Krönika

Tuesday, 19 June, 14:31

Nyheter om Krönika

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 11 maj 18 kl. 11:55

”Oskarshamnare” har blivit nytt begrepp i trafiken: ”Träffsäkert”

I en Krönika kallar Eskilstuna-journalisten Henrik Holmberg de bilister som sänker farten när 2+1-vägen blir enfilig för ”oskarshamnare”. Krönikan har blivit viral..

GöteborgsPosten - 25 maj 18 kl. 23:33

Tomas Sjödin: "Det är fint att vara gammal"

"Jag möter ibland gamla människor som ursäktar sin ålder. De säger att de inte är mycket att räkna med längre", skriver Tomas Sjödin i sin helgKrönika..

YA - 29 maj 18 kl. 00:01

Ulrika Wangel: Krönika - hybridfärja för dagens vikingar

En gång i tiden gav sig vikingarna iväg i sina skepp för att slåss men kanske framför allt för att bedriva handel. Nuförtiden tar vi hybridfärja istället..

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 20:39

KRÖNIKA: Toner i både dur och moll på första dagen i Båstad

Båstad – en slumrande sommaridyll där man vet att högsäsongen ännu är en bit bort när det är gratis parkering nere vid Pepes Bodega, några få flanörer promenerar omkring och bara ett par spelar tennis.…Det är här som Sveriges fotbollslandslag inleder fas 2 i sin VM-uppladdning inför VM-slutspelet i Ryssland..

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 12:40

Petra Elio Serti: "Eleverna fick en upplevelse de sent ska glömma"

"Det nalkas student och sommarlov och jag är fylld av glädje, men mest stolthet", skriver läraren Petra Elio Serti i sin vardagsKrönika..

DN - 25 maj 18 kl. 08:30

Susanne Ljung: Texten på tröjan visar var du står

STILKRÖNIKA. En gång i tiden var ställningstagande att ha en liten knapp på kappan eller rocken som talade om vilket band du lyssnade på eller om du var emot kärnkraft. Numera kan du ha din åsikt i betydligt större format.

Skånskan - 27 maj 18 kl. 19:01

Skönt för MFF att det är över

Krönika


Nu är det uppehåll i Allsvenskan.
MFF behöver det.
Det bästa med MFF:s tolv matcher långa vårsäsong är nämligen att den är över.

Dalarnas tidningar - 25 maj 18 kl. 12:17

Bågefeldt: "Det var något av ett självmordsuppdrag – vem vill ta över Dalkurd nu?"

KRÖNIKA I torsdags förmiddag vid elvasnåret befann jag mig för första gången på Österängens IP i Uppsala. Det var ett besök som skulle ha ägt rum redan inför säsongen, men av olika anledningar inte....

SR - 27 maj 18 kl. 07:30

Kulturkrönikan: Amy Schumer – komikern som alla älskar att hata

Den amerikanska komikern Amy Schumer har som få andra komiker hamnat i skottgluggen i vår tids polariserade kulturdebatt. Kulturredaktionens Emma Engström försöker förstå vad alla stör sig på i dagens Krönika..

BT - 27 maj 18 kl. 01:00

Ledarkrönika: Filterbubblor är inget att oroa sig för

Oron för filterbubblor är överdriven. Det är bara ett nytt namn på ett gammalt fenomen, menar Stefan Eklund..

DN - 26 maj 18 kl. 08:00

Bengt Ohlsson: Inneställena har förlorat sin mening

KRÖNIKA. En vandring i solen förbi de ställen som i min ungdom var tillvarons pulserande centrum. Nu har skyltarna åldrats och namnen saknar laddning.

NSD - 26 maj 18 kl. 05:00

Krönika: "Kommer hem som den största charter-idioten"

En är ju turist ur ordets rätta betydelse, men det finns ju en märkbar skillnad på att vara turist och bete sig som en tvättäkta svensk hämningsfri soldyrkare som tappar allt så fort fötterna lämnar svensk mark..

UT - 26 maj 18 kl. 01:00

Bo Högborn: Vi har inte plats för mer plast

Jag skrev i en Krönika nyligen om allas personliga ansvar. Nu är det dags igen. Och det handlar om plast..

Dalarnas tidningar - 25 maj 18 kl. 15:28

Pettersson: "Mora kan tappa sina två bäst producerande spelare. De måste självklart ersättas"

KRÖNIKA. Mora IK ser ut att vara på väg att förlora sin landslagscenter Jacob Nilsson. Men vad betyder det egentligen för klubben om det skulle bli så?

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 17:26

KRÖNIKA: Hallandsfotboll – en sajt med ALL lokalfotboll

Satsningen på tv-sänd lokalfotboll har blivit en succé där vi torsdag kväll sänder IS Örnia–Våxtorps Bois i sjuan och i morgon seriefinalen i femman mellan Alets IK och Löftadalen med, jag vet det, en viss förbundskapten Janne Andersson framför datorn på Lidingö..

Dagen - 20 mar 18 kl. 14:07

Wallström oförstående till varför judar väljer Israel

– Jag vet inte hur de resonerar, svarar utrikesminister Margot Wallström på frågan om hon förstår varför judar i Malmö och Paris väljer att flytta till Israel, enligt Judisk Krönika..

GöteborgsPosten - 18 maj 18 kl. 09:46

Sara Wrige: "Även i kyrkan behöver vi öva oss på att vara vänner"

"Självklart är det många fler än prästen som bidrar till hur det blir. Men komplimanger ska man ta emot med tacksamhet, och det gör jag", skriver Sara Wrige i sin helgKrönika..

DN - 24 maj 18 kl. 08:59

Jens Linder: Kombinera kryddigt med svalt

KRÖNIKA. Bruset från det mörka strömmande vattnet, de karga stenarna i soldiset, en lätt vind får strandträdens löv att darra och sprider doften av kol som glöder och kött och grönsaker som bryns. Flera gånger varje sommar anordnar vår familj picknickgrillning vid ett vattendrag nära vår sommarstuga i Halland..

DN - 20 maj 18 kl. 10:58

Karin Bojs: I isen finns spåren kvar av krig och smitta

KRÖNIKA. Att läsa gamla texter är ett sätt att studera Romarriket och andra antika kulturer. Men det kommer nya metoder, och ett av de mer oväntade källmaterialen finns i Grönlands klara is..

Västerbottens Folkblad - 23 maj 18 kl. 17:00

”Klart att skogspolitiken engagerar!”

RIKSDAGSKRÖNIKA. Skogspolitik är ett område som både berör och engagerar. Mötet S i Sorsele arrangerade var välbesökt häromsistens, och många viktiga frågor fick förhoppningsvis ett svar.

UT - 24 maj 18 kl. 03:00

Krönika: Sol, bristande rutiner och lathet

Sol och värme i all ära. Men Gudars skymning vad det går fort att släppa rutiner och åtaganden så fort kvicksilvret stiger..

DN - 19 maj 18 kl. 08:00

Susanne Ljung: Jag erkänner, jag har också haft en scrunchie

STILKRÖNIKA. Ett litet band kan väcka stora känslor. Här är historien om en hårsnodd som gör en (o)efterlängtad comeback..

Dalarnas tidningar - 27 apr 18 kl. 12:01

Krönika: Aviciis död visar allvaret - utbrändhet och prestationsångest kan inte viftas bort

En av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i Sverige är utbrändhet, eller utmattningsdepression som det kan heta i läkarintyget. En sjukdom som ökar i omfattning, som kryper allt lägre ner i....

Skånskan - 23 maj 18 kl. 15:35

Grattis publiken!

Krönika Suzanne Osten regisserar pjäs om mödrar, döttrar och självmord. Mari Götesdotter gestaltar Monica Zetterlund. Cirkus Cirkörs Tilde Björfors regisserar Gunilla Thorgrens feminitiska historietolkning Guds olydiga revben.

Dalarnas tidningar - 23 maj 18 kl. 14:11

Pove Persson: Vann mest men förlorade – Nollorna ställde till det för Rospiggarna

KRÖNIKA. Alldeles för många nollor. Inte i laget, men väl i heaten – och det är ju där matcher avgörs.

Dalarnas tidningar - 23 maj 18 kl. 07:00

Brännmyrs krönika: ”Thomsen-effekten lyfte hela laget – och kan ta Indianerna till SM-slutspel”

Med Anders Thomsen i laget kan Indianerna inte förlora. Dansken kom in som ett yrväder mot Vetlanda i höstas och gjorde om samma bedrift mot Lejonen på tisdagen. Men kan det bli en bestående Thomsen-effekt?

Skånskan - 22 maj 18 kl. 14:20

Ett år sedan terrordådet som skakade Manchester

Krönika Vid halv elva-tiden på kvällen den 22 maj förra året exploderade en sprängladdning i entrén till Manchester Arena. En spelning med den amerikanska popstjärnan Ariana Grande hade precis avslutats när den 22-årige, till IS kopplade terroristen, lät sin sprängladdning brisera. 22 människor omkom och 12o skadades.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 07:15

Birgit Nilsson visste sitt eget värde

Krönika Birgit Nilsson var rolig redan i förordet till sina memoarer La Nilsson. Hon skyllde memoarskrivandet på tilltagande senilitet, samt att hon absolut inte ville att någon klåfingrig person senare skulle hitta på trams och osannolikheter om ”La Nilsson”, som hon kallades av en entusiastisk publik.
Bakom anekdoterna syns en konstnär som visste sitt eget värde och visste att hon inte behövde spela det spel som många kvinnor i hennes generation var tvungna att göra för att klara sig.

Länstidningen i Jämtland - 22 maj 18 kl. 20:30

Konstkrönika: Aldrig tråkigt på sommarens första utställningar

Bo Ljung ställer ut på Härke, kommunens inköp under fjolåret visas på Ahlbergshallen och på Galleri Renée visas måleri av Kape..

DN - 04 jun 18 kl. 09:14

Språkkrönika: Reglera trivsel med otrivselregler

Så kallade trivselregler på arbetsplatser borde ibland kallas otrivselregler, skriver Karin Skagerberg i veckans språkKrönika..

Barometern - 22 maj 18 kl. 06:00

Krönika: Josipa Pilipovic minns första dagen på Linnéuniversitetet

Jag minns dagen antagningsbeskedet skulle komma. Det året skulle jag fylla 26 år och hade inga planer förutom att just bli antagen till Linnéuniversitetets designutbildning. Om jag skulle komma in på utbildningen eller inte var ovisst.

GöteborgsPosten - 21 maj 18 kl. 15:37

Peter Währborg: "Den berömda valfebern"

"Att förlora tilliten är det värsta som kan hända demokratin", skriver professor Peter Währborg i sin vardagsKrönika..

SmålandsPosten - 22 apr 18 kl. 17:33

Dan Magnusson: Detta kan ha varit ”en gång i livet”-unikt

Ibland infinner sig känslan av att det som precis upplevts är ”en gång i livet”-unikt. Påverkad av just den känslan skriver jag denna Krönika..

Länstidningen i Jämtland - 21 maj 18 kl. 09:30

Gästkrönika: Okontrollerat väderberoende

När jag skriver dessa rader är det 8,4 grader varmt ute och temperaturen verkar vara stigande. Det blåser en svag nordvästlig vind och himlen täcks av tunna moln. Troligtvis blir det uppehåll idag.....

DN - 18 maj 18 kl. 20:00

”Reggaen visade mig att det gick att skriva på jamaicanska”

NEW YORK. Med den 700-sidiga ”En kort Krönika om sju mord” ­skapar jamaicanske Marlon James en mäktig berättelse om ­rasism, klass och manligt våld. Boklördags Martin Gelin träffar en författare som fick sitt mod genom musiken..

GöteborgsPosten - 23 mar 18 kl. 08:10

Thelin: Den svenska grundlagsändringen är problematisk

Att begränsa tillgången till offentlig information är ett av målen med de förestående grundlagsändringarna. Allmänheten stängs ute medan vissa betrodda kategorier får bibehållen insyn. Det inger inte förtroende, skriver den före detta domaren och statssekreteraren Krister Thelin i en gästKrönika för ledarsidan..

DN - 18 maj 18 kl. 12:33

Språkkrönika: Så gör Siri för att lättare kunna bli din vän

Jonas Mattsson, redaktör på Språktidningen, om allas vår Siri..

NSD - 18 maj 18 kl. 11:00

Krönika: "Det blir inte större än så här"

Norrbottens Medias sportchef Anton Olofsson har en uppmaning inför kvällens avgörande basketfinal..

Nyteknik - 20 maj 18 kl. 07:00

”Om ingen hade uppfunnit Crispr hade Hollywood behövt göra det”

KRÖNIKA. Kan Crispr användas för att skapa monster som i filmen, på det sätt som beskrivs? Klart är att filmvärlden har mycket att tacka vetenskapen för, skriver Ny Tekniks Anna Orring..

BT - 18 maj 18 kl. 16:03

Henrikson: Gränsen är passerad

Fotboll ska inte vara på liv och död. BT:s sportchef drar gränsen i en Krönika om två allvarliga incidenter på parkeringsplatser i Borås. Fotboll.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.