Kommunals

Tuesday, 21 August, 19:15

Nyheter om Kommunals

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 24 jul 18 kl. 12:00

Insändare: "Låt förskolan vara allt den kan vara"

Kommunals Emma Wennerholm tycker till om resurserna..

NSD - 28 jun 18 kl. 19:30

Förbundsordförande: ”Ta tag i arbetsvillkoren - NU”

Det är mycket slentrian i arbetsvillkoren, anser Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin..

Sydöstran - 11 jul 18 kl. 06:00

Anna vill sätta ord på sitt arbete

Till vardags är Anna Lundström undersköterska inom äldreomsorgen, där hon möter otaliga människor och hör deras livshistorier. En av dessa blev inspirationskälla till novellen ”Den gula luften blå”, som nu publicerats i Kommunals senaste novellsamling..

SmålandsPosten - 09 jul 18 kl. 19:18

"Det ska vara bra att jobba i varje yrke"

Åse Olsen har varit en del i Kommunals lokala styrelse sedan 1996. Efter många år som ordförande och drivande kraft i fackföreningen lämnar hon sitt förtroendeuppdrag för pensionärslivet. – Jag känner att jag har gjort mitt med det fackliga.

Expressen - 11 jun 18 kl. 16:00

LO-medlemmarna flyr från S – facket lovar tusentals röster

S tappar stort bland LO-medlemmar och SD går framåt, visar SBC:s partisympatiundersökning. Samtidigt är det största LO-facket Kommunals mål att hälften av medlemmarna - 250 000 - ska rösta på Socialdemokraterna. – Detta visar att det inte kommer att bli en lätt valrörelse, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin..

DN - 20 maj 18 kl. 09:01

Spetskunskap gav högre lön för undersköterskor och skötare

Spetskompetenta undersköterskor och skötare fick extra stora lönehöjningar i Kommunals treåriga löneavtal från 2016.  Det blev ett historiskt steg framåt, konstaterar skötaren Lotta Forslund, sedan 1980 på psykakuten i Örebro. .

Kristianstadsbladet - 08 jun 18 kl. 09:27

Generösa löften av Kommunalordförande

Fackförbundet Kommunals ordförande Tobias Baudin lovar i Kvällsposten 31maj socialdemokraterna 250 000 röster i kommande val..

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 18 kl. 21:13

Kommunanställda ställde ledande politiker till svars

Trelleborgs socialdemokratiska toppolitiker ställde upp på paneldebatt för Kommunals medlemmar. Men det var inte mer än ett drygt 20-tal medlemmar som tog chansen att ställa dem mot väggen..

Blekinge Läns tidning - 02 jun 18 kl. 05:00

Ett spel med höga insatser

Kommunals ordförande Tobias Baudin uppger att fackförbundet lägger i en högre växel i fackets valarbete för Socialdemokraterna. LO:s intensiva valarbete för Socialdemokraterna är ett spel med höga insatser..

SmålandsPosten - 21 maj 18 kl. 05:30

En bra arbetsgivare följer de överenskommelser som finns

Ewa Ekman på omsorgsförvaltningen i Växjö kommun svarar på Kommunals debattartikel den 14 maj, där Lena Sjödahl skriver att det inte är okej av en kommun att prioritera budgeten så mycket högre än sina medarbetare, gällande tillämpningen av jouravtalet..

DN - 26 mar 18 kl. 21:00

”135.000 fler behövs i svensk välfärd nästa mandatperiod”

DN DEBATT 27/3. Enligt nya beräkningar från Kommunal behöver det anställas 135.000 fler i välfärden under den kommande mandatperioden.

Västerbottens Folkblad - 08 maj 18 kl. 20:00

135 000 nya behövs i välfärden

Enligt Kommunals beräkningar behöver det rekryteras drygt 50 000 undersköterskor och vårdbiträden till kommunerna under kommande mandatperiod, skriver företrädare för Kommunal. För att säkra kompetensen föreslår de bland annat att undersköterskor får en yrkeslegitimation. Kraven är höga från medborgarna som vill att välfärdstjänsterna ska ha hög kvalitet och tillgänglighet.

SR - 18 mar 18 kl. 23:49

Kommunal: Kan behövas lag om lägstabemanning

Fackförbundet Kommunals medlemsundersökning visar att många förskolor är underbemannade. Riksdagen kan behöva lagstifta enligt Kommunals ordförande..

Västerbottens Folkblad - 25 apr 18 kl. 06:00

”Är Kommunals personvalssplittring på vinst eller förlust?”

Att LO och Socialdemokraterna samarbetar är inte direkt en hemlighet, än mindre att de samarbetar i valtider. Tycka vad man vill om det, men det faktum att man skulle kunna beskriva relationen mellan LO och Socialdemokraterna som det närmaste familjär (för den som glömt sin arbetarhistoria bildades Socialdemokraterna ur fackföreningsrörelsen i början på 1900-talet), är […].

DN - 13 apr 18 kl. 07:57

Här kan du kolla om ditt städbolag har kollektivavtal

Hur kollar jag om ett städföretag har kollektivavtal innan jag släpper in det i mitt hem?  Många undrar. Svaret finns på facket Kommunals och arbetsgivarorganisationen Almegas hemsidor.

Expressen - 24 mar 18 kl. 16:08

Undersköterskornas protest mott orättvisan

Sjuksköterskorna i Jönköping får dubbelt så mycket i OB-ersättning som undersköterskorna.Nu protesterar representanter från båda skråna tillsammans mot orättvisan. – Det är lika tufft att jobba natt oavsett om man är sjuksköterska eller undersköterska, säger Birgitta Svensson, Kommunals sektionsordförande regionen Höglandet..

Skånskan - 05 apr 18 kl. 14:00

Anställda kan få rätt till heltidstjänster

Sjöbo Alla anställda i Sjöbo kommun kan få rätt att jobba heltid om de vill. Ett arbete för att se hur man kan lösa det har startats.Sveriges kommuner och landsting och Kommunal har skrivit under ett avtal som innebär att normen ska vara att arbeta heltid.

Dagens PS - 27 mar 18 kl. 11:49

KI: ”Högtryck över svensk ekonomi”

Sveriges högkonjunktur förstärks och den globala konjunkturuppgången eldar på svensk export, enligt Konjunkturinstitutets i sin nya rapport med efterföljande prognos, rapporterar Dina pengar i Expressen. ”Vi anser att det råder ett högtryck över svensk ekonomi, säger Ylva Hedén Westerdahl, prognoschef på KI, enligt tidningen, som uppger att KI drar följande slutsatser i Konjunkturbarometern, som presenteras i dag, tisdag: • Näringslivets investeringar ökar snabbt – trots att bostadsinvesteringarna planar ut. • Löneökningarna stiger gradvis till följd av en fortsatt stor arbetskraftsbrist, inflationen når inte upp till 2 procent förrän 2020 – Riksbanken väntar därmed med att höja reporäntan till första kvartalet 2019.

Regeringen - 22 mar 18 kl. 11:49

Civilminister Ardalan Shekarabi besöker Värmland

Civilminister Ardalan Shekarabi besöker Värmlands län den 23 mars. Under dagen träffar han en hemtjänstgrupp i Skoghall och besöker Resurscentrum i Karlstad för att prata digitalisering och robotisering inom vård och omsorg. Därefter besöker han Orrholmens förskola och träffar barnskötare.

Nya Wermlands Tidningen - 21 mar 18 kl. 12:21

M står för individen i centrum

Replik. LO tillsammans med socialdemokraterna har nu inlett sin skrämselpropaganda i hopp om att få fler medlemmar för att säkerställa att LO-toppen kan få fler fördelar av medlemmarnas pengar. Tror inte medlemmarna har glömt Kommunals lyxlirare..

NT - 20 mar 18 kl. 14:18

"Har du en bra chef funkar jobbet"

Kommunals medlemmar ger blandande omdömen om kommunens medarbetarenkät..

Barometern - 09 mar 18 kl. 17:09

Facket om slutsatsen: ”Generellt problem”

Maxade körtider och ingen hänsyn till andra omständigheter som nattarbete eller vintervägar. Det är omständigheter som kan ha orsakat bussolyckan i Sveg. – Ett generellt problem som vi vet finns i branschen, säger Kommunals Johan Ingelskog..

DI - 23 feb 18 kl. 21:07

Facklig vrede mot Portugalflyttar

Att en lång rad makthavare i pensionsbranschen har valt att flytta till Portugal av skatteskäl är ”omoraliskt, osolidariskt och oansvarigt.”  Det anser Kommunals ordförande Tobias Baudin. Liknande kritik kommer från centralt LO-håll..

Sydöstran - 16 feb 18 kl. 06:00

Kommunals ordförande: ”De måste börja lyssna på oss”

Brist på vikarier, personalen tvingas till övertid, ständigt nya omorganiseringar och runt tio procent av de anställda inom hemtjänsten är varje dag sjukskrivna..

Sydöstran - 11 feb 18 kl. 14:35

Det är verkligen ett ödesval i år

Han hade inte med sig sin "robottupp" till LO:s och Socialdemokraternas valarbetarkonferens i Ronneby på lördagen. Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin tog med sig ett gott stridshumör i stället. Han valdes 2016 till ordförande för Kommunal när förbundet var i en djup förtroendekris..

Västerbottens Folkblad - 06 feb 18 kl. 20:00

[PLUS] Var tredje barnskötare är stressad varje dag

Stressande buller, svårigheter att hinna med pauser och psykisk påfrestande. Kommunals senaste....

Corren - 31 jan 18 kl. 19:10

Inga starka reaktioner efter vårdaffären

Bytet av privat vårdleverantör vid lasarettet i Motala väckte inledningsvis inga större reaktioner bland Kommunals medlemmar..

Sydöstran - 21 jan 18 kl. 20:37

Blekinges tjejer – topp tolv i landet

Blekinges 16-åriga fotbollstjejer stötte på övermakten i Cup Kommunals slutspel..

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 18 kl. 13:51

Annelis Värmland nära semifinalspel

Värmlandslaget F01, där kristinehamnaren Anneli Bergdahl är en av två förbundskaptener, var nära en skräll i Cup Kommunals slutspel.– 2–2 mot Skåne var en riktig bragd. Ett distrikt som rent fotbollsmässigt och historiskt är betydligt större och bättre än Värmland..

Blekinge Läns tidning - 21 jan 18 kl. 20:37

Blekinges tjejer – topp tolv i landet

Blekinges 16-åriga fotbollstjejer stötte på övermakten i Cup Kommunals slutspel..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 18 kl. 16:07

Begär åtgärd efter förflyttning av personal

Skyddsombudet vid Kommunals sektion Degerfors begär nu åtgärder hos Arbetsmiljöverket sedan en i personalen på ett boende kommer att förflyttas, enligt nyhetsbyrån Siren..

DN - 08 jan 18 kl. 16:23

”Dålig effekt av andra pappamånaden”

SLUTREPLIK DN Debatt 29/12. Elinor Odeberg, utredare hos Kommunal, anklagar oss för ”moralism”. Vari denna skulle bestå klargör hon inte.

DN - 20 dec 17 kl. 15:03

Oväntad pensionssmäll väntar tusentals

Tusentals, kanske tiotusentals pensionärer åker på en oväntad inkomstchock nästa år. Effekter av ett gammalt tjänstepensionsavtal i den kommunala sektorn gör att vissa kommer att tappa uppemot 800 kronor i månaden. – Det är rent ut sagt för jäkligt, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin..

GöteborgsPosten - 11 dec 17 kl. 20:03

Barnskötare larmar om dålig bemanning

Över hälften av alla barnskötare i Västra Götaland anser att bemanningen på förskolorna är otillräcklig varje vecka – eller mer. Var tredje barnskötare menar även att bemanningen är så låg att det innebär en risk för barnen. Det visar nya siffror från Kommunals medlemsundersökning..

News55 - 20 dec 17 kl. 15:47

DO stämmer Kommunal för åldersdiskriminering

Som studerandemedlem i fackförbundet har du samma förmåner som du har i ett ordinarie medlemskap förutom att du inte betalar något för det. Det handlar om sådant som rådgivning, försäkringar, medlemsförmåner och rabatter. Men enligt fackförbundet har den kvinna i Helsingborg som studerar på komvux inte rätt till den här typen av medlemskap, något som Diskrimineringsombudsmannen nu har sagt sitt om, det rapporterar Helsingborgs dagblad.

DI - 06 dec 17 kl. 10:41

Kommunal: Märket är en tvångströja

Industriavtalet har gett goda resultat i form av ordning och reda i lönebildningen, men inte varit lika framgångsrikt när det gäller jämställda löner. För det krävs att normeringen blir mer flexibel än den är i dag. Det sade Torbjörn Dalin, ekonom vid Kommunals utredningsenhet, vid ett seminarium om industriavtalet arrangerat av Facken inom industrin på onsdagen..

Barometern - 09 dec 17 kl. 00:30

Kalmarmajoritetens väljargodis

Några månader före valet får anställda på Kommunals avtalsområde i Kalmar kommun en extra lönebonus. Det är ett helt unikt beslut riktat till en enskild grupp..

BT - 22 nov 17 kl. 11:52

Facket fick inget veta: ”Vi blev helt tagna på sängen”

Fackförbundet Kommunal blev tagna på sängen när de fick beskedet om att Ulrika Gustafsson fått sparken. – Det är inget beslut som vi står bakom, säger Anna Leü, Kommunals ordförande i Borås..

Sydöstran - 21 nov 17 kl. 13:21

Kommunals medlemmar ger trygghet

I dessa dagar känner vi hur hösten börjar krypa sig på. Sommarens ledighet är slut, arbete och skola har tagit vid. Varje dag ser jag nu hur medlemmarna i Kommunal får allas vardag att flyta på..

SmålandsPosten - 14 nov 17 kl. 11:46

Kommunal säger upp avtal med kommunen – efter missnöje

Kravet från Kommunals medlemmar har varit tydligt: Slopa arbetstidsmodellen årsarbetstid inom vård- och omsorgsverksamheten. Facket har lyssnat och nu sagt upp årsarbetstidsavtalet med kommunen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.