Kulturkvarterets

Monday, 24 February, 22:03

Nyheter om Kulturkvarterets

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 05:00

En ny rekordvår på Kulturkvarteret? Här är artisterna som gästar Kristianstad

Flera redan utsålda event. Men Kulturkvarterets verksamhetschef är mest stolt över – bredden: ”Vi måste lyfta fram hela utbudet – från smått till stort. Jag är trött på att bara prata om kvällarna som säljer 400 biljetter.

Kristianstadsbladet - 15 nov 19 kl. 01:00

Nysatsning för att nå unga läsare

Bibliotekets satsning Ett eget rum gör comeback, nu som en del av Kulturkvarterets Open Stage. ”Vi vill ta nya tag för att inte tappa målgruppen unga vuxna”, säger Mimmi Ly, bibliotekarie i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 09 nov 19 kl. 19:39

Slagverk som utmanar stillheten

Årets sista Helt klassiskt! är en slagverkskonsert med Mika Takehara, som i Kulturkvarterets bistro bjuder på ett variationsrikt program. Musikskribenten Mattias Gejrot trivs utmärkt vid ett av caféborden..

Kristianstadsbladet - 28 sep 19 kl. 08:00

Kristianstadsscen lever vidare trots varierat intresse

Kulturkvarterets satsning på en öppen scen för unga, Open Stage, fortsätter även i höst. Intresset för att delta vacklar, men Musik i Syd tycker att det är viktigt att möjligheten finns..

Kristianstadsbladet - 28 aug 19 kl. 04:00

Taket som lyfte kulturen till nya nivåer

Kulturredaktören Sune Johannesson minns de tidiga planerna på att förena de olika kulturverksamheterna på Konserthuset och Stadsbiblioteket. Och minns även sin skepsis. Inte kan väl ett tak göra någon större skillnad?

Kristianstadsbladet - 27 maj 19 kl. 19:50

Robinsondeltagare om sitt företag: ”Våga ta mer hjälp i början”

Under måndagskvällen fylldes en av Kulturkvarterets lokaler med nästan hundra nyfikna. Varför? De var alla intresserade av hur de som privatpersoner startar eget företag i kommunen..

Kristianstadsbladet - 30 sep 19 kl. 14:30

Läsartext: Iskall kulturupplevelse i Kulturkvarterets Lilla sal

Har kommunen dragit in fjärrvärme i Kulturkvarteret? Det är väl inte meningen att besökande i Kulturkvarterets lilla sal ska behöva frysa. Det var varmare ute än i Kulturkvarterets lilla sal förra onsdagen när det var ”Samhällsbyggnadsverkstad”, skriver Gudrun Rundberg, Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 04 apr 19 kl. 20:52

Jubel för Svensktoppshjältar – ”Det enda jag är orolig för är att de inte kan klara sig utan att dansa”

Kulturkvarterets stora sal var fullsatt och Svensktoppskalaset hann knappt börja på torsdagskvällen innan publiken stampade takten och gungade med..

Kristianstadsbladet - 27 mar 19 kl. 05:00

Unga örnar och drömmen om Kalifornien

The Eagles – örnarna – flyger än, snart över Europa. Och i Kulturkvarterets lilla sal vill ett ungt tributband förklara storheten hos mångmiljonsäljaren som över nära fem decennier definierat en genre..

Kristianstadsbladet - 21 mar 19 kl. 22:29

Brännande starkt om en tid som brinner

”Nationalparken” är en rik föreställning som med musik och ord berättar om vår sårade jord och om människans hänsynslösa sätt att leva. Det är en angelägen föreställning som roar och oroar vår recensent Sune Johannesson. Och trots att det handlar om ett ämne i tiden om tiden är det långt ifrån fullsatt i Kulturkvarterets stora sal..

Kristianstadsbladet - 16 mar 19 kl. 00:01

Nöje: 4 x Babblarna till Kulturkvarterets rekordvår

Babblarna x 4. Tomas Andersson Wij, Anders Jansson, Jessica Andersson, Lasse Stefanz. Jazz, americana och klassiskt.

Kristianstadsbladet - 01 mar 19 kl. 05:00

Kreisberg först ut i Kulturkvarterets jazzvår

Det pågår ett samtal om jazzen i Kristianstad. Finns en oro kring framtiden för Blue Bird. Musik i Syd vill vara aktiva, ta ett ansvar.

Kristianstadsbladet - 24 jan 19 kl. 00:01

Unik trio börjar spela i Sverige — Kristianstad ett av de första stoppen

På fredag kan ny spännande nordisk musik höras på Kulturkvarterets kafé . Eller vad sägs om en konversation mellan en fagott, flöjt och klarinett som slutar med att två av dem hamnar i bråk och den tredje börjar hicka?.

Kristianstadsbladet - 22 nov 18 kl. 22:55

Alldeles för långt och alldeles underbart

I ”Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt” bjuder författaren Bob Hansson publiken i Kulturkvarterets stora sal på allt från barndomstrauman till meditation, dikter och samtidstankar. Och en massa snällhet. Är det bra?

Kristianstadsbladet - 02 nov 18 kl. 22:09

Sabina Ddumba mötte en fullsatt salong

På fredagen kom den populära artisten Sabina Ddumba till Kulturkvarterets stora sal. Och möttes av en fullsatt salong..

Kristianstadsbladet - 29 okt 18 kl. 11:03

Med hjärta för Bachs cellosviter och Öresundsbron

Länge var cellon ett bakgrundsinstrument, men 1707 kom Antonio Stradivarius med en version som gav den nya möjligheter. Detta noterades av Johann Sebastian Bach som omkring 1720 skrev sex solosviter för cello. I fredags kväll spelade vår egen cellist Andreas Brantelid i Kulturkvarterets Bistro två av dessa sviter på sin Stradivarius 1707!.

Kristianstadsbladet - 03 aug 18 kl. 00:01

Trött på värmen? Här är något att se fram emot – Kulturkvarterets julkalender

John Kluges ”Änglaljus”, The Refreshments med Nisse Hellberg i turnébussen, Musica Vitaes vinterhyllning, två stora musikalröster i stämning. Det handlar om – jul, i Kulturkvarteret..

Kristianstadsbladet - 04 maj 18 kl. 20:08

Fler instrument på scenen i år

Våren spirade inomhus på fredagskvällen när Kristianstads musikklasser höll vårkonsert i Kulturkvarterets stora sal. Och i år spelade de mer själva än vanligt..

Kristianstadsbladet - 24 apr 18 kl. 21:00

Esteter rockade loss på Kulturkvarteret

Klassiskt, modernt men framför allt rockigt när elever från Plusgymnasiet rockade loss på Kulturkvarterets scen på tisdagen..

Kristianstadsbladet - 13 mar 18 kl. 00:00

CajsaStina, Jack och visarvet

Cornelis & Fred. Det tidlösa visarvet. Förvaltat av: Jack & CajsaStina.

Kristianstadsbladet - 06 mar 18 kl. 21:25

Romantik i ord och toner

Vårens sista konsert med klassisk musik på Kulturkvarterets Bistroscenen blir en rik resa in i de stora känslornas epok för ungefär 200 år sedan. Allt under pianist Peter Friis Johanssons ledning..

Kristianstadsbladet - 27 feb 18 kl. 17:35

Rockande seniorer gav järnet – ”Vi säger inte gamla, utan rika på år”

Det var i princip fullsatt i Kulturkvarterets lilla sal när kommunen anordnade schlageryra med nostalgitema tillsammans med Musik i syd..

Kristianstadsbladet - 20 feb 18 kl. 00:00

Storslagen show med Sarah Klang

Sarah Klang har en röst som fått vuxna män att börja gråta. Nu släpps hennes efterlängtade debutalbum "Love in the Milky Way". ”Det är inte meningen att jag ska vara något slags Adele”, säger artisten som säljer så mycket biljetter i Kristianstad att torsdagens konsert flyttas till Kulturkvarterets stora sal..

Kristianstadsbladet - 14 feb 18 kl. 13:34

Större lokal för populära Sarah Klang

Publikintresset för nästa veckas konsert med nya stjärnan Sarah Klang är så stort att arrangören tvingas byta lokal. Därför kommer hon att framträda i Kulturkvarterets största rum..

Kristianstadsbladet - 29 nov 17 kl. 21:00

Slutsålt när Änglaljus kom till Kristianstad

Det var slutsålt i Kulturkvarterets stora sal när tenoren John Kluge, i sällskap av bland andra Sonja Aldén och Linda Lampenius, intog scenen för sin klassiska julkonsert Änglaljus..

Kristianstadsbladet - 12 okt 17 kl. 00:01

"Kultur kan bygga broar"

Ett år efter att författaren Thom Lundberg tog emot Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris på scenen i Kulturkvarterets stora sal är han åter i staden. Ett av hans nya uppdrag är att göra Wanås nästa barnbok, ett annat är att skriva krönikor för den här sidan. Premiär på fredag 13 oktober..

Kristianstadsbladet - 03 okt 17 kl. 22:25

Kulturkvarteret: Malleusincus

”Helt klassiskt!” är Kulturkvarterets satsning på att föra kammarmusiken närmare publiken. Tisdagskvällens premiär med slagverksduon MalleusIncus var en imponerande start, anser kulturredaktören Sune Johanneson.

Kristianstadsbladet - 05 sep 17 kl. 20:30

Humor, handboll och politik i nya Snackbaren

Samtalsserien Snackbar har premiär i Kulturkvarterets bistro på onsdagskvällen. Där intervjuas kända Kristianstadsprofiler av bladets journalister..

Kristianstadsbladet - 24 aug 17 kl. 21:00

Publiken mötte kulturhösten

Under ett öppet hus fick publiken en chans att tycka till och veta mer om Kulturkvarterets program i höst..

Kristianstadsbladet - 27 feb 17 kl. 16:45

Dahlman om modern opinionsbildning

Att kombinera traditionella ledartexter med modern opinionsbildning. Att få en papperstidning att fortsätta engagera i en digitaliserad verklighet. Om det pratade Carolin Dahlman på Kulturkvarterets kulturlunch..

Kristianstadsbladet - 12 feb 17 kl. 12:51

Konsertrecension: Phronesis

Den nya generationens samtid och framtid intog Kulturkvarterets jazzcafé på lördagskvällen..

Kristianstadsbladet - 21 dec 16 kl. 15:53

Kulturkvarterets nya chef: Helen Ortman

Den nya tjänsten som verksamhetschef för Kulturkvarteret i Kristianstad går till Helen Ortman, just nu vikarie på Musik i Syd..

Kristianstadsbladet - 21 dec 16 kl. 16:14

Hon blir Kulturkvarterets nya chef

Den nya tjänsten som verksamhetschef för Kulturkvarteret i Kristianstad går till Helen Ortman, just nu vikarierande konsertansvarig på Musik i Syd..

Kristianstadsbladet - 13 dec 16 kl. 03:00

Kulturkvarteret, Kristianstad: Lindy & Bob Bon Band

Med Lindy Larsson som sångare längst fram på scenen lyckas Bon Bon Band lysa upp decembermörket med känslor och drama. Kulturredaktören Sune Johannesson har det bra i Kulturkvarterets stora sal..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 17:20

Silversmed tilldelas regionens kulturpris

Tekniskt raffinemang och uppsluppen formglädje under ett livslångt skapande som silversmed. Där är motiveringen till Region Skånes Kulturpristagare 2016 – Lars Håkansson. ERWP.

Kristianstadsbladet - 27 okt 16 kl. 03:00

"Benson har vandrat mellan genrer"

1976 spelade George Benson in "Breezin'", alla tiders mest sålda jazzalbum. 40 år senare, den 1 november, bokar Soulmate tributspelningen i Kulturkvarterets lilla sal..

Kristianstadsbladet - 19 okt 16 kl. 03:00

Slutsålt på några timmar

Biljetterna släpptes en måndag i början av september. Några timmar senare var konserten utsåld. Det handlar om John Holm, återkomsten, och en kväll – den 20 oktober – i Kulturkvarterets lilla sal..

Kristianstadsbladet - 23 aug 16 kl. 03:00

Ett kulturkvarter med personlighet för alla

Kulturella upplevelser för alla och i hela kvarteret. Två år efter invigningen börjar Kulturkvarterets personlighet ta form – och med det upplevelser utöver det vanliga som ledord..

Kristianstadsbladet - 21 apr 16 kl. 11:59

Karsten Torebjer är bäst vid scenkanten

De dräpande kommentarerna avlöser varandra i rasande takt under en helkväll med Karsten Torebjer. Live på Kulturkvarterets scen når den älskvärde knölen nya höjder..

Kristianstadsbladet - 10 maj 16 kl. 16:30

Alkberg läser och spelar

Poet och musiker, förstås. Men också provokatör. Mattias Alkberg är bokad till en helkväll i Kulturkvarterets lilla sal, den 2 september..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.