Klimatet

Thursday, 20 September, 22:06

Nyheter om Klimatet

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 30 aug 18 kl. 17:09

Hejda överbefolkningen

Sommarens debatt har kretsat mycket kring klimatförändringar. Ändå lyser den kanske allra viktigaste frågan nästan helt med sin frånvaro, att jordens befolkning ökar explosionsartat så att vi vid seklets slut är fyra miljarder fler människor än dagens befolkning på strax under 8 miljarder.
Jordens befolkning ökar ungefär med ett nytt Tyskland om året.

DN - 21 aug 18 kl. 15:24

Hon skolstrejkar för klimatet

15-åriga Greta Thunberg skolstrejkar utanför Riksdagen. Målet: Få politikerna att lyfta klimatfrågan..

GöteborgsPosten - 23 aug 18 kl. 11:23

Hur länge ska klimatet behöva vänta?

Dagens cirka fyra miljoner bensinbilar kan utan modifikation köras på upp till 35 procent metanolinblandning och kan därför omgående bli mer miljövänliga – om regeringen bara ger långsiktiga förutsättningar, skriver Lena Eriksson Sonebrink, Värmlandsmetanol..

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

YA - 29 aug 18 kl. 00:01

Klimatet i centrum - både när det gäller miljö och hälsa

Miljöpartiet i Tomelilla har idel nya namn i topp på sin vallista till kommunfullmäktige. Men hjärtefrågorna är de samma som förut, med kanske ett ännu större fokus på klimat, skola och ett trevligare Tomelilla..

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 18 kl. 09:00

Inspiratörerna drar sitt strå till klimatstacken

De kämpar för miljön och Klimatet – på jobbet och på fritiden..

Cornucopia - 26 aug 18 kl. 18:22

Stackars svenska valrörelsen

Ett perspektiv jag fick uppifrån Mont Blancs topp var hur extremt infantil och överutmanad den svenska valrörelsen var under de korta tillfällen jag uppdaterade mig med telefonen. Dessvärre får man det bara bekräftat när man kritiserar vice statsminister och miljöminister Isabella Lövin (mp), då det verkar finnas en överutmanad MP-svans numera, med ungefär samma begåvningsnivåer som SD-svansen. Beskedet är att om man kritiserar Lövin och Miljöpartiet, så är man en vetenskapsförnekare och klimatförnekare.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 14:00

En försonlig Sjöstedt

Det går bra för Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt. Partiet skulle om det vore val i dag landa mellan nio och tio procent. Många väljare ser dem numera (förmodligen med rätta) som det enda vänsteralternativet.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 14:54

Politiker grillas med glimten i ögat

lund Med humor men också en underliggande allvarlig ton ska komikerna Johan Wester och Mats Nilsson intervjua de ledande Lundapolitikerna på en liten scen vid Liberiet.
Arrangemanget, som inleddes på måndagen, kallas Demokratifestivalen.– Tanken är att vi ska kombinera humor, glimten i ögat men samtidigt kasta oss ut i de stora samhällsutmaningarna.

Sydsvenskan - 15 aug 18 kl. 11:00

Torsdag 10.00: Chatta med Pär Holmgren om klimatet

Ställ din fråga till meteorologen och klimatexperten redan nu..

GöteborgsPosten - 21 aug 18 kl. 21:35

Klimatet oroar svenskarna mer än terrorism

Klimatfrågan var i politiskt fokus under sommarens torka och bränder. Jonas Hinnfors, GP:s valexpert och professor i statsvetenskap, tror att den kommer leva kvar ända fram till valet den 9 september.
– Den dyker upp i alla debatter, säger han..

Expressen - 08 aug 18 kl. 17:06

Experten varnar: Bränderna leder till mer extremväder

Skogsbränder rasar på många håll. Inte bara Sverige är hårt drabbat denna sommar.I Kalifornien kämpar man just nu mot den största branden i statens historia – som hittills krävt nio dödsoffer och tvingat tusentals att överge sina hem.

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 09:00

Inspiratörerna drar sitt strå till klimatstacken

De kämpar för miljön och Klimatet – på jobbet och på fritiden..

GöteborgsPosten - 10 aug 18 kl. 12:06

Klimatet kräver minskade fossila utsläpp

Med bra gång- och cykelvägar och en effektiv och billig kollektivtrafik skapar vi en tillgänglig och attraktiv stadsmiljö för göteborgare och besökare, skriver Gertrud Ingelman (V)..

DI - 27 aug 18 kl. 10:06

Glada miner i Tyskland – IFO-index bättre än väntat

IFO-index över Klimatet inom näringslivet i Tyskland steg till 103,8 i augusti, jämfört med oreviderade 101,7 föregående månad..

SVT - 19 aug 18 kl. 23:10

Hård debatt om klimatet i Agenda

Sommaren 2018 bjöd på extrema temperaturer, torka och bränder. Klimatfrågan har nu seglat upp och blivit en av väljarnas viktigaste frågor inför valet om tre veckor. I söndagens Agenda möttes några av landets politiker i en klimatdebatt..

DN - 05 aug 18 kl. 21:00

"Det är dags för EU att prioritera klimatet"

DN DEBATT 6/8. Det Gröna Folkhemmet bör uppdateras till ett Hållbart och grönt Europa, skriver Marita Ulvskog (S) tillsammans med övriga socialdemokratiska Europaparlamentariker. Bland annat vill de undersöka möjligheterna att förbjuda subventioner av fossila bränslen och att energibeskattningsdirektivet ses över, speciellt undantaget som gäller för flyget..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 18 kl. 21:09

Den heta sommaren färgade Fridolins tal

Klimatet är vår största solidaritetsfråga.”.

UNT - 20 aug 18 kl. 16:00

MP gynnas - än sen?

Klimatet är överordnat partitaktiska hänsyn..

Expressen - 19 aug 18 kl. 21:36

SVT:s debatt om miljön tar avstamp i sommarens värme

I SVT:s ”Agenda” på söndagskvällen möts Gustav Fridolin, MP, Annie Lööf, C, Martin Kinnunen, SD, och Margot Wallström, S, i en debatt om Klimatet.Avstamp: Sommarens extrema värme..

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 08:49

Ledarkollen: Tummen ner för bankskatt

Ledarkollen fredag handlar om bankskatt, om Turkiet, om Klimatet, om SD och så om detta med att inte berätta sanningen för att man inte vill spela vissa krafter i händerna men just spelar dessa krafter i händerna genom att inte berätta sanningen… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Värdelös bankskatt Igår föreslog Socialdemokraterna en så kallad bankskatt. DI skriver om det: ”Tidvis talar partiet om rättvisa och ökad legitimitet i skattesystemet.

GöteborgsPosten - 25 aug 18 kl. 09:49

94-åring studerar klimatet

– Det är bråttom. För att kunna rädda jorden måste man försöka läka ihop ozonskiktet! Det menar Bengt Eriksson, 94-årig Strömstadsbo som engagerar sig i klimatfrågan..

SmålandsPosten - 25 aug 18 kl. 05:30

Klimatåtgärder före klimatprat

Miljöpartiets företrädare tar i en debattartikel upp den kanske viktigaste frågan av alla, nämligen Klimatet. Det är bra. Mycket av det som skrivs i artikeln kan vi instämma i..

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 14:54

Moderaterna lovar tryggt och tillgängligt Lund

Men M vågar inte lova skattesänkning – och det är tyst om Klimatet..

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 09:25

Ledarkollen: Donald Trumps snara bär hans eget namn

  Dagens ledarkoll handlar om Marlena Ernmans dotter, privata vårdföretag, Donalds Trumps snara och Påvens besök på Irland och om Uppdrag Granskning i SVT. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Sverige behöver privata vårdföretag DI skriver om att Sverige behöver privata vårdföretag: ”S saknar en svunnen tid, när offentlig verksamhet inte behövde konkurrera om patienter och personal och transparensen var låg kring hur väl olika vårdenheter lyckades med sitt uppdrag.

Västerbottens Folkblad - 21 aug 18 kl. 07:00

Frågorna folk inte orkar med i längden

Frågorna om Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens roller har inte kommit till sin konkreta rätt i valrörelsen. Mängder av vittnesmål om Försäkringskassans hårda handläggningsmetoder och ryktena om att ju fler avslag som en handläggare ger, ju större chans till löneökning för handläggaren gör att många är frustrerade över att ämnena smusslas undan. Klimatet får uppmärksamhet därför att […].

SR - 24 aug 18 kl. 13:18

Ulrika Björkstén: Vi förstör klimatet med berått mod

Efter sommarens hetta funderar Ulrika Björkstén vad som krävs för verklig insikt..

DN - 29 jul 18 kl. 12:17

Livsviktigt sjögräs på väg att försvinna

Sjögräset ålgräs är oansenligt men extremt viktigt för klart vatten, fiskar och Klimatet. Det kan fånga upp mer koldioxid än skog och fungerar som barnkammare för torsk. Men läget är kritiskt, de senaste tio åren har fyra femtedelar av ålgräset försvunnit från södra Bohuslän.

SR - 17 aug 18 kl. 11:35

Kan Lövin kompromissa om planeten?

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin målar upp en stor brådska för Klimatet men är beredd att kompromissa om klimatpolitiken, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

Supermiljöbloggen - 21 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill S göra för miljön?

Under Socialdemokraternas tid i regering har miljöbudgeten blivit historiskt stor. Men hur mycket kan Stefan & Co egentligen ta åt sig äran för miljösatsningarna? Partiets politik Socialdemokraterna har i regeringsställning genomfört en mängd miljöåtgärder, liksom mer än fördubblat miljöbudgeten.

GöteborgsPosten - 23 aug 18 kl. 13:11

Bivrin (MP): "Klimatet kan inte vänta"

Det är tydligt vilka frågor Miljöpartiet går till val på. Precis som förra valet – och valet innan det. I snart fyrtio år har vi satt miljö- och klimatfrågorna främst.

GöteborgsPosten - 22 aug 18 kl. 16:21

Satsa på vårt win-win-system för klimatet

För att verkligen komma någon vart i klimatarbetet behövs effektiva gemensamma lösningar. Vårt system med avgifter och utdelning är en propplösare. Med detta kan vi stoppa koldioxidutsläppen utan att partierna förlorar väljarnas stöd, skriver Henrik Petrén, Klimatsvaret Sverige..

Kristianstadsbladet - 23 aug 18 kl. 04:00

Tänk efter – snart är det för sent

Klimatet blir varmare, det är väl de flesta överens om, även om vi har en grupp som fortfarande envist påstår att det inte stämmer – bland annat USA:s president..

Supermiljöbloggen - 05 sep 18 kl. 13:40

Ny mätning: Klimatet är väljarnas viktigaste valfråga

Med fyra dagar kvar till valet seglar Klimatet upp i topp som väljarnas absolut viktigaste fråga.  I en ny mätning av Expressen/Demoskop hamnar klimatfrågan på första plats när väljarna ska peka ut valspurtens viktigaste fråga. Klimatet passerar därmed invandring som väljarnas förstaval.

DI - 10 aug 18 kl. 11:37

Miljöpartiet vill ha 50 miljarder till klimatet

Miljöpartiet vill se miljöinvesteringar på 50 miljarder under kommande mandat.  ”Klimatet kan inte vänta”, lyder partiets paroll. .

UNT - 22 aug 18 kl. 15:42

15-åring skolstrejkar för klimatet

Greta Thunberg är 15 år och djupt engagerad i klimatfrågan..

SmålandsPosten - 17 aug 18 kl. 19:27

Miljöpartiet: ”Vad hjälper en bra äldrevård när världen inte går att leva i?”

Anita Thörn von Rosen (MP) går in i sitt första val som Miljöpartiets toppnamn. Och det är miljön och Klimatet på det lokala planet som partiet vill jobba för politiskt..

DI - 14 aug 18 kl. 21:45

KD öppnar för nya kärnkraftverk

Kristdemokraterna vill ha mer kärnkraft och Ebba Busch Thor öppnar nu för nya reaktorer i Sverige. Beskedet gavs i tisdagens stora partiledardebatt i Di TV och Expressen, som bjöd på flera heta ordväxlingar om Klimatet..

BT - 15 aug 18 kl. 18:35

MP vill höja ambitionen att göra Borås klimatneutralt

Miljöpartiets valmanifest i Borås lyser grönt i många nyanser. Högst på agendan står ett offensivt agerande för miljön – med en kraftigare satsning på att göra staden klimatneutral. ”Klimatet kan inte vänta.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.