Kritik

Thursday, 25 April, 03:52

Nyheter om Kritik

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 05 apr 19 kl. 11:10

Vi behöver slätare underlag för cyklar och rullstolar

Karin Svensson Smith (MP) svarar på Kritik mot planer på att ta bort smågatsten i Lund..

Barometern - 05 apr 19 kl. 11:18

Christer Jonsson: ”En av våra stora utmaningar”

Regionens politiska ledning kritiseras för att inte ta sjukvårdskrisen på allvar, för att inte agera. En felaktig Kritik anser Christer Jonsson (C), ”Vi tar problemen på största allvar”..

BT - 05 apr 19 kl. 10:00

Överdesignad brutalitet hos Johan Jönson

Poeten Johan Jönson fyller sin dubbeldiktsamling Xterminalia/Marginalia med hård Kritik mot opportunistiska medelklasskonstnärer. Samtidigt uppstår en onödig dissonans mellan poetens egen brutalitet och den alltför trendigt grafiska formgivningen av poetens eget verk, tycker recensenten Andrés Stoopendaal..

NT - 05 apr 19 kl. 10:00

Kritik: Skolans lokaler odugliga

Arbetsmiljön på särskolan Metallen är så dålig och riskfylld att skyddsombudet har slagit larm i en så kallad 6:6a-begäran, enligt Arbetsmiljölagen..

Expressen - 22 feb 19 kl. 06:40

Ilskan efter loppet: ”Måste få ett slut”

SEEFELD. Sergej Ustjugov diskades efter bråket med Johannes Hösflot Kläbo.Nu får beslutet kraftig Kritik.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 09:00

Kräver nu riktlinjer för IS-återvändare

KÄVLINGE/STAFFANSTORP Staffanstorps beslut att neka IS-återvändare ekonomiskt bistånd tas emot med både förståelse och Kritik i Kävlinge.
Politikerna kräver nu att regeringen tar fram riktlinjer för hur kommunerna ska agera.– Vi behöver alla hjälp och information kring hur vi ska agera om det dyker upp en IS-resenär som har begått grova krigsförbrytelser till vår kommun, menar kommunalrådet Pia Almström.

Dagens PS - 05 apr 19 kl. 07:40

JUST NU: Hårt pressade banktoppen avgår

Swedbanks ordförande lämnar banken med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande. Swedbanks ordförande Lars Idermark har fått en skur av Kritik för hanteringen av den misstänkta penningtvättsskandalen. ”Efter den senaste tidens starka debatt om Swedbank och frågan om bankens hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum har jag funnit att den massmediala uppmärksamheten som detta skapat inte är förenlig med mitt vd-uppdrag i skogskoncernen Södra.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 19 kl. 08:00

Visionen ska ägas av alla

Dunkers chef Gunilla Lewerentz svarar på Johan Malmbergs Kritik..

UNT - 05 apr 19 kl. 06:00

"Jag ska vara ärlig, det har varit jobbigt"

Det är backarna och målvakterna som har stått i skottlinjen när det har riktats Kritik mot Almtunas spelare..

GöteborgsPosten - 05 apr 19 kl. 05:00

Kritik mot sparförslaget – slår mot kulturskolan

Förslaget om besparingar inom kulturskolan väcker starka protester. Det skulle innebära att verksamheten utarmas och att färre barn får plats, säger föräldraföreningen Mölndals unga kulturvänner..

SR - 04 apr 19 kl. 21:27

Svensk pilotförening kritiska mot Boeing

Efter flygolyckorna i Etiopien och Indonesien reagerar Svensk Pilotförening med Kritik mot flygplanstillverkaren Boeing..

Expressen - 04 apr 19 kl. 18:32

Danska statsminister om flyktingpolitik och bråket med Trump

Han har fått utstå mycket Kritik för den danska flyktingpolitiken.Och han har bråkat med president Trump.I fredagskvällens ”Skavlan” tar Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen bladet från munnen:– Jag vill inte acceptera att vårt bidrag till världssamfundet ringaktas, och det har jag förklarat för Trump..

Corren - 04 apr 19 kl. 18:45

De nya riktlinjerna får kritik av lokal kvinnoklinik

Fler vårdcentraler ska kunna utföra gynekologiska undersökningar på kvinnor..

NT - 04 apr 19 kl. 18:45

De nya riktlinjerna får kritik av lokal kvinnoklinik

Fler vårdcentraler ska kunna utföra gynekologiska undersökningar på kvinnor..

SR - 04 apr 19 kl. 18:06

Riksrevisionen riktar skarp kritik mot regeringen

Riksrevisionen kritiserar regeringen för ett myndighetssamarbete mot organiserad brottslighet. Samarbetet har pågått i över tio år men ingen kan säga vad det har lett till..

Expressen - 04 apr 19 kl. 15:49

Fansen kräver ursäkt från Miley Cyrus – efter bilden

Miley Cyrus får hård Kritik efter bilden i trädet, skriver sajten The Hill.Det visar sig att trädsorten hotas att dö ut och skadas lätt – vilket leder till att fans reagerar starkt på popstjärnans inlägg i sociala medier.”Vi ber Miley Cyrus tänka på sin roll som offentlig person och ta bort den här bilden”, skriver en av Kritikerna i ett uttalande..

Expressen - 04 apr 19 kl. 15:00

Björn Söder anklagas för antisemitiskt angrepp

SD-toppen Björn Söder hävdar att det är finansmannen George Soros som ”drar i trådarna” i europeisk politik.Nu anklagas han för att spä på antisemitiska myter – men själv avfärdar han Kritiken.– De som inte vill att man riktar Kritik mot honom drar det kortet, säger han..

SVT - 04 apr 19 kl. 15:08

Gellert Tamas PO-anmäler Expressen: ”See you in court!”

Under tisdagen publicerade Expressen ett Facebook-inlägg skrivet av författaren och journalisten Lawen Mohtadi på sin kultursida. Där riktas Kritik mot Gellert Tamas som hon samarbetade med under produktionen av filmen Taikon. Nu vill Gellert Tamas dra tidningen inför rätta, skriver han i Medievärlden..

Realtid - 04 apr 19 kl. 15:37

Kritik mot Swedbank-styrelsen inifrån Sparbankerna

Alla inom Sparbanksgruppen är inte nöjda med Swedbanks styrelse. – Vi vill att de reder ut sina problem så fort det går, säger Sparbanks-vd:n Patrik Meijer till Dagens Industri..

GöteborgsPosten - 04 apr 19 kl. 14:18

"Det här är varken tryggt eller välkomnande"

Nya visiteringsdirektiven får Kritik – SFSU startar kanal för åskådare som känner sig kränkta..

SVT - 03 apr 19 kl. 13:57

Socialministern om lagförslag för transpersoners rättigheter

Transpersoners rättigheter och möjligheter i Sverige behöver stärkas, menar socialminister Lena Hallengren (S). Men lagförslaget som lades fram i höstas ska ses över efter att har fått Kritik från flera håll. – Vi fick Kritik för det förslag som lades fram och det tar vi till oss.

DI - 04 apr 19 kl. 11:40

Kritik mot Sveriges största banker: ”Säger en sak och gör en annan”

Jakob König som leder projektet Fair Finance Guide är kritisk mot de svenska bankerna och deras investeringar. ”Det är långt ifrån hållbart”, säger han i Di TV..

Blekinge Läns tidning - 04 apr 19 kl. 11:44

Kommunalrådet om kritik från revisorer

Revisorerna kritiserar kommunstyrelsen och AV-nämnden. Det har varit bristande styrning och ledning. Kommunalrådet Per-Ola Mattsson (S) förstår anmärkningarna..

GöteborgsPosten - 04 apr 19 kl. 11:54

Riktar kritik mot utredningar om våldtäktsbrott

Amnesty: "Dåliga utredningar och få åtal" – något man i Fyrbodal arbetar aktivt för att förbättra..

NSD - 04 apr 19 kl. 09:59

Bodentränarens kritik: "Vi lever i en ankdamm"

Tomas Eriksson vill göra Boden till en obehaglig nykomling för motståndarna..

Dagens Medicin - 04 apr 19 kl. 10:39

Revisorena: Skånes budget inte realistisk

Region Skånes sjukvårdsbudget 2018 var inte realistisk. Det konstaterar revisorerna och riktar återigen allvarlig Kritik mot den tidigare regionledningen och sjukvårdsnämnderna. .

DN - 04 apr 19 kl. 09:47

Personal hamnar i kläm när bankens misstänks för brott

När en bank får Kritik eller anklagas för brott riskerar personalen att hamna i kläm. Enligt bankpersonalens fackförbund behöver arbetsgivare oftare tänka på hur personalen mår. Allt för ofta glöms dem bort i tumultet.

Expressen - 04 apr 19 kl. 09:48

Sverigekritikern blir ryska trollfabrikens drottning

Vad skiljer en nationalhjälte som väcker sitt land med riskabel Kritik, från en landsförrädare?Daniel Sjölin slukar en roman som dimper rätt i en Europa präglat av splittring, nationalism och informationskampanjer..

YLE - 04 apr 19 kl. 06:33

Fiskodlingsplaner i Jakobstad fick kritik i miljö-och byggnadsnämndens utlåtande

Miljö-och byggnadsnämnden i Jakobstad lyfter fram sju kritiska huvudpunkter i sitt utlåtande till Regionförvaltningsverket om den planerade fiskodlingen i havsområdet utanför Larsmo och Jakobstad. Kritiken gäller bland annat de tunga transporterna till och från fiskehamnen vid Ådön, utsläppsnivåerna av näringsämnen, placeringen i havet och höstförvaringen av nätkassarna vid Ådö fiskehamn..

Sydöstran - 04 apr 19 kl. 06:00

Riktar skarp kritik mot kommunledningen

Revisorerna är inte nöjda med hur kommunen styrs. Man riktar anmärkning mot kommunstyrelsen och AV-nämnden och anser att man inte har tillräcklig koll på ekonomin..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 06:00

Från glitter till avskalat i Woyzeck

Silverglitter, speglar och paljetter i Helsingborg och helt avskalat i Malmö. Men samma text och samma skådespelare. Så blir det när Malmö Dockteaters Erik Holmström gör sin version av Woyzeck på två olika scener.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 05:00

Inte trygga någonstans

Malmö För att belysa och motverka hatbrott som är riktade mot romska utsatta EU-medborgare i Malmö startade Stadsmissionen och Civil Rights Defenders i januari ett gemensamt EU-projekt.
– Vi har kunnat se en bred och systematisk diskriminering mot den här gruppen som försörjer sig i gatumiljö, säger Adriana Holmberg Milea, projektkoordinator på Skåne Stadsmission.Skåne Stadsmission startade Crossroads 2015, ett råd- och stödcenter för utsatta EU-medborgare i Malmö, där man sett att gruppen är speciellt utsatt för olika typer av övergrepp.

SmålandsPosten - 04 apr 19 kl. 04:00

Varning för troll

Det har riktats en hel del Kritik mot de skärpta kraven på den som vill ha ett sommarjobb inom Växjö kommun. Alldeles oavsett hur man ställer sig i själva sakfrågan har reaktionerna från vissa av Kritikerna varit så pass överdrivna att de närmast för tankarna till nättrollens förgiftade och måttlösa värld..

YA - 14 apr 19 kl. 06:00

Ny by möts av kritik

Projektet strider mot översiktsplanen och områdets speciella karaktär riskeras att utplånas. Planerna på 13 nya hus vid Norrekås möts av Kritik från kringboende..

DN - 03 apr 19 kl. 22:27

USA varnar Turkiet efter köp av ryskt missilsystem

USA:s vicepresident Mike Pence riktade på onsdagskvällen stark Kritik mot Turkiet när det gäller landets beslut att köpa in ett rysktillverkat antimissilsystem: – Turkiet måste välja mellan att vara en kritisk Natomedlem och att riskera sitt partnerskap genom beslut som detta, sa Pence..

Corren - 03 apr 19 kl. 21:20

Skola får kritik för bristande stöd

En grundskola, där Mjölby kommun står som huvudman, har granskats av Skolinspektionen efter en anmälan gällande ett specifikt elevärende..

GöteborgsPosten - 03 apr 19 kl. 18:24

Chalmers i topp bland utlandsstudenter

Men samtidigt får man Kritik för bristen på bostäder..

DN - 03 apr 19 kl. 16:49

”Leaving Neverland”: Fans och familj slår tillbaka

Författaren till en Michael Jackson-biografi har hittat ett kronologiskt fel i dokumentären ”Leaving Neverland”. Samtidigt går artistens fanklubb i Sverige ut med hård Kritik mot att SVT visar filmen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.