Kråkan

Tuesday, 20 August, 00:25

Nyheter om Kråkan

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 01 aug 19 kl. 06:01

Det falska leendet avslöjas

Vad sägs om datorprogram som kan identifiera ett falskt leende? Ja nu har forskare vid brittiska Bradford universitetet tagit fram ett program som kan känna igen falska ansiktsuttryck..

DN - 01 aug 19 kl. 15:29

Flera bilar i krock på E4 – stopp i trafiken

Fler bilar är inblandade i en trafikolycka på E4/E20 vid Salem. Det är helt stopp i norrgående körriktning och polisen har svårt att komma fram med sina fordon. Skadeläget är ännu oklart och det finns ingen prognos för när trafiken åter kan rulla normalt..

Sydöstran - 01 aug 19 kl. 15:13

Stora förändringar – utan nytt privat alternativ

Förutsättningarna för Arbetsförmedlingen har på ett tydligt sätt förändrats under 2019 vilket allt fler kommuner påtalat den senaste tiden. De känner en stor oro då de ser att fler människor kan bli beroende av försörjningsstöd..

Sydöstran - 01 aug 19 kl. 15:50

Sommaren förlängs för husbilsägare

Kan fortsätta att njuta..

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 13:00

Så får du ersättning när transporterna strular

Schablonersättning när flyget inte lyfter När det gäller flyg så ger EU-förordningen 261/04 långtgående rättigheter för dig som resenär. Syftet med förordningen är i korthet att det ska svida för flygbolagen att ställa till det för resenärerna. Om du till exempel drabbas av ett inställt flyg måste bolaget se till att boka om dig till en annan avgång.

DI - 01 aug 19 kl. 05:05

Designern dumpade både storkunden och fabriken

RONNEBY Designern Malin Karstenssons företag Mimou har både dumpat sin största kund och fabriken i Shanghai. ”Textilindustrin är så smutsig. Det är självklart att alla inte kan ha fått bra betalt om du kan köpa ett påslakan-set för 100 kronor.

NSD - 01 aug 19 kl. 13:59

Jägareförbundet varnar för harpest

Ett fall av harpest kan ha upptäckts i Norrbotten..

Länstidningen i Jämtland - 01 aug 19 kl. 14:11

Svårt för Frösö zoo att sälja djur : "Stort överskott på lejonhannar"

Arbetet att avveckla Frösö zoo är i full rullning. Men att helt avveckla verksamheten kan ta....

Cornucopia - 01 aug 19 kl. 13:58

Mitt framträdande i P4 Sjuhärad i morse

I morse pratade jag om främst min nya bok Fallet i några minuter hos P4 Sjuhärad. Inslaget hittas nedan.Kul typ i radion.

NT - 01 aug 19 kl. 14:00

Svårt att hitta deltidsbrandmän till småorterna

Det är svårt att hitta folk som kan arbeta som deltidsbrandmän i Sankt Anna, informerar Marie Bäck Jigerström, chef vid deltidsstationerna inom Räddningstjänsten Östra Götaland, RTÖG..

Blekinge Läns tidning - 01 aug 19 kl. 14:14

Första träningsmatchen för HIF Karlskrona

HIF Karlskrona drar i gång med sina träningsmatcher. Första testet för den allsvenskan handbollslaget blir en match mot division 1-laget Vinslöv. Du kan följa vår direktrapportering här, 19.

Sydöstran - 01 aug 19 kl. 14:14

Första träningsmatchen för HIF Karlskrona

HIF Karlskrona drar i gång med sina träningsmatcher. Första testet för den allsvenskan handbollslaget blir en match mot division 1-laget Vinslöv. Du kan följa vår direktrapportering här, 19.

YLE - 01 aug 19 kl. 13:55

Yle Huvudstadsregionen besökte datorfestivalen Assembly: "Det här är ett ställe jag kan koppla av på och bara spela"

Följ med då Yle Huvudstadsregionens reporter Alexander Beijar, som inte vet någonting alls om datorer, yrar omkring bland sladdar och spelare tillsammans med Wilhelm Törnroos på Assembly Summer 2019..

DI - 01 aug 19 kl. 12:37

Toyota stäms för defekta dieselpartikelfilter

Japanska Toyotas lokala enhet i Australien har på torsdagen fått en stämningsansökan mot sig, skriver Reuters. .

Barometern - 01 aug 19 kl. 13:00

”Förutsättningarna finns för att vara ännu mer ambitiösa”

Procenten lantbruk som odlats ekologiskt har ökat konstant de senaste åren. Föreningen KRAV ser mycket positivt på ökningen, och menar att regeringens hållbarhetsmål kan sikta högre..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 13:05

Kastade sten på motorvägen

Malmö En man kom, strax efter klockan 21 på onsdagskvällen, körande i sin bil på E22, i höjd med avfart Västra hamnen. Då träffades hans bil plötsligt av en eller flera stenar, som föreföll komma från dikesrenen. Mannen behöll kontrollen över bilen och kom undan med plåtskador.

NT - 01 aug 19 kl. 12:57

Nekad yrkesutbildning i Söderköping

Östsvenska Yrkeshögskolan, ÖSYH, har valt att inte gå vidare med en ansökan från Söderköpings kommun gällande en fotterapeututbildning..

DN - 01 aug 19 kl. 12:07

Rwanda har stängt gränsen mot Kongo efter ebolafall

JOHANNESBURG. Rwandas gräns mot Kongo har stängts vid staden Goma efter att ett nytt ebolafall upptäckts i området. Beslutet kan få stora ekonomiska konsekvenser för invånarna i Goma.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 11:58

Knivmordsdom på 14 år står fast

Stockholm/Kävlinge Högsta domstolen ger inte prövningstillstånd till den 22-åring som dömts för knivmordet på Korsbacka i november förra året. Därmed står domen om 14 års fängelse fast.Skånskan har tidigare berättat att 22-åringen överklagat sin dom till Högsta domstolen.

GöteborgsPosten - 01 aug 19 kl. 12:10

Jerebko kan flytta till Ryssland

I juni var Jonas Jerebko bara två matcher från att bli mästare i NBA med sitt Golden State Warriors..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 11:00

Tomt i Svalövs kommun har fått nya ägare

Fastigheten Nackarp 1:8 i Svalövs kommun har fått nya ägare. Köpare är Linda Marquard, Fredrik Marquard och Lars Åke Eriksson och säljare är Ltf Håkan Nyberg Aktiebolag. Köpet blev klart i juli 2019 och priset blev 100 000 kronor.

Dagens PS - 01 aug 19 kl. 11:07

Globala ekonomin svag – bankerna storköper guld

Centralbankerna köpte 222,4 ton guld under årets andra kvartal och det var tillväxtmarknaderna som handlade mest. Det framgår av den senaste rapporten från World Gold Council. Den fortsatta tillväxten i centralbankers guldköpande under andra kvartalet har lett till att bankerna slagit halvårsrekord i storleken på sina netto-guldreserver.

Länstidningen i Jämtland - 01 aug 19 kl. 11:18

ÖFK:s sista öppna träning inför mötet med AFC – få det senaste inför matchen här

Här kan du följa vår liverapportering från träningar, matcher och nyhetshändelser däremellan. Du....

Skånskan - 01 aug 19 kl. 11:37

Skadade ögat på ar­bets­plats

Kå­ge­röd En man i tret­tio­års­ål­dern fick söka sjuk­hus­vård se­dan han fått nå­got i ögat i en arbetsplatsolycka på ett fö­re­tag på Smed­je­bac­ken.
Olyc­kan ska ha in­träffat vid två­ti­den på ons­dags­ef­ter­mid­dagen. Mannen har inte kun­nat höras än och det är i nu­lä­get oklart vad det rör sig om för ska­dor..

Sydöstran - 01 aug 19 kl. 11:33

Kommunen eftersöker städhjälp

Holjeån ska städas upp med krafttag – nu kan föreningar hjälpa till i utbyte mot en slant..

SmålandsPosten - 01 aug 19 kl. 11:29

Idrottsplatsen i Lessebo kan få klubbhus

Kommunstyrelsen har gett samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram en ny detaljplan för att utveckla idrottsplatsen i Lessebo. I planen ser kommunstyrelsen gärna att man planerar för omklädningsrum och ett klubbhus..

GöteborgsPosten - 01 aug 19 kl. 11:31

Räntesänkningen kan stärka kronan – och försvaga Göteborg

Göteborg har mått bra av en svag krona, men amerikanska centralbankens senaste räntebesked riskerar förändra det, skriver Per Lindvall..

Supermiljöbloggen - 31 jul 19 kl. 16:48

Forskare: Massplantera träd och ta bort 20 års utsläpp

En ny studie visar att massplantering av träd har större potential att binda koldioxid än tidigare trott, rapporterar The Guardian. Författarna till studien menar att detta är det snabbaste och mest kraftfulla sättet att motverka klimatförändringen genom att få bort utsläpp. Studien, som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Science, uppvisar nya siffror på hur mycket koldioxid en massiv global plantering av träd skulle kunna binda.

YLE - 01 aug 19 kl. 10:47

Torkan kan leda till dålig spannmålsskörd i Österbotten – på en del håll till och med sämre än ifjol

Efter en god start under försommaren börjar nu torkan sätta sina spår på åkrarna i Österbotten. Enligt Bengt Eklund, ordförande för ÖSP:s spannmålsutskott, finns det lokala variationer men på en del ställen ser det ut att kunna bli ännu större skador än bottenåret ifjol..

Blekinge Läns tidning - 01 aug 19 kl. 10:42

Här bekämpas jättelokan av kommunen

Den invasiva arten jättelokan växer runt om i Karlshamn. Växten kan bli flera meter hög och orsaka svåra skador vid kontakt med den. Kommunen kämpar för att få bukt på den, men det är svårt då den sprider sig lätt..

UNT - 01 aug 19 kl. 10:00

Storsatsning på trångbodd skola

Almtunaskolan växer från dagens 550 elever till minst 840 elever efter en utbyggnad som kan starta nästa år, om tidsplanen håller..

GöteborgsPosten - 01 aug 19 kl. 09:22

Ökad risk för extremväder i framtiden

Extrema vädersituationer förväntas öka i framtiden. Värmeböljor och skyfall kan inträffa oftare och bli mer intensiva.
– Det finns en tendens mot en ökad risk, säger Sverker Hellström, klimatolog vid SMHI..

Skånskan - 31 jul 19 kl. 15:30

Empati och mobilkameror

Vid en brand i Vismarlöv utanför Svedala ska nyfikna ha ställt sig i vägen för räddningsfordon och kanske försenat deras arbete.
Det är inte första och tyvärr inte heller sista gången folk beter sig på det sättet.
Malin Arvidsson, som passade djuren på sin systers gård som brann, säger till Kvällsposten att folk körde in på privat egendom för att få bra bilder och att brandbilarna hördes tuta för ta sig fram.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 08:35

Inget bidrag för städning efter hemlös

eslöv Förvaltningsrätten ger Eslövs kommun rätt mot en hemlös man. Detta sedan mannen, som lider av psykisk ohälsa, krävts på ersättning för städning på det vandrarhem där han bott tillfälligt.Sedan en ung man med psykisk ohälsa flyttat ifrån ett tillfälligt boende på ett vandrarhem, upptäcktes det att en nyckel saknades och att rummet var i dåligt skick.

Expressen - 01 aug 19 kl. 08:39

Joe Biden ”bättre än förra gången – men ingen vinnare”

Joe Biden vann gårdagens Demokratdebatt – eftersom han inte förlorade, skriver ett flertal amerikanska medier.Den som snarare hyllas för ett gott jobb är senatorn Cory Booker som ett flertal gånger gick i klinch med den före detta vicepresidenten.”Biden är fortfarande i ledning, tills att någon kan bevisa motsatsen”, skriver New York Times..

Nyteknik - 01 aug 19 kl. 08:46

Efter skånsk kartläggning – energieffektivisering kan spara hundratals miljoner

Skånska kommuner skulle kunna sänka energikostnaderna i sina fastigheter med en halv miljard kronor varje år..

Sydsvenskan - 01 aug 19 kl. 09:00

Historia och statistik är sin sak – det är här och nu det gäller

I dag kan Markus Rosenberg spela sin 87:e och sista Europamatch i karriären. Har ni tänkt på det?.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 09:00

Nya ägare till tomt i Svalövs kommun

Fredrik Marquard, Linda Marquard och Lars Åke Eriksson har tagit över fastigheten Nackarp 1:9 i Svalövs kommun från Ltf Håkan Nyberg Aktiebolag. Ägarskiftet blev klart i juli 2019 och köpesumman blev 200 000 kronor. Tomten är 854 kvadratmeter stor.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.