Kronan

Sunday, 24 March, 09:46

Nyheter om Kronan

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 11:20

SEB spår kämpiga veckor för kronan

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som Carl Hammer, bankens chefsstrateg för valutor, målar upp en dyster bild för den svenska Kronan den närmaste tiden. Den främsta förklaringen till Kronans svaghet är förstås minusräntan som skapat förutsättningar för att göra Kronan till en finansieringsvaluta: ”Det är billigt att låna i Kronan och köpa andra bättre avkastande valutor. Försvagningstrenden tillsammans med låg volatilitet har därtill ökat intresset för att använda Kronan på detta sätt på valutamarknaden”, skriver Carl Hammer.

DN - 12 mar 19 kl. 19:44

Dyrare resor och mat när kronan försvagas

Om du hade tänkt dig en utlandstripp över påsken får du räkna med att den blir dyrare än vad den var i fjol. I varje fall om inte Kronan gör en oväntad och dramatisk förstärkning under den kommande månaden..

DN - 19 feb 19 kl. 14:02

Kraftigt fall för kronan – lägsta nivån mot dollarn på 16 år

Inflationstakten på årsbasis sjönk från 2,2 procent till 2,0 procent i januari. Så sent som  förra veckan hade Riksbanken spått att den skulle landa på 2,4 procent och genomsnittet för marknadsanalytikernas gissningar var 2,3 procent.  Reaktionen lät inte vänta på sig - Kronan försvagades omedelbart mot den amerikanska dollarn och euron.

Realtid - 01 mar 19 kl. 14:15

Kronan – den perfekta skvalpvalutan

Kronans tendens att falla när det uppstår större oro på de internationella finansmarknaderna parat med våra låga räntor gör den till en bra ”osäker hamn” för valutaspekulanternas ”carry trade”. Det skriver Realtids Per Lindvall. .

Cornucopia - 28 feb 19 kl. 14:58

Exportindustrin fördröjer lågkonjunkturen något

Konjunkturbarometern klamrar sig fast i högkonjunktur ännu en månad, då den exportberoende tillverkningsindustrin tack vare fallande svensk krona räddar kvar barometern från lågkonjunkturen.
Konjunkturbarometern.Konjunkturbarometern landade på +2.

DI - 22 feb 19 kl. 09:29

Storbanken spår kronras till finanskrisnivå

Brittiska HSBC skriver ned tillväxtprognosen för Sverige efter en svag inledning på året. Banken spår också att Riksbanken tvingas ta till mjukare tonare när inflationen viker ned – och att den svenska Kronan ska försvagas till finanskrisnivåer..

PrivataAffärer - 28 feb 19 kl. 11:49

Chefekonomen: Räntehöjning – var god dröj

Centralbankerna runt om i världen har den senaste tiden signalerat färre och senarelagda räntehöjningar. Det är kort sagt lugnande besked till högt skuldsatta hushåll, menar Nordea. Här på hemmaplan indikerar Riksbanken att det dröjer till slutet av året innan reporäntan höjs.

DI - 12 mar 19 kl. 11:10

Räntor och valutor: Undersökning stärker norska kronan

Kronan försvagades på tisdagsmorgonen efter inflationssiffror för februari. .

GöteborgsPosten - 01 mar 19 kl. 17:05

"Inte rätt väg att privatisera Kronan"

Niondeklassarna har näst lägst gymnasiebehörighet i landet..

GöteborgsPosten - 01 mar 19 kl. 15:07

Hon blev Årets skolledare

"Det är ett erkännande för allt jobb som så många har lagt ner på Kronan"..

Cornucopia - 01 mar 19 kl. 13:31

Tesla Model 3 med kort räckvidd lanserad i USA - kommer kosta 470 000:- i Sverige

Tesla har nu lanserat ett antal så kallade lågprismodeller av sin massmarknadssedan Tesla Model 3 i USA. Det dröjer fortfarande åtminstone ett halvår tills dessa blir tillgängliga i Europa, och ett realistiskt pris startar på cirka 470 000:- SEK och inget annat. Tesla har också släppt ny mjukvara som förlänger räckvidden på Tesla Model 3 med lång räckvidd.

PrivataAffärer - 26 feb 19 kl. 17:40

Danske: Blygsamma löneökningar bäddar för svag krona

Det säger Danske Banks chefekonom i Sverige, Michael Grahn, till Nyhetsbyrån Direkt. ”Det är löneökningarna som sätter nivån på inflationstakten. Dagens löneökningar på runt 2,5 procent generar dock bara en inhemsk inflation på en bit över 1 procent.

DN - 28 feb 19 kl. 10:09

Kronan lyfter på oväntat stark BNP-siffra

Svensk ekonomi växte något mer än väntat under fjärde kvartalet i fjol, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB)..

PrivataAffärer - 28 feb 19 kl. 11:08

Rejäl kronförstärkning efter BNP-siffror

Euron försvagas drygt 7 öre mot Kronan i förmiddagens handel på torsdagen, jämfört med onsdagens svenska stängningsnivåer. Dollarn backar samtidigt omkring drygt 8 öre. Svenska statsobligationsräntor handlas 2-4 punkter högre än på onsdagen.

Realtid - 11 mar 19 kl. 13:41

Norska kronan lyfter på oväntat starka inflationstal

Oväntat starka inflationstal ger den norska Kronan ny kraft. Upp med en halv procent mot den svenska Kronan..

Kristianstadsbladet - 11 mar 19 kl. 12:59

Oväntat hög inflation lyfter norska kronan

Den norska Kronan lyfter med en halv procent mot den svenska Kronan efter oväntat starka norska inflationstal för februari. Kärninflationen i Norge steg till 2,6 procent i februari, mot en snittprognos bland analytiker på 2,1 procent enligt en Reuters-enkät.(TT).

NSD - 28 feb 19 kl. 10:20

Trollbingo – ett sällskapsspel i tiden

Föraren av den mörka kombin svischar förbi bilkön och tränger sig in framför bussen med minsta möjliga marginal på väg hem till villan på Kronan som familjen säkert lånat sig i brygga över..

GöteborgsPosten - 28 feb 19 kl. 09:48

Kronan lyfter på oväntat stark BNP-siffra

Svensk ekonomi växte något mer än väntat under fjärde kvartalet i fjol, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB)..

NSD - 28 feb 19 kl. 09:32

Kronan lyfter på oväntat stark BNP-siffra

Svensk ekonomi växte något mer än väntat under fjärde kvartalet i fjol, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB)..

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 19 kl. 15:44

Fjärrvärmen tar vägen under motorvägen

Ledningar trycktes igenom marken för att nå företagen på Kronan..

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 10:26

Fondrekord i februari

Det visar månadsstatistiken hos Avanzas 472 900 fondkunder, som i snitt gjorde tre fondbyten var under månaden. – Februari går till handlingarna som ännu en kanonmånad på börsen och svenskarnas mest ägda fonder har sedan årsskiftet stigit långt över 10 procent. Privatspararna är överlag optimistiska och gör de största nettoköpen i fonder sedan augusti, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 08:14

SAS: Sämre resultat – men höjda intäkter

Engångsposter om 148 miljoner kr rapporteras för kvartalet. Väntat var engångsposter om -3 miljoner kr. Rörelseresultatet blev -461 miljoner kr.

VA - 20 feb 19 kl. 15:17

Vice riksbankschefen beklagar kronraset: ”Inte en välkommen utveckling”

Vice Riksbankschefen om tisdagens inflationsbesvikelse som triggade ras för Kronan: "Det är ju inte en välkommen utveckling"..

DI - 19 feb 19 kl. 13:31

Kronförsvagningen accelererar efter inflationsbesvikelse

Den svenska Kronan fortsätter att falla på tisdagseftermiddagen. Som lägst nådde Kronan 10,6215 mot euron – den första gången växelkursen gått över 10,62 kronor på närmare fem månader..

DI - 07 mar 19 kl. 14:19

Euron faller på ECB-beskedet – drar med sig kronan

Euron handlas ned efter att Europeiska centralbanken sänkt guidningen för nästa räntehöjning och meddelat en ny serie långa lån för banker i euroområdet. Även Kronan dras med i fallet..

DI - 22 feb 19 kl. 11:27

Räntor & valutor: Kronan återhämtar sig efter Riksbanksprotokoll

Europeiska statspappersräntor sjunker svagt på de flesta håll i förmiddagens handel på fredagen, euron handlas samtidigt nära torsdagens svenska stängningsnivåer mot dollarn..

PrivataAffärer - 22 feb 19 kl. 10:05

Riksbankschef öppnar för räntehöjning i april

Läs även: Ingen anledning ändra räntan ”Men allt tyder än så länge på att det är klokt att avvakta till andra halvåret i år innan räntan höjs nästa gång”, fortsatte han. Martin Flodén påpekade att Kronans försvagning efter räntehöjningen i december ”är överraskande eftersom förväntningarna på omvärldens penningpolitik har skiftat i mer expansiv riktning under den här periodens medan förväntningarna på svensk penningpolitik har varit mer stabila”. Han noterade dock att Kronan förmodligen hade stärkts kraftigt om rä

DI - 21 feb 19 kl. 21:00

Strategen: Ta hem vinster från krondopade sparandet – så ska du agera nu

Den svaga Kronan har varit mumma för svenskar som sparar i vissa utländska fonder och aktier.  Men nu är det läge att ändra strategi, enligt Maria Landeborn, strateg på Danske Bank..

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 07:00

Varannan svensk pensionssparar inte

Särskilt unga vuxna är dåliga på att spara till ålderns höst. Expert utfärdar varning. ”Det är lite kortsiktigt.

BT - 20 feb 19 kl. 04:00

Svag krona som kostar

På tisdagseftermiddagen hade en euro blivit 13 öre dyrare, och en dollar 14 öre i förhållande till den svenska Kronan när dagen började..

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 10:50

Lägre inflation än väntat – kronan sjunker kraftigt mot euron

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. Vid varje årsskifte ändras den varukorg som ligger till grund för beräkningen av KPI.

Cornucopia - 04 mar 19 kl. 11:24

TCW-index: Svenska kronan har varit svagare två gånger förut

Den svenska Kronans TCW-index visar att svenska Kronan har varit svagare två gånger tidigare, än den är idag tack. Den enda gången var under IT-kraschen 2001 och den andra gången var under finanskrisen 2009. Fast denna gång har inte krisen brutit ut på allvar än.

DI - 02 mar 19 kl. 15:39

Kronan stoppar mångas drömmar

En permanent flytt till solen vid Medelhavet fortsätter att locka många svenskar. Men den svaga Kronan och stigande bostadspriser dämpar suget..

Dagens PS - 12 feb 19 kl. 08:11

Di: ”Svensk ekonomi försvagas snabbt”

Det går fort utför nu. Allt medan ”omvärlden är i ganska fin form”, enligt analysen. Bakom den står Di:s Henrik Mitelman, och han slår fast att läget är allvarligt.

Alingsås tidning - 06 feb 19 kl. 05:30

Utvecklar spel under världskänt varumärke

Mobilspelföretaget Qiiwi Interactive (Qiiwi) inleder nu ett samarbete med ITV Studios Global Entertainment för att utveckla och agera publicist för ett Match-3-spel under det välkända internationella varumärket Hell’s Kitchen.
– Det här är extremt stort för oss, säger Qiiwis vd Erik Dale Rundberg.
Den amerikanska realityserien Hell’s Kitchen, som lanserats i flertalet länder världen över, leds av den brittiske stjärnkocken Gordon Ramsay, som står redo att piska en grupp krögar­aspiranter när de tävlar mot varandra för att vinna Hell’s Kitchen-Kronan.

DI - 19 feb 19 kl. 16:51

Chefsekonom om valutakaoset – ”Ser ingen ljusning för kronan”

Det svaga inflationsutfallet på tisdagen ställde till kaos på valutamarknaden där den svenska Kronan tappade som mest runt 15 öre mot såväl dollar som euro. Danske Banks chefsekonom Michael Grahn ser ingen ljusning för den svenska valutan..

DI - 05 mar 19 kl. 06:40

Räntor & valutor: USA-räntorna svagt nedåt medan kronan försvagas något

USA-räntorna fortsatte svagt nedåt efter svensk stängning på måndagen medan dollarn stärktes något. Kronan tappar något mot dollarn och euron..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.