Kristianstad IK

Sunday, 15 September, 18:45

Nyheter om Kristianstad IK

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 26 aug 19 kl. 14:07

Klart: SM-final avgörs på Kristianstads fotbollsarena

Kristianstad Predators har nu fått klartecken att arrangera SM-finalen för U19. Finalen spelas den 12 oktober på Kristianstads fotbollsarena..

Kristianstadsbladet - 26 aug 19 kl. 13:30

Stöld: Pantburkar för 10 000 kronor stals

Kristianstad arenabolag anmälde på fredagen en något udda stöld..

Kristianstadsbladet - 05 sep 19 kl. 05:00

Hemlöshet: Unga lever dolt i Kristianstad – ”Skolor försöker stötta upp med frukost på morgonen”

Hur många unga mellan 18 och 25 år lever i hemlöshet i Kristianstad? Betydligt fler än vad statistiken säger, enligt Stadsmissionen Skåne som under hösten träffat drygt 30 unga Kristianstadsbor utan hem..

Kristianstadsbladet - 26 aug 19 kl. 11:30

Läsare: Fler vuxna förebilder behövs i skolan

Angående diskussionen med bus och stök i stadskärnan. Problemen idag, enligt mig, börjar och slutar i skolan.Mobbning, utanförskap, nyanlända, stora klasser och utdragna diagnosutredningar på bup gör att skolan och lärarna drar ett enormt lass, skriver Henrik Mårtensson i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 25 aug 19 kl. 21:30

Läsartext: Förnyelsen av Stora Torg måste vara på gång

I en artikel den 7 augusti har Kristianstadsbladet till tre välmeriterade krögare i Kristianstad ställt frågor om utbud, beteende och vad som saknas i staden. ”Det har inte utvecklats ett skit” blev det raka svaret från en av krögarna, som även uttryckte en önskan om ett bilfritt Stora Torg. Carl-Erik Larsson i Hammar tror sig veta att en förändring kommer snart..

Kristianstadsbladet - 25 aug 19 kl. 19:59

Grälls besökte KDFF: ”Väldigt kul att se utvecklingen i klubben”

I samband med söndagens match mellan Kristianstads DFF och Djurgårdens IF besökte Annika Grälls, ordförande i elitfotboll dam, Kristianstad. Grälls var imponerad över jobbet KDFF har gjort..

Kristianstadsbladet - 25 aug 19 kl. 18:57

Ungdomar stal och körde sönder permobil

Några ungdomar stal och körde sönder en permobil i Kristianstad under natten mot lördagen. Nu efterlyses vittnen..

GöteborgsPosten - 25 aug 19 kl. 19:06

Motgångarna fortsätter - Djurgården förlorade på nytt

Det fortsätter gå tungt för Djurgården, som på söndagen åkte på ännu en förlust i OBOS Damallsvenskan i fotboll. Kristianstad vann matchen hemma på Kristianstads Fotbollsarena med 2–0 (0–0). I och med detta har Djurgården sju förluster i rad..

Helsingborgs Dagblad - 04 sep 19 kl. 18:05

Följ och kommentera Kristianstad–Rögle

Följ och kommentera Kristianstad–Rögle här..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 05:00

Engleson petad från Arena Cup: ”Jag är jättebesviken”

Michael Engleson har varit med och drivit Kristianstad Arena Cup sedan starten för 15 år sedan. Nu tar Kristianstad FC över cupen och Engleson tvingas bort. – Jag är jättebesviken, säger Engleson..

Kristianstadsbladet - 25 aug 19 kl. 05:00

Elbilar ökar på svikande marknad

Av 1 452 nya bilar som köptes i Kristianstad fram till juli i år, var 171 elbilar. Det motsvarar över elva procent av de nya bilarna. Även i andra orter i nordöstra Skåne ökar elbilarna mycket..

Expressen - 24 aug 19 kl. 21:52

15-åring rånades av jämnåriga

En 15-årig pojke rånades på lördagskvällen av flera jämnåriga i Tivoliparken i Kristianstad, skriver Kristianstadsbladet.En av rånarna greps med hjälp av polishund..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 19:16

KFC nära nytt poängtapp – då avgjorde nyförvärvet på övertid

Ödesmatchen mellan Kristianstad FC och Lindome såg ut att gå mot 0–0. Poängtappet hade kunnat stå KFC dyrt. Istället avgjorde nyförvärvet Yusuf Sulaiman på övertid.

Blekinge Läns tidning - 24 aug 19 kl. 19:27

Lång: ”Blev bättre och bättre”

IFK Karlskrona repade sig efter fredagens storförlust. På lördagen blev det en förlust och en oavgjord batalj mot seriekonkurrenterna, IF Kristianstad och Vinslöv..

Sydöstran - 24 aug 19 kl. 19:27

Lång: ”Blev bättre och bättre”

IFK Karlskrona repade sig efter fredagens storförlust. På lördagen blev det en förlust och en oavgjord batalj mot seriekonkurrenterna, IF Kristianstad och Vinslöv..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 11:31

Larm om drunkning mitt i tätort

SOS har fått larm om drunkning i Kristianstad. En privatperson har sett en drivande roddbåt utan någon i..

Kristianstadsbladet - 23 aug 19 kl. 09:44

Länsförsäkringars vd om butiksdöden i city: "Vi kommer att lösa det här”

På bara ett år har antalet föreningar som vill vara med och trygghetsvandra i Kristianstad fördubblats. Det säger Niklas Larsson, vd Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 23 aug 19 kl. 08:00

"Vi ser ett ökat intresse av trygghetsvandringar”

På bara ett år har antalet föreningar som vill vara med och trygghetsvandra i Kristianstad fördubblats. Det säger Niklas Larsson, vd Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 23 aug 19 kl. 05:00

Polisen gör dubbelt så många narkotikabeslag

Lokalpolischef Anders Olofsson kan skriva under på visionen om ett narkotikafritt Kristianstad. För polisen är kampen mot droghandeln prioriterad och det har gett resultat. Vid halvårsskiftet hade polisen i Kristianstad gjort dubbelt så många narkotikabeslag som under hela 2018..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 05:00

KFC bjuder in till fest: ”Vi vill visa vår uppskattning”

Kristianstad FC stod på ruinens brant, men räddades i sista stund. Nu visar klubben sin uppskattning till personerna som varit med och räddat KFC med en fest under lördagen..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 05:00

Jaballah: ”Det värsta jag har varit med om”

Planen var att han skulle ha anlänt till Kristianstad i mitten av juli. Drygt en månad senare är Jihed Jaballah äntligen på plats. Bladetsporten har träffat tunisiern för en stor intervju – och för första gången berättar han själv om hur den senaste månaden har varit..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 05:00

”Vi trycker på vikten att knyta matematiken till verkligheten”

I samband med skolstarten blev lärarbristen en högaktuell fråga. Ett av ämnena som det är speciellt svårt att rekrytera lärare till är matte. Kristina Juter är professor i matematikdidaktik på Högskolan Kristianstad och jobbar på att öka intresset för matte..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 05:00

Debatt: Dags att bryta inarbetade handelsrutiner

De senaste årens debatt om centrumhandelns vara eller icke vara i Kristianstad, är inget unikt. Många städer har genomgått samma ”stålbad, utveckling och debatt. Enstaka debattörer anser att vi skall hålla fast vid inarbetade handelsrutiner i innerstadens många gånger otidsenliga och tungarbetade lokaler, endast därför att systemet i vissa fall fungerat i fler än hundra år, skriver Svend E.

Skånskan - 03 sep 19 kl. 15:53

Kristianstad får forensiskt centrum

Skåne Kristianstad är en av ytterligare åtta orter där polisen vill etablera ett Nationellt foresensiskt centrum.
Målet är att förstärka polisens brottsplatsundersökningar. I dag finns centrum med kriminaltekniker i fyra orter i landet – Malmö, Stockholm, Göteborg och Linköping där huvudkontoret finns.

Expressen - 03 sep 19 kl. 22:23

Ystads besked: ”Ska ge Kristianstad en match”

Här är beskedet efter Ystads IF:s derbyseger mot HK Malmö.Tränaren Jerry Hallbäck har taktiken klar för att skrälla i nästa derby.– Klart att vi ska ge Kristianstad en match, säger Hallbäck..

SVT - 03 sep 19 kl. 20:41

Mäktig vändning av Kristianstad i premiären

Kristianstad hade det länge kämpigt mot Lugi i seriepremiären av Handbollsligan. Men till slut kunde underläge 11-13 i början av andra halvlek vändas till vinst med 31-24..

Expressen - 23 aug 19 kl. 19:29

Livshotande skadad efter mopedolycka

En man i 30-årsåldern vårdas på Centralsjukhuset i Kristianstad med livshotande skador efter en mopedolycka i Sölvesborg på fredagseftermiddagen.Han tycks ha kört i kapp med en kompis – och dundrat rakt in i ett trafikhinder av betong. Kompisen smet från platsen..

Kristianstadsbladet - 23 aug 19 kl. 19:00

Initiativtagare till upprop ska ha kastat skål mot Café Davids chef

Jonas Arvidsson, initiativtagare till uppropet för ett säkrare Kristianstad, anklagas för att med full kraft ha kastat en glasskål mot Café Davids chef Sara Larsson på hennes kontor..

Kristianstadsbladet - 23 aug 19 kl. 18:28

KFC värvar anfallare: ”Kommer säkert göra nytta”

Daniel Kardum missar minst två matcher för Kristianstad FC. Men på anfallssidan har laget fått förstärkning. Nigerianen Yusuf Sulaiman är klar för klubben..

Skånskan - 23 aug 19 kl. 15:27

Förslag: ”Utred bygge av fängelse i Hörby”

Hörby Efter Svedalas nej till fängelset tidigare i år letar Kriminalvården efter en annan kommun.
Nu går Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna fram med ett förslag om att Hörby ska ta över fängelsebygget.Efter Svedala genom en folkomröstning tackade bestämt nej till ett fängelse i kommunen letar nu Kriminalvården efter ett nytt ställe att bygga det på.

Kristianstadsbladet - 22 aug 19 kl. 05:00

Krisen i stadskärnan: Kristianstadsprofiler kräver krafttag – här är deras tio punkter

Vi är många som är trötta på utvecklingen i Kristianstad City och det har gått så långt att många av oss funderar och till och med planerar för att flytta från Kristianstad på grund av den tråkiga utveckling som varit dom senaste 24 månaderna. Det skriver åtta Kristianstadsprofiler i ett upprop till kommunens politiker..

Kristianstadsbladet - 23 aug 19 kl. 05:00

Debatt: Sans och kunskap gör debatten konstruktiv

Många kommunmedborgare, inklusive undertecknad, är bekymrade över utarmningen av citykärnan i Kristianstad. Det finns åtgärder som inte skulle gjorts och politiska beslut som inte skulle tagits. Så är det.

Skånskan - 21 aug 19 kl. 04:30

Kärlek och spel i skön harmoni

Två helt nya ansikten, och två som publiken på Kristianstad teater känner igen gör huvudrollerna i Underhållningspatrullens uppsättning av Guys and Dolls, som har premiär om en månad.
– Vi har fått ihop ett toppengäng, säger regissören Ola Hörling.Guys and Dolls
Musikalen, som är gjord av Frank Loesser, är baserad på två noveller av Damon Runyon.

Kristianstadsbladet - 22 aug 19 kl. 22:00

Gath: Vi får hoppas på tredje gången gillt

3–5 i Tingsryd i lördags. 2–3 i Kristianstad. – Vi får hoppas på tredje gången gillt i premiären, ler KIK-tränaren Mikael Gath..

Kristianstadsbladet - 22 aug 19 kl. 22:00

Läsartext: Kommunen behöver få struktur på stadskärnan

Nu förs två diskussioner i Kristianstad, när det gäller planering utav centrum. Dels var ska ett nytt badhus ligga ,och vad ska göras för att skapa ett levande centrum? Problemet är att man inte tar ett samlat grepp om planeringen av stadskärnan, skriver Claes Truedsson, Kommunistiska partiet..

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 19 kl. 22:14

Talangen om Rögles samarbete: ”Känns jätteskönt”

Anton Heikkinen om sitt mål, Rögles utbyte mot Kristianstad och SHL-chansen..

SmålandsPosten - 22 aug 19 kl. 22:06

Junioren levererade i Taifsegern: ”Jättekul”

Kristianstad var revanschsuget. Taif var effektiva. Till slut var det effektiviteten och en inslängd junior i Oliver Nilsson som avgjorde för Tingsryd och gav de grönvita tredje raka segern..

Kristianstadsbladet - 22 aug 19 kl. 21:00

Efter akuta mötet: Färre grävarbeten ska rädda handeln

Det måste bli lättare att ta sig till Kristianstad, och byggarbeten som stoppar trafiken måste upphöra. Det är slutsatsen som drogs vid det akuta möte som Handelsstaden kallat till..

Kristianstadsbladet - 22 aug 19 kl. 21:15

KIK får hoppas på tredje gången gillt

3–5 i Tingsryd i lördags. 2–3 i Kristianstad. KIK-supportrarna får hoppas på tredje gången gillt i mötet med Tingsryds AIF..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.