Kredit

Thursday, 20 February, 16:17

Nyheter om Kredit

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 17 jan 20 kl. 10:30

Ingen hjälp att få för BankID-lurat par

ESLÖV Ett par som bor i Eslövs kommun lurades på 150 000 kronor av en telefonbedragare.
Deras bank, Sparbanken Skåne, vägrade att ersätta förlusterna och Allmänna reklamationsnämnden tycker att bankens beslut var helt okej eftersom paret legitimerade sig med BankID utan att veta vem uppringaren var.Paret förnekar förvisso att de använde BankID, men banken har lämnat bevis på att de gjorde det.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 20 kl. 11:11

Storbritannien stoppar vadslagning på kredit

Snart är det inte längre tillåtet att betala för vadslagning med Kreditkort i Storbritannien, meddelar den brittiska myndigheten som reglerar spelmarknaden. – Vadslagning med Kreditkort kan leda till betydlig finansiell skada. Förbudet vi meddelar i dag.

Sydsvenskan - 14 jan 20 kl. 11:11

Storbritannien stoppar vadslagning på kredit

Beskedet är ett hårt slag för spelbranschen..

GöteborgsPosten - 14 jan 20 kl. 11:13

Storbritannien stoppar vadslagning på kredit

Snart är det inte längre tillåtet att betala för vadslagning med Kreditkort i Storbritannien, meddelar den brittiska myndigheten som reglerar spelmarknaden..

Cornucopia - 02 jan 20 kl. 11:03

Hur skiljer sig Australiens och Kanadas/Vancouvers bostadsbubbla mot Sveriges?

Sveriges (Stockholms) bostadsbubbla utmålas tillsammans med Kanadas (Vancouvers) och Australiens som de värsta i världen. Men vad skiljer dem åt och gör dessa skillnader att Sveriges bubbla är mer eller mindre allvarlig?Villor längs floden Derwant i Hobart, Tasmanien.

PrivataAffärer - 20 dec 19 kl. 13:15

Var femte svensk konsumerar på avbetalning

Enligt Bluestep Banks bolånechef Tomas Netz kan den något skeva inställningen bero på ett vanligt missförstånd, att avbetalning inte är en form av Kreditköp. I Bluestep-rapporten 2019 har banken beskrivit svenskarnas vanor i shoppingyran inför julen. Trots att våra skulder växer anses det inte vara helt okej att låna till vad som helst.

Skånskan - 19 jan 20 kl. 05:00

Fick kredit för bil de inte ägde

MALMÖ Tre personer åtalas nu vid Malmö tingsrätt för grovt bedrägeri genom att ha lurat till sig 287 200 kronor från Wasa Kredit AB till en Mercedes, som egentligen ägdes av en annan person i Tyskland.Det var i augusti år 2013 som de tre personerna i samförstånd ska ha lurat till sig Krediten. I november polisanmälde Kreditbolaget att någon inbetalningar till Krediten inte hade gjorts.

Skånskan - 09 dec 19 kl. 10:34

Försökte luras i telefon

BLENTARP Två Blentarpsbor har utsatts för bedrägeriförsök.
I båda fallen har en person ringt och sagt sig representera finansbolaget Wasa Kredit.
I fredags ringde den första bedragaren till en 77-årig man en och påstod att någon begärt en Kreditupplysning på mannen.

Expressen - 02 dec 19 kl. 15:01

Klarna kreditförlust: Går back 417 miljoner kronor

Det svenska Kredit- och betalbolaget Klarnas Kreditförluster har ökat med över 100 procent under årets nio första månader.Fram till slutet av september i år uppgick Klarnas totala Kreditförluster till nästan 1,2 miljarder kronor..

DN - 02 dec 19 kl. 13:47

Klarna ökade omsättningen med över 30 procent

Kredit- och betalbolaget Klarna ökade sin omsättning med över 30 procent, enligt senaste kvartalarapporten, skriver DI….

Affärsvärlden - 02 dec 19 kl. 13:35

Klarnas kreditförluster har ökat med över 100 procent

Det svenska Kredit- och betalbolaget Klarnas Kreditförluster, utställda lån som inte har betalats av kunder eller som bolaget bedömer inte kommer att betalas, har ökat med över 100 procent under årets nio första månader. Det uppger DI Digital med hänvisning till Klarnas delårsrapport..

Skånskan - 27 nov 19 kl. 17:01

Skuldklappar

Snart är det dags för Cyber Monday, en av årets största shoppingdagar via nätet och finaldagen av Black Friday då näthandeln förväntas att öka med 20 procent i jämförelse med 2018. Och där vi uppskattar att det på en enda dag kommer att köpas för mer än 3 miljoner på delbetalningar och Kreditkort – bara av Malmöbor. Utvecklingen av konsumentKrediter på mindre köp under tusenlappen väntas öka, inte minst i kategorier som elektronik och heminredning som lockar många fyndjägare under denna period.

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 07:35

SBAB: Boprisutvecklingen avstannar nästa år

”Det är genuint svårt att göra prognoser över bostadspriserna när räntebilden hoppar fram och tillbaka. Riksbankens kommunikation bidrar inte till att minska osäkerheten. Vår prognos på svagt stigande långräntor bör dock ändå tala för i princip stillastående bostadspriser de alla närmaste åren”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije i en kommentar.

DI - 16 nov 19 kl. 21:10

Skuldlavin hos Kronofogden – så stor blir notan för kreditköpet

Konsumenter uppmuntras att handla på Kredit och annonser lockar med snabba lån..

Dagens PS - 11 nov 19 kl. 10:52

Algoritmer skapar ”sexistiskt” kreditkort

Apples Kreditkort Apple Card uppges ge högre Krediter åt män än kvinnor. Klagomål har inkommit från företagets medgrundare Steve Wozniak. Det är BBC som skriver om Kreditkortet, som är en produkt från Goldman Sachs och Apple, och hänvisar till Bloomberg.

Affärsvärlden - 11 nov 19 kl. 07:12

Ekonomer: Amorteringskrav saknar påvisbar samhällsnytta

Finansinspektionens amorteringskrav och övriga Kreditåtstramning har stora kostnader, men saknar enligt forskningen påvisbar samhällsnytta. Det skriver ekonomerna Robert Boije, Harry Flam, John Hassler och Lars EO Svensson i en debattartikel i DN..

Ekonomistas - 09 nov 19 kl. 10:33

Finansinspektionens amorteringskrav saknar påvisbar samhällsnytta

Finansinspektionens amorteringskrav och övriga Kreditåtstramning har stora individuella och samhälleliga kostnader, men ingen påvisbar samhällsnytta enligt forskningen. Det är ansvarslöst att driva igenom en åtstramning som inte klarar en nyttokostnadsanalys, skriver Robert Boije, Harry Flam, John Hassler och Lars EO Svensson på DN Debatt..

Expressen - 06 nov 19 kl. 06:29

Jagas av kasino för en stor miljonskuld

ANAHEIM. En obetald spelskuld på 8,2 miljoner kronor.San Jose Sharks anfallsstjärna Evander Kane, 28, har hamnat i trubbel.

Nyan - 30 okt 19 kl. 18:00

Sleipner föreslås få proprieborgen

Stadsstyrelsen har godkänt förslaget om att fullmäktige ska teckna en proprieborgen för ridklubben Sleipners checkräkning med Kredit hos Ålandsbanken till ett belopp om 17 000 euro. I förslaget ingår att staden debiterar ridklubben 0,4 procent av checkräkningslimitens beviljade belopp. Stödet, som uppskattas til 1 360 euro, ska ses som ett stöd av mindre betydelse, enligt EU-regler.

Realtid - 30 okt 19 kl. 15:58

Hejmo får tillstånd till bostadskreditgivning

Hejmo Kredit har fått tillstånd till bostadsKreditgivning och ger sig nu in i kampen om bolånekunderna. "Målet med Hejmo Mortgage Fund är att vara en av Sveriges största bolånefonder", säger Nicklas Larsson, vd för Hejmo. Bakom satsningen finns kända investerare som Lena Apler och Dan Olofsson.

Dagens PS - 30 okt 19 kl. 12:15

Klarnas pudel – tvingas dra in Snoop Dogg-reklam

Klarnas uppmärksammade reklam med Snoop Dogg dras nu nästan helt tillbaka från företagets kanaler. Detta efter att Konsumentverket under våren drivit en kampanj mot reklamen, som man menar är missvisande. Få kan ha undgått svenska it-jätten Klarnas samarbete med rapparen Snoop Dogg, som utmynnat i flera reklamfilmer där rapparen tar rollen som en sorts extravagant middagsvärd.

Dagens PS - 24 okt 19 kl. 15:56

Sverige i topp tio när affärer ska göras

Sverige placerar sig på en tiondeplats när det gäller lättheten att göra affärer i olika länder. Världsmästaren befinner sig på en helt annan breddgrad. Världsbankens undersökning baserar sig på flera faktorer, däribland hur lätt det är att starta företag, skatter och att få byggtillstånd.

YLE - 23 okt 19 kl. 05:42

Tidning, sjukvård och kredit - tre följder av en poststrejk

Om Post- och logistikunionen PAU inleder en strejk den elfte november påverkar det bland annat sjukvårdsdistriktens postgång till patienter. I glesbygden och skärgården drabbas de prenumeranter som läser papperstidningen..

Dagens PS - 21 okt 19 kl. 08:26

Stödjer du de hårda amorteringskraven?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Kostnaderna för amorteringskrav och bankernas hårdare att leva på-kalkyler ger stora och skadliga effekter på bostadsbyggande, konsumtion och välfärd”, skriver Catharina Elmsäter-Svärd, vd, och Anna Broman, bostadspolitisk expert, på Sveriges Byggindustrier, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 18 okt 19 kl. 10:15

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Cornucopia - 17 okt 19 kl. 10:33

Serneke vägrar betala tillbaka till lägenhetsköpare i försenade Karlatornet

Byggbolaget Serneke vägrar betala tillbaka bokningsavgiften till de cirka 100 av 400 lägenhetsköpare som vill dra sig ur sina köp, efter att projektet försenats än så länge ett år - givet att Serneke får in någon finansierande partner. Anekdotiskt rapporterar en bloggläsare att bygget står stilla, undantaget en leverantör som hämtar byggmaterial från arbetsplatsen.
Karlastaden och Karlatornet till vänster, med Göteborgs Kista, Lindholmen, mitt i bild.

Skånskan - 04 okt 19 kl. 13:00

Eslöv har skuld på 1,3 miljarder

ESLÖV Eslövs kommuns finansiella rapport för juni visar en behållning på drygt 95 miljoner kronor för de placeringar som man gjort för att använda till pensionsutbetalningar på.Sedan årsskiftet har tillgångarna av pensionskapitalet ökat med sju miljoner kronor.
46 procent av pengarna ligger i räntebärande papper, resten i aktier, något fler svenska än utländska.

Sydsvenskan - 02 okt 19 kl. 17:55

Skenhelig vrede över nätköp på kredit.

Finansmarknadsministern kan väl knappast vara förvånad?.

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 19 kl. 17:55

Skenhelig vrede över nätköp på kredit.

Finansmarknadsministern kan väl knappast vara förvånad?.

Dagens PS - 01 okt 19 kl. 08:31

Per Bolund rasar: ”Jag blir förbannad”

E-handelsbolagens skrupelfria affärsidé får finansmarknadsministern att gå i taket. Di Digital avslöjar att nätbutikerna både styr kunderna mot avbetalningar i stället för att betala direkt och att det förekommer att e-handelsbolagen får ta del av intäkterna när fakturor hamnar hos inkassobolag. Enligt avslöjandet tjänar nätbutikerna på Kreditknepet där kunder värvas till betalbolag som Klarna, Qliro, Svea Ekonomi och Collector.

Ekonomistas - 23 sep 19 kl. 07:00

Slutsatsen att amorteringskraven införts på felaktiga grunder håller också efter SCB:s revidering av sparkvoten

I en rapport till Stockholms Handelskammare (sammanfattning här) har jag visat att Finansinspektionens amorteringskrav har införts på felaktiga grunder. FI har motiverat amorteringskraven med att hushållens höga skuldkvoter skulle medföra en ”förhöjd makroekonomisk risk” för ett större konsumtionsfall vid en lågkonjunktur och hänvisat till erfarenheter från Danmark och Storbritannien under krisen 2008–2009. Men forskningen har visat att det större konsumtionsfallet i dessa länder inte berodde på skuldkvoten utan på att hushållen före krisen ägnade sig åt en omfattande bolånefinansierad ohållbar överkonsumtion, något som fick ett abrupt slut under krisen och bidrog till en djupare lågkonjunktur.

PrivataAffärer - 16 sep 19 kl. 06:10

Hernhag: Teckna riskkapitaljätten EQT

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningskurs: 62-68 kr
Anmälningsperiod: 13-20 september
Första handelsdag: 24 september
Råd: Teckna Äntligen får Nasdaq Stockholm ett renodlad fondförvaltningsbolag. Förvisso inte traditionella fonder utan riskkapitalfonder, men EQT är näst störst i Europa och affärsmodellen är byggd på förvaltning av de fonder man sätter upp. De tre affärssegmenten i bolaget är riskkapital, infrastruktur och Kredit.

Skånskan - 14 sep 19 kl. 13:46

I dag skärps kraven för kortbetalningar

Inrikes Från den 14 september gäller skärpta krav på kortbetalningar, enligt EUs nya betaltjänstdirektiv.
Kortanvändare uppmanas att hålla reda på sin pin-kod och ha ett mobilt bank-id eller säkerhetsdosa nära till hands.Syftet med EUs nya betaldirektiv är att göra kortbetalningar säkrare och minska risken för bedrägerier.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.