Kristersson

Wednesday, 19 September, 16:32

Nyheter om Kristersson

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 29 aug 18 kl. 09:35

Ledarkollen: Kul när Göran Greider blir arg

Ledarkollen handlar idag om handelspolitik, om hur kul det blir när Greider ser Moderaternas valfilmer, Socialdemokraternas förslag om en föräldraledig vecka till och så undrar vi vart feminismen tog vägen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Ingen handelspolitisk revolution DI skriver om Nafta-överennskommelsen: ”Drygt 60 procent av de delar som ingår i bilar som säljs inom Nafta tillverkas till exempel redan i Nordamerika .

Sydsvenskan - 21 aug 18 kl. 19:04

Henrik Bredberg: Vuxna samtal i Malmö.

Kristersson talar om Malmö. Kan han lyssna också?.

DI - 07 sep 18 kl. 21:37

Planen: Så ska Kristersson styra landet

Det är en historiskt svår uppgift som väntar Ulf Kristersson. Förväntningarna inom borgerligheten på att han ska ta makten är högt ställda, men mandatet från väljarna ser ut att bli svagt.  Och nu höjer han tonläget mot S och kräver att de agerar konstruktivt som oppositionsparti för att hitta breda lösningar i en rad svåra frågor.

Sydöstran - 28 aug 18 kl. 09:00

Dagens kåseri

”Vi har ingen perfekt strategi, men vi har en som är bättre än alla andras” Så uttryckte sig Moderatledaren Ulf Kristersson. En stilla undran bara: Det måste vara svårt att ha en strategi överhuvudtaget när man inte vet förutsättningarna..

DI - 07 sep 18 kl. 20:39

Kristersson: Förbereder alliansregering på måndag

Stefan Löfven och Ulf Kristersson slåss om statsministerposten. Men vad blir deras första steg på måndag? Di ställde frågan när de båda partiledarna äntrade SVT inför den sista partiledardebatten på fredagen.

Politologerna - 23 aug 18 kl. 11:42

Snabbtänkt om statsministerkandidaterna

Det här är ett gästinlägg av JENNY MADESTAM, en kort text som fungerar som aptitretare inför släppet av boken ”Snabbtänkt — reflektioner från den svenska valrörelsen 2018”, en gratis nedladdningsbar rapport med resultat, analyser och reflektioner kring valet 2018. Mer än 80 forskare från 12 svenska lärosäten medverkar i projektet som leds av redaktörerna Lars Nord, Marie Grusell, Kajsa Falasca och Niklas Bolin. Läs mer om bokprojektet här.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 18 kl. 19:20

Moderatledaren pressad av SD-ledaren

En röst på Moderaterna är en garanti för att Stefan Löfven avsätts, säger Moderatledaren Ulf Kristersson. – Hur i hela friden ska det gå till? frågar SD-ledare Jimmie Åkesson.

Barometern - 27 aug 18 kl. 23:47

Moderatledaren: ”Vi har ingen perfekt strategi”

Moderatledaren Ulf Kristersson ska kämpa hårt för att bli Sveriges näste statsminister. Sänkt skatt på arbete, kortare vårdköer och fler poliser står högt på hans agenda..

UNT - 27 aug 18 kl. 19:48

Moderatledaren pressad av SD-ledaren

En röst på Moderaterna är en garanti för att Stefan Löfven avsätts, säger Moderatledaren Ulf Kristersson..

DI - 20 aug 18 kl. 14:26

Just nu: Alliansen presenterar nya förslag

Alliansens partiledare Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD) håller en pressträff om nya förslag från reformagendan..

DI - 20 aug 18 kl. 14:26

Alliansen presenterar nya förslag för jobb och integration

Alliansen presenterar en gemensam agenda för jobb och integration. "Det är en av Sveriges riktiga ödesfrågor", säger Moderatledaren Ulf Kristersson..

GöteborgsPosten - 17 aug 18 kl. 19:14

M: Gör det lättare att publicera bilder på misstänkta

Moderaterna vill göra det lättare för polisen att publicera bilder på misstänkta under pågående brottsutredningar. De vill också att butiksägare ska få dela övervakningsfilmer.
– Polisen behöver rätt ofta allmänhetens hjälp och då ska det ske i ordnade former, säger Ulf Kristersson, moderaternas partiledare..

Skånskan - 22 aug 18 kl. 16:19

Tidig rusch till vallokalerna

ESLÖV Folk bokstavligen hängde på låset när förtidsröstningen drog igång i Eslöv under onsdagen.
Annette Persson som samordnar valet i kommunen tror att förtidsröstningen kommer fortsätta öka under årets val.Stadsbiblioteket i Eslöv är en av platserna där man kan förtidsrösta i kommunen och starten till förtidsröstningen gick under onsdagen.

DI - 22 aug 18 kl. 21:03

Skattehöjningen som blir en het valfråga

Privata sjukvårdsförsäkringar förmånsbeskattas sedan den första juli. C, L och KD går nu till val på att reversera förändringen. Av alliansens partiledare är samtidigt Moderaternas Ulf Kristersson den enda med privat sjukvårdsförsäkring..

Dagens PS - 20 aug 18 kl. 15:38

Ministern rosenrasande på Moderatledaren

Totalsågar Ulf Kristersson efter utspel i Financial Times. Han är ”inte mogen” statsministerrollen. I en intervju med FT jämför Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Sverige i dag med hur det såg ut under krisåren i början på 1990-talet.

SmålandsPosten - 22 aug 18 kl. 04:00

Brandvarning i Sverige 2018

Finansminister Magdalena Andersson är arg på moderatledaren Ulf Kristersson för att han svartmålat Sverige i en intervju i Financial Times. Men hon missar hela poängen. Man kan hitta anledningar att kritisera Kristerssons uttalanden, men det är i så fall motsatta anledningar..

Barometern - 30 aug 18 kl. 22:11

Tunström: ”Kristersson klarade allt – utom Tegnér”

Bortsett från att Ulf Kristersson inte kände till att Växjöbiskopen Esaias Tegnér skrev Frithiofs saga klarade han utfrågningen i SVT..

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 18 kl. 17:08

Ulf Kristersson: "Jag kommer aldrig sluta prata om Malmös problem"

Alliansens vallöfte för integration: Obligatorisk språkförskola.

Alingsås tidning - 23 aug 18 kl. 05:30

Busch Thor (KD) gör debut i Vårgårda

Näst sist att frågas ut på Vårgårda möte är Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor. Hon samtalar i Tångahallen under torsdagskvällen med Britta Hermansson och Robert Eriksson. 31-åriga Ebba Busch Thor blev KD:s partiledare i april 2015, då hon efterträdde Göran Hägglund.

DN - 06 sep 18 kl. 11:16

Kristersson om regeringsbildningen: ”Inte bråttom”

Ulf Kristersson tänker samla alliansledarna på måndag efter valet. Men räkna inte med några snabba besked från M-ledaren.  – Vi kommer att samtala i Alliansen hur vi allra bäst förvaltar valresultatet.

Expressen - 04 aug 18 kl. 05:00

M: Så måste villkoren för hbtq-personer förbättras

Att så många hbtq-personer lider av psykisk ohälsa och utsätts för hedersförtryck är oacceptabelt. Vi vill också öppna för att ett reglerat surrogatmoderskap tillåts i Sverige, skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Olof Lavesson, hbtq-politisk talesperson..

DI - 06 sep 18 kl. 09:00

Kristersson: Stor risk att reformer ej hinns med

Risken är stor att viktiga strukturreformer inte har hunnit genomföras innan nästa lågkonjunktur slår till. Om den kommer snabbt är inga vallöften heligare än att "hålla i Sveriges ekonomi". Det säger Ulf Kristersson, Moderaternas partiledare, i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt inför riksdagsvalet den 9 september..

Expressen - 22 aug 18 kl. 07:35

Kristerssons motattack efter kritiserade intervjun

M-ledaren Ulf Kristersson har fått hård kritik de senaste dagarna för sin intervju i Financial Times där han menade att Sverige befinner sig i samma kris som på 90-talet.Nu bemöter han kritiken under en utfrågning i SR:s P1-morgon.–  Jag gjorde jämförelsen därför att den gången lärde vi oss att tar vi oss samman och hjälps åt så kan vi verkligen lösa problem.

Expressen - 21 aug 18 kl. 12:42

Alliansen håller pressträff i Uppsala

UPPSALA. Klockan 12.45 på tisdagen håller Alliansens partiledare Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD) en pressträff i Uppsala om nya förslag från reformagendan.

DI - 22 aug 18 kl. 10:49

Debatt: Verkligheten är Magdalena Anderssons värsta fiende

DEBATT. M-ledaren Ulf Kristersson jämför i en intervju med Financial Times dagens Sverige med 1990-talskrisens. Finansminister Magdalena Andersson kritiserade uttalandet och sa att det skickar signaler till utlandet att inte investera i Sverige.

DI - 24 aug 18 kl. 18:02

M-ledaren slår tillbaka: "S förbereder en valförlust"

M-ledaren Ulf Kristersson slår tillbaka mot S nya budgethot. ”Jag förstår att Socialdemokraterna förbereder en valförlust”, säger han..

Expressen - 30 aug 18 kl. 07:02

Ulf Kristersson om skräckscenariot: ”Ger mig”

Ulf Kristersson och Moderaterna kämpar för att ta makten i Sverige efter valet.Nu berättar partiledaren för Svenska Dagbladet vad han har för plan om alliansen stoppas av S och SD:– Då ger jag mig, säger Ulf Kristersson..

GöteborgsPosten - 24 aug 18 kl. 15:42

M: Bygg klart ringleden runt Stockholm

Arbetet med den sista fjärdedelen av ringleden runt Stockholm ska återupptas, föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson. Han hoppas på en förhandling om kostnader mellan stat, region och kommuner redan i år..

UNT - 24 aug 18 kl. 15:41

M: Bygg klart ringleden runt Stockholm

Arbetet med den sista fjärdedelen av ringleden runt Stockholm ska återupptas, föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson..

DI - 24 aug 18 kl. 14:31

M lovar ringled runt Stockholm - byggstart nästa mandatperiod

Moderaterna vill dra igång bygget av en ny östlig vägförbindelse i Stockholm under nästa mandatperiod. Och om alliansen vinner valet vill Ulf Kristersson se en snabb uppgörelse med de berörda kommunerna om finansieringen..

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 18 kl. 11:24

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse. – Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framtr.

BT - 24 aug 18 kl. 11:24

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse. - Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framträdande i Nacka, öster om Stockholm.

Blekinge Läns tidning - 24 aug 18 kl. 11:24

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse. - Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framträdande i Nacka, öster om Stockholm.

SmålandsPosten - 24 aug 18 kl. 11:38

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse under saltsjön. - Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framträdande i Nacka, öster om Stockholm.

Sydöstran - 24 aug 18 kl. 11:38

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse under saltsjön. - Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framträdande i Nacka, öster om Stockholm.

YA - 24 aug 18 kl. 11:38

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse under saltsjön. - Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framträdande i Nacka, öster om Stockholm.

Barometern - 24 aug 18 kl. 11:38

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse under saltsjön. - Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framträdande i Nacka, öster om Stockholm.

Kristianstadsbladet - 24 aug 18 kl. 11:38

M vill bygga östra länken

Moderaterna lovar återuppta arbetet med att bygga klart ringleden runt Stockholm, med en östlig förbindelse under saltsjön. - Vi har begränsad nytta av tre fjärdedelars ringled. Det är mycket bättre att ha en hel ringled, säger M-ledaren Ulf Kristersson vid ett framträdande i Nacka, öster om Stockholm.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.