Kommunala

Friday, 18 January, 10:16

Nyheter om Kommunala

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 28 dec 18 kl. 06:42

Stadshusets vinstmaskiner parerar inte förlustföretagen längre

Det Kommunala koncernbolaget Borås Stadshus AB har varit en lysande affär sedan starten 1997. Hundratals skattebefriade miljoner har skickats från dotterbolagen med höga vinster till de som gör förlust. Men 2019 går koncernen back för första gången, och strategin håller inte längre..

Skånskan - 28 dec 18 kl. 17:36

Vägrar betala kvicksilversanering

Malmö Kvicksilverläckage är en oundviklig konsekvens när tandvården hanterar amalgam, men vem som ska stå för notan när avloppsrören saneras råder det delade meningar om i Malmö.
Flera tandläkarmottagningar i koncernen Praktikertjänst har överklagat beslut om att de själva ska stå för hela saneringen. Tre av Praktikertjänsts tandläkarmottagningar i Malmö har under året ansökt om att driftsanera sina avloppsrör.

Skånskan - 28 dec 18 kl. 14:43

Höjda äldreomsorgsavgifter

Höör Under sitt senaste sammanträde beslutade fullmäktige att höja avgifter inom äldreomsorgen i Höör.
Bland annat höjs den månatliga avgiften för trygghetslarm.Förslaget som var uppe gällde att höja avgifter inom äldreomsorgen och den Kommunala hälso- och sjukvården.

Skånskan - 28 dec 18 kl. 14:00

Bättre betyg för att leva i Sjöbo

SJÖBO Sjöboborna har – kanske – blivit lite mer nöjda med att leva i sin kommun.
Statistiska centralbyråns nöjdhetsmätning visar på en liten ökning. Fast ökningen är inte statistiskt säkerställd.

Cornucopia - 24 dec 18 kl. 09:46

Allt större kommunala skulder - dubblerade på sju år

Kommunernas skulder fortsätter öka och har nu dubblats på sju år rapporterar SCB. Kommunernas räntekänslighet har alltså ökat kraftigt, även om man låst in mycket av detta i obligationer. Till skillnad mot hushållens skulder kommer alla drabbas och få betala för kommunernas lånefest.

Skånskan - 22 dec 18 kl. 14:00

Klart för inkoppling i Svansjö sommarby

SJÖBO I dagarna har runt 300 hushåll i Svansjö sommarby fått brev om att de nu kan och ska ansluta sig till det Kommunala VA-nätet.
Samtidigt får alla en räkning på 103 485 kronor.Det blir något billigare än vad som tidigare sagts eftersom kommunens entreprenör hann bli klar med jobbet i början på december.

Blekinge Läns tidning - 23 dec 18 kl. 15:19

KHK ger sin syn på sponsorpengarna

Tjänstemännen sa nej och politikerna ja till sponsring genom Kommunala pengar till KHK. I botten ligger bland annat tolkningen av flera Kommunala villkor..

Barometern - 05 jan 19 kl. 06:00

Kartläggning visar – ingen minskning av kommunala p-plaster

Antalet Kommunala parkeringsplatser har och kommer inte minska i någon dramatisk omfattning. Det visar den kartläggning av platser som försvunnit, har tillkommit – och de som är på väg att anläggas..

Sydöstran - 18 dec 18 kl. 13:00

Han blir chef för ny storförvaltning

Anders Karlsson blir chef för den nya Kommunala storförvaltning som bildas den 1 januari. Förvaltningen kommer att ha 260 anställda..

UNT - 12 dec 18 kl. 08:48

Utökat område för ordningsvakterna

Polisen har nu gett tillstånd för att de Kommunala ordningsvakterna i Uppsala kommun ska få verka inom ett större sammanhängande område..

Sydsvenskan - 04 dec 18 kl. 14:05

Här är styrets toppolitiker i Lund de kommande fyra åren

De ska leda de politiska nämnderna och de andra Kommunala organen..

BT - 18 dec 18 kl. 13:25

Ryter till: ”Djurparken måste sikta på att öka intäkter”

De Kommunala bolagen visar låga resultat i budgeten inför 2019. Då ryter allianspartierna till och vill se ökade ambitioner från Borås Djurpark..

Kristianstadsbladet - 17 dec 18 kl. 17:16

Tiggeri är inte fattigdomsbekämpning

Högsta förvaltningsdomstolen har slagit fast att Kommunala ordningsföreskrifter kan förbjuda tiggeri på vissa platser, precis som Vellinge kommun har gjort. Fler borde följa efter – men av rätt skäl..

BT - 22 dec 18 kl. 16:55

Begäran om extra bolagsstämma för Svenbo

Socialdemokraterna och Centerpartiet vill byta ut nuvarande styrelsen för Svenljungas Kommunala bolag före den ordinarie årsstämman i april. På senaste styrelsemötet lyftes frågan om att ha en extra bolagsstämma. Den politiska situationen i Svenljunga har dock grusat planerna..

Kristianstadsbladet - 21 dec 18 kl. 23:00

Månsson: Vi har haft Stora Torg uppe flera gånger

Att utveckla Stora torg och Norr är en fråga som tröskats i det Kommunala maskineriet i flera år..

GT - 31 okt 18 kl. 06:00

Måns, 17, drunknade på det kommunala boendet

Måns, 17, var på ett litet barns utvecklingsnivå.Han behövde ständig tillsyn och omsorg – ändå lämnades han ensam i badkaret på korttidshemmet i Göteborg.Måns drunknade i vattnet och hans liv gick inte att rädda.

GöteborgsPosten - 22 dec 18 kl. 05:00

Skriver vi Kungsten eller Kungssten?

Att människor stavar fel ibland är inget konstigt. Det bör vi tåla och förlåta. Men nog ska vi kunna begära att Kommunala bolag och förvaltningar ska stava rätt på vägskyltar och busskurer, skriver GP:s språkexpert Lars-Gunnar Andersson..

Skånskan - 22 dec 18 kl. 05:00

70 nybyggen kan hotas

SVALÖV Två bostadsbyggen som skulle komma igång i Svalöv efter årsskiftet är i farozonen efter riksdagens beslut om att slopa det staliga investeringsstödet.
Nu finns en risk att bygget av 70 nya lägenheter inte blir av.Ett av byggprojekten som hotas är Svalövsbostäders planerade bygge på Ryttaregatan i centrala Svalöv.

Dagens PS - 18 dec 18 kl. 13:27

Småföretag hjältar – men inte hos storbanker

Flera undersökningar visar att små och medelstora företag är Sveriges tillväxtmotor. Trots det nekas många lån av banken. Särskilt snabbväxande företag eller entreprenörer som är i uppstartsfasen stöter ofta på motstånd i sina försök att få extern finansiering till verksamheten.

Blekinge Läns tidning - 21 dec 18 kl. 18:00

Snart ska förskolornas luftkvalitet kontrolleras

Nästa år börjar kommunen att radonmäta alla Kommunala förskolor och skolor. Det rör sig om en ren rutinåtgärd, som rekommenderas att utföras senast var 10:e år..

Kristianstadsbladet - 21 dec 18 kl. 04:00

Vinstplock: En ovälkommen julklapp för ABK:s hyresgäster?

På självaste Luciadagen beslutade ett förhållandevis enigt kommunfullmäktige om kommunens budget för 2019. Utgifterna är många – framför allt inom vård och omsorg. Kommunens lösning på detta är att använda de Kommunala bolagens vinster för att få budgeten att gå ihop.

Barometern - 19 dec 18 kl. 13:57

Här byggs första hyresrätterna på tio år

Det första Kommunala bostadsbygget på tio år kan snart starta i Mörbylånga. Tre parhus med sex hyreslägenheter ska börja byggas vid Norra Viken..

GöteborgsPosten - 04 okt 18 kl. 05:00

Sonesson: Gratis kaffe och mackor kan göda brott

En buss ska dela ut kaffe och smörgåsar i centrala Göteborg under helgnätter. Verksamheten finansiera med Kommunala medel och tanken är att satsningen ska minska stöket. Men gratis fika gör det lättare att hänga kring köpcentret Nordstan när det blir mörkt och kallt.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 14:46

”Ju högre upp i politiken, desto manligare blir den”

Höör Allianspartierna knep varenda ordförande- och vice ordförandepost i nämnderna – men när det var dags för kommunfullmäktige att rösta om vem som skulle bli vice ordförande i HFABs styrelse, gjorde Maria Boström-Lambrén (S) ett feministiskt utspel och fick minst fem alliansledamöter med sig.Till ordförande i Kommunala fastighetsbolaget HFABs styrelse valdes Per-Olof Ågren (M) som tidigare varit kommunalråd. Till posten som vice ordförande var Pehr-Ove Pehrson (L) nominerad, även han före detta kommunalråd.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 14:05

Större politisk organisation klubbad

MALMÖ Flera partier var kritiska till utökningen av den politiska organisationen men inget parti röstade emot när nio kommunalråd och 16 politiska sekreterare klubbades igenom.– Jag och många Malmöbor frågar oss varför det behövs ytterligare sex heltidsanställda när två partier ska driva kommunen istället för ett, undrade Håkan Fäldt (M).
Förslaget klubbades igenom men som nämnts undrade flera partier om utökningen var nödvändig.

Blekinge Läns tidning - 20 dec 18 kl. 04:00

Släktband skapar politiska problem

Nu ställer släktbanden till problem i politiken. Både Niklas Joelsson (M) och Casper Borgström (SD) i barn- och utbildningsnämnden har föräldrar som är Kommunala revisorer. Och då uppstår jävsförhållande..

Kristianstadsbladet - 19 dec 18 kl. 21:30

Stora elevkullar – studenter riskerar bli utan balbiljett

Det finns en turordning till studentbalen på Bäckaskogs slott år 2019. Störst chans till en balbiljett har studenter på de Kommunala skolorna – men även de kan bli utan..

SmålandsPosten - 19 dec 18 kl. 20:43

Nu ska Ikeas skolsponsring omförhandlas

Ikea har under flera år sponsrat den Kommunala skolan. Snart löper avtalen ut, och nu väntar en intensivare förhandlingsfas där avtalen skruvas på. Ikea utesluter inte att öka bidragen.

UT - 19 dec 18 kl. 20:30

Stubo satsar på sol och batterier

Det Kommunala bostadsbolaget Stubo fortsätter satsa på miljön. Sist ut är en solcellsanläggning och laddstolpar för elbilar..

Sydsvenskan - 19 dec 18 kl. 17:20

Klart: Banksy till Borås

Verk av den världskände gatukonstnären Bansky ställs ut i Borås nästa år, rapporterar Borås Tidning. Tidigare under hösten skrev tidningen om det Kommunala bolaget Borås TME:s planer på att ta utställningen ”The art of Banksy” till staden och nu står de.

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 18 kl. 17:20

Klart: Banksy till Borås

Verk av den världskände gatukonstnären Bansky ställs ut i Borås nästa år, rapporterar Borås Tidning. Tidigare under hösten skrev tidningen om det Kommunala bolaget Borås TME:s planer på att ta utställningen ”The art of Banksy” till staden och nu står de.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 16:22

Studenter reagerar på rån

lund Efter rånvågen i december vill Lunds nationer föra dialog med kommunen.
– Vi har hela tiden studenternas perspektiv i åtanke, berättar Ylva Lidin, ordförande Kuratorskollegiet.I december har en rånvåg skakat invånarna i Lund, och redan under första helgen i december polisanmäldes sex rån och rånförsök.

Blekinge Läns tidning - 19 dec 18 kl. 04:30

Ställer krav på kommunen att bygga ut va-nät

Turerna kring va-utbyggnaden i Järnavik har varit många. Nu sätter länsstyrelsen ned foten genom ett beslut om att ett tiotal fastigheter i Träskobacken ska ingå i det Kommunala va-nätet..

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 18 kl. 12:00

Nu ska det kosta att hyra Tivolihuset – även för kommunala arrangemang

Kultur- och fritidsutskottet inför taxa..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 14:00

Staten vill bidra till GC-projekt

SKURUP Skurups kommun får statliga bidrag för tre planerade gång- och cykelvägar.
Däremot säger Trafikverket nej till projekt fyra, en väg till Svaneholms slott.Trafikverket ger Skurups kommun en lite tidig julklapp – en julklapp till 75 procent – när man nu säger ja till att vara med och bidra till tre av fyra Kommunala gång- och cykeletapper.

DN - 18 dec 18 kl. 18:24

S och Demokraterna samverkar i Göteborg – men inte politiskt

Socialdemokraterna och uppstickarpartiet Demokraterna ingår en valteknisk samverkan i Göteborg. Samarbetet rör inte politiken utan blir till för att ge partierna mer representation i nämnder och Kommunala bolagsstyrelser..

GöteborgsPosten - 19 dec 18 kl. 05:00

Pensionärsrådet fruktar minskat inflytande

Kommunala pensionärsrådet i Vänersborg känner stark tvivel inför rådets nya reglemente som beslutas under onsdagen.
– Det gör att vi blir mer sårbara. Skulle någon ordinarie vara borta så kan vi inte stoppa in någon ersättare, säger Bruno Thorson, en av pensionärsrådets ordinarie ledamöter från SPF Lilla Paris..

Sydsvenskan - 19 dec 18 kl. 03:27

Tvåårigt stöd till Folk och kultur

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur får ett tvåårigt projektstöd från Postkodstiftelsen. Konventets syfte är att synliggöra de regionala och Kommunala kulturpolitiska frågorna genom att föra diskussioner samt att främja ett vitalt kulturliv i.

BT - 19 dec 18 kl. 03:27

Tvåårigt stöd till Folk och kultur

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur får ett tvåårigt projektstöd från Postkodstiftelsen. Konventets syfte är att synliggöra de regionala och Kommunala kulturpolitiska frågorna genom att föra diskussioner samt att främja ett vitalt kulturliv i hela landet.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 18 kl. 03:27

Tvåårigt stöd till Folk och kultur

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur får ett tvåårigt projektstöd från Postkodstiftelsen. Konventets syfte är att synliggöra de regionala och Kommunala kulturpolitiska frågorna genom att föra diskussioner samt att främja ett vitalt kulturliv i.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.