, i 40- respektive 60-årsåldern, döms för våldtäkt mot barn och flera andra sexualbrott efter att ha utnyttjat en pojke i de Lägre tonåren..

GöteborgsPosten - 07 jun 19 kl. 10:35

Två män döms för våldtäkt mot barn

Två män från Sundsvallstrakten, i 40- respektive 60-årsåldern, döms för våldtäkt mot barn och flera andra sexualbrott efter att ha utnyttjat en pojke i de Lägre tonåren..

GöteborgsPosten - 07 jun 19 kl. 10:35

Två män döms för våldtäkt mot barn

Två män från Sundsvallstrakten, i 40- respektive 60-årsåldern, döms för våldtäkt mot barn och flera andra sexualbrott efter att ha utnyttjat en pojke i de Lägre tonåren..

DI - 07 jun 19 kl. 09:34

Högre löner i euroområdet

Löneökningarna i euroområdet låg kvar på 2,2 procent under det första kvartalet, jämfört med det fjärde kvartalet. .

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 07:40

ECB lovar fortsatt oförändrad ränta

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,40 procent. Det meddelade ECB vid en telefonkonferens.

Dagens PS - 07 jun 19 kl. 08:00

Schweiz bötfäller banker för valutariggning

Schweiziska tillsynsmyndigheter har bötfällt fem banker för valutariggning genom olika karteller, rapporterar Sky News. Bankerna i fråga är Royal Bank of Scotland, Barclays, Citi, JP Morgan och Mitsubishi UFG. Totalt måste de betala 90 miljoner schweizerfranc, motsvarande 856 miljoner kronor, i straff.

SR - 07 jun 19 kl. 06:34

Butikernas kris drabbar fastighetsbolagen

Den snabba omställningen av detaljhandeln med den snabbt växande e-handeln påverkar nu i allt högre utsträckning fastighetsbolagen..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 19 kl. 05:48

Tjernobylserie får ris och ros i Ryssland

HBO-serien "Chernobyl", regisserad av Johan Renck, beskrivs av den ryska publiken som en autentisk beskrivning dåtidens Sovjetunionen. "Graden av realism i 'Chernobyl' är högre än i de flesta ryska filmerna om den tiden", skriver tidningen Izvestia. Men.

GöteborgsPosten - 07 jun 19 kl. 05:05

Religiösa friskolor saknar laglig och etisk grund

Debatten om religiösa friskolor saknar viktiga argument baserade på den empiriska samhällsforskningen. Enligt denna uppvisar människor med religiös tro högre grad av korruption, intolerans, rasism och nationalism..

Skånskan - 06 jun 19 kl. 06:00

Skrev på nytt och dyrt sopavtal utan klara beslut

STAFFANSTORP Tekniska nämndens förre ordförande, Björn Magnusson (L) i Staffanstorp riskerar både skadeståndskrav och att inte beviljas ansvarsfrihet för sitt uppdrag under 2018.Orsaken är att han, innan beslut var klara och budgetramar fanns på plats, själv skrev på ett avtal om ett nytt och för kommunen mycket dyrare avtal om renhållningsentreprenad.
Sen detta upptäcktes har en utredning gjorts om turerna och förslaget från kommunstyrelsens ordförande, Christian Sonesson (M), inför nästa veckas kommunfullmäktigemöte är nu att Björn Magnusson inte ska beviljas ansvarsfrihet.

Skånskan - 05 jun 19 kl. 11:19

Höghus kräver nytt räddningsfordon

STAFFANSTORP Fler höghus i Staffanstorp ställer nya krav på Räddningstjänsten.
För att kunna garantera brandsäkerheten i höghusen måste ett nytt höjdfordon köpas in.Staffanstorps kommun växer och utvecklas och flera planerade högre hus återfinns i framtida detaljplaner.

YA - 07 jun 19 kl. 01:01

Insändare: Bistra tider för Ystadsborna

Det stundar vargatider för invånarna i Ystads kommun. Ju längre bort från centralorten desto högre ylar vargarna..

DN - 06 jun 19 kl. 18:15

Väljare till höger vill ha lägre bensinpris

Två av tre svarar att bensinpriset är för högt i en undersökning från DN/Ipsos. Mätningen visar också att priset på drivmedel inte bara är en ekonomisk utan också en ideologisk fråga. Skillnaden är större mellan människor med olika politiska hemvist än mellan storstad och landsbygd..

Skånskan - 06 jun 19 kl. 18:15

Dalby vann på Fotbollens dag

Fotboll Det var gott om folk på Möllevallen när Dalby Gif arrangerade Fotbollens dag med kringaktiviteter och derby mot Genarp som lök på laxen. Men segern satt långt inne innan hemmalaget vann med 2-0.Serveringstält, tävlingar, ponnyridning, ungdomsfotboll och det kanske mest populära av allt: Malmö FF:s SM-guldvinnande esportlag på besök.

DI - 06 jun 19 kl. 16:01

Carnegie lyfter högutdelande aktiemarknad: ”Oerhört attraktiva värderingar”

En oväntad utländsk aktiemarknad pekas ut som en säker hamn med allt högre direktavkastning och ”oerhört attraktiv” värdering av Carnegies fondförvaltare. Samtidigt lyfter de fram tre svenska tungviktare som köpvärda..

Skånskan - 06 jun 19 kl. 14:31

Sommarhettan snart borta

Skåne Onsdagens och torsdagens högsommarhetta är snart ett minne blott. Till helgen blir det betydligt svalare.Den som hoppas på en liknande sommar som 2018 får ge sig till tåls.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 14:21

NY Times: Nya sömn-trenden en hälsorisk

Avundas du de högt uppsatta cheferna, eller de framgångsrika kändisarna, som verkar jobba dygnet runt och alltid vara hypereffektiva med sin tid? Studier visar att deras livsstil kan vara ohållbar i längden. Det skriver Adam Popescu i ett längre reportage om sömn i New York Times.

PrivataAffärer - 05 jun 19 kl. 11:33

Hammarlund: Förbered dig redan nu för tuffare räntetider

Läs också: Nordea spår stillastående boränta kommande år Efter Riksbankens besked om att nästa räntehöjning skjuts på framtiden och väntas först i slutet av året eller nästa år, och att kommande höjningar dessutom sker i långsammare takt, är frågan om framtida boräntor högaktuell. När de större bolåneinstituten räknar ut sina så kallade kvar-att-leva-påkalkyler hamnar majoriteten ofta på att bolånetagarna ska klara en ränta på 7 procent. Men riktigt så höga räntor tycker jag inte att hushållen själva behöver använda

Nyteknik - 06 jun 19 kl. 07:30

Flygbolaget KLM satsar på universitetets V-design

Är det här framtidens flygplan? Det tror nederländska KLM. V-designen ska ge 20 procent Lägre förbrukning än motsvarande Airbus – och bidra till en bekvämare interiör..

BT - 06 jun 19 kl. 07:08

Resenärer räds krångel och högre priser

Resenärer, som BT talat med, är skeptiska till kommersialisering av 100-bussarna. De befarar biljettkrångel när det krävs byte till Västtrafikbussar, risk för prishöjning och sämre turtäthet..

PrivataAffärer - 06 jun 19 kl. 05:37

New york: handelsoptimism gav lyft, oljan sjÖnk, s&p 500 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York handlades uppåt på onsdagen efter ökad optimism om att USA:s tullar mot Mexiko inte kommer att träda i kraft. Oväntat svaga arbetsmarknadssiffror, som släpptes inför öppningen, vägde åt det negativa hållet. Samtidigt fortsatte oljepriset att sjunka under kvällen.

DI - 05 jun 19 kl. 18:48

Skattesmäll hotar – vartannat hushåll klarar inte kraftigt högre kostnader

Vartannat hushåll ser kraftigt höjda boendekostnader som ett stort problem. Framför allt är det hyresgäster och låginkomsttagare som oroar sig, medan bara var fjärde höginkomsttagare är bekymrad..

DI - 05 jun 19 kl. 16:34

Oljepriserna faller efter högre amerikanska lager än väntat

Oljepriserna föll tillbaka rejält vid 16.30-tiden efter att de senaste amerikanska oljelagersiffrorna publicerats..

Cornucopia - 05 jun 19 kl. 15:06

Minimal klimatångest bland läsarna - är klimatångesten en medianka?

Klimatångesten hos läsarna är minimal utifrån gårdagens enkät. Fast CO2-drivna klimatförändringar är högst reella, så är frågan om svenskarnas så kallade klimatångest är en mediaanka, där det snarare är journalisterna som projicerar och jagar det som bekräftar att de själva har ångest, medan de flesta inte alls har det?
Klimatångest och ålder.

Affärsvärlden - 05 jun 19 kl. 12:42

Danske: Kronan inte lägre samma krockkudde

Ett av huvudargumenten mot ett svenskt EMU-medlemskap - att en egen valuta stabiliserar ekonomin - har försvagats efter att kronan på senare år varit procyklisk, det vill säga spätt på konjunktursvängningarna genom att stärkas i svaga tider och försvagas under högkonjunktur. Det säger Stefan Mellin, valutaanalytiker vid Danske Bank..

Dagens PS - 04 jun 19 kl. 15:33

Apple-monster, Nutella-fantaster och jämställdhet

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. ”Monumental dag för Kinnevik”
Kinnevik säljer 11 miljoner av sitt totala innehav på 38 miljoner aktier i Millicom, och det ska ske genom ett publikt erbjudande. Resten av innehavet i telekombolaget ska enligt planen delas ut till Kinneviks aktieägare.

Cornucopia - 05 jun 19 kl. 11:18

Elledning till södra Sverige har inte kunnats tas i drift på fyra år

En elledning, som skulle ersätta den kraft som Skåne förlorade när Barsebäcks reaktorer stängdes ner, har stått färdig i fyra år, men inte kunnat tas i drift skriver en tidigare ansvarig i en debattartikel hos SvD. Samtidigt stoppade precis vänsterpartierna V-MP-S-C en snabbutredning om fortsatt drift av reaktorerna i Ringhals, vilket högerpartierna L-M-KD-SD ville se.
Ringhals fyra reaktorbyggnader.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 10:56

Krönika: Chef och ledarskap inte samma sak

Vad är ledarskap, egentligen? Den frågan finns det anledning att utforska, speciellt som många talar om ledarskap och chefskap eller management i samma andetag. Både praktiker och forskare.

Kristianstadsbladet - 05 jun 19 kl. 09:33

Starka solen stannar kvar: Så blir vädret på nationaldagen

De höga temperaturerna i nordöstra Skåne håller i sig även under nationaldagen. Därefter är skurar och Lägre temperaturer att vänta..

VA - 05 jun 19 kl. 09:02

Fondita investerar i morgondagens vinnare: ”Kommer ge bättre avkastning”

Det finländska fondbolaget Fondita har länge jobbat utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Nu har de även en fond som helt är dedikerad till företag som arbetar för en bättre miljö, Lägre koldioxidutsläpp och bättre användning av naturresurser..

PrivataAffärer - 05 jun 19 kl. 09:06

Så går det för John Mattson i premiären

Priset per aktie var, som tidigare kommunicerats, 90 kronor, motsvarande ett sammanlagt värde om 3.030 miljoner kronor för det totala antalet aktier i John Mattson erbjudandet. Erbjudandet omfattade 14 500 000 aktier som erbjöds av huvudägaren AB Borudan Ett.

YA - 05 jun 19 kl. 08:02

Brott: Skärpt straff för mord – fler ska få livstid

Från årsskiftet skärps straffet för mord och fler gärningsmän kommer att dömas till livstids fängelse. Mord är det allvarligaste brottet och ska enligt min mening bestraffas med det strängaste straffet i högre utsträckning, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 08:11

Världsbanken: Trump skjuter ekonomin i sank

Handelskriget som USA:s president bedriver uppges slå hårt mot den globala ekonomin. Världsbanken spår i en ny prognos att ekonomin i världen bromsar in mer än väntat i år. En stor orsak till detta är Donald Trumps handelskrig, som uppges skapa stor oreda och osäkerhet i världsekonomin.

Sydsvenskan - 05 jun 19 kl. 08:16

Indiskt sopberg snart högre än Taj Mahal

Varje dag dumpas hundratals ton skräp på samma plats utanför New Delhi. Landets största sopberg har blivit ett stinkande – och dödligt – monument över världens mest förorenade huvudstad. Kor, hundar och råttor driver fritt omkring över Ghazipur i östra.

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 19 kl. 08:16

Indiskt sopberg snart högre än Taj Mahal

Varje dag dumpas hundratals ton skräp på samma plats utanför New Delhi. Landets största sopberg har blivit ett stinkande – och dödligt – monument över världens mest förorenade huvudstad. Kor, hundar och råttor driver fritt omkring över Ghazipur i östra.

UNT - 05 jun 19 kl. 08:16

Indiskt sopberg snart högre än Taj Mahal

Varje dag dumpas hundratals ton skräp på samma plats utanför New Delhi..

DI - 05 jun 19 kl. 07:03

Högre försäljning och mindre förlust för Clas Ohlson

Hemmafixarkedjan Clas Ohlson redovisar en försäljningsökning på 4 procent för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Den underliggande rörelseförlusten minskade jämfört med motsvarande kvartal föregående år..

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 19 kl. 07:45

Norsk Hydros vinst rasar efter it-attack

Norska aluminiumtillverkaren Norsk Hydro, som i mars utsattes för en it-attack som lamslog verksamheten, redovisar en kvartalsvinst som är 82 procent Lägre än i fjol. Samtidigt varnar bolaget för att global osäkerhet kan påverka försäljningen negativt..

Sydsvenskan - 05 jun 19 kl. 07:45

Norsk Hydros vinst rasar efter it-attack

Norska aluminiumtillverkaren Norsk Hydro, som i mars utsattes för en it-attack som lamslog verksamheten, redovisar en kvartalsvinst som är 82 procent Lägre än i fjol. Samtidigt varnar bolaget för att global osäkerhet kan påverka försäljningen negativt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.