Kristersson

Saturday, 16 February, 22:21

Nyheter om Kristersson

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 26 dec 18 kl. 07:54

Daniel Helldén (MP): ”Vår politik hade mått bättre av att lämna regeringen”

Fredagen 12 oktober stegade miljöpartisten Daniel Helldén ner för stentrappan i Stockholms stadshus, tillsammans med ledarna för de fyra allianspartierna i huvudstaden. De gick i bredd, Helldén var klädd i blått.  Det hade gått 33 dagar sedan valet, och i rikspolitiken skulle moderatledaren Ulf Kristersson precis lansera idén om en mindre M-ledd regering..

Expressen - 12 nov 18 kl. 16:00

Offra inte demokratin för maktbegärets skull

På onsdag kan Ulf Kristersson bli statsminister med aktivt stöd från SD.Per Wirtén påminner om hur demokratin hotas av rädda vita människor..

Expressen - 04 jan 19 kl. 11:59

Talmannen i nytt samtal med Stefan Löfven

Under dagen kommer talmannen Andreas Norlén att meddela resultatet av sina senaste samtal med Stefan Löfven och Ulf Kristersson.Detta har hänt under julledigheten..

SVT - 15 jan 19 kl. 08:55

Ulf Kristersson om Sjöstedts beslut: Varken orimligt eller oväntat

Man kan inte förvänta sig att Vänsterpartiet ska släppa fram en regering som för en politik som man inte alls tror på. Det menar moderatledaren Ulf Kristersson. Samtidigt säger M-ledaren att han är redo att åter röstas om som statsministerkandidat om förhandlingarna mellan S och V misslyckas..

DI - 04 jan 19 kl. 13:52

Regeringsfrågan i avgörande skede – nu måste C och L komma till skott

Regeringsfrågan går mot sitt avgörande och om bara en dryg vecka ska en ny statsministerkandidat presenteras. På fredagen hade talmannen ett samtal med Stefan Löfven och på kvällen ska han även tala med Ulf Kristersson..

DI - 11 jan 19 kl. 11:45

Moderaternas bud till C och L – ska stänga ute SD

Moderaternas förslag till uppgörelse mellan M, KD, C och L innebär att Centerpartiet och Liberalerna skulle utgöra opposition, men tolerera Ulf Kristersson som statsminister. Det visar dokument som DN tagit del av. Samarbete med Sverigedemokraterna utesluts..

Skånskan - 28 dec 18 kl. 14:32

Märklig höst i svensk politik

Centerpartiet och Liberalerna har förfäktat att Stefan Löfven är den som ska driva liberal politik. Det har gått så långt att C och L inte själva vill driva liberal politik tillsammans med sina alliansvänner, utan istället ska de rödgröna partierna göra detta på entreprenad. Denna tanke bygger på att för socialdemokraterna gäller makten framförallt och då spelar politiken inte så stor roll.

Expressen - 04 feb 19 kl. 21:10

Isabella Lövin om hemliga samtalen med Kristersson

Nya klimat- och miljöministern Isabella Lövin berättar nu om hemliga regeringsförhandlingarna med M-ledaren Ulf Kristersson:– Vi var öppna för samtal, säger hon till Svenska Dagbladet. .

Expressen - 28 dec 18 kl. 15:06

Talmannen: Jag har pratat med huvudkandidaterna

I regeringsbildningsprocessen intet nytt.Det meddelar talmannen Andreas Norlén i ett pressmeddelande, efter att ha Stefan Löfven och Ulf Kristersson avlagt rapporter till honom under dagen.Nästa avrapportering till talmannen sker om en vecka..

Expressen - 22 nov 18 kl. 12:46

MP:s ultimatum: Annie Lööf som statsminister

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin är beredda att överge Stefan Löfven och sätta sig i en alliansregering, kan Expressen avslöja. Kravet är att Annie Lööf – och inte Ulf Kristersson – utses till statsminister och därför föll alternativet.Uppgifterna bekräftas också av en C-källa:– Moderaterna vägrar..

Västerbottens Folkblad - 23 jan 19 kl. 20:00

”Vem svek sina vallöften mest?”

Hur kan Sara Skyttedal (KD) anklaga Liberalerna och Centerpartiet för att vara ”Quislingar” när hennes eget parti vill samarbeta med Sverigedemokraterna? Det frågar sig Nils-Åke Sandström (C) från Tavelsjö. Före valet lovade Moderaternas Ulf Kristersson att han inte, såvida inte himlen ramlade ner, skulle bilda en regering som skulle vara beroende av Sverigedemokraternas stöd.

DN - 11 jan 19 kl. 11:39

Här är Moderaternas bud till L och C – stänger ute SD

DN har tagit del av ett dokument som innehåller förslag till en uppgörelse mellan M, C, KD och L. Det beskriver förutsättningarna för att C och L kan tolerera Ulf Kristersson som statsminister i en regering bestående av M och KD. .

Sydöstran - 14 jan 19 kl. 12:29

JUST NU: Vänsterpartiet släpper inte fram Löfven - ”Får föreslå Kristersson istället”

Vänsterpartiet släpper inte fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister i nuläget, meddelar V-ledaren Jonas Sjöstedt vid lunchtid under måndagen..

Expressen - 26 dec 18 kl. 06:32

Kampen om Annie Lööf – så ska S och M göra

Om det blir Stefan Löfven (S) eller Ulf Kristersson (M) som till slut får bilda regering är fortfarande en öppen fråga. Avgörande är att få med sig Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) – vilket hittills visat sig vara lättare sagt än gjort. .

UNT - 14 jan 19 kl. 11:39

Kristersson: Ironiskt att V nu har vetorätt

Vänsterpartiet kan antingen fälla eller passivt släppa igenom regeringsuppgörelsen mellan S, MP, C och L och Stefan Löfven som statsminister..

DI - 11 jan 19 kl. 18:17

Ulf Kristersson: Nu behövs nya former för borgerligt samarbete

Vi kommer därför göra allt vi kan för att hitta nya former för konstruktivt borgerligt samarbete de kommande åren. Det var så vi bröt en till synes evig socialdemokratisk dominans förra gången. skriver Ulf Kristersson (M)..

SVT - 10 jan 19 kl. 11:57

Ulf Kristersson: Har pågått intensiva samtal

Alliansens fyra partier har suttit i samtal under julhelgerna, men ännu är inget löst, säger Ulf Kristersson (M) efter mötet med talmannen. – Jag står till förfogande, sedan får andra fatta sina beslut..

Skånskan - 13 jan 19 kl. 21:24

C och L valde ett högriskprojekt

Det är förstås ett mycket högt spel som Centerpartiet och Liberalerna gett sig in i regeringsfrågan. Men det sker utan trumf på handen.
Nu i slutänden på den långa regeringsbildningsprocessen fanns det tre lösningar för C och L:
q Att göra det man gick till val på och stödja en Alliansregering ledd av Ulf Kristersson,
q Att träffa en politisk uppgörelse med Socialdemokraterna och själva bli en del av denna regering
q Eller att träffa en uppgörelse med S och MP men ställa sig utanför regeringen.

Expressen - 07 nov 18 kl. 21:01

Björklunds vändning – närmar sig Löfven

Jan Björklund lutar nu allt mer åt att vilja gå över till den rödgröna sidan – för att rädda sitt eget skinn. Det menar flera tunga L-källor. Detta uppges väcka stor ilska inom partiet, då en stor del i riksdagsgruppen i stället vill rösta ja för Ulf Kristersson på onsdag.

SR - 21 jan 19 kl. 15:54

SD: Återgår till något som liknar katastrofen 2015

Ny landsbygdsministern Jennie Nilsson (S) vill "knyta ihop" landet. Ulf Kristersson (M) saknar det stora helhetsgreppet..

SVT - 04 jan 19 kl. 12:06

Norlén har talat med Löfven om regeringsbildningen

Talman Andreas Norlén har samtalat med Stefan Löfven (S) om regeringsbildningen under fredagen. Senare i kväll kommer han också att tala med Ulf Kristersson (M), uppger han i ett pressmeddelande på riksdagens hemsida..

Expressen - 12 jan 19 kl. 09:57

Federley: Mer C-politik med Löfven än med M

Alliansen lyser med sin frånvaro när C och L fortsätter sina interna förhandlingar för att få uppslutning bakom samarbetet med S och MP.Och i valet mellan Kristersson och Löfven lutar sig nu en majoritet mot S-ledaren, uppger Sveriges Radio. – Jag tror att vi kommer att landa i ett beslut som är bra för Sverige, säger Centerpartiets andre vice ordförande Fredrick Federley till radiokanalen..

Västerbottens Folkblad - 18 jan 19 kl. 10:00

Replik: ”Moderaterna struntar i vanligt folk”

Replik på insändaren ”Mer pengar till länet i nya budgeten” av Anders Ågren (M) i Folkbladet. Anders Ågrens paradnummer är att skatten sänks för alla pensionärer i vårt län, vilket vi varit överens med Moderaterna om. Vad vi inte varit ense om är när den förra moderatregeringen införde pensionsskatter som vi kritiserat.

Expressen - 13 nov 18 kl. 12:03

Lööfs hemliga strategimöte bakom ryggen på M och KD

Annie Lööf och Jan Björklund har i hemlighet arbetat fram en gemensam strategi – bakom ryggen på Moderatledaren Ulf Kristersson, uppger flera källor för Expressen. Centerledarens nästa drag i spelet om regeringsmakten kan ge henne statsministerposten.  – Ett av de viktigaste skälen till att vi röstar nej till Kristersson är att talmannen då tvingas ge Annie sonderingsuppdraget, hävdar en centralt placerad uppgiftslämnare i Centerpartiet.

GöteborgsPosten - 19 dec 18 kl. 15:32

Rösta gult och släpp fram Kristersson

Ska S eller M dominera svensk politik för lång tid framöver. Det är det valet mittenpartierna står inför. Vare sig mer eller mindre..

SVT - 10 jan 19 kl. 13:25

Talmannen efter samtalen med S och M

Under förmiddagen avrapporterade Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) till talman Andreas Norlén om partiernas samtal i regeringsfråga. – Jag har i dag talat med de båda huvudkandidaterna till statsministerposten och tagit del av deras respektive bedömningar av regeringsbildningen..

Skånskan - 14 jan 19 kl. 12:27

V släpper inte fram Löfven som statsminister: ”Vi är inte där”

Under måndagen hade talmannen Andreas Norlén talmansrunda med samtliga riksdagspartier. Den stora frågan var om Vänsterpartiet skulle fälla eller släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Klockan 11.

Expressen - 29 okt 18 kl. 06:07

Uppgifter: Stefan Löfvens besked till talmannen i dag

Stefan Löfven träffar talman Andreas Norlén vid 09.45 på måndagen och efter det väntar partiledarsamtal om dagens viktigaste frågor:Har Löfven ett förslag på regeringsbildning som riksdagen kan rösta om?Om inte – ska Ulf Kristersson eller Annie Lööf få nästa sonderingsuppdrag?

GöteborgsPosten - 16 jan 19 kl. 11:04

Så föll Alliansen samman – ett drama i sju akter

När Centerpartiet och Liberalerna gjorde upp med Socialdemokraterna medgav till och med Ulf Kristersson att Alliansen var över och förbi. Nu pågår diskussionen om vems fel det är för fullt. Men frågan är om det verkligen var en enskild person som förstörde tidernas mest framgångsrika borgerliga samarbete.

Skånskan - 18 jan 19 kl. 15:52

Kan bitterheten gå över?

Stefan Löfven blev som väntat vald till statsminister genom att inte få en majoritet av rösterna emot sig – precis som efter valet för drygt fyra år sedan.
Som Annie Lööf påminde om lade alla fyra allianspartierna då ned sina röster i statsministeromröstningen då Löfven lovade regera med Vänsterpartiets stöd. Nu är det istället i ett samarbete om en liberal reformagenda som Löfven fått mandat att regera.

DI - 08 jan 19 kl. 12:05

Åtta L-ledamöter vill släppa fram Kristersson

Åtta av Liberalernas riksdagsledamöter vill släppa fram moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister. De varnar för ett samarbete med Socialdemokraterna..

SVT - 07 jan 19 kl. 17:13

L: Regeringsfrågan bör avgöras nästa vecka

Sverige står inför vad som väntas bli en ödesvecka för regeringsfrågan och Liberalerna har under dagen träffat både Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) för samtal. Efter mötena framhåller L-ledaren att regeringsfrågan bör lösas nästa vecka. – Det är vårt ansvar nu att tillsammans med övriga partier se till att Sverige faktiskt får en regering, säger Jan Björklund..

DN - 30 jan 19 kl. 09:52

M-ledaren Ulf Kristersson tackade Jonas Sjöstedt

Ulf Kristersson överraskade i partiledardebatten med att tacka Jonas Sjöstedt. Han syftade på att V-ledaren släppt fram en regering som ska sänka värnskatten. – Att bli politiskt omsprungen på högerbanan av Jonas Sjöstedt, det var lite oväntat, säger M-ledaren..

Expressen - 09 jan 19 kl. 19:33

Ministrarna som spås göra comeback - och de som ryker

Comeback för Anders Ygeman (S) och Aida Hadzialic (S) – och petning av Peter Eriksson (MP). Det skulle kunna hända om Stefan Löfven tar makten på onsdag. Om det i stället blir Ulf Kristersson (M) kan både Carl Bildt (M) och Anna Kinberg Batra (M) dyka upp igen.

Expressen - 17 nov 18 kl. 08:09

Nytt uppror inom L – interna krafter vill se Björklund petad

Liberalernas partiledare Jan Björklund slåss återigen för sin politiska överlevnad.Det finns nu en majoritet i riksdagsgruppen för att byta position och släppa fram Ulf Kristersson som statsminister, uppger en källa för  Expressen.Samtidigt ifrågasätts partiledarens M-kritik – och åtta personer pekas ut som tänkbara efterträdare.

Supermiljöbloggen - 12 dec 18 kl. 09:54

Sveriges nya budget – ett slag mot klimatet

Det ser ut att bli Moderaternas och Kristdemokraternas budget som Riksdagen kommer rösta igenom - oavsett vilken regering vi får. Budgeten innehåller flera stora försämringar för klimatet och få ljusglimtar. Sverigedemokraterna har meddelat att de tänker rösta för M+KD-budgeten.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.