Kristdemokraternas

Thursday, 22 August, 01:24

Nyheter om Kristdemokraternas

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 jul 19 kl. 05:30

Vill ha information efter svar till rätten

SJÖBO Delar av oppositionen kräver ett möte med familjenämndens ordförande och vice ordförande.
KD och SD ifrågasätter delar av svaret till förvaltningsrätten.SkD berättade i fredagens tidning om det yttrande som familjenämndens ordförande Susan Melsen (M) skickat in till rätten sedan två Blentarpsföräldrar överklagat beslutet att på sikt lägga ner högstadierna på Storkskolan och Emanuelskolan.

Hela Gotland - 17 jul 19 kl. 19:01

Pris för samhällsinsatser delas ut till engagerad gotlänning

Sent på måndagskvällen delades Kristdemokraternas Vitsippepris ut på Gotland för första gången på många år..

SmålandsPosten - 12 jul 19 kl. 17:00

Svåra svenska handskakningar

Multikulturalism är på tapeten igen. Detta inte minst tack vare ett färskt utfall av Kristdemokraternas Ebba Busch Thor. Men även om reaktionerna i mycket är av det ”gamla vanliga” slaget börjar debatten också få ett mått av klarhet den inte hade tidigare.

Världen Idag - 12 jul 19 kl. 08:20

Statsvetare: ”Snacket vid kyrkkaffet” viktigt för KD

Samtal med Sverigedemo- kraterna och utspel mot mångkultur. Kristdemokraternas profilering den senaste tiden innebär en utmaning för partiets kärnväljare, där många har en generös syn på migrationspolitiken. Statsvetarprofessorn Henrik Ekengren Oscarsson frågar sig nu hur ”elastisk” denna grupp är..

DN - 09 jul 19 kl. 20:30

Ebba Busch Thors politiska tonartshöjningar

DN 10/7 2019.  Kristdemokraternas ledare om ”en ny social borgerlighet” i Almedalen. Vad betyder det?

Sydöstran - 09 jul 19 kl. 16:24

Kristdemokraternas ryggrad måste göra ont

Ebba Busch Thor höll ett bra tal i Almedalen fri från manus och med inlevelse. Nu återstår för lyssnarna att värdera innehållet och inte låta sig duperas av retoriken..

Sydöstran - 08 jul 19 kl. 15:16

SD:s nationella populism

Sverigedemokraterna har kommit in i politikens finrum, i alla fall till ett matbord, med lunchen med Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor..

Sydsvenskan - 07 jul 19 kl. 14:34

Jimmie Åkesson: Kristdemokraternas flyktingpolitik är lika dålig som Miljöpartiets

”Det är väldigt dåligt. Så där är vi inte överens.”.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 19 kl. 14:34

Jimmie Åkesson: Kristdemokraternas flyktingpolitik är lika dålig som Miljöpartiets

”Det är väldigt dåligt. Så där är vi inte överens.”.

DI - 07 jul 19 kl. 10:36

Åkesson hoppas på fler partiledarluncher

Almedalsveckans sista dag är Sverigedemokraternas dag. Lunchen med Kristdemokraternas Ebba Busch Thor tidigare i veckan är i fokus..

SmålandsPosten - 07 jul 19 kl. 08:40

KD: Stefan de Goede lämnar politiken

Den yngsta ledamoten i kommunen, Kristdemokraternas Stefan de Goede, lämnar nu politiken. Anledningen är heltidsstudierna på Linnéuniversitetet..

GöteborgsPosten - 06 jul 19 kl. 20:42

Busch Thor vill dra på sig den borgerliga ledartröjan

Kristdemokraternas partiledare gick till hårda attacker mot de gamla allianskollegorna i sitt tal i Almedalen..

DN - 06 jul 19 kl. 18:30

19.00: Ebba Busch Thor (KD) talar i Almedalen

Lördag är Kristdemokraternas dag i Almedalen. DN sänder direkt från partiledaren Ebba Busch Thors tal med start 19.00, och sänder även från studion i Almedalen före och efter talet..

SR - 06 jul 19 kl. 18:26

Just nu: Ebba Busch Thor talar i Almedalen

I dag är det Kristdemokraternas dag i Almedalen och partiledaren Ebba Busch Thor håller tal..

DI - 06 jul 19 kl. 18:54

19.00: Ebba Busch Thor intar scenen i Almedalen

Klockan 19.00 är det dags för Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor att inta scenen i Almedalen. Tidigare under dagen har partiet meddelat att man vill ändra patientlagen för att öka möjligheterna att söka vård i hela landet.

DN - 06 jul 19 kl. 16:23

Ebba Busch Thor (KD): Mångkulturalism som politiskt projekt måste vara död

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor dödförklarar både alliansen och mångkulturalism som politiska projekt. Hon är besviken på att Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni kommit med motstridiga besked om mångkulturen. – Det måste finnas en uppsättning värderingar som gäller alla, säger KD-ledaren i DN:s partiledarintervju..

DN - 06 jul 19 kl. 13:39

Studio DN: Ebba Busch Thor (KD) blir irriterad när DN citerar bibeln

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har kommit till Almedalen för att prata om välfärd och värderingar. Men när DN använder ett bibelcitat i en fråga om synen på tiggeri blir hon påtagligt irriterad..

SR - 06 jul 19 kl. 09:02

Almedalen: Partiledarutfrågning med Ebba Busch Thor

Almedalsveckan går in i slutspurten och det är dags för Kristdemokraternas dag. Partiledaren Ebba Busch Thor intervjuas direkt i P1..

GT - 06 jul 19 kl. 08:31

Välfärden kräver tak över huvudet

Som vanligt är det de människor som har minst eller inga marginaler som drabbas hårdast när samhället brister, skriver kommunalrådet Elisabet Lann (KD) på Kristdemokraternas partidag i Almedalen..

Expressen - 06 jul 19 kl. 08:45

Ebba Busch Thor: Alliansen kommer inte återuppstå

Alliansen kommer inte att återuppstå – och med det är Ebba Busch Thor redo att förhandla med SD. Det uppger Kristdemokraternas partiledare i en intervju med Omnis politikpodd ”Regeringen framför allt”.  – Jag är beredd att ta stöd av Sverigedemokraterna, säger Ebba Busch Thor i podden..

SVT - 06 jul 19 kl. 06:49

”Framförallt två frågor som borde ge KD lätt migrän”

Veckans snackis har tveklöst varit Ebba Busch Thors lunch med SD-partiledaren Jimmie Åkesson. Nu är det dags för Kristdemokraternas dag och SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein berättar om partiets dagsform – och huvudvärk..

DN - 05 jul 19 kl. 20:39

Alf Svensson: KD ska inte förhandla med SD

Lunchen med SD-ledaren ligger i linje med Kristdemokraternas besked från i mars att börja prata med partiet.  Men långt ifrån alla kristdemokrater är nöjda. – Det är en självklarhet att man ska kunna samtala men man ska inte förhandla, säger tidigare KD-ledaren Alf Svensson.

Expressen - 05 jul 19 kl. 08:26

Adaktusson sinkade Busch Thor – nu kan hon göra som hon vill

Vad ligger bakom Kristdemokraternas kraftiga ökning? Därom går meningarna isär inom partiet.Torbjörn Nilsson ser bråket mellan Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson i ett nytt ljus..

DI - 04 jul 19 kl. 15:15

SD-toppen: Historiskt möte med Busch Thor

Mattias Karlsson menar att lunchen mellan hans partiledare Jimmie Åkesson och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor ändrar spelplanen. ”Ett stort steg närmare ett konservativt block”, säger han till Di. .

SmålandsPosten - 04 jul 19 kl. 06:00

Nu fördubblar vi taket för rut

Den 1 juli fördubblades taket i rut-avdraget, tack vare Moderaterna och Kristdemokraternas budget som styr Sverige. Det möjliggör fler jobb, bättre integration och underlättar inte minst för barnfamiljer att få vardagen att gå ihop..

Expressen - 02 jul 19 kl. 23:26

Sabuni tänker inte förhandla med SD

På tisdagen träffades Kristdemokraternas Ebba Busch Thor och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson för ett lunchmöte.I ett sms till DN förklarar Liberalernas nya partiledare att hon inte tänker gå samma väg – samtidigt som hon inte fördömer Busch Thors beslut:”Man får äta lunch med vem man vill”, skriver hon till tidningen..

SR - 02 jul 19 kl. 17:00

KD och SD ska samarbeta om sjukvård och energipolitik

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har ätit lunch tillsammans idag och diskuterat frågor där det som de uttrycker det "finns goda förutsättningar för gemensamt agerande"..

Expressen - 02 jul 19 kl. 15:46

Åkesson och Busch Thor i privat möte om sjukvården

VISBY. SD-ledaren Jimmie Åkesson och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har i dag ätit lunch tillsammans och diskuterat sjukvård och energipolitik. ”I flera frågor finns goda förutsättningar för gemensamt agerande”, skriver KD-ledaren efter mötet.

DN - 02 jul 19 kl. 16:14

Busch Thor och Åkesson har haft privat möte

Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas respektive partiledare har ätit lunch tillsammans.  De bekräftar de båda på sociala medier. Bland annat ska de ha diskuterat frågor som rör sjukvårds- och energipolitik.

SVT - 02 jul 19 kl. 16:22

Ebba Busch Thor i möte med Jimmie Åkesson – vill samarbeta kring sjukvård och migration

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har haft ett möte med sin Sverigedemokratiske kollega Jimmie Åkesson. Enligt KD-ledaren finns det ”goda förutsättningar för gemensamt agerande” när det gäller bland annat sjukvård och migration..

Blekinge Läns tidning - 01 jul 19 kl. 05:00

M: Nu fördubblar vi RUT

Den första juli fördubblas taket i RUT-avdraget, tack vare Moderaterna och Kristdemokraternas budget som styr Sverige. Det möjliggör fler jobb, bättre integration och underlättar inte minst barnfamiljer att få vardagen att gå ihop..

Sydsvenskan - 30 jun 19 kl. 18:13

Busch Thor tappar i förtroende – ändå etta

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är den partiledare som flest har förtroende för, enligt en ny väljarbarometer från Novus som presenteras i SVT Nyheter. Samtidigt har hon tappat sedan föregående mätning. 33 procent anger att de har mycket stort eller.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 19 kl. 18:13

Busch Thor tappar i förtroende – ändå etta

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är den partiledare som flest har förtroende för, enligt en ny väljarbarometer från Novus som presenteras i SVT Nyheter. Samtidigt har hon tappat sedan föregående mätning. 33 procent anger att de har mycket stort eller.

UNT - 30 jun 19 kl. 18:13

Busch Thor tappar i förtroende – ändå etta

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är den partiledare som flest har förtroende för, enligt en ny väljarbarometer från Novus som presenteras i SVT Nyheter..

GöteborgsPosten - 30 jun 19 kl. 18:13

Busch Thor tappar i förtroende – ändå etta

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är den partiledare som flest har förtroende för, enligt en ny väljarbarometer från Novus som presenteras i SVT Nyheter..

GöteborgsPosten - 29 jun 19 kl. 05:10

Hushållen får betala priset för riktat stöd till kärnkraften

Den blocköverskridande Energiöverenskommelsens överlevnad hänger efter Moderaternas och Kristdemokraternas utspel om kärnkraft på en skör tråd. De blir då svaret skyldiga på frågan: Vem ska betala priset för kärnkraftsubventionerna?.

Sydöstran - 28 jun 19 kl. 15:18

Nu fördubblar vi Rut

Den 1 juli fördubblas taket i Rut-avdraget, tack vare Moderaterna och Kristdemokraternas budget som styr Sverige. Det möjliggör fler jobb, bättre integration och underlättar inte minst barnfamiljer att få vardagen att gå ihop..

SR - 28 jun 19 kl. 12:52

Adaktusson backar om uppgifterna i abortomröstningarna

Kristdemokraternas förre EU-parlamentariker Lars Adaktusson backar nu från uppgifterna att partiledningen haft kännedom om hur han röstat i abortfrågor i EU-parlamentet..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 10:30

Fortsatt god ekonomi

ESLÖV Budgetramarna för de kommunala verksamheterna i Eslöv blir ungefär desamma under 2020 som i år.
– Men vi vill att förvaltningarna ska beskriva förändringsarbete de vill genomföra för att få en effektivare och produktivare organisation, säger kommunalrådet Johan Andersson (S).De politiska nämnderna som styr får i dagarna ut de ekonomiska ramarna de ska jobba efter nästa år, enligt beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Världen Idag - 26 jun 19 kl. 08:22

KD-ilska mot L: Utmålar kristna som suspekta

När Liberalernas Fredrik Malm i en debattartikel kritiserar Kristdemokraternas syn på hemundervisning, blandar han dessutom in, och ihop, väckelsekristna, sekter, abort, samvetsfrihet och synen på homosexualitet. – Det är hårresande hur man försöker smutskasta, säger Gudrun Brunegård (KD)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.