Kronan

Tuesday, 11 August, 02:21

Nyheter om Kronan

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 21 jul 20 kl. 08:21

Euron rasar på överenskommelse - Sverige ska betala 148 miljarder, plus 6 miljarder om året, plus nya EU-skatter

I natt nåddes en överenskommelse om EU:s långtidsbudget och så kallade räddningsprogram för coronakrisen, Next Generation EU, efter att den svage och veke statsministern Stefan Löfven (S) backat hela vägen från 0:- EUR i U-landsbistånd till EU-länder till 390 GEUR i bistånd. Euron rasar på överenskommelsen, medan Sverige enligt Jonas Sjöstedt (V) ska betala  148 miljarder kronor plus ytterligare 6 miljarder om året, och Sveriges rabatt på vidareskickningen av moms till EU slopas. EU får nu beskattningsrättt för att ta ut 750 GEUR i skatt av medlemmarna, vilket ska ske bland annat via en platsskatt ovanpå de svenska plastskatterna, och föreslaget även på finansiella transaktioner, men även andra EU-skatter kan komma att införas.

Sydsvenskan - 30 jul 20 kl. 12:56

SEB: Kronan kan fortsätta uppåt

Kronan har lyft kraftigt sedan raset i mars, när coronakrisen slog till på allvar och marknaden började väga in en global recession. Trenden uppåt för Kronan kan mycket väl fortsätta, enligt en färsk valutaanalys från storbanken SEB:s ekonomer. En dolla.

GöteborgsPosten - 30 jul 20 kl. 12:58

SEB: Kronan kan fortsätta uppåt

Kronan har lyft kraftigt sedan raset i mars, när coronakrisen slog till på allvar och marknaden började väga in en global recession. Trenden uppåt för Kronan kan mycket väl fortsätta, enligt en färsk valutaanalys från storbanken SEB:s ekonomer..

Expressen Dina Pengar - 20 jul 20 kl. 11:42

Dollarn nere under nio kronor – lägsta sedan 2019

Kronan fortsätter stärkas mot dollarn. Och dollarn låg på måndagen för första gången på 18 månader under 9 kronor. .

Cornucopia - 20 jul 20 kl. 09:12

Mediauppgifter: Löfven (S) går med på U-landsbistånd till EU-länder

Enligt mediauppgifter ska nu mästerförhandlaren statsministere Stefan Löfven (S) backat från kravet om att hela coronaräddningspaketet ska vara lån, utan accepterar nu U-landsbistånd till korrumperade EU-länder om 375 miljarder euro eller 3 873 GSEK.50-70-100-30-200 i statsrådspension. Gött.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 20 kl. 12:56

SEB: Kronan kan fortsätta uppåt

Kronan har lyft kraftigt sedan raset i mars, när coronakrisen slog till på allvar..

Cornucopia - 19 jul 20 kl. 14:12

Positiv avslutning på positiv börsvecka - Stockholmbörsen på plus sedan årsskiftet

Den positiva börsveckan stängde på plus och Stockholmsbörsens breda OMXSPI är nu på plus sedan årsskiftet efter veckans uppgång på +3.33%.Veckochart OMXSPI tillbaka til 2016.

Cornucopia - 29 jul 20 kl. 07:22

Negativa börser i USA och Asien - fall i kronan

Börserna har generellt varit negativa i USA och Asien, och med en fallande krona under morgonen kanske vi får se en fallande börs även i Stockholm. Även Kronan faller nu på morgonen, för första gången på några dagar.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 17 jul 20 kl. 07:44

Rött i Asien med beskedliga börsnedgångar


Börserna gick generellt ner beskedligt igår, och Stockholmsbörsen tyngdes av Sandviks rapport enligt berättelserna, men ligger fortfarande plus på helåret. De måttliga nedgångarna fortsätter under morgonen i de asiatiska tidszonerna, men verkar rätt odramatiskta.Sommarbörs.

Cornucopia - 16 jul 20 kl. 13:37

Avstämning aktiefonder - Robur bäst totalt

Dags för en liten avstämning av hur mitt insteg på aktiemarknaderna igen har artat sig i de olika portföljerna bland framför allt sjuttioelva olika tjänstepensioner. Det är bara att konstatera att det är skillnad på lågavvgifts indexfond och lågavgifts indexfond, och att Swedbank Robur är bäst totalt. Bäst
Strategin har som tidigare redovisats varit att gå in med 10% av kapitalet på börserna igen varje månad i de olika tjänstepensioner och PPM som jag har.

Cornucopia - 16 jul 20 kl. 08:17

Stockholmsbörsen nu på plus i år - ännu starkare i USD

Stockholmsbörsen stängde gårdagens handel på plus sedan årsskiftet, även oräknat återinvestering av utdelningar. Mätt i den svagare dollarn är uppgången ännu större.Dagschart OMXSPI.

GlobeNewswire - 15 jul 20 kl. 08:00

Finansiell uppdatering för det andra kvartalet 2020 och audiocast-detaljer för presentationen den 29 juli 2020

Lundin Energy AB (Lundin Energy) publicerar rapporten för det andra kvartalet 2020 onsdagen den 29 juli 2020. Prospekteringskostnader om cirka 19 MUSD före skatt och en valutakursvinst om cirka 131 MUSD kommer att redovisas för det andra kvartalet 2020.
Prospekteringskostnader
Bolaget har som policy att aktivera utgifter som uppkommer i samband med prospekteringsaktiviteter, och när en fyndighet inte bedöms vara kommersiellt gångbar kostnadsförs utgifterna direkt i resultaträkningen.

DI - 14 jul 20 kl. 10:19

Glad överraskning för Ingves – men kronan är mer intressant

Prisutvecklingen blev starkare än både Riksbanken och marknaden väntat sig i juni vilket gör en räntesänkning mer osannolik..

Cornucopia - 13 jul 20 kl. 07:39

Uppåt i Asien efterr positiv vecka - rapporter kommer dominera

Börserna i Asien stiger under morgonen efter de gångna positiva veckan. Med rapportsäsongen igång kommer Stockholmsbörsen nu fokuserra på rapporter och därmed pendla mellan eufori och misär beroende på hur olika rapporter tolkas. Först ut var hygienbolaget Essity.

Cornucopia - 12 jul 20 kl. 15:17

Är fundamental aktieanalys död?

Med de eviga centralbanksinterventionerna vid varje kris kan man ställa sig frågan om fundamental analys är död. Det är inte längre meningsfullt att försöka analysera ett bolags värden och framtid, eftersom det inte längre spelar någon som helst roll för värderingen. Allt som finns kvar är att köpa index och möjligen använda teknisk analys för att avgöra när det är dags att kliva av.

Aftonbladet - 11 jul 20 kl. 16:45

Misstänkt skjutning – bostadshus avspärrat

▸ Polisen är på plats på en adress i bostadsområdet Kronan i Luleå på grund av en misstänkt skjutning, enligt uppgifter….

Cornucopia - 09 jul 20 kl. 08:18

Uppåt i Asien och stärkt svensk kronkurs

Börserna steg i USA och fortsätter stiga i Asien på morgonen, men den stärkta svenska kronkursen tar ut detta och därmed är frågan hur Stockholmsbörsen går idag.Kära Bullen...

Stockholmsbörsen föll tillbaka under gårdagen, likt de flesta europeiska större börser, och OMXSPI stängde -0.

DI - 10 jul 20 kl. 12:11

Kronan stärks något efter Riksbanksprotokoll

Svenska räntor är svagt ned med tioårsräntan kring 1 punkt lägre. Europaräntorna ligger i samma linje som de svenska där den tyska….

Cornucopia - 08 jul 20 kl. 08:29

Nedrekyl på börserna - men fortsatt uppåt i Kina

Gårdagen bjöd på en nedrekyl på börserna, men i Kina fortsätter det uppåt. Börsen anses dels vara överköpt och dels handlar det om ökande fall av coronavirus och tillhörande oro.I Australien stänger man ner hela Melbourne i kväll och sätter staden i karantän i ett antal veckor på grund av nytt utbrott av Covid-19.

Cornucopia - 06 jul 20 kl. 08:26

Extrem börsrusning i Kina

Börserna rusar extremt i Kina på morgonen, och drar upp Asien utom Australien.Chinatown, Melbourne.
Börsveckan inleder med en extrem rusninig i Kina.

Cornucopia - 05 jul 20 kl. 12:50

Veckorapport börsen - nya rekord på Nasdaq och i Kina, men segt annars

Börsveckan som gick var positiv och det blev nya börsrekord på den amerikanska Nasdaqbörsen och tolvmånadershögsta på den kinesiska Shanghaibörsen. Men Stockholmsbörsen och bredare index i USA går segt och vill inte riktigt ta fart.Ju högre siffra, desto större vinst!

Cornucopia - 07 jul 20 kl. 08:22

Nya börstoppar i Kina - befolkningen beordrade att köpa aktier

Börserna fortsätter uppåt i de asiatiska tidszonerna under morgonen och nya börstoppar noteras på de kinesiska börserna. Tydligen ska Beijing-diktaturen gått ut med i princip en order till kinesiska privatpersoner att vara goda patrioter och köpa aktier, vilket kan förklara de senaste dagarnas rörelser.Dagschart SSE Composite.

Cornucopia - 02 jul 20 kl. 07:41

Upp på börserna - men fortfarande ingen ny topp

Börserna steg återigen igår och nu under morgonen i Asien, men det är fortfarande ingen ny topp i breda index som S&P-500 eller OMXSPI, utan bara teknikbörsen Nasdaq som återhämtat sig.Tjuren på Wall Street.
Gårdagen bjöd på positiva börser i Sverige och USA.

DI - 02 jul 20 kl. 20:30

Analytiker: Snart kostar euron 10 kronor

Kronan har stärkts mot euron under de senaste tre månaderna och mycket talar för att förstärks ännu mer..

PrivataAffärer - 01 jul 20 kl. 10:49

SBAB: Kan bli svårt undvika sänka räntan till minus igen

Läs även: Riksbanken lämnar räntan oförändrad Det bedömer SBAB i en kommentar till Riksbankens räntebesked, där reporäntan lämnades oförändrad och reporäntebanan är helt platt på noll hela prognosperioden. ”Det var väl inte direkt någon kioskvältare att Riksbanken skulle lämna reporäntan oförändrad. Men om arbetslösheten fortsätter att öka, den underliggande inflationen fortsätter att komma in långt under inflationsmålet, andra centralbanker sänker sina räntor och Kronan dessutom stärks ytterl

Cornucopia - 01 jul 20 kl. 08:04

Kraftiga uppgångar i USA - blandat i Asien - nya börsrekord för Tesla

Börserna steg kraftigt i USA under gårdagen, medan börsen var svag i Stockholm. Bland annat slog Tesla nytt börsrekord på spekulationer om inkludering i indexet S&P-500. I Asien är börsutvecklingen blandad under morgonen.

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 20:00

SEB: Riksbanken rör inte räntan

Enkäten visar också att ingen av de stora aktörerna tror på någon räntesänkning senare i år. En stor majoritet räknar dock med att Riksbanken kommer att utöka ramen för tillgångsköp (QE), men de flesta räknar med att ett sådant besked dröjer till i september. ”Utökar tillgångsköpen” SEB:s eget huvudscenario är också att räntan lämnas oförändrad i morgon, men de räknar med att Riksbanken samtidigt en utökning av tillgångsköpen redan nu.

Expressen Dina Pengar - 29 jun 20 kl. 08:00

Så kan du tjäna på starka svenska valutan

Den sedan länge svaga svenska Kronan har gjort en stark uppryckning. På tre månader har Kronan stärkts med elva procent mot dollarn – på gott och på ont för svenska konsumenter.– Det blir billigare att handla på utländska sajter och reskassan räcker längre utomlands, säger Frida Bratt, sparekonom på nätbanken Nordnet..

Cornucopia - 29 jun 20 kl. 06:56

Hårda börsnedgångar i Asien

Börserna faller hårt i de asiatiska tidszonerna under den svenska morgonen. Berättelsen sägs vara oro över stigande antal fall av Covid-19.Melbourne, Australien.

Expressen Dina Pengar - 18 jul 20 kl. 17:58

Kronan övervärderad – enligt hamburgarindex

Svenska Kronan är övervärderad mot den amerikanska dollarn.Det, åtminstone enligt Big Mac-index – ett system som jämför valutorna med hjälp av hamburgare..

Cornucopia - 26 jun 20 kl. 07:39

... och upp igen

Världens börser steg under gårdagen och även nu under morgonen, så det är upp igen som gäller. Samtidigt ser 200-dagars glidande medelvärde ut att vara ett stöd för amerikanska S&P-500.Dagschart S&P-500.

Realtid - 25 jun 20 kl. 08:01

Näktergal värvar betalexpert från Riksbanken

Fintechbolaget Näktergal anställer Stig Johansson som produktchef. Han har närmast arbetat på Riksbanken med moderniseringen av det svenska betalsystemet och implementeringen av e-Kronan. .

Expressen - 23 jun 20 kl. 15:44

Fältsjukhuset vid Östra börjar monteras ned

Det fältsjukhus som står utanför Östra sjukhuset börjar nu avvecklas.De delar av fältsjukhuset som fungerat som ordinarie sjukhusvård har börjat monteras ned, rapporterar GP.”De beställande myndigheterna har nu bedömt att delen Vård Kronan kan tas ner men IVA Kronan står kvar tills vidare som en försäkring”, skriver Försvarsmedicincentrum på sin Facebooksida..

Cornucopia - 23 jun 20 kl. 09:17

Stockholmsbörsen öppnar uppåt

Efter en positiv amerikansk börs igår och postiv utveckling i Asien öppnar förstås Stockholmsbörsen uppåt. Dagschart OMXSPI.
Jag brukar inte kommentera börsen när handeln pågår, eftersom allt man skriver bara har sekunders aktualitet.

Cornucopia - 22 jun 20 kl. 07:20

Lugn start på börsveckan

Börsveckan inleder lugnt i de asiatiska tidszonerna, medan svenska Kronan fortsätter försvagas mot dollarn. Dagschart USDSEK.Rörelserna i Asien under morgonen är små och odramatiska.

PrivataAffärer - 23 jun 20 kl. 13:00

Bornold: Svenskar missar japanska fondmarknaden

”Svenskarna har idag enligt Fondbolagens förening över 2.731 miljarder placerade i aktiefonder. Trots att Japan är en stor andel av världens börser, cirka 8 procent av världsindex, så missar många av spararna detta”, konstaterar sparekonomen och beskriver hur endast 11 miljarder, 0,4 procent av svenskarnas sparkapital, investeras i Japan.

DI - 23 jun 20 kl. 07:09

Kronan stärks något mot dollarn

Asiatiska börser handlas upp under natten efter att USA-indexen stängt på plus under måndagskvällen..

PrivataAffärer - 23 jun 20 kl. 06:41

Fonder: Regionerna som gett bäst avkastning

Årets första sex månader har satt många investerare på prov och testat investeringsstrategier såväl som tålamod. Vi har upplevt ett historiskt snabbt börsras, för att sedan gå igenom en ovanligt snabb återhämtning – men tunga orosmoln svävar alltjämt över de globala aktiemarknaderna. ”Det är en urstark rekyl vi bevittnat på de globala börserna.

Cornucopia - 15 jul 20 kl. 07:46

Positiva tongångar på börserna igen - utbrott för den allt starkare kronan

Börserna vände upp igen igår och uppgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna under morgonen. Och svenska Kronan bryter sig ut från dollarn.Muu!

Cornucopia - 19 jun 20 kl. 09:56

Stockholmsbörsen stängd - men resten av världen stiger

Idag midsommarafton har Stockholmsbörsen stängt, men resten av världen bryr sig inte om svensk midsommar och börserna ser generellt ut att stiga till sillen. Daxschart.

De amerikanska börserna stängde lite drygt runt noll igår.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.