Krav

Sunday, 17 February, 11:16

Nyheter om Krav

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 16 jan 19 kl. 19:56

Missförtroendeomröstning mot Theresa May

Det blev ett rungande nej till premiärminister Theresa Mays avtal med EU om brexit på tisdagen. Klockan 20 på onsdagen hålls en missförtroendeomröstning, enligt oppositionsledaren Jeremy Corbyns Krav..

Barometern - 28 jan 19 kl. 10:33

Torsås: Kommunen får krav på livsmedelskontroll

Länsstyrelsen har gjort en revision av kommunens livsmedelskontroll. Myndigheten hittade brister. Nu måst kommunen vidta åtgärder..

Corren - 28 jan 19 kl. 10:53

Nya krav på lagen i fotbollsettan

Svenska Fotbollförbundet vill ha bättre koll på division 1-klubbarnas ekonomi..

NT - 28 jan 19 kl. 10:53

Nya krav på lagen i fotbollsettan

Svenska Fotbollförbundet vill ha bättre koll på division 1-klubbarnas ekonomi..

Sydsvenskan - 28 jan 19 kl. 11:24

Kabul uppmanar talibaner att förhandla

Det är dags för talibanerna att på allvar börja fredsförhandla direkt med regeringen i Kabul, anser Afghanistans president Ashraf Ghani. – Jag uppmanar talibanerna att ... visa sin vilja och acceptera afghanernas Krav på fred, och inleda seriösa samtal.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 19 kl. 11:24

Kabul uppmanar talibaner att förhandla

Det är dags för talibanerna att på allvar börja fredsförhandla direkt med regeringen i Kabul, anser Afghanistans president Ashraf Ghani. – Jag uppmanar talibanerna att ... visa sin vilja och acceptera afghanernas Krav på fred, och inleda seriösa samtal.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 10:29

Förlikning ger kvinnliga jurister 75 000

SKÅNE De kvinnliga juristerna inom en enhet i Region Skåne tjänade i snitt bara 87 procent av deras manliga kollegor.
Nu har förhandlingar mellan facket och regionen lett till en förlikning.Kristianstadsbladet kunde under måndagen rapportera om en lönetvist som nått en lösning.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 05:00

Liberiet sanerat från svamp

lund En av Lunds äldsta byggnader, Liberiet från 1400-talet, genomgår en omfattande upprustning och ombyggnad. Takstolarna har sanerats från hussvampsangrepp, sättningsskador har åtgärdats och nu ska husets inre varsamt anpassas för mottagning av pilgrimer.– Det är ett ambitiöst projekt.

Expressen - 12 nov 18 kl. 20:43

Zlatans krav för att komma till Globen

Zlatan Ibrahimovic krävde en speciallösning för att komma till Fotbollsgalan i Globen.Han vägrade sitta vid de vanliga borden.– Det var Zlatans önskemål att få en egen lounge.

Expressen - 14 nov 18 kl. 06:20

Stäng alla skolor som tillämpar könsapartheid

Trots alla avslöjanden om allvarliga brott mot barns mänskliga rättigheter fortsätter missförhållandena i en rad skolor. Jag har skrivit en motion med Krav på att religiösa skolor ska stoppas – könsapartheid hör inte hemma här, skriver Amineh Kakabaveh. .

SR - 28 jan 19 kl. 02:58

Krav på regeringen: Utred anonyma vittnen

Att införa kronvittnen, alltså att kriminella som samarbetar med polisen kan få lägre straff, räcker inte, tycker flera riksdagspartier. De vill även se en utredning om anonyma vittnen..

Skånskan - 03 dec 18 kl. 12:12

Gäng rånade 14-åringar med kniv

VELLINGE Under knivhot plockades kläderna av 14-åringar som befann sig i Vellinge centrum i helgen.
– Det här är mycket ovanliga brott i Vellinge och inget man behöver gå runt och oroa sig för att bli utsatt för, säger Jörgen Sjåstad, kommunpolis.Klockan var åtta i fredags kväll när tre 14-åringar pojkar stötte ihop med ett gäng för dem okända personer på Perstorpsgatan i centrala Vellinge.

Expressen - 02 jan 19 kl. 19:56

Trump: Statsapparaten kan vara stängd ”väldigt länge”

Delar av USA:s statsapparat är stängd sedan 22 december. Men presidenten tänker inte ge upp sitt Krav på pengar till muren mot Mexiko. På onsdagen säger Donald Trump att nedstängningen kan pågå ”väldigt länge”, rapporterar AFP.

Västerbottens Folkblad - 27 jan 19 kl. 18:29

Umeåskola diplomerades av EU-ministern

En Umeåskola har fått diplom och utsetts till ambassadörsskola för Europaparlamentet. Umeå Internationella Gymnasium har uppfyllt alla Krav i Europas ambassadörsskoleprogram och kunde i torsdags ta emot diplom då de utsågs till Europaparlamentets ambassadörsskola. Utbildningsprogrammet Europaparlamentets ambassadörsskola är ett nytt paneuropeiskt program för att bland lärare och elever öka delaktigheten i, och kunskapen om, EU.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 19 kl. 15:45

Rögles krav på spelarna: ”Det börjar dra ihop sig nu”

Samuel Jonsson om budskapet från tränarna och egna formkurvan..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Svårt att gå Plan B till mötes

mALMÖ Mer än 2 000 personer har ställt sig bakom förslaget men det ser inte ut som om Plan B med flera kulturföreningar kommer att få det enklare att få ett alkoholtillstånd.
Tjänstemän på Malmö stad konstaterar i sitt svar att för att kunna göra ett avsteg från gällande Krav krävs en ändring av riksdagen.I nästa vecka behandlar arbetsmarknads- och socialnämnden det förslag som lämnats in på Malmöinitiativet av kulturföreningen Plan B.

DN - 10 jan 19 kl. 21:49

Google raderade Kurdistan-karta

Google har tagit bort en hemmagjord karta över kurdiska områden från sin karttjänst. Beslutet kom efter Krav från turkiska myndigheter. Ändå togs den bort för användare från hela världen – långt mer än vad lagen kräver av företaget..

VA - 17 jan 19 kl. 10:39

Ny teknologi: Revolutionerande vävnadsdiagnostik

Med fler människor på jorden blir vi också allt fler som behöver en trygg och säker vård.  För att klara framtidens Krav inom vävnadsdiagnostik krävs en digitalisering av patologin samt nya instrument och metoder. Lumito utvecklar en ny teknologi för mer precisa analyser..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 05:00

Vill ta bort böcker på utländska språk

ESLÖV Ett SD-förslag om förbud mot böcker ”på utländska språk” på Eslövs bibliotek väckte livlig debatt på kommunfullmäktigemötet.Nyvalde SD-ledamoten Ted Bondesson krävde att Eslövs bibliotek skulle avskaffa alla böcker som inte är på svenska eller engelska.
Han vill istället att böckerna på andra språk ska ersättas av litteratur på ”lättare svenska”.

Sydsvenskan - 22 jan 19 kl. 07:39

Pressat jobb får kvinnor att gå upp i vikt

Höga Krav på jobbet ökar kvinnors risk att gå upp i vikt, enligt en studie från Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och Umeå universitet. Sambandet syns oavsett om kvinnorna är högutbildade eller inte, medan det inte gäller för män. "Det vi k.

GöteborgsPosten - 25 jan 19 kl. 17:07

Rökfria krav när 138 hyresrätter byggs i Majorna

Nu börjar hyresrätterna att byggas och redan nästa år ska de första hyresgästerna flytta in. Men för att få hyra måste man fimpa..

Expressen - 27 jan 19 kl. 02:43

Kanadas ambassadör i Kina får sparken – efter Huawei-citaten

Kanadas ambassadör i Kina har fått sparken samtidigt som en diplomatisk kris har flammat upp mellan länderna. Ambassadören John McCallum har fått backa från sin kritik mot USA:s Krav på utlämning av den kinesiska Huawei-chefen Meng Wanzhou – men det verkar inte ha varit tillräckligt. .

SR - 06 feb 19 kl. 08:17

Gränspolisen: Sverige klarar inte Schengens krav på gränskontroll

Den yttre gräskontrollen av Sverige har inte resurserna för att uppfylla Schengens Krav på gränskontroll, säger Patrik Engström, chef för nationella Gränspolissektionen..

Sydsvenskan - 10 jan 19 kl. 07:53

Professor: Elbolag kör skrämselpropaganda

De senaste åren har elbolagen höjt sina elnätsavgifter med mellan sex och åtta procent per år – men bara en procent har gått till investeringar. Att hårdare Krav skulle tvinga elbolagen till en lägre investeringstakt är skrämselpropaganda, hävdar ekonom.

Expressen - 21 jan 19 kl. 10:01

Krav på skärpta miljöregler vid besiktning av bilen

Andelen bilar som underkänns vid besiktningen av miljöskäl har nästan halverats, visar en genomgång från Fordonsbesiktningsbranschen.Nu vill Centerpartiet se en skärpning av reglerna, rapporterar Sveriges Radio Ekot. .

Expressen - 22 jan 19 kl. 09:14

Nya ministern om C-kraven i avtalet

Jennie Nilsson (S) är ny landsbygdsminister och måste förhålla sig till centerpartistiska Krav under de kommande fyra åren.
Bland annat i arbetet hur man stoppa avbefolkningen av landsbygden.– Det är ett arbete som kommer ta tid, säger Jennie Nilsson i Expressen TV..

PrivataAffärer - 23 jan 19 kl. 10:00

Carnegie: Se upp för höjda kapitalskatter

Med den nya regeringen försvinner ett antal politiska risker som investerarna har fått leva med. Vinst i välfärdssektorn blir nu accepterat, och risken för ett extraval som helt kan förändra alla förutsättningar är nu betydligt mindre, menar Henrik von Sydow. I den nya politiska plattformen som statsministern presenterade i måndags finns en omfattande skattereform som ska föregås av en skatteöversyn.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 19 kl. 13:01

Lindrigare regler föreslås i sjukförsäkringen

Regeringens särskilde utredare föreslår att vissa Krav i sjukförsäkringen ska lättas upp. Det handlar om att fler undantag ska kunna göras från Kravet på att en sjukskriven person ska prövas mot andra arbeten, även hos andra arbetsgivare, än det han ell.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Strid med kommunen om gatuköket på torget

ESLÖV I veckan har det utlysts en markanvisningstävling om Föreningstorget i Eslöv, där vinnaren får rätten av bebygga halva torget med ett nytt bostadskvarter om cirka 100 lägenheter.
Men på torget där det ska byggas ligger sedan länge klassiska Anderssons gatukök. Ägarfamiljen känner sig grundlurad av Eslövs kommun, som vill vräka dem utan ersättning.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Kommunen: Vi har bara försökt hjälpa dem

ESLÖV Mark- och exploateringsingenjören Patrik Larsson på Eslövs kommunledningskontor beklagar att ägarfamiljen är missnöjd.
– Vi har försökt hjälpa dem men har inte kommit överens.Enligt Patrik Larsson har Eslövs kommun aldrig godkänt att arrendeavtalet skulle flyttas från bolaget som övertog konkursboet 2016.

Expressen - 08 nov 18 kl. 15:11

SD: Minskad invandring är ett ultimatum

SD ger bara sitt stöd till ett budgetförslag som innehåller förslag som leder till minskad invandring, rapporterar DN. ”Det är ett ultimativt Krav från vår sida som inte är förhandlingsbart eller utbytbart”,  skriver gruppledaren Mattias Karlsson till tidningen. .

Hela Gotland - 14 jan 19 kl. 12:52

V ställer krav för att släppa fram Löfven

Vänsterpartiet är inte berett att släppa fram S-ledaren Stefan Löfven som statsminister – ännu..

SR - 26 jan 19 kl. 06:48

Har Trump "fegat ur"?

Donald Trump får nu kritik av den amerikanska högern efter att han gick med på Demokraternas Krav. Men trots det kan bakslaget gynna Trump rapporterar vår korrespondent..

Expressen - 04 feb 19 kl. 23:03

Frankrikes finansminister vill lyssna på gula västarnas krav

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire säger vid ett besök i Stockholm att regeringen gick för fort fram med flera av de reformer som retat upp franska medborgare och lett till gula västarnas stora protester.– Jag tror på en politisk väg där man kan både lyssna på folkets Krav och samtidigt fortsätta med reformerna, säger han i SVT:s ”Aktuellt”..

DI - 25 jan 19 kl. 21:37

Miljardstrid om Trumps mur

NEW YORK. Donald Trumps Krav på en mur mot Mexiko hade hållit delar av USA:s statsapparat nedstängd i 35 dagar innan en tillfällig överenskommelse nåddes på fredagen.  Men det betyder inte att presidenten har gett upp om sin mur.

Nyan - 25 jan 19 kl. 15:46

Enkät om ditt favoritvatten

Alla ålänningar inbjuds nu att svara på en elektronisk enkät och tala om vilket havs- och kustområde som är viktigast för just dem.
Det är landskapsregeringens miljöbyrå som ligger bakom enkäten. Tanken är att kartlägga havs- och kustområden av betydelse för ålänningarna – av betydelse för deras yrke eller fritid, kulturellt eller känslomässigt viktiga, eller av någon annan orsak värda att bevara.

SR - 25 jan 19 kl. 22:36

Delförlust för Trump när statsapparaten öppnar igen

President Trump går nu med på Demokraternas Krav att finansiera de offentliga myndigheter som hållits stängda. Men bara för tre veckor framåt..

Blekinge Läns tidning - 25 jan 19 kl. 15:28

Fredagar är för klimatet

De vill ha ett fossilfritt Karlskrona. Manifestationen som inte står pall tills deras Krav är tillfredsställda..

GT - 25 dec 18 kl. 20:56

Broderns krav – efter Frank Anderssons död

Den 9 september somnade brottningslegendaren Frank Andersson in.Nu kräver brodern Tommy Andersson och vännen Ulf Blomberg:Upprätta en staty eller döp en gata efter honom.– Känslan är att det borde finnas något minne efter honom och då ska det vara i Trollhättan, säger Tommy Andersson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.