Kronraset

Friday, 24 May, 21:15

Nyheter om Kronraset

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 10 maj 19 kl. 08:55

Kronraset forsätter: ”Blir ännu värre”

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot dollarn och euron. Nu varnar chefsekonomen för att fallet kan komma att fortsätta.  ”Jag kan inte se vad det är som ska stoppa det här”, säger Danske Banks chefsekonom Michael Grahn till Affärsvärlden.

DI - 09 apr 19 kl. 17:34

Kronraset ger rivstart: Utländskt kapital pumpas in i Sverige

Den kommersiella fastighetsmarknaden har rivstartat året med affärer på rekordnivåer. Och det utländska kapitalet fortsätter att flöda in, enligt statistik som Di tagit del av. ”Den svenska valutan skapar nya möjligheter för utländska investerare”, säger Kristina Andersson, global analyschef på Datscha..

Dagens PS - 02 apr 19 kl. 10:21

Analys: Dubbelfel av riksbankschefen

”Svensk politik har radikaliserats och kronan är offret”, skriver DI:s expert. Henrik Mitelman går hårt åt riksbankschefen Stefan Ingves i en artikel i Dagens Industri. Bakgrunden är att Ingves nyligen i en DN debatt-artikel förnekar att svenskarna blir fattigare av Kronraset och att Riksbanken enligt riksbankschefen inte för någon avvikande penningpolitik.

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 07:54

Kronraset förvånar vice riksbankschefen

I en intervju med Dagens industri förklarar vice riksbankschef Henry Ohlsson varför det förvånar att kronan är så svag. Han ser i dagsläget inga skäl att tvivla på en ny räntehöjning i höst. ”I våra prognoser tittar vi på fundamenta och de talar för en starkare krona.

DI - 19 mar 19 kl. 21:03

Stor intervju: Kronraset tar Riksbanken på sängen – ”överraskande”

Han ville höja räntan redan i februari i fjol och ser i dagsläget inga skäl att tvivla på en ny räntehöjning i höst. I en intervju förklarar vice riksbankschef Henry Ohlsson även varför det förvånar att kronan är så svag men inte att inflationen är så låg..

VA - 18 mar 19 kl. 16:08

Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

Den allt svagare kronan innebär jackpot för stora svenska exportföretag..

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 11:34

Kronraset slår hårt mot semesterkassan

Dyrare resa utomlands – men det finns ett par undantag. Kolla här! På fem år har kronan tappat 17 procent mot pundet, som i sin tur rasat betänkligt i spåren av brexit.

Dagens PS - 01 mar 19 kl. 08:20

Kronraset drabbar utländska börsplacerare

Deras avkastning på Stockholmsbörsen är sämre än för svenskar till följd av kronans försvagning. Det skriver Dagens Industri i fredagens tidning. ”För amerikaner eller euromedborgare har kronförsvagningen ätit upp 5 respektive 4 procent av uppgången”, konstaterar Di.

DI - 26 feb 19 kl. 09:29

Skolboken är fel – kronraset ger inga fördelar längre

En svag valuta ska enligt skolboken öka konkurrenskraften och öka exportnettot. Så har det inte sett ut i Sverige de senaste åren. Frågan är om växelkursen håller på att bli irrelevant..

VA - 20 feb 19 kl. 15:17

Vice riksbankschefen beklagar kronraset: ”Inte en välkommen utveckling”

Vice Riksbankschefen om tisdagens inflationsbesvikelse som triggade ras för kronan: "Det är ju inte en välkommen utveckling"..

DI - 17 nov 18 kl. 13:50

Svag krona tar död på spanska husdrömmen

Kronraset och en skakig svensk bostadsmarknad får svenskarna att dra öronen åt sig på den spanska fastighetsmarknaden. "Det har blivit mycket tuffare", säger Daniel Nilsson som är chef på Fastighetsbyrån. .

DI - 29 aug 18 kl. 17:31

Ulf Petersson: Så slår kronraset mot börsfesten

Stockholmsbörsen har stigit tio dagar i rad. Det är det näst längsta uppgångsfasen det senaste decenniet. Men för utländska placerare är det mest luft i kurslyftet..

DI - 03 maj 18 kl. 16:06

Henrik Mitelman: Kronraset är bara början på krisen

Den svenska valutan sänks när Riksbankens trovärdighet urholkas. Den senaste veckan har fallet fördjupats. Nu hotar något ännu värre.

Dagens PS - 19 maj 18 kl. 07:31

Här lever du snålt – trots kronraset

Spana in vilka länder det blivit billigare att turista i. Kronans värde faller som Dagens PS tidigare berättat, framför allt mot euron och dollarn, även om Riksbanken anser att den inte är tillräckligt svag. Men det finns fortfarande resmål som är billiga och till och med har blivit billigare för svenska turister.

DI - 11 maj 18 kl. 19:02

M till attack mot regeringen om svaga kronan

Kronraset gör Sverige både fattigare och mer sårbart. Det menar oppositionen som nu anklagar regeringen för att inte ta sitt ansvar.  ”Det är inte långsiktigt hållbart att ha en så svag krona”, säger Moderaternas finansministerkandidat Elisabeth Svantesson..

DI - 04 maj 18 kl. 17:52

Småspararna som gnuggar händerna över kronraset

Den svaga kronan svider i svenskarnas plånböcker, med dyrare semestrar och högre priser i butikerna.   Men småsparare som placerat sina pengar i USA- och Europafonder har ändå skäl att fira..

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 08:10

Här är jackpotvinnarna på kronraset

Kan snart ”skära guld med täljkniv” om situationen består, enligt analys. Privata Affärer konstaterar att de svenska exportbolagen blir de stora vinnarna på ett ihållande kronfall, som enligt analysen ”börjar närma sig extrema mått”. Exportbolagens halvårsrapport spås blir ”positiva överraskningar” om den svenska valutan fortsätter tappa mark.

Cornucopia - 31 aug 18 kl. 12:47

Allt fler svenska företag pressade av kronraset - när kommer smällen?

Allt fler importberoende företag ligger nu på eller över gränsen för vad de klarar av i kronförsvagning. Jag har fått ta till mig flera exempel. Kom ihåg att den svenska ekonomin knappt har en positiv handelsbalans längre.

DI - 24 maj 18 kl. 12:26

Fonderna som kammar hem på kronraset

Räntefonder som placerar i dollar är de senaste månadernas vinnare på Kronraset. Även Europafonder har stigit rejält under våren. Men om kronan har bottnat kan trenden vända snabbt.

Affärsvärlden - 17 dec 14 kl. 15:04

SEB: Svårt att förklara norska kronraset med fundamenta

Det är svårt att förklara raset för den norska kronan med fundamentala faktorer, anser SEB:s ekonomer enligt en valutaanalys..

Cornucopia - 17 dec 14 kl. 09:59

Spridningeffekter: Norge - Sverige

Norge är inte bara Sveriges största handelspartner med en export på 117 GSEK (miljarder svenska kronor) de senaste tolv månaderna, utan också ett broderland vi delar gräns med. Konsekvenserna av den snabbt fallande norska kronan begränsas därmed knappast till enkel utrikeshandel.
Dagschart NOKSEK
Kopplingarna mellan broderländerna är betydligt fler än bara handel.

DI - 21 okt 13 kl. 21:02

Lidl trotsar norska kronraset

Norska kronan rasar. Ändå väljer Lidl att öppna en rekordstor gränshandelsbutik i svenska Charlottenberg. "Det finns fortfarande en fantastisk potential", säger Andreas Stenman, ansvarig försäljningschef på Lidl..

Dagens PS - 12 timmar sedan

Börsguide: Så gör du aktieklipp på kronraset

Här är börspappren som ger mest klirr. Det är ”hög tid att se över sina aktieplaceringar”, betonar proffs. Riksbanken fortsätter att bedriva en extrem penningpolitik och enligt Dagens Industris Mats Lundstedt bör aktieplacerare se över sina portföljer ”innan kronkollapsen eskalerar”.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Rekyl på börsen och Theresa Mays avgång

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Jättar rycker på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

DI - Igår: 19:13

Köp rätt aktier nu – innan kronkollapsen eskalerar

Riksbankens extrema penningpolitik är en av de viktigaste förklaringarna till att kronan kollapsar. Risken är att även en eventuell räntehöjning skulle elda på Kronraset. Det är därför hög tid att se över sina aktieplaceringar.

DI - Igår: 16:19

De jublar över kronraset – svenska fastigheter glödheta: ”Mest attraktiva marknaden”

Den rekordsvaga kronan gör att utländska fastighetsinvesterare blickar allt mer mot Sverige. Men också övriga Norden blir en allt hetare marknad. ”Det ger en möjlighet för de investerare som är finansierade i dollar eller euro”, säger Max Barclay, vd på Newsec..

DI - 15 maj 19 kl. 20:41

Storbankens smocka: Kronraset hotar hela ekonomin – “nonchalant”

Kronans fall har blivit en klar risk för svensk ekonomi, varnar Nordeas chefsekonom Annika Winsth.  Hon anklagar Riksbanken för att inte ta sitt ansvar och spår samtidigt att nästa räntehöjning skjuts på framtiden i ”många år”..

DI - 14 maj 19 kl. 20:06

Kronraset krossar drömmen – nu rasar försäljningen

Svenskarnas bostadsköp i Spanien rasade med över 30 procent under första kvartalet, visar nya siffror. Högre priser i kombination med svag krona och tuffare bolåneregler sätter stopp för mångas dröm om en bostad i solen..

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 15:44

Trumps tullar, kronans ras och försvarsfiasko

BUSINESS BRIEF – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  SAS vd om sommarens flygtrafik: ”Jätteorolig”
Flera andra flygbolag befarar samma sak och i Frankrike har flygledarna enligt SvD precis gått ut i strejk, den tredje flygledarstrejken i Europa hittills i år. Uppåt i Asien trots höjda tullar
Trump deklarerar att de planerade utökade tullarna mot Kina ligger fast.

Cornucopia - 10 maj 19 kl. 09:18

Regeringen skyller ifrån sig om bensinpriset

Miljöminister Isabella Lövin (MP) och i synnerhet finansminister Magdalena Andersson (S) skyller ifrån sig om bensinpriset och pekar på omvärldsfaktorer som svenska kronan och oljepriset, som orsak för den senaste tidens höga bensinpris. I sak korrekt, men svenskar kan faktiskt bara protestera mot svensk politik, och inte mot internationell prisutveckling. Därtill så bör man förstås angripa Riksbanken, som ligger bakom den svaga kronan.

DI - 09 maj 19 kl. 14:31

Ekonom ser ingen botten för kronraset: ”Det blir ännu värre”

Den svenska kronan har inte varit så svag mot dollarn på 17 år. Och fallet fortsätter. ”Jag kan inte se vad det är som ska stoppa det här”, säger Danske Banks chefsekonom Michael Grahn..

DI - 04 maj 19 kl. 10:15

Dyrare överallt – så slår kronraset mot din semester: ”Stanna hemma i sommar”

Den redan svaga kronan är på väg att tappa ännu mer. Det plöjer djupa hål i svenskarnas semesterplånböcker. ”Ur valutaperspektiv är rekommendationen att stanna hemma i sommar”, säger Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.