Kostnader

Saturday, 24 August, 21:54

Nyheter om Kostnader

Sortering: Relevans | Senaste
Realtid - 02 aug 19 kl. 09:42

RBS vinst högre än väntat 

Royal Bank of Scotlands (RBS) vinst för det första halvåret var högre än väntat, men banken varnar för att en hård ekonomisk miljö inför brexit gör det troligt att banken missar sina mål för lönsamhet och Kostnader nästa år, rapporterar Reuters. .

PrivataAffärer - 01 aug 19 kl. 12:38

Analys: SHB:s kostnadstryck avtar nästa år

Det bedömer Berenberg i den analys där rekommendationen köp av bankaktien upprepas medan riktkursen sänks till 105 kronor (120), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen. ”Vi bedömer att kostnadstrycket ska börja minska, konkurrenstrycket lätta, samtidigt som kommande kapitalmotvindar är hanterbara”, skriver Berenberg. Investmentbanken pekar på att SHB:s Kostnader växte 5 procentenheter mer än intäkterna under 2018 medan Kostnaderna ökade med 6 procent under årets första halvår, mot samma period under 2018.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 08:35

Inget bidrag för städning efter hemlös

eslöv Förvaltningsrätten ger Eslövs kommun rätt mot en hemlös man. Detta sedan mannen, som lider av psykisk ohälsa, krävts på ersättning för städning på det vandrarhem där han bott tillfälligt.Sedan en ung man med psykisk ohälsa flyttat ifrån ett tillfälligt boende på ett vandrarhem, upptäcktes det att en nyckel saknades och att rummet var i dåligt skick.

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 10:00

Spararna fortsätter tanka Swedbank i juli

Att Swedbank sänkte utdelningen var inte förvånande med tanke på hotet om böter, menar Frida Bratt, Nordnets sparekonom. Direktavkastningen, som ju varit en stor anledning att äga bankaktier, påverkas därmed ganska ordentligt, konstaterar hon. – Bankernas rapporter kan vara en anledning att justera synen på vad det innebär att äga bankaktier, säger Frida Bratt.

Skånskan - 30 jul 19 kl. 13:36

Städning efter hemlös ger ej bidrag

eslöv Förvaltningsrätten ger Eslövs kommun rätt mot en hemlös man. Detta sedan mannen, som lider av psykisk ohälsa, krävts på ersättning för städning på det vandrarhem där han bott tillfälligt.Sedan en ung man med psykisk ohälsa flyttat ifrån ett tillfälligt boende på ett vandrarhem, upptäcktes det att en nyckel saknades och att rummet var i dåligt skick.

Dagens PS - 30 jul 19 kl. 08:22

Sveriges BNP sämre än väntat

Prognosen låg på plus, men det blev ett minus, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Telegrammet, som publiceras på Di.se, visar att Sveriges BNP backar med 0,1 procent under årets andra kvartal.

SmålandsPosten - 30 jul 19 kl. 08:49

Kostnadsökningar i vården kan lägga krokben för sjukhusbygget

Politikerna i Region Kronoberg har beslutat om en historisk investering, ett nytt sjukhus för 4,9 miljarder kronor. Samtidigt hålls krismöten för att dagens Kostnader för sjukvården sticker iväg. För att ro sjukhusbygget i hamn krävs att regionen går med minst 70 miljoner i överskott varje år.

Skånskan - 30 jul 19 kl. 05:30

Språkkrav för invandrare är signalpolitik

Debatt Det tycks på senare tid ha utbrutit en tävlan mellan framför allt Moderaterna och Sverigedemokraterna om vilket parti som kan ställa de hårdaste språkkraven på invandrare. I juni lade Sverigedemokraterna i Skurup en motion om att eleverna bara får tala svenska under lektioner och raster.  I den ”språkreform” som Ulf Kristersson/Kristina Axén Olin lanserade i Svenska Dagbladet den 30 juni föreslog de att rätten till betald tolk upphör för personer som har permanent uppehållstillstånd.

DN - 29 jul 19 kl. 15:49

21.000 väntas söka asyl i Sverige – Migrationsverket varnar för underfinansiering

Handläggningstiderna blir kortare och Migrationsverket förväntar sig att antalet människor som söker asyl kommer ligga stabilt de kommande åren. Samtidigt varnar myndigheten för att underfinansiering kan leda till ökade Kostnader och längre handläggningstider i framtiden..

SmålandsPosten - 29 jul 19 kl. 13:51

Färre söker asyl – men kostnaderna kan öka

Handläggningstiderna blir kortare och Migrationsverket förväntar sig att antalet människor som söker asyl kommer ligga stabilt de kommande åren. Samtidigt varnar verket för att underfinansiering kan leda till ökade Kostnader och längre handläggningstider i framtiden..

Expressen - 29 jul 19 kl. 12:27

21 000 asylsökande väntas komma per år fram till 2022

Handläggningstiderna blir kortare och Migrationsverket förväntar sig att antalet människor som söker asyl kommer ligga stabilt de kommande åren.Samtidigt varnar verket för att underfinansiering kan leda till ökade Kostnader och längre handläggningstider i framtiden..

Skånskan - 27 jul 19 kl. 05:30

Vill ha information efter svar till rätten

SJÖBO Delar av oppositionen kräver ett möte med familjenämndens ordförande och vice ordförande.
KD och SD ifrågasätter delar av svaret till förvaltningsrätten.SkD berättade i fredagens tidning om det yttrande som familjenämndens ordförande Susan Melsen (M) skickat in till rätten sedan två Blentarpsföräldrar överklagat beslutet att på sikt lägga ner högstadierna på Storkskolan och Emanuelskolan.

Sydöstran - 26 jul 19 kl. 06:00

På lördag är det dags igen för årets loppis

Förberedelserna är i full gång inför lördagens loppmarknad på Skogsvallen i Gränum. I vanlig ordning säljer Gränums IF allt mellan himmel och jord där vinsten går till verksamhetens Kostnader..

Skånskan - 26 jul 19 kl. 05:00

Avvisar föräldraklagan

SJÖBO/BLENTARP Beslutet att lägga ner högstadierna på Stork– och Emanuelskolorna bröt inte mot skollagen.
Beslutet kommer heller inte att föra med sig ökade Kostnader. Det finns pengar till både flyttKostnader och skolskjutsDet skriver familjenämndens ordförande Susan Melsen (M) i ett yttrande till förvaltningsrätten.

PrivataAffärer - 25 jul 19 kl. 12:40

Nu har lånetrenden vänt

Enligt Statistiska centralbyrån minskade tillväxttakten för svenska hushållslån i juni med 0,1 procent till 4,9 procent i juni jämfört med maj. Sammanlagt uppgick hushållens lån i juni till 4 108 miljarder kr, en ökning med 24 miljarder kr jämfört med månaden före och en ökning med 193 miljarder jämfört med juni 2018. De lån som ingår i statistiken har tagits hos banker och andra monetära finansinstitut.

PrivataAffärer - 25 jul 19 kl. 07:45

Nokia klart bättre än förväntningarna

Telekombolaget Nokia redovisar ett resultat per aktie, exklusive extraordinära Kostnader (non-IFRS), på 0,05 euro för det andra kvartalet 2019. Genomsnittet av 17 analytikers förväntningar låg på en vinst på 0,02 euro per aktie, enligt Infront Datas sammanställning. Det rapporterade resultatet per aktie blev -0,03 euro, vilket också var snittestimatet.

PrivataAffärer - 25 jul 19 kl. 07:37

Starkt resultat av ABB

Intäkterna uppgick till 7.171 miljoner dollar (6.731), att jämföra med analytikernas förväntningar på 7.

PrivataAffärer - 25 jul 19 kl. 07:32

Svagt kvartal för Lundin Mining

Försäljningen uppgick till 369 miljoner dollar för perioden. Här låg Infront Datas konsensusprognos på 403 miljoner. Kassaflödet från rörelsen uppgick till 205 miljoner dollar under kvartalet (118).

VA - 24 jul 19 kl. 17:02

Kostnader för att stoppa mödradödlighet ökar drastiskt

Kostnaderna för att förhindra dödlighet i samband med förlossning beräknas öka sex gånger innan slutet av 2030..

DN - 23 jul 19 kl. 23:20

100.000 kronor på paella – udda utgifterna i kampen om presidentnomineringen

Striden om vem som ska bli Demokraternas presidentkandidat i valet 2020 pågår för fullt. För att vinna nomineringen har kandidaterna lagt stora summor på sina kampanjer – och del Kostnader är märkligare än andra. Förre detta vice premiärminister Joe Biden spenderade till exempel över 100.

PrivataAffärer - 23 jul 19 kl. 10:23

Lättnadsrally i skogen

”Lättnadsrally”, säger ett par analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med strax efter rapportsläppet. ”När ett bolag når förväntningarna är det goda nyheter dessa dagar”, konstaterar Markku Järvinen, analytiker på Handelsbanken i Helsingfors. UPM-Kymmene redovisar ett rörelseresultat på 319 miljoner euro för det andra kvartalet.

SR - 22 jul 19 kl. 16:27

Konstgräsplaner kan försvinna inom tre år

Konstgräs kan vara förbjudet från år 2022 om EU får igenom sitt förslag. Det här skulle innebära stora Kostnader för Sveriges kommuner..

Sydsvenskan - 22 jul 19 kl. 14:39

Katastrofplan väntas tynga Boeings rapport

Orosmolnen tätnar alltmer kring amerikanska flygplanstillverkaren Boeing inför rapporten på onsdag. Kostnader relaterade till katastrofmodellen 737 Max 8 väntas tynga resultatet medan allt fler ifrågasätter om planen ens har en framtid i luften. "Flygfö.

Realtid - 22 jul 19 kl. 10:56

Aktiestrateg: Bolånekriget kommer fortsätta tynga bankernas marginaler

När de fyra svenska storbankerna har lämnat delårsrapporter för det andra kvartalet är det främst lönsamhetspress inom bolån som sticker ut, följt av ökade Kostnader för åtgärder mot penningtvätt. Det säger Martin Guri, aktiestrateg på Kepler Cheuvreux, som spår fortsatt marginalpress inom bolån.  .

Cornucopia - 22 jul 19 kl. 06:47

Sjukvården i glesbygden hotas av vårdmomsen

Sedan första juli måste vårdföretagare betala icke avdragsgill moms på inhyrd personal, medan landstingets sjukvård slipper detta. Konsekvensen ser ut att bli att sjukvården på främst landsbygd och glesbygd tvingas lägga ner, då de inte kan ta kostnadsökningen för personal på 25%.
För vänsterpartiet är det viktigare att det inte sker vård i privat regi, än att sjuka får vård alls.

Realtid - 07 aug 19 kl. 10:39

ABN Amro ökar vinsten trots högre kostnader mot penningtvätt

Den holländska banken ABN Amro rapporterade en oväntad ökning av nettovinsten i det andra kvartalet, trots ökade Kostnader för att upptäcka penningtvätt, med stöd av högre räntenetto och lägre kreditförluster. .

Sydsvenskan - 21 jul 19 kl. 22:06

EU vill införa förbud mot konstgräsplaner

Från och med 2022 vill EU förbjuda konstgräsplaner som innehåller vulkaniserat gummi, enligt Aftonbladet. Något som uppges kunna innebära rejäla Kostnader för Sveriges kommuner och få stor påverkan på svensk fotboll. – Det skulle få oerhörda konsekvense.

SVT - 21 jul 19 kl. 22:22

EU vill införa förbud mot konstgräsplaner

Från och med 2022 vill EU förbjuda konstgräsplaner som innehåller vulkaniserat gummi, enligt Aftonbladet. Något som uppges kunna innebära rejäla Kostnader för Sveriges kommuner och få stor påverkan på svensk fotboll. – Det skulle få oerhörda konsekvenser på kort sikt, säger Cristel Brorsson, som sitter i Svenska fotbollförbundets anläggningskommitté, till Aftonbladet..

Cornucopia - 21 jul 19 kl. 19:30

Nej, krympflation påverkar inte inflationen

I dagarna har SvD uppmärksammat krymplationen, dvs att företag inom främst livsmedel minskar förpackningarnas storlek (dryck) eller vikt (övrigt), men bibehåller priserna. Detta påverkar dock inte nödvändigtvis KPI. Kort repetition av inflationsberäkningarna nedan.

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 19 kl. 12:00

Flera förändringar på Hus 57 efter ägarbytet

Höga Kostnader har medfört bland annat mindre öppet i restaurangen..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 19 kl. 12:00

Vad du får betala för el och energi om Öresundskraft säljs är oklart

Blir det höjda Kostnader för el och fjärrvärme? HD kan visa att osäkerheten är stor..

Skånskan - 19 jul 19 kl. 15:47

Hyresvärd stäms på 3,4 miljoner

lund Universitetet vill ha ersättning för sina Kostnader, bland annat för evakuering av de boende, som det anser att bostadsföretaget Prime Living är skuld till. Staten stämmer därför bolaget på 3,4 miljoner kronor.
I slutänden är de internationella studenterna de stora förlorarna.

Skånskan - 19 jul 19 kl. 05:00

Nej till stöd till man som sågs i arbetskläder

ESLÖV Även Förvaltningsrätten i Malmö avslår en 35-årig Eslövsbos begäran om försörjningsstöd. Liksom Eslövs vård- och omsorgsförvaltning tidigare gjort hänvisar rätten till att den bidragssökande flera gånger iakttagits i arbetskläder på en av stadens pizzerior.Mannen ville ha ekonomiskt bistånd för hyra, uppehälle, elräkning, reseKostnader, skulder, hemförsäkring, Kostnader för
barnomsorg och umgängesKostnader med barn.

Cornucopia - 20 jul 19 kl. 08:51

SSAB säger upp anställda - amerikanska börsbolag flaggar för lägre vinster

Den svenska stålkoncernen SSAB avser säga upp visstidsanställda, stänger en masugn i Oxelösund och vidtar förberedda sparprogram efter försämrat resultat och minskad efterfrågan. Och i USA flaggar börsbolagen för lägre vinster. Stockholmsbörsen steg förstås, men det gjorde inte USA-börserna.

Skånskan - 19 jul 19 kl. 15:30

Glömde skatta för glassen

STAFFANSTORP Ett bolag i Staffanstorps kommun skattade inte för alla delar i sin verksamhet och får nu ändrad skatt och skatteböter.Det beslutar Skatteverket efter att ha upptäckt felaktigheter i deklarationen.
Bland annat glömde bolaget bort att skatta för glassförsäljningen.

PrivataAffärer - 19 jul 19 kl. 13:15

Sämre än väntat för Autoliv

Autoliv redovisar ett resultat före skatt på 151 miljoner dollar för det andra kvartalet 2019. Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på 175 miljoner dollar enligt Infront Datas prognossammanställning. Rörelseresultatet exklusive Kostnader för kartellutredningar och kapacitetsneddragningar uppgick till 183 miljoner dollar och den justerade rörelsemarginalen till 8,5 procent.

Dagens PS - 19 jul 19 kl. 08:08

Svajigt kvartal för Betsson – vinsten sjunker

Bettingbolaget Betsson redovisar en omsättning precis i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

PrivataAffärer - 19 jul 19 kl. 08:21

Attendos resultat i nivå med vinstvarningen

Justerat ebita, som enligt Attendo motsvarar ebita enligt tidigare redovisningsstandard, var 42 miljoner kr (128). Nettoomsättningen uppgick till 2.990 miljoner kr (2.

Skånskan - 19 jul 19 kl. 05:30

Rusta Skånes småföretag

Skånes småföretag behöver stärkas och rustas inför lågkonjunkturen. Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. När tillväxten nu mattas av är det viktigare än någonsin att stärka och stötta Skånes småföretag.

Realtid - 18 jul 19 kl. 16:00

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.