Kristdemokraterna

Thursday, 20 June, 15:08

Nyheter om Kristdemokraterna

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 30 maj 19 kl. 14:58

Nya CDU-ledaren Kramp-Karrenbauer i blåsväder

Det har blåst upp till en rejäl storm kring partiledaren för de tyska Kristdemokraterna. Efter flera kritiserade uttalanden före och efter EU-valet ifrågasätts hennes lämplighet som framtida förbundskansler. Medieuppgifter om att också Merkel skulle tvivla på sin efterträdare avfärdar hon bestämt..

Alingsås tidning - 29 maj 19 kl. 10:27

Skatten höjs troligen i Vårgårda

Allt pekar mot att det blir en skattehöjning i Vårgårda nästa år. Den styrande alliansen föreslår en höjning med 40 öre medan socialdemokraterna föreslår 65 öre. Det är bygget av Lindbladskolan och ombyggnaden av kommunhuset som nu också ser ut att påverka kommunalskatten.

Alingsås tidning - 27 maj 19 kl. 08:32

Så röstades lokalt i EU-valet

Valdeltagandet i söndagens val till Europaparlamentet ökade med flera procent i både Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Noterbart att det i alla tre kommuner var olika partier som blev störst.  I Alingsås blev Socialdemokraterna största parti med 21 procent av rösterna, i Vårgårda Centerpartiet med 18,5 procent och I Herrljunga Sverigedemokraterna med 21,1 procent.

SmålandsPosten - 27 maj 19 kl. 16:00

Dåligt moderat omdöme

Nu när EU-valrörelsens damm börjar skingras ter sig en del tydligare än förut. Flera har noterat hur pass oåterkalleligt död alliansen är, speciellt efter Centerns angrepp på Kristdemokraterna under den av Dagens Nyheters uppblåsta abortdebatten. Men vi visste redan att alliansen har lämnat jordelivet.

Skånskan - 27 maj 19 kl. 15:04

Det nya, missnöjda Europa

Valdeltagandet i helgens Europaval hamnade över femtio procent och var det högsta på två decennier. I Sverige ökade det till 53 procent. Alla borde rösta, så det är fortfarande på tok för lågt.

SVT - 28 maj 19 kl. 14:15

Busch Thor (KD): ”Beklagligt vilken signal det sänder till övriga Sverige”

Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna menar att resultatet för misstroendeomröstningen är olyckligt. Hon menar att Annika Strandhäll (S) borde ha fällts för din hantering i ärendet med den tidigare generaldirektören för Försäkringskassan..

Skånskan - 28 maj 19 kl. 08:51

Annika Strandhäll kommer inte att fällas

Inrikes Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson säger att partiet väljer att lägga ner sina röster och anser att en regering ska ha rätt att flytta på en generaldirektör.I dag, tisdag klockan tolv, röstar riksdagen om socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) ska få behålla sin ministerpost. Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna vill att hon ska avsättas.

DN - 27 maj 19 kl. 00:36

Abortdebatten lade skugga över jublet på KD:s valvaka

Kristdemokraterna gjorde sitt bästa EU-val någonsin, men den senaste veckans abortdebatt drog ned stämningen något.  Den allmänna opinionen på partiets valvaka var att KD blivit orättvist attackerade av de andra partierna och partiledarna.  – Det har varit alla mot Kristdemokraterna, säger partisekreteraren Peter Kullgren.

Skånskan - 26 maj 19 kl. 21:12

Liberalerna balanserar på spärren

EU-val Liberalerna ligger på gränsen för att åka ur EU-parlamentet, visar SVT:s vallokalsundersökning vid 21-tiden på söndagen.
Partiet får 4,4 procent av rösterna.Alla siffror
Socialdemokraterna: 25,1 (+0.

Blekinge Läns tidning - 27 maj 19 kl. 22:25

Replik: "Vi driver inte några frågor om en förändringar av abortlagstiftningen”

Kristdemokraterna Karlskrona svarar på ledaren ”Religion hör hemma i moskén eller kyrkan” (BLT den 23 maj)..

Supermiljöbloggen - 25 maj 19 kl. 12:20

EU-granskning: Bäst och sämst för klimatet

Imorgon är det valdag, och det är oerhört viktigt att rösta in klimatkandidater i EU. Men vad borde man rösta på? Supermiljöbloggen har granskat partierna - och hittat stora skillnader.

Kristianstadsbladet - 27 maj 19 kl. 19:00

Insändare: Stora investeringar väntar i Östra Göinge

Treklövern – Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna – har haft göingebornas förtroende att leda Östra Göinge kommun sedan 2011. Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) är nöjd med resultatet och presenterar nu framtida prioriteringar..

Expressen - 27 maj 19 kl. 17:01

Politikpodden: ”Adaktusson ett hack i KD:s framgångssaga”

Varför skrattar Alice Bah Kuhnke? Var är Jan Björklund bekymmersrynka? Varför pratar Ebba Busch Thor om ”turbulens” och inte ”Lars Adaktusson”.

Supermiljöbloggen - 27 maj 19 kl. 17:04

Det gröna blocket vinnare i EU-valet

Det gröna blocket i EU-parlamentet går framåt med 17 mandat och är därmed det fjärde störst. De gröna, G/EFA, har nu 69 mandat i parlamentet. Av de svenska partierna finns Miljöpartiet i gruppen, som dock backade i Sverige.

NT - 27 maj 19 kl. 17:15

"Vi tycker att det är oansvarigt"

Moderaterna och Kristdemokraterna tycker att det är fel att höja skatten nu när en rad skarpa åtgärder vidtagits..

Dagens PS - 27 maj 19 kl. 15:39

Maktskifte i EU och mer kritik mot Riksbanken

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. S-fiasko i EU-valet – här är valresultatet Med endast 23,6 procents väljarstöd i EU-parlamentsvalet blir visserligen Socialdemokraternas största parti men gör sitt sämsta val någonsin. Liberalerna blev också stor förlorare i EU-valet, då partiet tappar ett mandat och klarar sig på håret kvar i parlamentet med 4,1 procent av rösterna.

Sydöstran - 27 maj 19 kl. 15:00

Konstig PK-debatt i frågan om aborter

Kristdemokraterna är ett parti med en kristen etik. Vi är alltså inte knutna till någon religion mer än rent etiskt. Men vad betyder då detta?.

Corren - 27 maj 19 kl. 15:03

Bryssel nästa – bor kvar i Linköping

Sara Skyttedal, kommunalråd och gruppledare för Kristdemokraterna byter Linköping mot Bryssel..

UNT - 27 maj 19 kl. 14:30

Dubbelt så många röstade på KD

I Enköping röstade mer än dubbelt så många på Kristdemokraterna i EU-valet i år än jämfört med 2014..

GT - 27 maj 19 kl. 14:37

Efter ökningen – David Lega (KD) nära EU-parlamentet

Efter söndagens EU-val dubblade Kristdemokraterna sitt antal mandat från ett till två.Det innebär att partiets andre kandidat David Lega nu har stor chans att bli den person som gör Sara Skyttedal (KD), sällskap som EU-parlamentariker i Bryssel.Men först måste alla kryss på valsedlarna räknas klart.

Kristianstadsbladet - 27 maj 19 kl. 11:46

KD tar avstånd från Pilthammars inlägg

Samstyret ska ha möte sent på måndagseftermiddagen. Även KD internt kommer ha möte, där bland annat Pilthammarbilden ska tas upp. ”Det är inget Kristdemokraterna står bakom om vi säger så”, säger ordförande Christel Henningsson..

Skånskan - 27 maj 19 kl. 11:59

SD största EU-parti i Mellanskåne

mellanskåne Sverigedemokraterna blev de stora vinnarna i EU-valet i Eslöv, Hörby, Höör och Svalöv. Partiet ökade med 9-13 procentenheter jämfört med 2014 och är nu största parti i samtliga fyra mellanskånska kommuner.q SD gick om Socialdemokraterna som största parti i Eslöv, Höör och Svalöv (i Hörby var SD störst redan i EU-valet 2014).

Blekinge Läns tidning - 27 maj 19 kl. 11:46

KD tar avstånd från Pilthammars inlägg

Samstyret ska ha möte sent på måndagseftermiddagen. Även KD internt kommer ha möte, där bland annat Pilthammarbilden ska tas upp. ”Det är inget Kristdemokraterna står bakom om vi säger så”, säger ordförande Christel Henningsson..

YA - 27 maj 19 kl. 10:33

KD efter framgången: ”Vi har medvind just nu”

Kristdemokraterna går fram 6,1 procent när Ystadsborna röstade i EU-valet. – Det känns bra, säger Göran Göransson (KD) och tror att partikollegan Mohammad Omran kan ha bidragit till valframgångarna..

Dagen - 27 maj 19 kl. 08:21

Abortfrågan kan ha hindrat KD från ett superresultat

Kristdemokraterna fick ett mer lagom valresultat i EU-valet än väntat..

Dagens PS - 27 maj 19 kl. 08:42

Är du nöjd med valresultatet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Med endast 23,6 procents väljarstöd i EU-parlamentsvalet blir visserligen Socialdemokraternas största parti men gör sitt sämsta val någonsin.

SR - 27 maj 19 kl. 08:31

Hans Dahlgren (S): Vi lät inte högerpopulisterna gå framåt

Sverigedemokraterna blev det parti som ökade mest i EU-valet. Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet gick också de framåt. Men Trots framgången för högerpartierna är EU-minister Hans Dahlgren (S) inte besviken och såg det höga valdeltagandet som en stor framgång..

Dagens PS - 27 maj 19 kl. 07:38

S-fiasko i EU-valet – här är valresultatet

Dagens PS ger er alla vinnare och förlorare. Socialdemokraterna gör sitt sämsta val hittills. Med endast 23,6 procents väljarstöd i EU-parlamentsvalet blir visserligen Socialdemokraternas största parti men gör sitt sämsta val någonsin.

SR - 27 maj 19 kl. 05:55

SD valets största segrare

Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna gjorde ett bättre EU-val den här gången, medan Liberalerna, Miljöpartiet och Feministiskt initiativ backade rejält. Valets största segrare blev Sverigedemokraterna, som ökade med 5,7 procent..

Barometern - 26 maj 19 kl. 23:54

Birgitta Hultman: "Inte ens KD fick växa in i himlen"

Inga partier får växa in i himlen. Inte ens Kristdemokraterna. Inställningen till aborter blev, inte helt oväntat, den EU-fråga som bromsade partiets raketsnabba ökning i den svenska opinionen..

UNT - 26 maj 19 kl. 23:55

Två mandat för KD –"brutal valrörelse"

Kristdemokraterna får 8,6 procent och två mandat i EU-valet, enligt det preliminära valresultat som presenterades klockan 23..

Dagen - 26 maj 19 kl. 23:34

Abortfrågan kan ha hejdat KD:s superresultat

Kristdemokraterna fick ett mer lagom valresultat i EU-valet än väntat. Partiet når ändå två mandat och landar på 8,7 procent..

Barometern - 26 maj 19 kl. 23:45

Från vänster till höger

Den breda vänstern backar i EU-valet, medan EPP-partierna Moderaterna och Kristdemokraterna går framåt. Ledare.

UNT - 26 maj 19 kl. 23:37

Två mandat för KD i EU-valet

Kristdemokraterna får 8,6 procent och två mandat i EU-valet, enligt det preliminära valresultat som presenterades klockan 23..

Dagen - 26 maj 19 kl. 23:39

Abortfrågan kan ha hindrat KD från ett superresultat

Kristdemokraterna fick ett mer lagom valresultat i EU-valet än väntat. Partiet når ändå två mandat och landar på 8,7 procent..

YA - 26 maj 19 kl. 22:12

Två mandat för KD i vallokalsundersökning

Betydligt bättre än i förra EU-valet och ett extra mandat. Samtidigt verkar resultatet bli betydligt sämre än i de senaste opinionsundersökningarna. I SVT:s valundersökning får Kristdemokraterna 7,5 procent..

BT - 26 maj 19 kl. 22:24

KD ökar mindre än väntat – kommunalrådet: ”Tror vi kommer öka”

Opinionsmätningarna har visat upp emot 10 procent för Kristdemokraterna i EU-valet. Men när SVT:s vallokalsundersökning presenterades hamnade man på 7,5. – Det ser ändå försiktigt optimistiskt ut, säger Niklas Arvidsson, kommunalråd i Borås..

DN - 26 maj 19 kl. 22:45

Statsvetaren om KD: ”Ett splittrat parti är aldrig bra”

Väljarna ser ut att svika Kristdemokraterna i slutspurten inför EU-valet. KD får enligt SVT:s vallokalsundersökning 7,5 procent av rösterna - långt under resultaten i opinionsmätningarna. – Jag gissar att det handlar om var deras kandidater, framför allt Lars Adaktusson, står i abortfrågan, som helt enkelt gjort att vissa som tänkt rösta på KD känt att det blivit omöjligt, säger statsvetare Magnus Hagevi..

DI - 26 maj 19 kl. 21:32

KD tar inte ut något i förskott: ”Det känns pirrigt”

Kristdemokraterna förväntas gå mot ett starkare resultat i årets EU-val. Nu siktar partiet mot att för första gången få två mandat i parlamentet. .

Expressen - 26 maj 19 kl. 21:47

Busch Thors smäll – efter kritiken mot Adaktusson

Ebba Busch Thor såg ut att bli valets stora vinnare – sen kom avslöjandet om hur tidigare EU-parlamentarikern Lars Adaktusson röstat i abortfrågan. På fem dygn har Kristdemokraterna tappat var tredje väljare, enligt SVT:s stora vallokalsundersökning. KD:s utrikespolitiska talesperson och andre vice ordförande, Lars Adaktusson, har gått under jorden och vägrar svara på frågor – även från partiet, kan Expressen nu berätta.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.