Koenigseggs

Sunday, 21 April, 13:00

Nyheter om Koenigseggs

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 05 mar 19 kl. 16:52

Koenigsegg rusar framåt

Koenigseggs nya värsting blev en publikmagnet på mässgolvet i Genève och grundaren Christian von Koenigsegg har satt full fart mot nästa dröm - som ska skapas ihop med elbilsföretaget Nevs. Nu avslöjar han mer om förhandlingarna. ”Jag fick igenom de villkor jag ville”, säger han..

DI - 27 feb 19 kl. 15:42

Koenigsegg slåss mot billiga elbilar på Genèvesalongen

Tiden är mogen för en samling små och mer rimligt prissatta elbilar. Och de kommer stå i centrum på årets Genèvesalong som inleds nästa vecka. Men de får slåss om uppmärksamheten med Koenigseggs nya supersportbil..

DI - 29 jan 19 kl. 18:00

Skrällen: Nevs och Koenigsegg i miljardaffär - ”siktar på tusentals bilar”

Supersportbilstillverkaren Koenigsegg och elbilsföretaget Nevs krokar arm i en oväntad affär för nästan 3 miljarder kronor. Nevs går in som delägare och de båda skapar ett gemensamt bolag som ska ge bilfabriken i Trollhättan nytt liv med billigare varianter av Koenigseggs sportbilar..

Sydsvenskan - 01 feb 19 kl. 15:33

Blixtvisit från Kina gav flygande start för Koenigseggs nya modellserie

Kinesiska investeraren Evergrande besökte Ängelholm.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 19 kl. 15:33

Blixtvisit från Kina gav flygande start för Koenigseggs nya modellserie

Kinesiska investeraren Evergrande besökte Ängelholm.

Dagens PS - 29 jan 19 kl. 15:24

Nevs boss: Vi ska bli störst på elbilar

Elbilstillverkaren Nevs, som köpte Saabs konkursbo, investerar 150 miljoner euro i sportbilstillverkaren Koenigsegg. Det rapporterar Affärsvärlden på nätet. ”Nu ska två små företag förändra världsmarknaden.

DI - 05 mar 19 kl. 14:51

Premiär: Koenigseggs megabil döpt efter pappa Jesko

Genève. Koenigsegg firar 25 år med att presentera en ny modell. Bilen är döpt efter Christian von Koenigseggs pappa Jesko.

DI - 02 jan 19 kl. 09:19

Koenigseggs plan: Köra ifrån lågkonjunkturen

Om lågkonjunkturen slår till under året kommer svenska lyxbiltillverkaren Koenigsegg att försöka köra ifrån den. Det har fungerat förut..

DI - 24 okt 18 kl. 14:46

Köparna på rad till Koenigseggs 25-miljonersbil - "Kommer göra många förvånade"

Supersportbilstillverkaren Christian von Koenigsegg slår sig inte till ro bara för att företaget går med vinst och orderboken är fulltecknad fyra år framåt. "Efterträdaren till Agera RS som kommer nästa år kommer att göra många förvånade", säger han. Hälften av planerad produktion av nya modellen är redan såld..

Expressen - 18 maj 18 kl. 17:31

Bil värd 15 miljoner demolerad i krasch

En av Koenigseggs testbilar har kraschat på testfältet i Trollhättan.Bilen, av modell Agera RS, har ett värde kring 15 miljoner kronor.– Det stämmer att bilen kraschade.

GöteborgsPosten - 18 maj 18 kl. 15:34

Här kraschade lyxbilen

En av Koenigseggs testbilar, modellen Agera RS, kraschade på flygfältsrakan i Trollhättan på torsdagseftermiddagen..

Skånskan - 30 mar 18 kl. 16:07

Koenigsegg invigde konstverk av ägg

onslunda Åsgårds stamkund, Jesko von Koenigsegg, fick inviga årets äggatavla.I sol och lite blåst lyssnade ett 50-tal åhörare på Jesko von Koenigseggs berättelse om hur hans son redan som 6-åring utlovade att han en dag skulle bygga den snabbaste sportbilen.
En van och god talare som underhöll publiken i snålblåsten till dess kylan bet fast i kinderna.

Dagens PS - 27 jan 18 kl. 08:00

Svenska muskelbilen satte fem rekord

”Det är skrämmande och väldigt farligt att köra så snabbt”. Det säger Christian von Koenigsegg apropå att fartvidundret, Agera RS, kan nå ännu högre farter än vad den redan gjort. ”Varken bil eller däck sätter gränser som inte tillåter 300 miles per hour”, skriver Teknikens Värld – som hänvisar till The Drive – och  berättar att det var i november som Koenigseggs Agera RS drämde till med världsrekord i högsta toppfart för en produktionsbil – och ytterligare fyra rekord alltså på en raksträcka i Nevada-öknen.

Expressen - 10 nov 17 kl. 10:34

Koenigseggs superbil Agera RS slog fem världsrekord

Koenigsegg blev historiska när Agera RS i söndags korades till bilen med högst toppfart någonsin. Men nu går den svenska tillverkaren ut och berättar att modellen i själva verket satte hela fem världsrekord..

Dagens PS - 07 okt 17 kl. 08:45

Koenigsegg spöar Bugattis rekord

Så snabb är den extremt exklusiva, svenska sportbilen. Automotorsport berättar att det nu är officiellt att Koenigsegg Agera RS har kört 0–400–0 km/h på 36,44 sekunder. Därmed är Bugatti Chirons gamla rekord på 41,98 sekunder från augusti i år utraderat.

Expressen - 13 jul 16 kl. 10:29

De bilarna kör Koenigseggs anställda

Koenigsegg bjöd in till en familjedag för sina anställda. Då passade de på att ha en liten bilutställning - och resultatet blev ett potpurri av klassiska bilar som de publicerat på Facebook..

Expressen - 28 apr 16 kl. 11:30

Koenigsegg visar ny motor för vanliga bilar

Koenigseggs systerföretag FreeValves har tillsammans med biltillverkaren Qoros visat upp en ny motor – utan kamaxlar. Tekniken kan snart hamna i vanliga standardbilar. Och med stor sannolikhet i kommande superbilar från Koenigsegg..

SmålandsPosten - 08 apr 16 kl. 11:51

Koenigsegg – en svensk superbil byggd av smålänningar

Världens bästa bil skulle kunna vara någon av Koenigseggs modeller. Många tycker det. Superbilarna konstrueras och byggs i Ängelholm för att sedan lägga världen för sina stora hjul..

Expressen - 18 dec 15 kl. 14:48

Koenigseggs superbil till salu för 51 miljoner

Koenigsegg One:1 en utan tvekan en av världens snabbaste bilar. Och de tillverkade exemplaren såldes snabbt slut. Men, det finns fortfarande ett mycket speciellt exemplar kvar.

DI - 19 dec 15 kl. 09:42

Koenigsegg säljer konceptbil för 51 miljoner

Har du 51 miljoner kronor över? Då kanske det kan vara läge att köpa Koenigseggs konceptbil One:1. Konceptet är att bilen skall ha en hästkraft per kilogram, vilket gör att den kommer att ha inte mindre än 1.

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 15 kl. 17:39

”Det gäller att ha ögon i nacken”

Lyxbilsrallyt Gumball stannade till vid Koenigseggs fabrik i Ängelholm under måndag eftermiddag. Vi fick oss ett snack med åskådare och förare om bilarna, farten och polisen..

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 15 kl. 16:33

Folkfest när lyxbilsrally anlände

Från Stockholm till Las Vegas på mindre än en vecka med bil. Jodå, det är fullt möjligt i Gumball 3000:s värld. På måndagen stannade lyxbilsrallyt till i Ängelholm och Koenigseggs fabrik..

Sydsvenskan - 25 maj 15 kl. 17:39

”Det gäller att ha ögon i nacken”

Lyxbilsrallyt Gumball stannade till vid Koenigseggs fabrik i Ängelholm under måndag eftermiddag. Vi fick oss ett snack med åskådare och förare om bilarna, farten och polisen..

DI - 04 mar 15 kl. 20:08

Här är Koenigseggs nya superbil

Regera är en av de snabbaste bilar som någonsin har byggts. "Det är första bilen vi har gjort som är så bra som möjligt på vanlig väg och inte fokuserad på bana", sa vd:n då han presenterade den i Genève..

DI - 04 mar 15 kl. 20:09

Här är Koenigseggs nya superhybrid

Regera är en av de snabbaste bilar som byggts.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 14 kl. 17:34

Bra bredd på prisade företagare

Tre företagspriser delades ut på fredagen under företagardagarna i Lindab arena. Bland annat prisades biltillverkaren Koenigseggs grundare Christian von Koenigsegg..

DI - 27 feb 14 kl. 20:24

Här är Koenigseggs nya superpryl

I mars presenteras en ny svensk Koenigsegg vid bilmässan i Geneve. Men det är inte en ny bil - den nya Koenigseggen är en dator..

SvD - 28 feb 14 kl. 10:31

Koenigseggs superbil ska köra ifrån alla andra

Nu visar Koenigsegg stolt upp den nya superbilen One:1, som ska köra ifrån alla konkurrenter. Massiv effekt, låg vikt, aktiv aerodynamik – och en liten överraskning....

Kristianstadsbladet - 06 mar 13 kl. 13:54

Koenigsegg firar hundra med guld


Den lilla svenska tillverkaren av supersportbilar, Koenigsegg, har överlevt mot alla odds. I tio år har man byggt bilar och nyligen blev bil nummer 100 klar. Det är en Agera S som för att fira jubileet smyckats med äkta bladguld på kolfiberkarossen.

Helsingborgs Dagblad - 02 mar 13 kl. 14:44

Koenigsegg visar upp sig i Geneve

På torsdag öppnar bilsalongen i Genève och då skingras mystiken kring Koenigseggs senaste specialbil, med en kaross helt i kolfiber..

SvD - 26 feb 13 kl. 11:44

Här är Koenigseggs smarta supermotor

Så kan dyra serviceingreppen undvikas..

Helsingborgs Dagblad - 02 mar 11 kl. 20:40

Full fart hos Koenigsegg

Koenigseggs värld har återgått till det normala efter Saabäventyret. Som en supersportbil på 1 115 hästkrafter med takbox. ?

Sydsvenskan - 09 sep 14 kl. 23:41

Koenigseggs testbil har kraschat på Nürburgring

Den skånska supersportbilstillverkaren Koenigseggs nya och topphemliga testbil har kraschat under testkörning i mycket hög fart på den sydtyska racerbanan Nürburgring..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.