Kulturministern

Friday, 28 February, 21:59

Nyheter om Kulturministern

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 28 jan 20 kl. 13:37

Kulturministern om kritiken: Inte mitt jobb

Kulturminister Amanda Lind (MP) hamnade i skottgluggen när hon erkände att hon inte sett en enda av de Guldbaggenominerade filmerna i år. I en intervju med Sveriges Radios ”Kulturnytt” slår hon nu tillbaka mot kritiken. – Mitt jobb som kulturminister är inte primärt att titta på film eller ta del av kultur, säger hon i inslaget..

Expressen Dina Pengar - 27 jan 20 kl. 23:51

Björn Rosengren: ”Du skyller på andra, Amanda Lind”

Björn Rosengren, tidigare socialdemokratisk näringsminister, vill möta kulturminister Amanda Lind (MP) i en direktsänd tv-debatt.Det skriver han i en debattartikel i Di:”Det är oacceptabelt att Telia i praktiken gör TV4 till en statligt ägd betalkanal, Samtidigt verkar Kulturministern inte vilja befatta sig med frågan.”.

DI - 27 jan 20 kl. 16:13

Tala ur skägget om Telia och TV4, Amanda Lind!

Det är oacceptabelt att Telia i praktiken gör TV4 till en statligt ägd betalkanal, Samtidigt verkar Kulturministern….

BT - 25 jan 20 kl. 04:00

Broberg: Linds ointresse är det värsta

Att Kulturministern inte sett någon av de svenska filmer som blivit nominerade till Guldbaggen är inte främst ett tjänstefel, utan ett tragiskt tecken på ointresse..

GöteborgsPosten - 24 jan 20 kl. 05:00

Amanda Lind: "Inte mitt jobb att se svensk film"

I veckan kritiserades Kulturministern för att inte ha sett en enda av de nominerade filmerna på Guldbaggegalan. På fredag inviger hon Göteborgs filmfestival..

GöteborgsPosten - 23 jan 20 kl. 08:38

Amanda Lind måste inte se all film

Kulturministern måste inte ha detaljkoll på allt i hens område..

SR - 21 jan 20 kl. 18:54

Kulturministern får kritik efter erkännande att hon inte sett Guldbagge-filmerna

En diskussion har satt igång efter att Kulturminister Amanda Lind (MP) i en intervju berättade att hon inte sett några av de nominerade bidragen..

Expressen - 20 jan 20 kl. 22:48

Värdig vinnare – men juryn måste ändras

Euforiinjektionen ”And then we danced” är en synnerligen värdig vinnare.Annars bestod Guldbaggegalan främst av förlorare, och sorgliga påminnelser om filmkrisen: Inte ens Kulturministern hade orkat se filmerna. En rörande fin Lasse Åberg förde tankarna till folkkära fornstora dar, medan Metoo efter två år redan var ett minne blott..

Expressen - 18 jan 20 kl. 06:56

Ministern sparkas direkt – efter nazistskandalen

Den brasilianska Kulturministern Roberto Alvim sparkas efter att ha citerat Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels.”Det var en retorisk tillfällighet”, skriver Alvim till sitt försvar..

SR - 17 jan 20 kl. 17:10

Brasiliens kulturminister citerar nazist

I Brasilien rasar kritiken idag mot landets kulturminister, som i ett tal citerar Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels i en video som liknar dåtidens nazistpropaganda. Flera ledande politiker och intellektuella kräver nu att Kulturministern avgår..

Sydsvenskan - 13 dec 19 kl. 17:59

KD och V vill skicka hem Kinas ambassadör

Kristdemokraterna gör som Vänsterpartiet och anser att Kinas ambassadör i Stockholm, Gui Congyou, ska förklaras icke önskvärd i Sverige. Ett tungt vägande skäl är försöken att hindra den svenska Kulturministern att dela ut Tucholskypriset till den i Kin.

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 19 kl. 17:59

KD och V vill skicka hem Kinas ambassadör

Kristdemokraterna gör som Vänsterpartiet och anser att Kinas ambassadör i Stockholm, Gui Congyou, ska förklaras icke önskvärd i Sverige. Ett tungt vägande skäl är försöken att hindra den svenska Kulturministern att dela ut Tucholskypriset till den i Kin.

Kristianstadsbladet - 10 dec 19 kl. 15:34

Åhustjej sydde kulturministerns Nobelklädsel

När Kulturministern Amanda Lind deltar i Nobelfesten är hon iförd en klänning sydd av Alice Svensson Brostedt från Åhus..

DI - 06 dec 19 kl. 19:30

Sverige böjer sig inte för Kinas krav

Den kinesiska ambassadören Gui Congyou skadar sitt lands sak när han hotar med repressalier för att Kulturministern….

Kristianstadsbladet - 01 dec 19 kl. 13:00

Debatt: Kina – en supermakt på glid?

När den kinesiska ambassadören motsätter sig Svenska Pen-klubbens nominering av pristagare och Pen-klubbens inbjudan till Kulturministern, skall man ha i åtanke att den kinesiska ambassadören inte ger uttryck för sitt personliga tyckande eller tänkande, skriver Per af Forselles i Glimåkra..

Corren - 14 jan 20 kl. 10:00

Kulturministern svarar på frågan om museet

Efter sitt besök på Sancta Birgitta klostermuseum valde riksdagsledamot John Weinerhall (M) att ställa frågan om museets framtid till Kulturministern..

DN - 30 nov 19 kl. 06:41

Makode Lindes tårta skriker så att hela världen hör

Den 15 april skar Kulturministern den första biten av ett laddat bakverk. ”Makode Lindes ’Painful cake’ synliggjorde….

SVT - 28 nov 19 kl. 08:54

Kulturministern om true crime-poddarna: ”Finns problem vi måste bemöta”

Kulturnyheternas granskning av true crime-poddar visar att anhörigas vittnesmål om mordoffer spelas upp för hundratusentals poddlyssnare, och att många avsnitt görs utan att informera familjerna. Nu säger kulturminster Amanda Lind att agerandet är problematiskt och något som behöver bemötas från regeringsnivå..

SVT - 25 nov 19 kl. 16:34

Länsmuseerna kräver mer pengar till regional kultur

Idag träffade företrädare för landets 24 länsmuseer Kulturministern för att framföra sin oro och krav på åtgärder. Var tredje museum kommer att behöva dra ned på verksamhet och personal för att överleva, och på Gotland har konstmuseet tvingats stänga. – Vi behöver mer pengar till den regionala kulturen, säger Jonas Hellberg (S), ordförande i Länsmuseernas samarbetsråd..

DN - 22 nov 19 kl. 16:32

Kulturministern kritiserar Jimmie Åkesson (SD): ”En fruktansvärd syn på det fria konstnärskapet”

Kulturminister Amanda Lind (MP) kritiserar SD:s partiledare Jimmie Åkesson efter hans uttalanden om kulturpolitikens….

Expressen - 21 nov 19 kl. 19:12

Lind: Sölvesborg är ett skräckexempel

Sverigedemokraterna använder kulturpolitik och konst för att forma sin önskade kollektiva identitet. Det skriver Kulturministern Amanda Lind (MP) i ett debattinlägg i SvD. ”Kommunen är ett skräckexempel på hur politiska diktat för konsten och kulturen formuleras redan i kommunstyrets politiska programförklaring”, skriver hon.

Expressen - 18 nov 19 kl. 11:59

Kinesiska UD: Fel av svensk minister att närvara

Kinas ambassadör i Sverige hotade med att porta Kulturministern Amanda Lind från Kina – om hon närvarande vid prisceremonin för Gui Minhai. Lind trotsade hotet och genomförde ceremonin – och ambassadörens uttalande har fått kritik från flera politiker i Sverige, bland annat statsministern.Men kinesiska UD står bakom sin ambassadör:– Det var fel av den svenska ministern att närvara vid Svenska PEN-klubbens prisutdelning, säger en talesperson till SVT.

Expressen - 16 nov 19 kl. 06:24

Detta har hänt i konflikten om Gui Minhais pris

Kulturministern hotas av kinesiska ambassadören att bli portad från Kina – men hur hamnade vi här?Expressen reder ut vad som hänt i konflikten mellan Kina och Sverige gällande Gui Minhais tilldelade pris. .

GöteborgsPosten - 16 nov 19 kl. 00:25

Kulturministern trotsade Kinas hot

Amanda Lind (MP) närvarade vid prisceremonin för den fängslade förläggaren Gui Minhai..

UNT - 15 nov 19 kl. 22:43

Kulturministern trotsade Kinas hot

Kina hotade med att porta kulturminister Amanda Lind (MP) om hon närvarade vid utdelningen av ett pris till den fängslade förläggaren Gui Minhai..

GöteborgsPosten - 15 nov 19 kl. 15:43

Kina hotar att porta kulturministern

Om kulturminister Amanda Lind närvarar vid kvällens prisceremoni för Gui Minhai portas hon från Kina, säger Kinas ambassadör till TT..

Världen Idag - 09 nov 19 kl. 10:00

Kyrkor får prata metoo med kulturministern

Kulturminister Amanda Lind (MP) bjuder in representanter för de olika metoo-uppropen från hösten 2017. Bland de inbjudna finns företrädare för frikyrkor och Svenska kyrkan..

SR - 08 nov 19 kl. 15:43

Kulturministern kallar flera branscher till metoo-möte

Två år efter metoo-hösten har kulturminister Amanda Lind (Mp) bjudit in till ett stort möte, där flera olika branscher är inbjudna till att delta..

GöteborgsPosten - 04 nov 19 kl. 23:22

Ännu en exminister gripen i Algeriet

Högsta domstolen i Algeriet har beslutat att före detta Kulturministern Khalida Toumi ska gripas under misstankar om korruption. Hon blir den tolfte ex-ministern som frihetsberövas sedan proteströrelsen tvingade bort president Abdelaziz Bouteflika från makten..

Sydsvenskan - 04 nov 19 kl. 21:00

Ännu en exminister gripen i Algeriet

Högsta domstolen i Algeriet har beslutat att före detta Kulturministern Khalid Toumi ska gripas under misstankar om korruption. Han blir den tolfte ex-ministern som frihetsberövas sedan proteströrelsen tvingade bort president Abdelaziz Bouteflika från m.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 19 kl. 21:00

Ännu en exminister gripen i Algeriet

Högsta domstolen i Algeriet har beslutat att före detta Kulturministern Khalid Toumi ska gripas under misstankar om korruption. Han blir den tolfte ex-ministern som frihetsberövas sedan proteströrelsen tvingade bort president Abdelaziz Bouteflika från m.

UNT - 04 nov 19 kl. 21:00

Ännu en exminister gripen i Algeriet

Högsta domstolen i Algeriet har beslutat att före detta Kulturministern Khalid Toumi ska gripas under misstankar om korruption..

SVT - 21 okt 19 kl. 22:51

Kulturministern: ”Kristdemokraterna ger uttryck för en väldigt elitistisk syn”

Kristdemokraterna vill begränsa public service och skala av det partiet kallar ”krimskrams”. Under måndagens Aktuellt mötte KD:s partisekreteraren Peter Kullgren kulturminister Amanda Lind (MP) i debatt. – Vi vill värna kärnan i public service, säger Peter Kullgren..

YLE - 15 okt 19 kl. 19:10

Höstlovet blev läslov – Läsambassadör: Läsningen ger barn och unga bra verktyg för livet

Den här veckan är det höstlov, ett höstlov som i år för första gången har utlysts till läslov av litteraturorganisationer i Finland och med stöd från Kulturministern..

SVT - 10 okt 19 kl. 16:43

Kulturministern tog avstånd från Tokarczuk – nu gratulerar han pristagaren

Polens kulturminister Piotr Gliński (PIS) har tidigare tagit avstånd från Olga Tokarczuk. Nu skriver han på Twitter: ”Nobelpriset är ett tydligt bevis på att polsk kultur värdesätts i hela världen.”.

Barometern - 18 dec 19 kl. 13:00

Gudrun Brunegård lyfter Riksglasskolan i interpellation till kulturministern

Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) vill se ett ökat statligt ansvar för Riksglasskolans fortlevnad. Nu ställer hon frågan i en interpellation till Kulturministern Amanda Lind..

SVT - 03 okt 19 kl. 18:26

Kulturministern: Kommunerna behöver svara upp

Nära hälften av landets kulturskolor riskerar nedskärningar och 15 kulturskolor riskerar att helt läggas ned. Det visar en rapport från Kulturskolerådet. – Nu måste kommunerna svara upp och fortsätta prioritera kulturskolorna, säger kultur -och demokratiminister Amanda Lind (MP)..

GöteborgsPosten - 26 sep 19 kl. 16:27

Amanda Lind om biblioteksstöket: "Oacceptabelt"

Kulturministern utesluter inte att ge biblioteken ökade möjligheter att avhysa personer..

Barometern - 20 sep 19 kl. 06:00

Ledare: Tidningar får aldrig bli regeringsorgan

Kulturministern presenterade mediesatsningar på Vestmanlands Läns Tidning. Så manifesteras branschens försvagade självförtroende. Granskarna får inte sitta i knät på makthavarna..

GöteborgsPosten - 18 sep 19 kl. 14:12

Film i Väst besvikna på regeringen

Kritiska till den uteblivna produktionsrabatten – Kulturministern: "Det kommer fler budgetar"..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.