Klättra

Wednesday, 23 January, 02:58

Nyheter om Klättra

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 02 jan 19 kl. 18:34

Affärsidé: Leksaksbutikskejdan Föräldrafällan

Nu när BR (saknad av ingen) och Toys "R" Us (med viss melankoli och nostalgi) har gått i konkurs krävs nya krafttag för att bibehålla närvaron av leksaksbutiker i framtiden. Nedan följer konceptet Föräldrafällan, som mer går i linje med den påstått nödvändiga trenden att shopping allt mer ska gå mot upplevelser.Svårt att sälja när man inte ens har öppet för konkursutförsöljning, trots enorma prissänkningsskyltar.

Expressen - 30 nov 18 kl. 06:00

Det är bråttom att förbättra integrationen

Sverige klarar att integrera unga, arbetsföra och välutbildade flyktingar – men det räcker inte..

Nyteknik - 08 jan 19 kl. 14:16

Hyundais nya bil Elevate kan klättra likt en spindel

Med långa utfällbara ”ben” kan Hyundais nya fordon Elevate vandra och Klättra i besvärlig terräng. Nyligen visades konceptet på CES-mässan i USA..

GT - 15 dec 18 kl. 05:00

Vi sätter inte oss på läktaren

Socialdemokraternas högsta prioritet, även i opposition, är att kraftigt minska sjukskrivningstalen och förbättra arbetsmiljön för Göteborgs medarbetare, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Jonas Attenius (S)..

GöteborgsPosten - 31 dec 18 kl. 23:20

Macron: Vi kan göra bättre

Frankrikes president Emmanuel Macron lovar att göra mer för att förbättra medborgarnas liv, men poängterar i sitt nyårstal att ökade offentliga utgifter inte är lösningen. Samtidigt fortsätter de Gula västarna sina protester..

UNT - 31 dec 18 kl. 23:19

Macron: Vi kan göra bättre

Frankrikes president Emmanuel Macron lovar att göra mer för att förbättra medborgarnas liv, men poängterar i sitt nyårstal att ökade offentliga utgifter inte är lösningen..

GöteborgsPosten - 31 dec 18 kl. 23:20

Macron: Vi kan göra bättre

Frankrikes president Emmanuel Macron lovar att göra mer för att förbättra medborgarnas liv, men poängterar i sitt nyårstal att ökade offentliga utgifter inte är lösningen. Samtidigt fortsätter de Gula västarna sina protester..

Dagensanalys.se - 11 jan 19 kl. 03:46

Här vill svenska marknadschefer förbättra sig

Tidningen Resumé har skickat ut en enkät till olika svenska marknadschefer och frågat dem inom vilka områden de vill förbättra sig. Marknadscheferna svarade: Kunna använda AI när man analyserar olika kundbeteenden Jobba med omnikanal Bli bättre på digital affärsutveckling Implementera systemstöd för att bli effektivare Identifiera och använda rätt data Lära sig hitta och motivera rätt medarbetare Få bättre ROI i sina satsningar Förstå och använda mer komplexa digitala köp Effektmätningar Ta fram KPI:er för digitala kampanjer som automatiseras Använda Martech på rätt sätt Förstå och använda nya kanaler Om du vill läsa mer ska du klicka här. .

BT - 26 dec 18 kl. 18:24

Deras uppkopplade kaffekvarn ska göra industrin mer hållbar

Svenskarnas högt aktade svarta dryck är inte känd för sitt goda miljöavtryck, men det vill bolaget C grind förbättra. På inkubatorn i Borås utvecklar de vad som kan vara världens första uppkopplade kaffekvarn med ett hållbart retursystem..

BT - 30 dec 18 kl. 16:31

Sökes: Faddrar till centrala hus

Borås museum har kommit i skymundan när Textilmuseet fått både fokus och pengar. Men nu har de fått 400 000 kronor i bidrag för att förbättra och utveckla verksamheten i Ramnaparken. – Det ska bidra till att levandegöra museet, säger projektledare Frida Andersson..

Skånskan - 28 dec 18 kl. 06:00

Hobert fann filmprojekt i färöisk legend

I början av oktober författardebuterade regissören Richard Hobert med romanen Fågelfångarens son. I vår är det premiär för långfilmen som är baserad på boken. Ett filmprojekt som tog fem år att genomföra.

SR - 29 dec 18 kl. 16:01

Nu görs unikt test av elsopbil

Eldrivna sop- och lastbilar kommer att ingå i ett unikt test, med målet att förbättra transporterna i städerna och minska utsläppen..

Skånskan - 29 dec 18 kl. 15:00

Politikern som står med båda fötterna på jorden

ystad Elisabeth Håkansson, 55 år, tar med sig 20 års politisk erfarenhet från Lomma och Lunds kommun i sitt uppdrag som Centerpartiets nya gruppledare i kommunfullmäktige.
– En av mina hjärtefrågor är jämställdhet. Den brinner jag för, säger hon.

Skånskan - 29 dec 18 kl. 15:00

Projekt som avslutas har kompetensutbildat 800 personer

Skurup 800 personer, mest personal i skolan, har fått kompetensutbildning under tre års tid i projektet ”Inkludera och mötas”.
Nu är projektet över och en läroportal på Skurups hemsida lever vidare.2016 fick Skurups kommun gehör från Europeiska Social fonden.

Skånskan - 27 dec 18 kl. 15:00

Svekdebatt om gratisresor för äldre

ESLÖV Det blev en svekdebatt på senaste kommunfullmäktige om att det inte går så snabbt för Socialdemokraterna att införa gratis bussresor för äldre över 70 år som partiet lovade i valrörelsen.Det var Vänsterpartiets Lars Holmström som gick till attack. Partiet har länge slagits för just den här kollektivtrafiksatsningen.

Skånskan - 28 dec 18 kl. 15:00

Par nekas bidrag – då kliver förvaltningsrätten in

Skurup Efter att ha nekats socialbidrag överklagade en 55-årig man beslutet till förvaltningsrätten.
Varpå dem häver kommunens beslut och kräver förnyad prövning.Mannen ansökte om försörjningsstöd hos myndighetsnämnden för individ- och familjeomsorg i mars tillsammans med sin fru.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:07

Psykisk ohälsa och ekonomisk utsatthet går hand i hand

En ond cirkel. Det är vad företrädare för intresseorganisationen Reseda kallar sambandet mellan psykisk ohälsa och ekonomisk utsatthet.
– Den ständigt återkommande oron för ekonomin är ett gissel.

DI - 28 dec 18 kl. 08:42

Basmetallerna stabila medan guldet fortsätter klättra

Basmetallerna visade endast mindre rörelser på fredagsmorgonen, med måttliga uppgångar för koppar och zink, och nickel marginellt på den negativa sidan..

Expressen - 26 sep 18 kl. 21:25

Polis pratade med journalist - avsattes dagen därpå

Polisen Ulf Rydström har varit huvudskyddsombud i tre år och försökt förbättra förutsättningarna för medarbetarna vid gränskontrollen.Till slut bestämde han sig för att i Kvällsposten berätta om den allvarliga situation som råder.Dagen efter avsattes han.

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 18 kl. 20:00

Studiebesökare på Drottninghögsskolan betalar tusen kronor per person – till privat företag

Ett sätt att förbättra skolans rykte, enligt verksamhetschefen..

Skånskan - 26 dec 18 kl. 06:00

Sharp Objects en av årets höjdare

2018 går mot sitt slut och det är dags att sammanfatta. Kultur- och nöjesredaktionen har bett alla medarbetare att lista årets stora upplevelser inom en mängd olika områden. Först ut är tv-serier där Sharp Objects utan tvekan gjort störst intryck men ävenClemens Altgård: Dark på Netflix (Netflix): Nordic noir i tysk tappning med en Twin Peaks-twist.

Expressen - 16 dec 18 kl. 22:04

Tingsryd inne i julstim – fortsätter att ösa på

Tingsryd AIF är redan inne i rena julstimmet och fortsätter Klättra i hockeyallsvenskan.Senaste sex matcherna har smålänningarna räknat in fem vinster.Söndagens möte med Vita Hästen bekräftar kanonformen.

Skånskan - 24 dec 18 kl. 02:46

VM-silver i USA gav sjätte guldet i sydost

UTMÄRKELSE Grevlundabosatte hoppryttaren Peder Fredricson fortsätter att prenumerera på priset som årets idrottare i sydöstra Skåne.
2018 års utmärkelse innebär tredje raka segern – samtliga med maxpoäng av Ystads idrottsjournalisters klubb.Peder Fredricson
Född: 30 januari 1972.

Kristianstadsbladet - 23 dec 18 kl. 10:51

Transportsystem i förändring

Självkörande lastbilar och smarta robotar kan förenkla och förbättra..

SVT - 14 dec 18 kl. 20:36

Fem enkla tips: Så får du ett bättre sexliv

Trött på klitorisguider och snack om att kommunicera mera? Varsågod, här är en handfast och bra guide som ger dig fem snabba tips på hur du kan förbättra ditt sexliv..

DN - 05 dec 18 kl. 05:00

Steven Pinker: Vi människor har stor kapacitet att förbättra världen

Många är rädda för att verka dumma i huvudet om de erkänner att mycket i världen faktiskt blivit bättre, tror Steven Pinker. Själv erkänner han villigt att vi har ”mycket, mycket stora problem” men vill också övertyga oss om att vi har kapacitet att göra något åt dem..

Skånskan - 22 dec 18 kl. 05:00

I helgen hissas flaggorna för drottning Silvia

Kungen och drottningen dejtade i flera år ”i smyg” innan förlovningen tillkännagavs i mars 1976.
Då intervjuade SVT:s Claes Elfsberg det nykära paret och i veckan fick han en ny chans att samtala med drottning Silvia om åren som gått och den stundande 75-årsdagen i morgon, 23 december.Silvia Renate Sommerlath föddes i Heidelberg, Tyskland den 23 december 1943, som yngsta dotter till Walther och hans brasilianska hustru Alice Sommerlath.

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 06:00

Experterna om börsen nästa år

Privata Affärer ställde fyra frågor till två experter om vad de tror om börsen nästa år. Frågorna var hur storbolagsindexet utvecklas nästa år, samt vilka som är de bästa – och sämsta – aktierna inför 2019. Dessutom bad vi efter en personlig kommentar om året 2019.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 17:21

Näringslivet tar nya tag efter kritik och avhopp

SVEDALA Tre företagarföreningar lämnar samarbetet Svedala business grupp, SBG, och kommunen ligger i botten i nationella näringslivsrankingar.
Nu tas hjälp av en konsult för att styra Svedalas näringsliv med sikte på att nå ”ett företagsklimat i toppklass”.– Många fokuserar väldigt mycket på rankingen.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 18:00

Smugglade opium för att få bättre sex

MALMÖ En 39-årig norsk medborgare har åtalats för grov narkotikasmuggling. Han åkte fast med 900 gram opium vid en kontroll av en Flixbus.
Mannen har uppgett att han tänkte dricka te med opium när han ska ha sex.

PrivataAffärer - 20 dec 18 kl. 10:19

”SEB ska mer än dubbla andelen på bolånemarknaden”

För att nå målet har SEB tagit fram nio nödvändiga punkter, så som bättre och snabbare service och ett mer proaktivt tillvägagångssätt för att få kunder. Banken planerar även att använda digitala kanaler för att nå kunder i de delar av Sverige där SEB:s närvaro inte är så stark. Under årets tio första månader låg SEB:s andel av nya bolån i Sverige bara på 5,6 procent.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 08:00

Michelle Obamas bok ett varmt möte

BOK
Min historia
Författare: Michelle Obama
Översatt av: Manne Svensson
Förlag: ForumLitteratur/recension Michelle Obamas biografi Min Historia är inte någon traditionell politisk biografi. Därmed inte sagt att boken inte är politisk, bara att allt kommenteras ur individperspektiv med en, ibland djupt, personlig ton. Budskapet att hon inte är politiker eller ens särskilt politisk bankas in.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 17:26

Badchefen blir ny fritidschef

SJÖBO Han hann bara jobba i några månader.
Vid årsskiftet lämnar Håkan Andersson jobbet som chef för Sjöbo simanläggning och blir istället fritidschef i kommunen.Den 1 september tog Håkan Andersson över ansvaret för både Sjöbo simanläggning och kommunens tre friluftsbad och med dem ansvaret för att öka simkunnigheten och förbättra folkhälsan i kommunen.

Expressen - 23 nov 18 kl. 10:50

Reklam för skräpmat förbjuds i London

Kollektivtrafiken i London tar nu krafttag för att förbättra folkhälsan.Reklam för skräpmat förbjuds helt i stadens tunnelbana, på tåg, spårvagnar, bussar och busshållplatser i februari nästa år, skriver Guardian. .

Dagensanalys.se - 19 dec 18 kl. 15:00

Ny teknik förändrar streaminglandskapet under nästa år

2019 kommer förändringen av video- och TV-landskapet att intensifieras. Under 2018 har flera stora aktörer med aviserat om att de är på väg att lansera egna streaminglösningar. I den här årskrönikan siar Jim O’Neill som är chefsanalytiker på Ooyala om trenderna.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 19:52

Andersson: Oerhört tuff uppgift

HANDBOLL Så sent som i söndags åkte nykomlingen IFK Ystad på 24-27 hemma mot ligaettan IFK Kristianstad och i kväll väntar ett nytt möte i Kristianstad.– Ska bli intressant att se om vi kan förbättra oss något jämfört med senast, säger tränare Kenneth Andersson med ett knappt dygns distans till avkast.
– Vi har i varje fall haft två träningar där vi kunnat slipa på saker som kan göras bättre.

Nyan - 16 dec 18 kl. 10:55

Snabbare och säkrare internet på Eckerölinjen

Snabbare internet är möjliggjort tack vare två nya rörliga antenner både ombord och på land.
Eckerölinjen säger att de är först på Ålands hav med nyheten. Eckerölinjen har jobbat på olika lösningar för att förbättra uppkopplingen för sina gäster under båtresan med ms Eckerö mellan Eckerö och Grisslehamn.

Expressen - 05 dec 18 kl. 07:43

Skolinspektionens krav på Campus Manilla

I ett nytt beslut kräver nu Skolinspektionen att Prinsessan Estelles skola Campus Manilla ska förbättra sitt arbete mot kränkningar, skriver Aftonbladet.I beslutet påtalas en rad brister som ska vara åtgärdade senast den 1 april 2019.– Jag kommer aldrig tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för, säger skolans nya rektor Carina Hagström-Bergh till Aftonbladet..

GöteborgsPosten - 17 dec 18 kl. 21:48

Vänerrådet ska förbättra Vänerns vattennivåer

Under måndagsförmiddagen inrättades Vänerrådet. Efter drygt två års arbete är överenskommelsen påskriven. Rådet ska se över och hitta en hållbar lösning för Vänerns vattennivåer..

Barometern - 07 dec 18 kl. 18:00

”Min dröm har alltid varit att försöka förbättra världen genom musiken”

För fyra år sedan kom han som flykting från Syrien till Sverige. I dag är tjugoårige Amir Trabulsi redan en aktiv och uppskattad musiker i länets kulturliv. Nu har han börjat skriva egen musik också och snart släpper han sin första egna låt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.