Klimatet

Tuesday, 13 November, 18:56

Nyheter om Klimatet

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 21 okt 18 kl. 22:56

Ljusning för kol under Trump – lyfter republikanerna

Den kolrika delstaten West Virginia har på två decennier svängt från stabil demokratisk till ett av Republikanernas starkaste fästen. Här lyssnar man inte på varningar om kolets inverkan på Klimatet. I stället hyllar man Donald Trumps beslut att avreglera kolsektorn.

DN - 10 okt 18 kl. 19:15

Rapport: Svenska köttråd räcker inte för klimatet

Den väntade befolkningsökningen utan ändringar i matvanor kan öka livsmedelssystemets klimatpåverkan med upp till 90 procent, enligt en ny studie som publiceras i Nature på onsdagen. För att klara målen måste människor ändra sig på flera sätt, bland annat äta betydligt mindre kött än Livsmedelsverkets hälsorekommendationer..

DN - 23 okt 18 kl. 15:26

”Efter rekordtorra sommaren gav jag upp om klimatet”

Jag vet inte vad mer man ska göra annat än att sluta flyga, sluta äta kött och sopsortera. Då är det lätt att bara ge upp. Men sommaren var kanske bara en försmak om vad som komma skall, skriver läsaren Elisabeth Jonsson..

DN - 23 okt 18 kl. 15:26

”Efter rekordtorra sommaren gav jag upp hoppet om klimatet”

Jag vet inte vad mer man ska göra annat än att sluta flyga, sluta äta kött och sopsortera. Då är det lätt att bara ge upp. Men sommaren var kanske bara en försmak om vad som komma skall, skriver läsaren Elisabeth Jonsson..

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 05:05

Klimatet måste bli en fråga för alla partier

Miljöpartiet är redo att samverka med andra partier för att bidra till den klimatomställning Göteborg och Sverige måste göra. Långsiktiga och modiga beslut måste tas. Inget parti klarar detta på egen hand – vi behöver göra det tillsammans, skriver Karin Pleijel (MP) och Ulf Kamne (MP)..

SVT Debatt - 28 sep 18 kl. 14:42

”Våld och hot accepteras i dag indirekt i den svenska skolan”

Klimatet i skolan blir allt hårdare och anmälningarna till arbetsmiljöverket fler. Det krävs konkreta åtgärder för att komma till rätta med problemen, anser Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas Riksförbund, som bland annat vill se större beslutsamhet från rektorer och skolledningar..

DN - 22 okt 18 kl. 16:12

”Alla kan dra ner på sin konsumtion för klimatets skull”

Vi måste göra vad vi kan gör att rädda Klimatet. Att ge upp är ingen framkomlig väg. Alla kan bidra på något sätt genom att dra ner på onödig konsumtion, skriver läsaren Leif Åkre..

Barometern - 22 okt 18 kl. 17:00

Klimatet i fokus när hamnen byggs om

Tisdag 23 oktober är sista mötet för den som har åsikter om nya planprogrammet för Mörbylånga hamn och sockerbruksområde..

Supermiljöbloggen - 23 sep 18 kl. 12:56

Greta: Om folk skulle förstå på riktigt skulle de göra något åt klimatet

Greta Thunberg beskriver sig på Twitter som en "15-årig klimatradikal med Aspergers".  Hon började skolstrejka för Klimatets skull veckorna innan valet och har sedan dess väckt uppmärksamhet över hela världen. SMB har fått äran att intervjua den blivande legenden.

Kristianstadsbladet - 11 okt 18 kl. 16:30

Klimatet - en stor fråga för konsten

Storprojektet ”Man and Biosphere” har under två år engagerat konstnärer och forskare. Uppdrag: granska och diskutera de klimatutmaningar som Vattenriket och Kristianstad står inför. Ett lokalt ämne i en global fråga.

Västerbottens Folkblad - 20 okt 18 kl. 20:00

Värm huset och kyl klimatet

Du som villaägare kan se över din uppvärmning och bidra till att hejda klimatförändringarna, skriver Peter Granborn, vd för bioenergiföretaget Scandbio. Olja används allt mindre för uppvärmning, men det finns fortfarande gamla oljepannor i fler än 200 av Västerbottens villor. Det är hög tid att pensionera dem.

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 17:06

Antalet långa avstängningar ökar dramatiskt

Antalet långa avstängningar har ökat lavinartat inom Göteborgsfotbollen – från sex stycken för fyra år sedan till hela 47 förra året.
– Känslan är ju att Klimatet har blivit värre, säger domarföreningens ordförande Sandra Österberg..

DN - 10 okt 18 kl. 15:01

”Fokus på politiskt spel fördunklar klimatjournalistiken”

Journalister fokuserar ofta på det politiska spelet och inte på sakfrågan när det kommer till Klimatet. Det här är problematiskt menar Anna Roosvall, professor i medie- och kommunikationsvetenskap som är författare till boken Media and transnational climate justice: Indigenous activism and climate politics..

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 07:00

Klimatet är den femte karaktären i Galeras roman

När en poet mördas återförenas vännerna för att minnas tiden kring millenieskiftet i den brasilianska staden Porto Alegre. America Vera-Zavala läser en roman där politiken hela tiden pulserar under ytan..

DN - 18 okt 18 kl. 09:54

”Det är dumt att ge upp kampen för framtidens klimat”

Det är dumt att ge upp kampen för Klimatet utan att ha infört en hög och stadigt stigande avgift på koldioxidutsläpp. Staternas intäkter från en sådan avgift kan återbetalas direkt till medborgarna, skriver läsaren Henrik Petrén..

Dalarnas tidningar - 17 okt 18 kl. 14:50

Ledare: Strålande helgväder i Dalarna – men enligt FN behövs nu en "andra världskrigsinsats" för klimatet

Det slogs värmerekord i helgen i Dalarna. Varmast i länet var Mora som uppmätte 21 grader enligt....

Supermiljöbloggen - 16 okt 18 kl. 11:37

Glädjebeskedet: allt fler tar tåget utomlands

Det internationella tågresandet ökar kraftigt bland svenskarna. Klimatet pekas ut som en viktig anledning till att folk väljer tåg framför flyg.   Det har skett en kraftig ökning av utrikesresor med tåg, rapporterar Dagens ETC.

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 13:33

IPCC: Omöjligt stoppa - enormt svårt begränsa - klimatförändringarna till år 2100

IPCC publicerade för nio dagar sedan en rapport som visar på att det är omöjligt att stoppa klimatförändringarna och enormt svårt att begränsa dessa. För att begränsa klimatförändringarna till år 2100 måste utsläppen av CO2 minskas med 45% till år 2030 och noll år 2050, vilket bedöms vara vetenskapligt möjligt, men samhällsmässigt omöjligt.
Före detta inlandsis på Grönland, numera rullsten.

Sydsvenskan - 08 okt 18 kl. 17:26

Klimatet kan inte vänta. Vi måste agera snabbt.

Det korta svaret är att det inte alls går särskilt bra..

DN - 06 sep 18 kl. 18:21

David Attenborough: Rösta på modiga politiker

Han är en levande legend på en levande planet, Sir David Attenborough. På besök i Sverige vänder han sig till den vanliga mannen och kvinnan på gatan med ett råd om hur vi ska rädda vår jord. – Rösta på politiker som vågar vara modiga när det gäller Klimatet, säger han till TT..

DN - 09 okt 18 kl. 19:30

Mattias Svensson: Ekonomerna bryr sig visst om miljön, men inte till varje pris

Att hävda att alternativ ekonomi krävs för att rädda Klimatet bygger på alternativa fakta..

YLE - 16 okt 18 kl. 10:32

Slaget efter tolv från riksdagen: Kan politikerna rädda klimatet?

Klimatrapporten från förra veckan ställer högre krav på miljöpolitiken: de nuvarande åtgärderna räcker inte, målen måste ställas högre. Vad lovar partierna för klimatåtgärder nu när det är ett halvt år kvar till val?.

SR - 16 okt 18 kl. 06:00

Så hotas ölen av klimatet

När temperaturen på jorden stiger kommer kornskörden minska. Då blir det brist på en av de viktigaste råvarorna för öl..

SVT - 01 okt 18 kl. 15:19

Mikael Backlund: ”Fått anpassa mig”

Skitsnacket och det tuffa Klimatet inom ishockeyn är en het potatis. Calgary-stjärnan Mikael Backlund har träffat SVT Sports Dusan Umicevic och är kritisk i frågan. – Jag vet ju hur jargongen är och har själv fått anpassa mig och kanske inte alltid varit mig själv för att passa in, säger han till SVT Sport..

SVT - 01 okt 18 kl. 15:19

NHL-stjärnan Mikael Backlund: ”Har fått anpassa mig”

Skitsnacket och det tuffa Klimatet inom ishockeyn är en het potatis. Calgary-stjärnan Mikael Backlund är kritisk i frågan. – Jag vet ju hur jargongen är och har själv fått anpassa mig och kanske inte alltid varit mig själv för att passa in, säger han till SVT Sport..

Ekonomistas - 08 okt 18 kl. 17:44

Ekonomipriset 2018 till Nordhaus och Romer

Till slut fick Ekonomistas läsare rätt. Efter att ha varit favorittippad i flera år fick Paul Romer ekonomipriset. Han delar priset med William Nordhaus som också varit populär i Ekonomistas omröstningar.

SVT - 14 okt 18 kl. 20:21

Expert: Den nya ryska strategin är att trycka ner sina fiender

Det senaste året har regeringar i Europa och USA tydligt pekat ut Ryssland som ansvarigt för attacker i deras länder. – Det politiska Klimatet har förändrats. I dag får den ryska aggressionen mot Väst följder, säger Rysslandsexperten Alina Polyakova i SVT:s Agenda..

DN - 30 sep 18 kl. 07:00

Maria Gunther: Var fjärde människa kan tvingas fly klimatet

När floden stiger och sköljer bort ditt hem är klimatförändringarna varken något abstrakt eller påhittat..

BT - 14 okt 18 kl. 04:00

Mer el på öjn - för klimatets skull

Höga ambitioner i klimatfrågan är bra. Men de gör föga för Klimatet om inte systemen hänger med – och ambitionerna inte kan förverkligas..

BT - 14 okt 18 kl. 04:00

Skattesmäll mot företagare räddar inte klimatet

Skatter på transporter kan inte höjas i all oändlighet utan att det slår mot svenska företags konkurrenskraft, påpekar Företagarna..

Aftonbladet - 14 okt 18 kl. 04:00

Katastrof för klimatet

Västerbottens Folkblad - 13 okt 18 kl. 07:00

Replik: ”Skydda klimatet – inte industrin”

Svar till insändaren ”Galet att sänka med mer än 40 procent” i Folkbladet den 9 oktober. Ulf Parde skriver i Folkbladet om klimatkraven som han tycker är för höga, och är en bra försvarare av det politiska etablissemanget inom Moderaterna, Kristdemokraterna och även nu verklighetsfrånvända Sverigedemokraterna. Parde ondgör sig över klimatfrågan där han anser att […].

Skånskan - 12 okt 18 kl. 15:43

För klimatet varje fredag

malmö
– Vi kan ju inte lämpa över ansvaret på en 15-årig tjej, så länge vi finns kvar. Så resonerar ett antal damer från PRO, Pensionärernas Riksorganisation och tänker varje fredag genomföra en demonstration utanför stadshuset i Malmö.
De tar sitt exempel från 15-åriga Greta Thunberg, som skolstrejkade fram till valdagen – i stället satt hon utanför riksdagshuset i Stockholm för att fästa uppmärksamhet på klimatfrågan.

Dalarnas tidningar - 11 okt 18 kl. 07:37

Ledare: Nu måste Sverige gå före – klimatet har inte längre råd med tafflig symbolpolitik

Sommarens extremvärme, torka och svåra bränder gjorde att miljöfrågan klättrade på listorna över....

VA - 13 sep 18 kl. 18:01

Svenska forskare: Så halverar vi klimatutsläppen till 2030

Den digitala revolutionen kan bli ett trumfkort för Klimatet – och två svenska startups är en del av lösningen. .

VA - 26 okt 18 kl. 13:27

Klimatpositiv till varje pris - Kan fler hamburgare rädda klimatet?

Att vara klimatneutral räcker inte längre. Nu är det klimatpositiv som gäller – att binda mer växthusgaser än man släpper ut. Ikea, H&M, Unilever och Max gör det redan.

DI - 08 okt 18 kl. 18:05

Nobelpristagare ger klimatet nytt hopp

Optimism är viktigt, eftersom pessimism föder apati. Det sa en av årets två mottagare av Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne, Paul Romer, i en intervju med Di redan 2016 (17/9). .

Sydsvenskan - 10 okt 18 kl. 09:40

Tunn trend bland landets älgar

Värme och torka skapar tunna och små älgar, som i sin tur får mindre och färre kalvar. Trenden är inte ny men speciellt tydlig efter sommarens rekordvärme. – Älgen är bra anpassad till snö och kallt klimat, får vi förändringar i Klimatet blir det ökad k.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 18 kl. 09:40

Tunn trend bland landets älgar

Värme och torka skapar tunna och små älgar, som i sin tur får mindre och färre kalvar. Trenden är inte ny men speciellt tydlig efter sommarens rekordvärme. – Älgen är bra anpassad till snö och kallt klimat, får vi förändringar i Klimatet blir det ökad k.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.