Kriser

Tuesday, 07 July, 14:37

Nyheter om Kriser

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 15 jun 20 kl. 18:16

Morgan Stanley: Snabbare återhämtning än vid tidigare kriser

”Globala produktionsnivåer når nivåerna som rådde innan covid-19 det fjärde kvartalet 2020”, skriver investmentbanken i sina halvårsvisa investeringsutsikter och konstaterar att det är en snabbare återhämtning än efter den förra finanskrisen. De bakomliggande faktorerna till den snabba återhämtningen är bland annat att det inte rör sig om en chock som kommer inifrån systemet som en följd av obalanser, samt att de politiska åtgärderna har varit beslutsamma och stora. Men en andra coronavirusvåg, med strikta nedstängningar, kan i ett pessimistiskt scenario grumla utsikterna.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 20 kl. 13:46

Putin: Protesterna tecken på kris i USA

Rysslands president Vladimir Putin säger att de omfattande protesterna mot rasism i USA är ett tecken på en djup kris i landet. – Det som har hänt är ett tecken på djupt rotade inre Kriser, säger han i en intervju med tv-kanalen Rossiya 1, där han för f.

Sydsvenskan - 14 jun 20 kl. 13:46

Putin: Protesterna tecken på kris i USA

”Det som har hänt är ett tecken på djupt rotade inre Kriser, säger han i en tv-intervju”.

DN - 12 jun 20 kl. 21:04

Bicky Chakraborty: ”Marken försvann under fötterna”

Hotellkungen Bicky Chakraborty har stått i Kriser förr, men den här är ”omänsklig” och gör att företaget går med förlust för första gången….

DN - 11 jun 20 kl. 13:02

Greta Thunberg är en av årets Sommarpratare: ”Pandemin förändrar hur vi ser på kriser”

Greta Thunberg inleder årets säsong av Sommar i P1. Hon kommer – kanske föga förvånande – att tala om klimatet..

PrivataAffärer - 09 jun 20 kl. 12:06

Finansministern: Nu vänder det uppåt

Hon pekade på att ett antal indikatorer den senaste tiden visat att vi är i en vändning, men samtidigt är utvecklingen omgärdad av mycket stor osäkerhet och det finns risk för att hushållens efterfrågan och företagens investeringar dämpas. Finansministern lyfte fram att KI-barometern ökade något i maj, men att uppgången sker från en låg nivå, och att det var lite mindre pessimistiska förväntningar om framtiden som lyfte. Vidare tog hon upp att högfrekventdata, som Swedbanks statistik över kontokortstransaktioner, nu tyder på en viss återhämtning, det är fortsatt nedgång men inte lika snabb som i april.

News55 - 05 jun 20 kl. 10:49

Så fungerar återbetalningsskydd – pensionsekonomen svarar på några vanliga frågor

Hej Mattias! Jag är 72 år och har en familj bestående av hustru, barn och barnbarn. Vad händer med min pension när jag inte lever längre?

Expressen - 06 jun 20 kl. 07:59

Här är morgonens nyheter

En man har gripits misstänkt för en våldtäkt i Värmdö kommun utanför Stockholm.■■■Två poliser stängdes av i samband med en incident under Floyd-demonstrationerna i USA – nu slutar 57 kolleger i protest.■■■Hillary Clinton går till nytt angrepp mot president Trump efter de senaste månadernas Kriser.

Realtid - 04 jun 20 kl. 08:08

"Den viktiga lärdomen från tidigare kriser är att ha marginaler"

"De åtgärder som bland andra regeringen, Riksbanken och FI har vidtagit under första fasen har stabiliserat det finansiella systemet," säger Erik Thedéen, Finansinspektionens generaldirektör..

PrivataAffärer - 04 jun 20 kl. 08:09

FI: Krisen är inte över

Genom att utnyttja tillgängliga buffertar och fortsätta låna ut till företag och hushåll kan den finansiella sektorn dämpa krisens följder. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att den ekonomiska krisen inte är över och att osäkerheten därför är stor, skriver FI. ”Krisen kan i värsta fall bli mycket djup och långvarig.

PrivataAffärer - 04 jun 20 kl. 06:52

SBAB: Bopriserna står pall

”Priserna på andrahandsmarknaden har så här långt stått pall för coronakrisen mätt sedan årsskiftet. Detta ligger helt i linje med vad vi bedömde i inledningen av krisen. Vår prognos är att bostadspriserna står stilla eller möjligen ökar svagt under året som helhet.

Cornucopia - 02 jun 20 kl. 21:41

Greenwashing av Preem - vi tar avstånd

Miljöorganisationen Greenpeace har anmält fossilbränslebolaget Preem för sin omfattande lobbying- och reklamkampanj för att få bygga ut sitt fossilraffinaderi i Lysekil. Mångmiljonskampanjen innefattar ett flertal artiklar, smygreklam och filmer med kända och okända människor.  En del av kampanjen handlade om prepping och Greenpeace anser korrekt att det är fel att använda oro för Kriser och krig för marknadsföring.

SR - 02 jun 20 kl. 12:38

EU-kommissionen vill stärka unionens krisberedskap

Dagens system, som bygger på frivilligt stöd från EU-länderna, räcker inte vid stora Kriser. Det anser EU-kommissionären med ansvar för krishantering, Janez Lenarcic, och föreslår ett beredskapslager på EU-nivå..

DN - 01 jun 20 kl. 12:24

SSAB:s vd: Måste klara att tänka långsiktigt även under en kris

SSAB, Sveriges största utsläppare av koldioxid, vill inte välja mellan Kriser att bekämpa – klimatförändringarna eller effekterna av….

Sydsvenskan - 01 jun 20 kl. 10:05

Sverker Sörlin ger ut gratis krisbok

Hur ska vi förstå Kriser och vad kan vi lära oss av dem? Idéhistorikern och författaren Sverker Sörlin sätter coronakrisen i ett större perspektiv i nya boken "Kris! Från Estonia till Corona".

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 20 kl. 10:05

Sverker Sörlin ger ut gratis krisbok

Hur ska vi förstå Kriser och vad kan vi lära oss av dem? Idéhistorikern och författaren Sverker Sörlin sätter coronakrisen i ett större perspektiv i nya boken "Kris! Från Estonia till Corona".

GöteborgsPosten - 01 jun 20 kl. 10:07

Sverker Sörlin ger ut gratis krisbok

Hur ska vi förstå Kriser och vad kan vi lära oss av dem? Idéhistorikern och författaren Sverker Sörlin sätter coronakrisen i ett större perspektiv i nya boken "Kris! Från Estonia till Corona".

ÖstersundsPosten - 01 jun 20 kl. 06:00

Reidar Carlsson: Straffar väljarna de partier som orsakar ett extraval?

Coronapandemin har skapat stora problem för Sverige. Och som ofta i Kriser har partierna lagt....

Realtid - 01 jun 20 kl. 06:12

Risker går inte att utkontraktera

Genom att göra operativ riskhantering till en aktiv del av företagskulturen kan verksamheter både förbereda sig och hantera Kriser på ett mer effektivt sätt, skriver Katarina Höller, riskchef på Första AP-fonden och Jan Hanika, riskspecialist på PA Consulting..

DI - 31 maj 20 kl. 17:03

Han är trotjänaren som ska forma Volvo Cars framtid

En doldis som är van att reda ut Kriser – det är Volvo Cars mest rutinerade toppchef – nederländaren Lex Kerssemakers..

GöteborgsPosten - 31 maj 20 kl. 15:35

Framgång i rymden löser inte USA:s kriser på jorden

GP:s Jan Höglund om att Trump inte kan se i stjärnorna efter en utväg.

BT - 31 maj 20 kl. 06:00

Fler allvarliga kriser som mänskligheten måste lösa

Det finns ännu större akuta faror för mänskligheten än coronapandemin, påpekar föreningen Glokala Sjuhärad..

SVT - 29 maj 20 kl. 09:14

Åkesson: ”Tror att vi missgynnas i sådan här kriser”

Efter att ha varit Sveriges största parti i opinionsmätningarna i februari har Sverigedemokraterna tappat nästan 6 procentenheter av stödet. Partiledare Jimmie Åkesson förklarar tappet med den rådande corona-krisen och en utebliven politisk konflikt. – Regeringen har gynnats, precis som regeringar gör i kristider, säger han..

SR - 29 maj 20 kl. 06:04

Pandemin har ökat krismedvetenheten

Sveriges befolkning är mer förberedda för eventuellt kommande Kriser nu än före coronapandemin och mest krismedvetna är kvinnor. Det visar en undersökning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, gjort. Det handlar om mental beredskap men också så kallad hemberedskap.

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 00:01

Förvaltaren: Därför lockar företagsobligationer i krisen

När covid-19-paniken tog ett strypgrepp på de finansiella marknaderna under fyra veckor från och med den 24 februari var nordiska företagsobligationer ett av de tillgångsslag som drabbades absolut hårdast. På den svenska marknaden skapade oron för lågkonjunktur och ökade företagskonkurser en sällan skådad likviditetskris. Investerare tog inom loppet av några veckor ut cirka 23 miljarder kronor från nordiska företagsobligationer, vilket motsvarar nästan 13 procent av de totala tillgångarna i dessa fonder.

Länstidningen i Jämtland - 28 maj 20 kl. 07:00

Debatt: Återvinn för klimatets skull

Stora Kriser kan leda till nödvändiga förändringar. Med en aktiv finanspolitik efter coronakrisen....

GöteborgsPosten - 28 maj 20 kl. 05:00

Så ska EU bli klimatneutralt senast 2050

Nu är viktigare än någonsin att snabba på klimatarbetet, annars riskerar vi en rad globala Kriser framöver.

DI - 16 jun 20 kl. 16:11

Skåneföretagaren har överlevt värre kriser än coronapandemin

De senaste 40 åren har 70-årige Olle Schönström lotsat företaget S-schakt genom några av Sveriges värsta ekonomiska Kriser någonsin..

PrivataAffärer - 27 maj 20 kl. 09:28

Nordea: Det värsta raset är bakom oss

”De ekonomiska konsekvenserna av pandemin har fått mycket stora effekter på världshandeln och på svensk ekonomi. Än så länge övervintrar många företag med permitteringar och andra stöd, men utvecklingen under hösten blir avgörande för företagens livskraft och därmed för arbetsmarknaden”, säger Annika Winsth, chefekonom på Nordea, i en kommentar. Riksbanken, Riksgälden och regering/riksdag har sjösatt massiva stödåtgärder, men det finns en risk att det inte räcker och att det krävs mer stimulanser då återhämtningen tycks dra ut på tiden.

DN - 27 maj 20 kl. 05:05

Så har tidigare kriser påverkat bomarknaden

Kan historien ge vägledning nu under pandemin? • Här är de viktigaste faktorerna..

PrivataAffärer - 26 maj 20 kl. 11:05

SEB: Bostadsbyggande viker mindre än vid tidigare kriser

Det säger Marcus Widén, ekonom vid SEB, i en kommentar till SCB:s statistik för bostadsbyggandet under det första kvartalet. – Vi verkade ha nått botten, efter en nedgång på 30 procent sedan toppen 2017, det är en viktig grundsyn. Tittar man sedan framåt kommer ett BNP-fall och minskat förtroendet hos både hushåll och företag att leda till en ny korrigering för bostadsbyggandet.

Dagensanalys.se - 25 maj 20 kl. 13:06

Mer dataanalys krävs för att effektivisera sjukvården

Enligt Dr Ryan McGarry, läkare och skapare av TV-serien Pandemi, är sjukvården långt ifrån förberedd på att hantera Kriser. Framför allt saknas system för att göra goda analyser och trygga den bästa möjliga vården för varje patient. I förra veckan genomfördes den första delen av SAS Global Forum i digital form.

Magazin24 - 24 maj 20 kl. 05:15

Empatin och tilliten ökar

Rebecka Marklund skriver om olika typer av Kriser..

SR - 23 maj 20 kl. 15:11

Fördjupning: Så har vi utvärderat kriser förr

Politikerna vill se en coronakommission, men bråkar om när den ska tillsättas. Vi blickar bakåt mot tidigare kommissioner för att se vilka lärdomar man drog då..

Aftonbladet - 22 maj 20 kl. 11:32

Cyklonen "en kris ovanpå kriser"

▸ Miljontals människor kämpar med konsekvenserna av cyklonen Amphans härjningar i Indien och Bangladesh..

Barometern - 22 maj 20 kl. 11:32

Cyklonen "en kris ovanpå kriser"

Miljontals människor kämpar med konsekvenserna av cyklonen Amphans härjningar i Indien och Bangladesh. Många har förlorat både hem, inkomstkälla och tillgång till mat och vatten – mitt under en viruspandemi..

BT - 22 maj 20 kl. 11:32

Cyklonen "en kris ovanpå kriser"

Miljontals människor kämpar med konsekvenserna av cyklonen Amphans härjningar i Indien och Bangladesh. Många har förlorat både hem, inkomstkälla och tillgång till mat och vatten – mitt under en viruspandemi..

Blekinge Läns tidning - 22 maj 20 kl. 11:32

Cyklonen "en kris ovanpå kriser"

Miljontals människor kämpar med konsekvenserna av cyklonen Amphans härjningar i Indien och Bangladesh. Många har förlorat både hem, inkomstkälla och tillgång till mat och vatten – mitt under en viruspandemi..

SmålandsPosten - 22 maj 20 kl. 11:32

Cyklonen "en kris ovanpå kriser"

Miljontals människor kämpar med konsekvenserna av cyklonen Amphans härjningar i Indien och Bangladesh. Många har förlorat både hem, inkomstkälla och tillgång till mat och vatten – mitt under en viruspandemi..

Kristianstadsbladet - 22 maj 20 kl. 11:32

Cyklonen "en kris ovanpå kriser"

Miljontals människor kämpar med konsekvenserna av cyklonen Amphans härjningar i Indien och Bangladesh. Många har förlorat både hem, inkomstkälla och tillgång till mat och vatten – mitt under en viruspandemi..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.