Kommunen

Sunday, 25 August, 04:31

Nyheter om Kommunen

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 05 aug 19 kl. 14:28

Avvecklingen på Ringhals kärnkraftverk – då stänger reaktorerna

Årsskiftet innebar början på slutet för en av fyra reaktorer på Ringhals kärnkraftverk. Och nästa år ska ytterligare en reaktor avvecklas. – En stor och viktig arbetsgivare i Kommunen, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande i Varberg..

Skånskan - 05 aug 19 kl. 14:28

Kvinna hotade med gevär

Skurup I lördags kväll kallades polis till en mindre ort i Kommunen. En kvinna i 60-årsåldern hade då riktat grova olaga hot mot en man och en kvinna.
Hoten bestod av att kvinnan riktade ett gevär mot de andra personerna.

SmålandsPosten - 05 aug 19 kl. 13:31

Sopigt, kommunen

YA - 05 aug 19 kl. 13:43

Ordförande om trafikkaoset: ”Vi måste ha en lösning till nästa sommar”

Per-Olof Lind (L), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, vill att Kommunen tar fram en handlingsplan för att säkra stränderna och styra upp trafikkaoset under heta sommardagar. – Vad vi än beslutar så måste de åtgärderna finnas med i budgeten för 2020, säger han..

Barometern - 05 aug 19 kl. 13:59

Badvattnet i Linnéasjön: Högst bakteriehalt vid Strandvägen

Från och med i fredags avråder Kommunen bad i Linnéasjön på grund av höga halter av tarmbakterier. Provsvaren vid Strandvägen var betydligt högre än vid campingen..

Corren - 05 aug 19 kl. 12:45

De vill utlysa nödläge i Linköping

Utlys klimatnödläge i Kommunen..

Blekinge Läns tidning - 05 aug 19 kl. 11:02

Skolstarten ligger två veckor bort

Två veckor återstår av sommarlovet. Men skolorna runt om i Kommunen börjar så smått att förbereda sig för att ta emot eleverna..

Skånskan - 05 aug 19 kl. 11:09

Bangerattack mot station

SVALÖV En mycket kraftig smäll hördes över hela Svalöv vid ettiden natten mot måndagen.
Det visade sig vara en banger som detonerat vid polisstationen i Svalöv.Ingen människa kom till skada, men en krossad ruta till entrén visar att detonationen var mycket kraftig.

Blekinge Läns tidning - 05 aug 19 kl. 07:31

Arrangemang: Cykelturveckan nära punktering

Cykelturveckan, som inleds nästa vecka, har nära nog havererat. Men efter brutna semestrar och många frivilliga insatser tror Kommunen och Cykelfrämjandet att evenemanget kan räddas..

Corren - 05 aug 19 kl. 07:00

Linköping fick en vänförfrågan från Turkiet

Kommunen har fått en vänförfrågan, från turkiska staden Burdur..

YA - 05 aug 19 kl. 06:00

Skolans grannar vill få stopp på buslivet

Sommarnätterna är oroliga för de boende kring Emanuelskolan. – Det känns otryggt. När ungdomsgängen är på gång måste man hålla koll på sin fastighet, säger June Ljungqvist, en av grannarna till skolan.

Kristianstadsbladet - 05 aug 19 kl. 05:00

De är bäst betalda i kommunen – ”I många ögon kan det tyckas att det är höga löner”

Hamnens vd fortsätter att toppa den kommunala löneligan. Strax efter kommer kommundirektör Christel Jönsson. Kommunalråden Pierre Månsson (L) och Peter Johansson (M) hamnar först på tionde plats bland Kommunens mest betalda..

Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:00

Kommunen medger brott mot skollagen”

BLENTARP Kommunen hänger sig själv i sin skrivelse till förvaltningsrätten.
Det anser de två föräldrar och jurister som överklagat beslutet att lägga ner högstadieundervisningen på Storkskolan.Beslutet i familjenämnden i maj, att på sikt lägga ner högstadieundervisningen vid Emanuel- och Storkskolan överklagades av två Blentarpsföräldrar.

Skånskan - 03 aug 19 kl. 15:30

Studenter kan få startpaket

lund Socialdemokraterna vill att de nya studenter som kommer till Lund, novischerna, ska få ett bättre mottagande.
Politikerna föreslår därför att ett välkomstpaket, innehållande viktig information för alla som är nya i staden, ska delas ut.– Paketet kan innehålla viktig information, till exempel om hur man hittar en bostad, eller vart man vänder sig om man behöver stöd och hjälp, säger Fanny Johansson (S), oppositionsråd och ledamot i det kommunala studentrådet.

YA - 04 aug 19 kl. 21:25

Fritidsboende ska lockas att bli permanenta invånare

Om man redan har fritidshus i Kommunen borde steget att flytta hit permanent inte vara alltför stort. Så resonerar allianspartierna, som nu går ut på charmoffensiv bland sommargästerna..

Skånskan - 03 aug 19 kl. 05:00

Nya äldre ratar äldrematen

Kävlinge Kävlinge får allt fler seniorer. Samtidigt ratar allt fler den kommunala pensionärsmaten. Toppåret 2014 med nästan 79 000 portioner är troligen ett minne blott.

SmålandsPosten - 03 aug 19 kl. 08:51

Semestertider – då får inte invånare viktig information

När anställda på Kommunen tar semester blir invånarna utan information. Kommunen brukar skicka ut SMS med viktig information om bland annat driftstörningar och vattenläckor men under sommaren så slutar Kommunen med det..

Jönköpingsnytt - 04 aug 19 kl. 15:28

Kommunen beviljar bidrag till e-sport

E-sportförbundet fick nej till medlemskap i riksidrottsförbundet. Men nu har en förening i Jönköping fått ett positivt besked som enligt de själva förbättrar synen på sporten. De har nämligen beviljats bidragsstöd av Jönköpings kommun.

SmålandsPosten - 04 aug 19 kl. 14:10

Stor regnökning från förra sommaren

Juli 2018 blev en ovanligt torr månad i Kommunen, med bara fem millimeter regn uppmätta på SMHIs mätstation i Moheda. 2019 blev det däremot betydligt blötare..

Skånskan - 03 aug 19 kl. 07:00

Fiber till 1000 fastigheter

Hör­by Kommunen låg länge på sis­ta plats över fi­ber­täck­ningen i landet. Men 2018 hoppade Hör­by upp en placering och kan komma att få ännu bättre siff­ror fram­över.
En fi­ber­le­ve­ran­tör går näm­li­gen ut med att man pla­nerar att bygga ut fi­ber för yt­ter­li­ga­re tu­sen fas­tig­heter.

Skånskan - 03 aug 19 kl. 05:00

Badplats kan få nytt liv

Sjöbo Finns det intresse för att återskapa det gamla badet vid Åsumsån?
Den frågan har Ankie Holm ställt på Facebook och en överväldigande majoritet av dem som kommenterat är positiva till tanken.På Facebooks Sjöbosidan undrar Ankie Holm om det möjligen skulle finnas ett intresse för att få till stånd ett bad vid Åsumsån, så som det var en gång i tiden.

Barometern - 04 aug 19 kl. 06:26

Oskarshamnsbarn beviljas skolskjuts med taxi

Kommunen bedömde att syskonen kunde ta sig till skolan med hjälp av ordinarie busstrafik. Detta trots att det innebar en lång promenad längs en bilväg och väntetid på 50 minuter ensamma i centrum om morgnarna. Föräldrarna överklagade – och får nu rätt av förvaltningsrätten..

Alingsås tidning - 04 aug 19 kl. 05:30

Oro bland förskolepersonal

Personalen i förskolorna är orolig för att den nya organisationen som ska ge mindre barngrupper också kommer att leda till mer ensamarbete.
Barn- och ungdomschef Helena Balte beskriver i en artikel i fredagens AT arbetet med att forma andra grupperingar än traditionella avdelningar, så att förskolebarnen får möjlighet att vistas i mindre sammanhang. Personalen i de kommunala förskolorna är oroliga för hur det ska bli.

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:00

Visste inget om byggplaner

Höör Fastighetsägaren till Salvian 2 på Rosmarinvägen i Höör fick inte chans att överklaga planen om nybyggnationen av ett studenthus bredvid hans tomt.
Nu anmäler han Höörs kommun till justitieombudsmannen (JO).Robert Hall skrev kontrakt om tomten Salvian 2 den 30 juni 2017 och fick tillträde en vecka senare.

YA - 04 aug 19 kl. 00:00

Bridgespelare har blivit husvilla – vädjar till kommunen om hjälp

Sjöbo bridgeklubb är aktiv, och samlar upp till 46 spelare vissa kvällar. Men nu har föreningen blivit husvill..

Kristianstadsbladet - 14 aug 19 kl. 05:00

Kommunen till domstol mot F-kassan

Bromölla kommun tar strid mot Försäkringskassan. Det gäller belopp på drygt 175 000 kronor som Kommunen vill ha i ersättning för att ha biträtt med personlig assistans. Försäkringskassans tillämpning av ny riktlinje saknar enligt kommunjuristen både anständighet och rättssäkerhet..

Expressen - 03 aug 19 kl. 21:36

Svår uppgift hitta sommarvikarier

Tjörns kommun har svårt att få in tillräckligt många sommarvikarier till äldreomsorgen.Därför satsar Kommunen nu på att rekrytera nya grupper av människor samt på att behålla dem som hoppar in, rapporterar Lokaltidningen STO. .

YA - 03 aug 19 kl. 00:01

Svårt att hitta vikarier till hemtjänsten

Det har varit svårt att hitta vikarier till hemtjänsten i Kommunen i flera år och till denna sommaren var det tuffare än vanligt. Dessutom har det sammanfallit med en hög belastning då många invånare i Kommunen behöver hjälp..

Sydsvenskan - 03 aug 19 kl. 19:00

Efter rökförbudet: fler fimpar på gator och torg

Kommunen har investerat i nya redskap för att städa upp..

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:00

Par har hyrt ut B & B utan att ha tillstånd

Skurup Utan att ha ansökt om bygglov har ett Skurupspar hyrt ut ett bed and breakfast under sommaren.Med bland annat eget badrum, wifi och AC lockar uthyrarna gäster till sitt bed and breakfast i Kommunen.
Saken är bara den att verksamheten saknar bygglov för ändrat användningsområde.

Expressen - 03 aug 19 kl. 18:06

Nea slet av fingret i rutschkana - lekplatstillverkaren utreder

Efter olyckan där Nea, 4, slet av fingret i en rutschkana i Stadsparken i Lund beslutade Kommunen att granska samtliga populära lekplatser.Nu utreder även tillverkaren av rutschkanan vad som kan ha gått fel, skriver SVT Nyheter Skåne..

BT - 03 aug 19 kl. 15:57

JUST NU: Kommunen varnar – bada inte i sjön: ”Höga bakteriehalter”

Ulricehamns kommun, som regelbundet tar prover på vattnet vid kommunala badplatser, avråder från bad vid Trädets badplats..

Skånskan - 02 aug 19 kl. 07:00

Kulturbesök ska liva upp äldreboenden i höst

Hör­by De fyra äld­re­bo­en­dena i Kommunen kommer un­der hösten få be­sök av kul­tur­ar­be­ta­re som till­sam­mans med de boende skapar en kul­tur­upp­le­vel­se där alla sin­nen ska ak­ti­veras.”Fram­för Ap­pa­raten” heter kon­ceptet som bäst kan be­skrivas som kul­tur­be­sök i en tre­stegs­ra­ket.
Först hålls ett pla­ner­ings­mö­te med per­so­nalen för att titta på vilka för­ut­sätt­ningar som finns på var­je boende.

Skånskan - 02 aug 19 kl. 18:27

Ut­ställ­ning med om­tyckt Sve­da­la­må­la­re

Sve­da­la Un­der lör­dagen öppnar en ut­ställ­ning med Sve­da­la­må­la­ren Tho­re Malm­ros.To­talt har nio per­soner bi­dragit med tav­lor till ut­ställ­ningen som hålls på Gal­le­ri Kvis.
– Alla äld­re i Kommunen känner till honom.

YA - 14 aug 19 kl. 00:01

Nybrostrand: Kommunen tar tillbaka beslut om minskad pulkabacke

I december fick Thore Nilsson besked om att pulkabacken utanför hans fönster skulle sänkas. Men i juli hade plötsligt Kommunen ändrat sig och pulkabacken blir kvar..

Skånskan - 02 aug 19 kl. 15:30

Fontänens öde fortsatt ovisst

lund Kommunen vet inte var den ska ställa den tidigare fontänen, med tillhörande konstverk av Staffan Nihlén, som togs bort i samband med byggnationen av spårvägens hållplats.
Clemenstorget ska få ett vattenspel så småningom, ingen vet när, men det blir helt nytt.– Det nya vattenspelet får inte exakt den utformning som det tidigare.

SmålandsPosten - 03 aug 19 kl. 08:50

Funkibator riktar kritik mot kommunen

Växjö kommun erbjuder sedan april uthyrning av elcyklar utan kostnad, finansierat av EU-projekt. Det finns dock inga cyklar anpassade till personer med funktionshinder, vilket nu kritiseras..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 08:35

Inget bidrag för städning efter hemlös

eslöv Förvaltningsrätten ger Eslövs kommun rätt mot en hemlös man. Detta sedan mannen, som lider av psykisk ohälsa, krävts på ersättning för städning på det vandrarhem där han bott tillfälligt.Sedan en ung man med psykisk ohälsa flyttat ifrån ett tillfälligt boende på ett vandrarhem, upptäcktes det att en nyckel saknades och att rummet var i dåligt skick.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 19 kl. 06:00

Bakläxa efter avslag på start av ny barnverksamhet

Kommunen tar in experthjälp när nytt beslut ska fattas..

YA - 03 aug 19 kl. 06:00

28 anmälningar efter skyfallet i juli

Skyfallet den 13 juli orsakade översvämningar i ett flertal fastigheter i trakten. Hittills har Kommunen fått in 28 anmälningar och man förvarnar om att utredningen kommer att ta tid..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.