Kronan

Tuesday, 25 September, 12:46

Nyheter om Kronan

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 18:27

Kronan kan bli årets bibliotek

Som ett av tre bibliotek har Kronans bibliotek möjlighet att röstas fram till årets bibliotek i Sverige. "Vi är väldigt stolta" säger personalen som nu hoppas på äran att få vara enskilt bäst..

DI - 14 sep 18 kl. 10:50

Räntor och valutor: Kronan tappar efter inflationssiffror

Svenska Kronan försvagas i förmiddagens handel på fredagen efter att SCB redovisat ett svagare utfall för augusti-inflationen än vad Riksbanken och marknaden räknat med. Svenska obligationsräntor sjunker samtidigt 1-3 punkter samtidigt som övriga Europaräntor endast rör sig blygsamt..

DI - 04 sep 18 kl. 12:00

Hagströmer om minusräntans baksidor: Jag är faktiskt rätt orolig

Centralbankernas minusräntor och tillgångsköp har blåst upp globala skulder som står högre än vid finanskrisen 2008. Och svenska vinster är dopade av den låga Kronan, varnar finansmannen Sven Hagströmer..

Sydöstran - 14 sep 18 kl. 09:44

Kronan faller efter inflationsrapport

Kronan faller fem öre mot både euron och dollarn efter en svag underliggande inflation i augusti, enligt Statistiska centralbyrån. Inflationstakten, enligt måttet KPIF, var i augusti 2,2 procent, vilket är samma nivå som i juli.(TT).

SmålandsPosten - 14 sep 18 kl. 09:44

Kronan faller efter inflationsrapport

Kronan faller fem öre mot både euron och dollarn efter en svag underliggande inflation i augusti, enligt Statistiska centralbyrån. Inflationstakten, enligt måttet KPIF, var i augusti 2,2 procent, vilket är samma nivå som i juli.(TT).

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 09:44

Kronan faller efter inflationsrapport

Kronan faller fem öre mot både euron och dollarn efter en svag underliggande inflation i augusti, enligt Statistiska centralbyrån. Inflationstakten, enligt måttet KPIF, var i augusti 2,2 procent, vilket är samma nivå som i juli..

Helsingborgs Dagblad - 14 sep 18 kl. 09:32

Kronan faller efter inflationsrapport

Kronan faller fem öre mot både euron och dollarn efter en svag underliggande inflation i augusti, enligt Statistiska centralbyrån. Inflationstakten, enligt måttet KPIF, var i augusti 2,2 procent, vilket är samma nivå som i juli. Lägre priser på paketres.

DI - 04 sep 18 kl. 06:10

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Amerikanska räntor rör sig knappt i tisdagens asiatiska handel och dollarn är stabil, efter att USA-marknaderna varit "långlediga" på grund av Labor Day-firande på måndagen. Den tioåriga USA-räntan noteras på oförändrade 2,86 procent. .

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 12:37

Här är månadens vinnarfonder

Augusti innebar rekord för många börsindex runt om i världen. Lägg dessutom till det faktum att både euron och dollarn blivit runt 4 procent dyrare gentemot den svenska Kronan så innebär det en rejäl skjuts för svenska fondsparare. Allra bäst gick det för Alger Small Cap Focus A som steg över 20 procent under månaden.

PrivataAffärer - 28 aug 18 kl. 13:19

Rekordsvag krona mot euron

Det framgick när SEB presenterade sin konjunkturprognos under tisdagsförmiddagen. Den stora faran för Kronan skulle enligt SEB:s chefekonom Robert Bergqvist vara om vi får tecken på en lågkonjunktur och att Riksbanken inte hinner höja räntan. – Det är fortfarande Riksbanken som står i vägen för att Kronan ska stärkas – det är inte politisk osäkerhet, säger Robert Bergqvist, SEB:s chefekonom.

Nyteknik - 30 aug 18 kl. 06:00

Partierna: ”Bra att Riksbanken utreder e-kronan”

VALET 2018. Ska Sverige satsa på en e-krona? Få partier vill för tillfället ta någon ställning i den frågan.

DI - 03 sep 18 kl. 13:53

Ny brexitoro pressar pundet

Förnyad brexitoro sänkte pundet på måndagen. "Pundet kan fortsätta sjunka till 11,50 mot Kronan", säger valutastrategen Richard Falkenhäll på SEB. Samtidigt är brittiska inköpschefer på det sämsta humöret sedan juli 2016, precis efter EU-omröstningen..

DI - 03 sep 18 kl. 10:50

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Europaräntorna rör sig endast marginellt på måndagsförmiddagen samtidigt som euron handlas svagare mot dollarn än i fredags. Den turkiska liran stärks efter besked om att en policyjustering väntar vid centralbankens möte nästa vecka..

Cornucopia - 03 sep 18 kl. 10:02

Hemnet: Rekordutbud av lägenheter till salu - även villor i Stor-Stockholm

Hemnets statistik för augusti visar på ett nytt rekordutbud av befintliga lägenheter till salu, dvs exklusive det enligt Booli redan rekordartade utbudet av nyproducerade lägenheter. Även villor till salu är på rekordnivåer, åtminstone i Stockholm. Förra årets överutbud överträffas alltså och väldigt lite talar därmed för annat än fortsatt fallande priser och den sk köparens marknad.

NT - 03 sep 18 kl. 08:25

Personliga fåglar och lyriskt landskapsmåleri

Först ut på Galleri Kronan i höst är naturmålaren Gebbe Björkman med "Fåglar på mitt sätt"..

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 07:46

DI ser köpläge trots kursrusning

Det menar Dagens Industri som i måndagens analys pekar på bolagets utbyggnad av massabruket i Östrand och på att hämmande valutasäkringar löper ut nästa år. ”Aktien kan vi en första anblick tyckas vara dyr, med ett p/e-tal på 24, men det intressanta är kassaflödet som kommer att öka rejält framöver när valutasäkringarna löper ut och det nya massabruket i Östrand kommer upp i full kapacitet”, motiverar Dagens Industri. Tidningen menar vidare att aktien är en säkring om man fruktar att Kronan kommer att fortsätta att försvagas.

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 07:15

Di. Här är veckans aktie – köp den!

Skogsbjässen SCA är veckans aktie i Dagens industri eftersom nästa års resultat väntas bli positivt gynnat av att valutasäkringarna löper ut. SCA, som gynnas av en svag krona eftersom 80 procent av produktionen går på export, har också en fördel av att skogskonjunkturen fortsätter vara stark. Samtliga fyra affärsområden inom företaget möter en ökad efterfrågan.

DI - 29 aug 18 kl. 16:26

Räntor och valutor: Kronfallet fortsätter – lägsta nivån mot euron sedan 2009

Svenska Kronan fortsatte på onsdagen sin utförslöpa samtidigt som Europaräntorna inledde dagen marginellt ned för att under dagens lopp vända svagt uppåt. Den tyska tioårsräntan var upp 2 punkter till 0,41 procent, medan den svenska tioårsräntan slutade 2 punkter högre på 0,54 procent..

Cornucopia - 31 aug 18 kl. 12:47

Allt fler svenska företag pressade av kronraset - när kommer smällen?

Allt fler importberoende företag ligger nu på eller över gränsen för vad de klarar av i kronförsvagning. Jag har fått ta till mig flera exempel. Kom ihåg att den svenska ekonomin knappt har en positiv handelsbalans längre.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 08:29

Investerarna tror på sänkt räntebana

Det visar SEB:s återkommande enkät bland de större aktörerna, enligt ett kundbrev på fredagen. I genomsnitt tror de som förväntar sig sänkt räntebana att den dras ned med 4 punkter för december 2018 och juli 2019. 34 procent spår oförändrad bana medan 13 procent tror att banan höjs.

NSD - 01 sep 18 kl. 05:00

GRAFIK: Från skogsmark till stadsdel

Se hur Kronan brett ut sig under de senaste decennierna..

DI - 12 sep 18 kl. 16:26

Räntor och valutor: Kronan stärktes – Europaräntor upp

Dollarn tappade på onsdagen medan europaräntorna sjönk och Kronan stärktes.  Svenska inflationsförväntningar var i stort oförändrade i Kantar Sifo Prosperas kvartalsvisa undersökning av förväntningarna bland aktörer på penningmarknaden, arbetsmarknadens parter och inköpschefer..

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 15:00

Chefsstrategen: Uppåttrenden fortsätter

Uppåttrenden förblir intakt och inte minst svenska investerare har anledning att glädjas åt augusti eftersom avkastningen under månaden överstigit 6 procentenheter, även om en stor del var en effekt av den svaga Kronan. I strategin för september höjer Nordea aktier till övervikt igen två månader efter nedgraderingen till neutral den 1 juli. – Det främsta skälet var att risksidan hade ökat under början av sommaren.

Expressen - 25 aug 18 kl. 10:32

Rekordmånga danska turistar i Sydsverige

Fler och fler danskar semestrar över sundet. Och det är inte bara den svaga svenska Kronan som lockar.– För de som bor i och runt Köpenhamn är det här det närmsta naturområdet, de kommer hit och vandrar, cyklar och klättrar, säger Sara Brynskog, kommunikationschef på Tourism of Skåne till SVT.

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 07:00

”Införandet av e-kronan kommer inte att rädda isbjörnarna från en dag till en annan.”

Ole Bjerg, lektor i filosofi och ekonomi på Copenhagen Business School..

PrivataAffärer - 30 aug 18 kl. 08:44

Rusning till globalfonder

– Augusti har präglats av börsrekord på löpande band och stora inflöden till aktiefonder. Privatspararna växlar upp fondsparandet till nivåer som vi inte sett sedan rekordhandeln i januari. Tydlig är också trenden mot billiga fonder och 8 av de 10 mest köpta aktiefonderna är indexfonder, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull.

DN - 24 aug 18 kl. 09:23

Ökad optimism bland exportföretagen

Business Swedens Exportchefsindex (EMI) nådde under andra kvartalet sin högsta nivå sedan 2010. En viktig förklaring är den svaga Kronan som gynnar exporten..

DI - 30 aug 18 kl. 14:15

Makrorådet: Riksbanken har kronans öde i sin hand

Den historiskt svaga Kronan kan stärkas när riksdagsvalet väl är avklarat, men det är framför allt Riksbanken som håller den svenska valutans öde i sin hand. Det konstaterar Anna Öster och Andreas Wallström i säsongspremiären av Di:s podd Makrorådet..

DI - 28 aug 18 kl. 10:47

Räntor och valutor: Kronan tappar

Europeiska statspappersräntor uppvisar mestadels svaga nedgångar på tisdagsförmiddagen, med en viss nedåttendens. Italienska räntor fortsätter dock att stiga 4-8 punkter när marknadsaktörer fortsätter att se oroligt på landets budgetutsikter..

Nyan - 26 aug 18 kl. 16:00

Förbättrad vinst och omsättning för Eckerö

Rederibolaget Eckerö förbättrade sitt halvårsresultat jämfört med samma period i fjol. Även omsättningen och passagerarvolymen ökade.
Eckerös vinst för perioden uppgick till 3,3 miljoner euro jämfört med en förlust på 2,0 miljoner i fjol.

Cornucopia - 28 aug 18 kl. 08:13

NASDAQ-börsen på all time high

Börsindexet NASDAQ Composite nådde all time high igår. Med tanke på den svaga Kronan sätter det fingret på hur dåligt den svenska börsen gått och hur bra det har placera pengarna utomlands.Månadschart NASDAQ Composite.

DI - 28 aug 18 kl. 16:36

Räntor och valutor: Nytt kronras efter försvagad detaljhandel

Dollarn försvagades mot andra valutor på tisdagen, drivet av ökad riskaptit efter att USA och Mexiko enats om nytt handelsavtal. Den svenska Kronan försvagades samtidigt till nya bottennivåer för året efter oväntat svaga detaljhandelsdata för juli. Europeiska statspappersräntor rörde sig samtidigt oregelbundet med små uppgångar vid svensk stängning..

Sydsvenskan - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning – var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhan.

Blekinge Läns tidning - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning - var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhandelsstatistik.

Kristianstadsbladet - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning - var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhandelsstatistik.

BT - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning - var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhandelsstatistik.

SmålandsPosten - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning - var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhandelsstatistik.

Sydöstran - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning - var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhandelsstatistik.

YA - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning - var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhandelsstatistik.

Barometern - 29 aug 18 kl. 07:26

SEB: Räntehöjning - var god dröj

Riksbanken kan komma att skjuta fram en räntehöjning till april 2019. Det skriver SEB:s aktiestrateg för tillväxtmarknader, Per Hammarlund, i ett marknadsbrev. Bakgrunden är att Kronan nått en ny lägstanivå mot euron sedan 2009 efter gårdagens detaljhandelsstatistik.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.