Klimatet

Sunday, 22 July, 20:31

Nyheter om Klimatet

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 01 jul 18 kl. 06:34

Nu blir det billigare att äga miljöbil

Fordon som är snällare mot Klimatet gynnas – de som skadar moder jord straffas. 1 juli införs ett bonus-malussystem för nyregistrerade fordon..

Västerbottens Folkblad - 30 jun 18 kl. 21:42

Lisa Gemmel: Klimatinvesteringar – en riktig vinnare

När en chefsekonom på en bank ger rådet att öka de offentliga investeringarna bör Socialdemokraterna lyssna. Och vad är en bättre investering än Klimatet? Betala mindre på statsskulden och investera mer i sådant som infrastruktur och utbildning!

GöteborgsPosten - 21 jun 18 kl. 12:04

Hög tid att båtbranschen tar sitt ansvar för klimatet

Sverige är ett av världens båttätaste länder och samtidigt står utvecklingen mer eller mindre still. Därför måste båtbranschen, staten och finansiärer gå samman och ta sitt ansvar för att matcha klimatutvecklingen, skriver Ocke Mannerfelt, båtdesigner och Axel Wenblad, ordförande Världsnaturfonden WWF..

BT - 30 jun 18 kl. 01:00

Morgan bedömer hästar för avel

Sedan början av 80-talet har Morgan Johnsson bedömt hästar för avel. Han kallar sig själv för "nörd" som lägger så mycket fritid på detta. Samtidigt oroar han sig för det allt tuffare Klimatet bland hästägare..

UNT - 23 jun 18 kl. 00:30

M är bättre för klimatet

Vi vill fördubbla Sveriges multilaterala ­bistånd för att minska utsläppen globalt, skriver Olivia Bergström..

Länstidningen i Jämtland - 29 jun 18 kl. 08:00

Lovisa Arvidsson: Skärpning! Vart har länets miljöarbete tagit vägen?

Klimatet är vår tids ödesfråga. Och det är i fjällvärlden som klimatförändringarna syns allra tidigast och snabbast. För ett län som Jämtland, där naturen är en så central del av vår kultur, vårt....

Supermiljöbloggen - 08 jun 18 kl. 15:43

Här är de flygfraktade matvarorna att undvika!

Sveriges Konsumenter har listat några matvaror att skippa om vi vill undvika flygfraktad mat. Flygfraktat har långt större utsläpp än mat fraktad med båt och lastbil. Att äta mer efter säsong är ett enkelt sätt att undvika den hitflugna maten.

GöteborgsPosten - 17 jun 18 kl. 20:04

Studie: Vegan bäst för klimatet

Den bästa insatsen du kan göra för Klimatet är att bli vegan, enligt den hittills största studien som gjorts av lantbrukets klimatpåverkan..

Supermiljöbloggen - 12 jun 18 kl. 22:05

Träddöd i Afrika kopplas till miljöförändringar

Flera av Afrikas äldsta och  tåligaste trädarter har dött de senaste åren. Enligt forskare som undersökt träden är den troligaste orsaken klimatförändringar.  Det var under ett forskningsprojekt för att försöka datera den afrikanska trädarten Baobab som forskare från Babes-Bolyai universitetet i Rumänien fann de döende träden.

Expressen - 25 jun 18 kl. 13:34

”Som utländsk offentlig person får man sådant”

GELENDZJIK. Jimmy Durmaz utsattes för en hatstorm med rasistiska inslag strax efter VM-matchen mot Tyskland. Nu berättar Isaac Kiese Thelin att han utsatts för liknande saker - och att Klimatet på sociala medier kan vara otroligt tufft.

Supermiljöbloggen - 16 jun 18 kl. 17:57

Varmaste maj i historien – inte bara skönt

Förra månaden var den varmaste maj som någonsin uppmätts i Sverige. Många har njutit av värmen, men det har också framkallat flera skogsbränder, stora prövningar för jordbruket och vattenbrist på olika håll.  Maj 2018 slog det tidigare värmerekordet från 1889.

DI - 25 jun 18 kl. 10:05

Tyska IFO-indexet sjönk

IFO-index över Klimatet inom näringslivet i Tyskland sjönk till 101,8 i juni, jämfört med reviderade 102,3 föregående månad (102,2). Det rapporterar Reuters. .

NT - 24 jun 18 kl. 09:00

Ökad hotbild mot judar och muslimer

"Vi känner av det hårdare Klimatet..

GöteborgsPosten - 15 jun 18 kl. 14:29

Fossilgasterminalen ett hån mot miljön

7 juni hade politikerna i Göteborgs kommunfullmäktige möjligheten att rösta för Klimatet och mot fossilgas (LNG). De flesta röstade tyvärr tvärtom. Vi är särskilt förvånade över att de partier som utger sig för att värna om Klimatet mest nu är med och satsar på fossila bränslen, skriver Feministiskt initiativ..

Nyan - 21 jun 18 kl. 10:00

Allwinds vd jublar över stödet”

Nyheten om stödet blåser hoppfulla vindar på den åländska vindkraften. – Härligt att det kommit initiativ. Det har vi saknat länge, säger Allwinds vd Henrik Lindqvist.

DN - 19 apr 18 kl. 21:00

”Höghastighetståg dålig affär för samhället och klimatet”

För varje investerad krona beräknas mindre än 40 öre komma tillbaka i samhällsnytta och Trafikverket har visat att klimateffekten kommer att bli mycket liten. Höghastighetståg kommer att bli en gökunge som tränger ut lönsamma järnvägsinvesteringar – eller också tas pengarna från andra angelägna utgiftsområden, skriver sju professorer och forskare..

Skånskan - 22 jun 18 kl. 06:00

Nystart på hemmaplan för musikalstjärna

Hon har bott och arbetat i England i många år, men nu har skånska musikalstjärnan Mia Karlsson flyttat hem igen. Här ser hon fram emot en ny fas i karriären och första stegen tar hon när Det Ny Teater i Köpenhamn åter sätter upp The Phantom of the Opera i höst.
Just nu njuter hon av den svenska sommaren och ser fram emot att för första gången på länge fira vanlig svensk midsommar.

DN - 20 jun 18 kl. 05:00

Därför är det så svårt att spå vad det blir för väder

Blir det sol i morgon? Ska det åska om tio dagar? Och hur varmt blir det på midsommar år 2018?

DN - 20 jun 18 kl. 08:36

Judith Kiros: Under press kanske vi kan skapa ett gemensamt språk

Det politiska Klimatet präglas av att vara på samma gång avpolitiserat och oerhört ideologiskt, men kanske är detta också en tid för förändring..

GöteborgsPosten - 04 jun 18 kl. 16:01

Så får vi en rättvis klimatomställning

Valrörelsen måste handla om vår tids stora ödesfråga – Klimatet. För oss är klimatfrågan inte en isolerad fråga. Den är tätt sammanlänkad med alltifrån säkerhets- och rättvisefrågor och mänskliga rättigheter och frihet från diskriminering, skriver Gita Navabi (FI) och Gubb Marit Stigson (FI)..

Supermiljöbloggen - 04 jun 18 kl. 10:09

Avokadon – ett av klimatförändringarnas första offer?

Avokadoträd dör när temperaturen faller under -2 grader eller skjuter över 38 grader. Det är något som Kaliforniska avokadoodlare har fått bittert erfara de senaste åren. Klimatförändringarna slår extra hårt mot Kalifornien, där det trots rådande vattenbrist odlas mycket.

GöteborgsPosten - 03 jun 18 kl. 05:00

Hjörne: Möjligheternas och ansvarets tillförsikt

Om en överväldigande andel av de som forskar om Klimatet är övertygade om att den globala uppvärmningen är en hotfull realitet och att världen måste reagera och agera, så litar jag på de utsagorna..

Världen Idag - 15 jun 18 kl. 09:58

Annie Lööf: "Jag är inget stödhjul åt Stefan Löfven"

I vissa kretsar hyllas hon för sin immigrationsvänliga politik och sitt tal om Klimatet. I andra kretsar kritiseras hon för att ha låtit Stefan Löfven sitta kvar vid makten. Världen idag träffade Centerns partiledare Annie Lööf för att prata företagande, segregation – och skor..

Skånskan - 13 jun 18 kl. 11:19

Han cyklar för klimatfrågan

malmö Professor Kevin Anderson rullar in i Malmö och Lund på måndag. Han cyklar genom landet för att öka medvetenheten om klimatfrågan och få igång diskussioner.Kevin Anderson är gästprofessor vid Uppsala universitet.

SVT - 10 jun 18 kl. 19:37

Björklunds tal på Järvaveckan – vill vara en förnuftets röst

– Det tävlas om vem som har hårdast problembeskrivning och hårdast förslag, säger Liberalernas partiledare Jan Björklunds i sitt tal på Järvaveckan, som till stor del var ett försök att markera sig som ett parti som står för förnuftets röst i det rådande politiska Klimatet..

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

Ett samtalsfritt debattklimat

Under den sista partiledardebatten innan valet ansträngde sig partiledarna sig för att trycka på sina profilfrågor. Debatten dominerades dock än en gång av migrationspolitik och gav dåligt med allmänpolitisk information. Man debatterade, men diskuterade inte, migrationspolitik.

UNT - 05 jun 18 kl. 00:45

För ett varmare Sverige

I fjällhöga nord är det allt något fel på Klimatet..

Skånskan - 12 jun 18 kl. 07:13

Skåne har blivit 1,5 grader varmare

Skåne Skåne har blivit 1,5 grader varmare de senaste 100 åren, visar SMHI:s statistik. Till P4 Malmöhus säger Erik Engström, klimatolog på SMHI, att Klimatet förändras och att temperaturen stiger globalt.
För Skånes del har medeltemperaturen höjts med 1,5 grader de senaste 100 åren, visar SMHI:s statistik.

Dagen - 08 jun 18 kl. 10:18

Barnmorska: Klimatet har hårdnat för barnmorskor

Margaretha Berggren har jobbat som barnmorska i över 40 år utan att medverka vid aborter. Som chef i 18 år har hon också beviljat samvetsfrihet för medarbetare..

Expressen - 11 jun 18 kl. 20:40

Förklaringen bakom det galna firandet: ”Chockad”

Mikael Lustig har växt fram till en nyckelspelare landslaget under de senaste åren och är en av de stora ledarfigurerna när Sverige spelar VM.För SportExpressen berättar Celtic-backen om landslagsåren, sin roll i laget och det mer öppna Klimatet i spelargruppen.– Var man ung och tyckte på ett annat vis så fick man svälja det, säger Lustig..

Cornucopia - 11 jun 18 kl. 12:28

Väder är inte klimat

Åt alla håll används anekdoten väder som något slags argument för eller emot klimatförändringar. Sluta vara överutmanad och sluta använda anekdoter. För väder varierar stort både lokalt och regionalt år till år.

Expressen - 05 jun 18 kl. 09:00

”Sommarhettan har tagit över – men jag tänker bara på klimatet”

Jag hör mig själv, och alla andra, prata om vädret – allting handlar plötsligt om vädret.Sommarhettan har tagit över hela Sverige!Långt bak i huvudet ringer en samvetsklocka som påminner om istiden som rådde för bara två månader sen..

UNT - 05 jun 18 kl. 11:00

Klimatet kan inte vänta

MP i regeringen är bästa garanten för en vass klimatpolitik, skriver tre miljöpartister..

Skånskan - 30 maj 18 kl. 08:58

Tuff resa till svensk studentexamen

Steget till Skåne från Irak respektive Syrien var inte helt enkelt. Basoz Fateh och Rwken Esmail har fått tampas med både hemlängtan och språksvårigheter. Men de gav aldrig upp, och i dag kvitterar de ut var sin svensk studentexamen.

Expressen - 04 jun 18 kl. 18:15

Ebba Busch Thor: Löser inte problemen med symbolpolitik

Ebba Bush Thor och Isabella Lövin drabbade samman direkt i Expressen TV:s partiledarduell.Partiledarna har helt uppfattning om vad som behöver göras för Klimatet.– Vi kommer inte lösa de stora klimatutmaningar vi har i dag, genom mer symbolpolitik, säger Ebba Busch Thor i Expressen TV..

Dagen - 08 jun 18 kl. 10:24

Barnmorska: Klimatet har hårdnat för barnmorskor

Margaretha Berggren har jobbat som barnmorska i över 40 år utan att medverka vid aborter. Som chef i 18 år har hon också beviljat samvetsfrihet för medarbetare..

Expressen - 14 maj 18 kl. 06:32

Han ändrade sitt liv – efter tv-programmet

Efter att ha sett en dokumentärfilm kände Lewis Hamilton att han behövde förändra sin livsstil.Den regerande världsmästaren valde att bli vegan – och hoppas nu kunna inspirera andra att påverka Klimatet.– Jag tycker att det är rätt riktning att gå i.

Skånskan - 07 jun 18 kl. 15:47

Politikerna låter Vipans personal få arbetsro

lund De senaste åren har larmen om arbetsmiljön på gymnasieskolan Vipan avlöst varandra.
Arbetsmiljöverket har varit inkopplat och en utomstående konsult.
Nu sätter utbildningsnämndens presidium ner foten och menar att skolans personal och ledning måste få arbetsro.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.