Kyla

Tuesday, 23 October, 15:33

Nyheter om Kyla

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 23 sep 18 kl. 21:37

Soldatpizzan är färdigutvecklad – ska klara både ökenhetta och arktisk kyla

USA:s soldater ”beväpnas” inom kort med något nog så viktigt, fältproviant som smakar bra. Är det möjligt? En speciellt framtagen pizza lovar i alla fall gott, efter att bland annat ha provsmakats av en profilerad köksmästare..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 19:27

Nu kommer mörkret – och kylan

Nu blir nätterna längre än dagarna. Och som en direkt följd av stormen Knud sjunker temperaturerna över hela Sverige. I Göteborg väntas både Kyla, regn och blåst de kommande dagarna..

Skånskan - 30 sep 18 kl. 03:12

Granqvists mål räckte inte för HIF

FOTBOLL Hårdsatsande Helsingborgs IF fick nöja sig med oavgjort, 1-1 (1-0), borta mot Gais och är fortsatt tvåa i Superettan.Landslagskaptenen Andreas Granqvist noterades för sin första fullträff sedan återkomsten till HIF då han spräckte nollan i minut 42.
Drygt 23 minuter in på andra halvlek utjämnade sedan Mahmoud Eid.

Cornucopia - 28 sep 18 kl. 17:56

Fredagsmys: Bildskörd från bokmässan

Dags för lite krystat fredagsmys. Fullt upptagen med bokmässan får det räcka med lite bildskörd till bildbanken för framtida behov. Håll till godo.

SR - 28 sep 18 kl. 08:22

Skaffa svalka genom att måla huset med kall färg

Den som bor i ett varmt klimat och vill Kyla ner sitt hus kanske snart kan göra det genom att måla huset med en Kylande färg..

DN - 27 sep 18 kl. 19:00

Gunnar Jonsson: Motvind för Macron och Merkel blåser kyla över Europa

Tysklands regering präglas av käbbel och handlingsförlamning. Frankrikes president plågas av minskande förtroende. EU-projektet blir lidande..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 09:11

Sällsynt med elbilar på europeiska vägar

Nyss hemkommen från en bilresa i Tyskland och Frankrike kan jag konstatera att jag såg ytterst få elbilar på vägarna. Och på rastplatserna stod elstolparna tomma.
Trots att det politiska systemet och myndigheterna försöker övertyga medborgarna om att elbilarna är framtidens lösning på bilismens miljöproblem så är försäljningen blygsam.

Barometern - 26 sep 18 kl. 21:04

Startskottet har gått för skördefesten

Lite vind och Kyla är väl ingenting för er Ölänningar, sa Lisa Syrén i sitt invigningstal. Det verkade stämma för hamnplanen var packad med folk som kommit till Bödas invigning trots vädret..

Länstidningen i Jämtland - 24 sep 18 kl. 15:57

Storulvån har sommaröppet en vecka till – men ta på vinterdäcken om du ska dit

Storulvåns fjällstation har varit med om en speciell säsong. Kyla, hetta, Kyla och snö. – Vi har....

Skånskan - 25 sep 18 kl. 19:01

Vill att kommuner bidrar till ishallsbygge

Sjöbo/Tomelilla En man vill att det byggs en ishall i Tomelilla och att närliggande kommuner ska hjälpa till att bidra.
Det framgår av det medborgarförslag som han skickat in till kommunen som har skickat det vidare till Sjöbo, Ystad och Simrishamn.”Detta hade gjort österlenarna glada.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 19:04

Vill att kommuner bidrar till ishallsbygge

Sjöbo/Tomelilla En man vill att det byggs en ishall på Österlen och att närliggande kommuner ska hjälpa till att bidra.
Det framgår av det medborgarförslag som han skickat in till Tomelilla kommun som har skickat det vidare till Sjöbo, Ystad och Simrishamn.”Detta hade gjort österlenarna glada.

Blekinge Läns tidning - 24 sep 18 kl. 09:43

Kyla och sol följs av blåst och regn

Nordvästliga vindar för kallare luft med sig ihop med en del sol. Men sen vänder det, enligt SMHI:s senaste prognos för Blekinge..

Skånskan - 22 sep 18 kl. 09:00

Minskad potatisskörd efter sommartorkan

På landet Årets potaatisskörd ser ut att bli upp emot 25 procent lägre än vanligt. Men det finns ändå en viss tröst i bedrövelsen. Som att få plocka upp riktigt fina exemplar av den vackra Queen Anne till exempel.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 01:00

Riv inte sko­lor och för­sko­lor i onö­dan

Flera sko­lor och åt­skil­liga för­sko­lor stängs just nu på grund av brist­fäl­lig ven­ti­la­ti­on. Många av des­sa rivs och byggs om från grunden. Un­der tiden får barn och elever finna sig i att flytta till pro­vi­so­riska lo­kaler.

Nyan - 18 sep 18 kl. 13:32

Värmeböljan skadade vårdapparatur

Sommarens värmebölja orsakade stora problem för Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS). I en första kartläggning har det framkommit att temperaturer över 25 grader uppmätts på de flesta ställen inomhus. Tillfälliga fläktar och Kylaggregat har inte räckt till för att Kyla ner avdelningarna och en del verksamhet fick flytta till tillfälliga utrymmen för att trygga verksamheten.

DI - 16 sep 18 kl. 10:05

Stockholms Handelskammare varnar: "Vi slåss över vår viktklass”

Kontorsbrist och rekordhöga hyror kan Kyla ned ett hett Stockholm för internationella företag. ”Vi slåss över vår viktklass”, säger Daniella Waldfogel på Stockholms Handelskammare..

Nyteknik - 21 aug 18 kl. 10:46

Google lät AI sköta kylningen – sänkte elförbrukningen med 30 procent

För nio månader sedan lämnade Google över ansvaret på att Kyla ett av företagets datacenter till en artificiell intelligens. Sedan dess har energiförbrukningen minskat radikalt..

SmålandsPosten - 08 sep 18 kl. 06:00

Olle Larsson: Handen som aldrig sänktes

Den 21 april 1917 var en lördag. Stockholm var insvept i en fuktig Kyla och regnet hängde i luften. Vintern hade varit besvärlig..

GöteborgsPosten - 07 sep 18 kl. 14:56

Amerikanska lönelyft bäddar för räntehöjning

De amerikanska jobben blir fler och lönerna ökar fortare än väntat. Det ökar sannolikheten för en snar ny räntehöjning för att Kyla av ekonomin..

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 18 kl. 14:32

Amerikanska lönelyft bäddar för räntehöjning

De amerikanska jobben blir fler och lönerna ökar fortare än väntat. Det ökar sannolikheten för en snar ny räntehöjning för att Kyla av ekonomin. Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 201 000 personer under augusti jämfört med juli.

Västerbottens Folkblad - 05 sep 18 kl. 11:21

Läckage vid A3 Arena i Umeå

I samband med ett grävningsarbete uppstod ett läckage vid A3 Arena i Umeå under tisdagskvällen. Kommunen meddelar att en frän lukt spridits i området. Det var under tisdagskvällen som ett grävningsarbete genomfördes vid B-hallen vid A3 Arena.

YA - 02 sep 18 kl. 00:01

Efter varm sommar - förslag om för kyla på äldreboende

Den varma sommaren har gjort frågan om inomhusklimatet i kommunens fastigheter aktuell. Nu föreslår investeringsberedningen att äldreboendet Norrevång ska få ventilation med kylmöjligheter på några års sikt..

YLE - 25 sep 18 kl. 13:32

Vasa universitet vill lagra kyla i berggrunden

Vasa universitet ska försöka lagra Kyla i berggrunden. Projektet har fått pengar ur Europeiska regionala utvecklingsfonden och av staten..

UNT - 03 aug 18 kl. 06:00

Hjälp med kyla inte kommunens ansvar

"Din dementa mamma har själv ett ansvar för att skaffa fram en fläkt eller AC"..

Dagens PS - 28 aug 18 kl. 11:25

Ny vd går kaxigt all-in på börsen

Räknar kallt med att aktiekursen i bolaget ska dubblas. Han blev ny vd för Dometic vid årsskiftet och har sedan dess tankat aktier i bolaget som i dag är värda närmare 60 miljoner kronor, skriver Dagens Industri. Totalt handlar det om en aktiepost på 686.

Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 08:00

”AC” vill kyla ner danskarna i striden om Europa

Anders Christiansen älskar pressen och förväntningarna på MFF..

VA - 20 aug 18 kl. 10:25

Svenska rymdentreprenören: ”Jag gillar galna förslag – om 5–10 år går de att genomföra”

Tvättmaskiner utan vatten, yteffektiva lastbilshytter och drönare som tål extrem Kyla. Cecilia Hertz ser till att innovationerna som utvecklats för rymden kan användas på jorden..

IDG - 20 aug 18 kl. 13:26

Nu tar Google hjälp av en AI för att kyla sina datacenter


Självlärande AI-algoritm minskar energikostnaderna med 40 procent..

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 23:51

Toppform året om – så kickstartar du höstträningen

  Sommaren går mot sitt slut och runt hörnet väntar höstens mörker och Kyla. Kroppen göms under lager av kläder och ser inte solljuset förrän nästa år igen. Men låt inte allt slit för sommarkroppen gå till spillo – håll formen året om!

Länstidningen i Jämtland - 12 aug 18 kl. 14:45

Recension: Självutlämnande trombonpoesi, stor pop och enastående röj värmer publiken i Kluk

Gångna helgen arrangerades Kluksfestivalen i Kluk i Alsen. Trots Kyla och lite regn kom det....

Skånskan - 14 aug 18 kl. 01:00

SD:s energipolitik kli­mat­hot

Det är dags att granska Sve­ri­ge­de­mo­kra­ter­nas po­li­tik på om­rå­de ef­ter om­rå­de även om den ibland ändras snabbt.
Sverigedemokraterna valde att inte an­sluta sig till Ener­gi­kom­mis­sionens för­slag till lång­sik­tig energipolitik, SOU 2017:2. SD är tvek­samma till dess am­bi­ti­ösa 50-procentiga mål för ener­gi­ef­fek­ti­vi­se­ringar.

Skånskan - 03 aug 18 kl. 05:00

Safari på slätten med lammen i sikte

EKSHOLMEN Visste du att lamm inte har några framtänder? Eller att fåret har sitt ursprung i Iran och Irak?
Det och mycket mer får du veta om du ger dig up på safari, Eksholmens gårds eget lammsafari.

DN - 02 aug 18 kl. 12:40

Södertörns högskolas IT-system nere – Karolinska behöver kylan

Södertörns högskola har fått stänga ner delar av sina IT-system eftersom Karolinska sjukhuset i Huddinge behöver fjärrKylan mer. – Sjukhuset får med glädje all Kyla vi har, säger Jenny Tirén Berg, högskolans pressansvariga..

SVT - 24 jul 18 kl. 09:05

Fjällbesökare luras av bilder i sociala medier

Allt fler turister väljer att fjällvandra i Sverige. Men många oerfarna besökare är påverkade av bilder med vackert väder i sociala medier och underskattar snabba väderväxlingar till regn, Kyla och vind..

Nyan - 11 aug 18 kl. 11:25

Het skördetröska i Jomala

En skördetröska blev så het att räddningsverket behövde rycka ut för att Kyla maskinen. Det var vid Norra Möckelbyvägen i Jomala under fredagseftermiddagen. – Det var ingen direkt brand, utan ett lager som skar och gick varmgång, säger Krister Koskinen, jourhavande brandbefäl.

Expressen - 18 jun 18 kl. 15:51

”Granens” mäktiga jubel efter segermålet

Efter 60 års premiärtorka...Sverige har fått en drömstart på fotbolls-VM.Andreas Granqvist blev stor matchhjälte när Blågult vann ödesmatchen mot Sydkorea med 1-0.

GöteborgsPosten - 30 jul 18 kl. 06:00

Semestern över - dags för Frölunda att kliva in i kylan

Semestern är officiellt över för Frölunda. Nu är det dags att lämna värmen och gå på is igen.
– Det lockar ganska mycket att få Kyla av sig i en ishall, konstaterar Sebastian Stålberg..

IDG - 10 aug 18 kl. 15:02

Microsofts datacenter tar ett dopp – se liveströmmen


I juni påbörjade Microsoft ett experiment med att Kyla ett datacenter genom att sänka ner det i havet, och nu kan du följa det via två webbkameror..

Expressen - 31 jul 18 kl. 17:11

Ringhals kärnkraftverk stänger reaktor – igen

Ringhals kärnkraftverk utanför Varberg kommer att stänga reaktor 2 med omedelbar verkan, uppger SVT Halland.Detta beroende på att havsvattnet som ska Kyla ner reaktorn är på väg att bli för varmt..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 15:10

Blodglass för att svalka djuren i Skånes djurpark

jularp Vad sägs om blodglass, frysta vattenmeloner och en rejäl kalldusch? Det är vad djuren just nu serveras på Skånes djurpark för att klara sommarhettan.Redan i tisdags kunde Skånska Dagbladet berätta att den extrema värmeböljan påverkar djuren i Skånes djurpark.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.