Kronan

Wednesday, 18 July, 06:53

Nyheter om Kronan

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 21 jun 18 kl. 20:41

Hennes kransar är riktiga konstverk

För många är en blomsterkrans i håret Kronan på verket på midsommar. En som kan göra riktigt, riktigt fina är floristen Elin Olsson. Och trots att de kostar en slant är det många som är beredda att betala för att få det där lilla extra..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 18 kl. 06:00

Serieledaren för svår

Kronan har gått starkt i damernas division V hittills under säsongen, och var inför söndagens match obesegrade.Men serieledarna blev lite för svåra, och första förlusten var ett faktum efter 0-4..

PrivataAffärer - 19 jun 18 kl. 13:26

Alfredsson: Är du beredd på börsfall i sommar?

Från veckan före midsommar 2017 till slutet av augusti föll OMXS30-index med åtta procent – och detta trots att halvårsrapporterna var klart godkända med fler bolag som överträffade förväntningarna än som blev besvikelser. Men de kortsiktiga förväntningarna var ännu högre och börsen föll ganska brant under drygt två månader. Därmed stämde också säsongsmönstret med svaga sommarmånader – något som också kan vara självuppfyllande eftersom det ligger i marknadens natur att många placerare tar in denna faktor i sina placeringsbeslut.

Corren - 19 jun 18 kl. 08:00

Löften om bättre ledarskap

Moderaternas och Kristdemokraterna budget är snarlik majoritetens, på Kronan räknat..

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 14:02

Krönika: Inflationen är redan här

Det har varit lite si och så där med inflation de senaste åren, i varje fall om man ska tro på de svenska institutioner som följer och rapporterar kring prisförändringar. Så vad innebär inflation för dig och mig? Behöver vi tänka på något speciellt?

DI - 04 jul 18 kl. 16:39

Räntor & valutor: Kronan stärktes ytterligare efter Skingsleys besked om räntan i höst

Svenska räntor fortsatte något uppåt medan Kronan stärktes ytterligare på onsdagen med stöd av kommentarer från vice riksbankschefen Cecilia Skingsley och ett tjänste-PMI som var starkare än förväntat. Samtidigt uppvisade tyska räntor beskedliga rörelser och euron höll sig i stort oförändrad mot dollarn. .

DI - 21 jun 18 kl. 19:24

Experten: Tre faktorer kan sänka bensinpriset – i tid till semestern

Priset på bensin kan vara på väg ner – precis i tid till semestern. Det hänger på Kronan, Donald Trump och Opec-kartellens möte den 22 juni. Men politikernas inblandning riskerar driva upp priset i stället.

DI - 04 jul 18 kl. 11:30

Kronan svagt uppåt mot euron

Den svenska Kronan har fortsatt att stärkas något på onsdagen efter tisdagens Riksbanksbeskedledda förstärkning. I Visby har Cecilia Skingsley upprepat tidigare tankar om att en räntehöjning är möjlig redan i oktober..

Cornucopia - 19 jun 18 kl. 09:00

Riksbanken gör SAMP/T-luftvärnet miljarder dyrare

Riksbankens ovilja att införa korrekta styrräntor i Sverige har gjort Sveriges anskaffning av medelräckviddigt luftvärn miljarder dyrare. Det franska-italienska SAMP/T-luftvärnet har nu ökat med över en miljard kronor i pris.EldE 97 Robot 97 Homeing All The Way Killer (HAWK).

PrivataAffärer - 20 jun 18 kl. 09:43

Konjunkturinstitutet: Då höjer Riksbanken räntan

I prognosen i mars var KI:s bedömning att reporäntan skulle ligga kvar på -0,50 procent till första kvartalet 2019. Riksbankens senaste räntebana från i april pekade mot en första höjning mot slutet av 2018, och en reporänta på 0,14 procent fjärde kvartalet 2019, 0,72 procent i fjärde kvartalet 2020 och 1,01 procent i slutet av prognosperioden i andra kvartalet 2019. KI skriver att mot bakgrund av bristen på kompetent arbetskraft förblir högre än normalt fortsätter löneökningarna i näringslivet att stiga framöver och når något över 3 procent nästa år.

DI - 03 jul 18 kl. 16:43

Räntor & valutor: Kronan stärktes efter räntebesked

Europeiska räntor handlades blandat på tisdagen och Kronan stärktes efter Riksbankens besked om att lämna ränta och räntebana oförändrade. Detta var väntat men svenska analytikers samlade bedömning var att beskedet ändå kunde tolkas något mer hökaktigt, då förutom att Henry Ohlsson åter ville höja räntan nu, även Martin Flodén reserverade sig och ville se en höjning i september/oktober..

DI - 03 jul 18 kl. 09:54

Räntor och valutor: Kronan stärkt efter räntebeskedet

Kronan stärks efter Riksbankens besked på tisdagen om att lämna räntan och räntebanan oförändrad, samtidigt som två reserverade sig. .

GöteborgsPosten - 19 jun 18 kl. 22:26

Cykel i lekhus sattes i brand

En mindre brand bakom skolan Kronan larmades till räddningstjänsten vid 21-tiden på tisdagen..

DI - 03 jul 18 kl. 11:47

Räntor och valutor: Ingves besked lyfter kronan

Europeiska räntor stiger under förmiddagen och Kronan stärks efter Riksbankens besked på tisdagen om att lämna ränta och räntebana oförändrade..

DI - 03 jul 18 kl. 06:49

Räntor och valutor: Kronan stärks inför räntebeskedet

Amerikanska statspappersräntor har uppvisat begränsade rörelser efter den svenska marknadens stängning på måndagen. Euron har stärkts något mot dollarn efter att de tyska kristdemokratiska partierna kommit överens. Kronan har rört sig under 9-strecket mot dollarn inför Riksbankens räntebesked på tisdagsförmiddagen..

NT - 19 jun 18 kl. 08:00

Löften om bättre ledarskap

Moderaternas och Kristdemokraterna budget är snarlik majoritetens, på Kronan räknat..

Expressen - 11 jun 18 kl. 13:24

Svagare valuta än kronan – rusning efter Turkiet-resor

Solresorna till Turkiet har börjat återhämta sig efter kuppförsöket 2016 – och i år har de ökat med 40 procent hos researrangören Ving.Samtidigt ligger den turkiska liran på låga nivåer och kostar nu 2,16 kronor. – Tipset är att man ska boka resan så snart som möjligt, säger Barbro Holmberg på Ving.

Cornucopia - 18 jun 18 kl. 21:22

Inflationen tillbaka på 2.1% - byggkostnaderna ökar med 3.1%

Inflationstakten enligt KPIF hoppade upp till 2.1% i maj medan byggkostnaderna för flerbostadshus ökade med 3.1% på helårsbasis och alltså fortsätter öka snabbare än inflationen.

DI - 18 jun 18 kl. 12:23

Henry Ohlsson: Utrymme för starkare krona

Det finns starka fundamentala faktorer som tyder på att Kronan kommer att stärkas.  Det sade vice riksbankschef Henry Ohlsson i en intervju med MNI, rapporterar Bloomberg News..

Expressen - 21 maj 18 kl. 09:54

Turistländerna där vi får mest för pengarna

Kronan har försvagats rejält mot euron, vilket gör semestern betydligt dyrare för Europaresenären.Men samtidigt har Kronan försvagats mot andra valutor.Här är länderna och orterna där svensken fortfarande får mycket för pengarna.

NT - 15 jun 18 kl. 10:00

Lockas av spel utomlands

118 tävlingsmatcher över tre säsonger med SM-guldet som Kronan på verket..

Expressen - 01 jun 18 kl. 13:20

Nu blir det dyrare att åka över Öresundsbron

Det blir dyrare att åka över Öresundsbron från den 1 juli.En svag svensk krona gör att priset i svenska kronor justeras upp."Under våren har den svenska Kronan försvagats ytterligare gentemot den danska Kronan och vi justerar därför de svenska priserna", skriver Öresundsbron i ett pressmeddelande..

VA - 04 jun 18 kl. 12:52

Valutastrategen: Svenska kronans ras ”borde till och med väcka en sömning centerpartist”

Historiska bottennoteringar för Kronan får analytiker att gå i taket. Nordea Markets riktar skarp kritik mot både politiker och Riksbanken..

DI - 13 jun 18 kl. 19:30

Kontanterna är döda, länge leve e-kronan

Ledare. Det absolut viktigaste skälet till att vissa försvarar kontanterna är vana. Det kan vara svårt att föreställa sig hur vardagen skulle fungera helt utan sedlar och mynt.

Sydöstran - 30 jun 18 kl. 09:42

McDonalds stänger i Kronan

McDonalds hamburgare lockar inte kunder i centrala Karlskrona. Försäljningen går allt sämre och sämre. Därför stänger företaget sin restaurang i modehuset Kronan..

DI - 11 jun 18 kl. 16:34

Räntor och valutor: Kronan stärktes mot euron och dollarn

STOCKHOLM (Direkt) Europaräntorna såg en blandad utveckling på måndagen, med uppgångar i Tyskland och Sverige samtidigt som euron stärktes och handlades kring 1:18..

Cornucopia - 07 jun 18 kl. 09:39

Region (S)kåne upprepar och överträffar Nya Karolinska

Det (s)ocialistiskt styrda Region Skåne ser ut att upprepa misstaget som alliansen gjorde med Nya Karolinska. 240 vårdplatser kommer kosta 12.3 miljarder kronor när Skånes Universitetssjukhus ska stå klart i Malmö.

DI - 28 jun 18 kl. 10:32

Räntor och valutor: Kronan tappar mot dollar och euro

Europaräntorna visar begränsade rörelser i torsdagens förmiddagshandel samtidigt som euron fortsätter att tappa mot dollarn. Kronan fortsätter också att försvagas mot både euro och dollar..

Expressen - 08 jun 18 kl. 08:27

Svag krona ställer till det för Clas Ohlson

Clas Ohlsons resultat kom in svagare än väntat, även justerat för de engångsposter bolaget överraskande redovisade i det fjärde kvartalet.– Kronan får betydande negativ påverkan på resultatet, skriver vd Lotta Lyrå i rapporten. .

DI - 08 jun 18 kl. 16:26

Räntor och valutor: Kronan tappar mark

Säkra hamnar var temat på fredagen när marknaden förberedde sig för en intensiv vecka. Japanska yen och schweizerfrancen stärktes. .

PrivataAffärer - 08 jun 18 kl. 10:04

Clas Ohlson dyker efter oväntad stor förlust

Clas Ohlsons rörelseresultat under det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret uppgick till -106 miljoner kronor. Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på -49,3 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning av tre estimat. I resultatet ingår engångsposter om -45 miljoner kronor.

DI - 07 jun 18 kl. 16:32

Kronan tappar mot euron – men stärks mot dollarn

Europaräntorna spreadade inledningsvis ihop på torsdagen, med uppgångar i euroområdets kärnländer och nedgångar i vissa länder i periferin. På eftermiddagen gröptes rörelsen ur och räntorna även i bland annat Italien vände uppåt. Euron stärktes ytterligare mot dollarn.

Dagens PS - 30 maj 18 kl. 08:37

Soros: ”Existentiell kris” hotar EU

Miljardären och finansmannen befarar det värsta. ”Allt som skulle ha kunnat gå fel har gått fel för EU”, sade ungraren George Soros under ett möte som organiserats av tankesmedjan European Council on Foreign Relations, rapporterar Financial Times. Enligt den kände valutaspekulanten, som knäckte både pundet och Kronan i början av 1990-talet, är det tre stora utmaningar som EU har att tampas med; flyktingkrisen, åtstramningspolitiken från förra finanskrisen samt att medlemsländer lämnar unionen, Storbritanniens exit, den så kallade brexit, icke att förglömma.

Expressen - 30 maj 18 kl. 13:38

Byn ska säljas och nu är även herrgården till salu

Dina Pengar har tidigare rapporterat om byn och skogsmarken, i Hälsingland, som är till salu för knappt en kvarts miljard kronor. Nu kan vi berätta att även Kronan på verket, den pampiga herrgården, är till salu. – Herrgården är en tidslös, mystisk, underbar skönhetsupplevelse, säger Elina Mytnik som köpte byggnaden tillsammans med sin make för 20 år sedan.

DI - 04 jun 18 kl. 20:58

Svag krona och bomarknad skrämmer utländska investerare

Det utländska ägandet på Stockholmsbörsen är rekordhögt. Men den svaga Kronan och en rad andra faktorer skapar oro bland de utländska investerarna. "Valutan är en stor utmaning som spökar", säger Niklas Wellfelt, chefsstrateg på Ålandsbanken..

DN - 04 jun 18 kl. 15:10

Ingves: E-kronor viktiga i krislägen

För att Riksbanken ska hänga med i den tekniska utvecklingen planerar man att ge ut en elektronisk valuta, e-Kronan. En digital valuta garanterad av Riksbanken är dessutom viktig i krislägen, enligt riksbankschefen Stefan Ingves..

PrivataAffärer - 05 jun 18 kl. 14:44

Strategen: Kronförstärkning kan slå mot fondsparare

Mycket talar för att den svenska Kronan kommer att förstärkas framöver, särskilt mot euron, vilket skulle påverka avkastningen i exempelvis Europafonder negativt. Det säger Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB, till Fonder Direkt....

Cornucopia - 05 jun 18 kl. 08:25

FMV: Köp av 300 Patriot-robotar kostar 14.5 miljarder

Till den norska försvarsnyhetssajten Aldrimer uppger svenska FMV:s Joakim Lewin att man har en option på att köpa 300 robotar till det eventuellt ammunitionslösa Patriotluftvärnet för 14.5 miljarder. Tillsammans med överskottsinformation från USA bekräftar detta att inga robotar köps in i den initiala ordern.

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 18 kl. 08:33

Många NV-skånska segrar på Åbyvallen

Båstad, Göta, IFK Helsingborg, Klippan, Kronan och Ängelholm fick deltagare högst upp på prispallen..

NT - 22 maj 18 kl. 18:00

"Kronan ska självklart tillbaka till rondellen"

Det var Ulf Kärnfeldts idé att sätta upp en kungakrona i Packhusrondellen i Norrköping..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.