Klättra

Friday, 17 August, 22:57

Nyheter om Klättra

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 jul 18 kl. 14:00

Vill växla upp jämställdhetsarbetet

STAFFANSTORP #metoo-uppropen visade tydligt att sexuella trakasserier är ett stort problem i skolan.Därför behövs ett ökat jämställdhetsarbete redan i förskola och skola, skriver Laila Olsen (S) i en motion till Staffanstorps kommunfullmäktige. Hon vill att genuspedagoger ska finnas inom varje förskole- och skolverksamhet i kommunen.

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 18 kl. 05:05

Polisen grep efterlyst narkotikabrottsling

En fängelsedömd man påträffades när han försökte Klättra in i sin egen lägenhet..

Västerbottens Folkblad - 28 jul 18 kl. 07:00

Oppositionens billiga poänger

Oppositionspartierna drar sig inte för att kritisera regeringens arbete med skogsbränderna för att skaffa sig billiga poäng. Att Mikael Oscarsson har ett väldigt högt tonläge är väl ett försök att förbättra det dåliga opinionssiffrorna. Det är dock mer anmärkningsvärt att centerpartiet faller in i klagokören.

UT - 28 jul 18 kl. 01:00

Debatt: Prostataprov – en fråga om jämlikhet

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har gjort - och gör - stora satsningar på att förbättra cancervården. Det handlar om att stärka kunskapen, att göra kontrollen av cellprov för livmoderhalscancer avgiftsfri och åtgärder för tidig upptäckt av cancer hos barn och av malignt melanom (hudcancer). Det här är bra satsningar.

Barometern - 27 jul 18 kl. 16:18

C vill förbättra kustmiljön i Mönsterås

Centerpartiet i Mönsterås lanserar nu ett nytt kustförbättringsprogram. Fokus ligger på kunskap och kontinuitet..

SR - 27 jul 18 kl. 11:29

Regn och vind väntas i helgen – kan förbättra och försvåra brandbekämpningen

Det lutar åt regn i helgen, men med det efterlängtade regnet vid bränderna kommer försvårande vindar..

SVT - 27 jul 18 kl. 10:09

Finsk landslagsspelare förstärker Eskilstuna

Finländska Tia Hälinen, med nio landskamper för Finland, är klar för Eskilstuna United som ligger näst sist i Damallsvenskan. – Jag kommer jobba hårt för att förbättra mitt spel för att kunna påverka lagets utveckling, säger hon till klubbens hemsida..

PrivataAffärer - 27 jul 18 kl. 09:44

Starkt resultat av Hoist

Jämförelsestörande poster före skatt uppgick till -24 miljoner och avser övertagandet av en tidigare externt hanterad fordringsportfölj samt kostnader för föreslagen centralisering av den brittiska verksamheten till Manchester. Resultat före skatt exklusive jämförelsestörande poster blev därmed 165 miljoner kr. I kvartalet förvärvade bolaget fordringsportföljer till ett värde om 2 341 miljoner kr (786).

Skånskan - 26 jul 18 kl. 21:30

Flygande start för GIF Nike

fotboll Fyra i fyran förra säsongen. I år siktar GIF Nike på att ta steget upp i division 3 och efter halva säsongen ser det lovande ut.
- Om vi bara kör på tror jag vi löser det här, säger tränaren Kim Johansson.

GöteborgsPosten - 26 jul 18 kl. 17:56

Munter stämning på Europas börser

Toppmötet mellan EU-kommissionens Jean-Claude Juncker och USA:s president Donald Trump fick på torsdagen europeiska aktier att Klättra uppåt..

Sydöstran - 26 jul 18 kl. 16:04

Medborgarförslag om krishantering

Kommunens krisplan brister, enligt Nils-Erik Mattsson (MP). Han har lämnat in förslag till kommunen hur de skulle kunna förbättra krisplanen..

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

Alla uppfinningsrika biltillverkare

Tänk om biltillverkarna lagt den tid de lägger på kreativt fuskande på att förbättra sina bilmodeller? Till exempel genom att göra dem mer klimatvänliga.
”Volkswagenskandalen” som briserade för tre år sedan avslöjade att biltillverkare fuskade med tester på hur mycket kväveoxid bilmodellerna släppte ut.

Västerbottens Folkblad - 26 jul 18 kl. 07:00

Vilket parti bryr sig om djuren?

Har vi inte kommit längre så att vi inför ett viktigt val diskuterar omsorgen om våra djur? Vilket parti vill förbättra för våra värnlösa djur? Det återstår mycket att göra än i dag.

BT - 25 jul 18 kl. 06:40

Sjukvårdsrådet om bristerna: ”Vi har krävt bättre samordning”

Avgående regionrådet Monica Selin (KD) har lagt huvuddelen av sin politiska kraft på att förbättra psykiatrin i Västra Götaland. Och tycker trots allt att utvecklingen går åt rätt håll..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 18 kl. 23:01

Femteplats för Henrik Larsson

Henrik Larsson gjorde inte sin bästa tävling när 100 meter avgjordes under Karlstad GP och sprang i mål som femma på tiden 10,42.– Det kändes inte så bra, men det är inga problem och det kommer bättra sig, säger Larsson..

GöteborgsPosten - 24 jul 18 kl. 18:08

Åsikterna kring VAR går isär

VAR eller inte VAR i svensk fotboll? Åsikterna kring den nya tekniken går isär.
– I längden hade det nog blivit bättre och mer rättvist, säger BK Häckens Johan Hammar.

News55 - 03 jul 18 kl. 15:06

Strandhäll: Vi har för många fattiga pensionärer

På plats i Äldreforums tält i Almedalen intog socialförsäkringsministern scenen för att berätta vad regeringen gör för landets pensionärer. Ministern menar att pensionsfrågan varit en av fokusfrågorna för regeringen och att man förbättrat mycket för de äldres ekonomi. – Vi har arbetat mycket med att förbättra villkoren under mandatperioden.

Skånskan - 24 jul 18 kl. 14:00

Höj beredskapen

Hur är Sveriges krisberedskap? Vi lär få svar på den frågan under den kommande veckan. Temperaturen ska bli rekordhög och ett flertal bränder rasar redan, med små utsikter att kunna släckas.

GöteborgsPosten - 02 jul 18 kl. 16:19

Pengar kan förbättra den psykiska hälsan

Sveriges ekonomi går som tåget. Men människor med psykisk ohälsa som inte kan arbeta tillåts inte hänga med. Regeringens tre satsningar i år på personer med sjukersättning är bra men långt ifrån tillräckliga.

SR - 24 jul 18 kl. 11:58

Justitieministern : Viktigt att förbättra villkoren för brandmännen

Regeringen ska fatta beslut om 300 miljoner i stöd till de kommuner som drabbats av skogsbränderna..

Sydsvenskan - 17 jul 18 kl. 12:30

”Åka och äta glass i foppatofflor är okej men klättra på Kullaberg - då är man fel ute”

Många insatser på kort tid för räddningstjänsten i Höganäs..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jul 18 kl. 06:00

Regelbördan för företagen har växt

74 procent av företagen har i dag bara litet eller inget förtroende för regeringens arbete med att förbättra olika regelverk som berör företag och företagande, skriver Andrea Femrell..

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 13:56

Extremisternas instrument för att likrikta samhället

1930-talets fascism gör sig påmind när debatten om integration allt mer handlar om att likrikta samhället enligt de ”rätta idealen” där normer och värderingar som är ”avvikande” inte längre kan tolereras. Kampen mot utanförskap bör utgå från idén om att politik handlar om att förbättra individens villkor – inte tvärtom, skriver Salam Karam, statsvetare..

DN - 22 jul 18 kl. 08:02

Israel förväntas lätta påtryckningarna mot Gaza

Den israeliska regeringen förväntas släppa på de hårdnade restriktionerna av Gazas import, export och fiskerättigheter, skriver den israeliska tidningen Haaretz. Detta för att förbättra möjligheterna för fortsatt eldupphör..

SR - 23 jul 18 kl. 06:00

Kombination av läkemedel förbättrade äldres immunförsvar

En infektion kan vara förödande för många äldre eftersom deras immunförsvar är sämre än när de var yngre. Det vore därför bra att kunna förbättra deras immunförsvar och det har forskare från bland annat USA lyckats med i en studie på patienter..

Nyteknik - 20 jul 18 kl. 11:30

Här är roboten som kan ta sig fram överallt

En räddare i nöden som inte stoppas av någon terräng. Roboten Rstar kan Klättra, krypa och rulla för att ta sig fram..

DI - 12 jul 18 kl. 19:25

Arvid Åhlund: Landsbygden är knappast någon skräpyta

Regeringen satsar en knapp miljard de kommande två åren på att förbättra förutsättningarna för företag på landsbygden. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) under en pressträff på torsdagen..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 19:34

Kristensson siktar på en pallplacering

MOTORSPORT Hörbys rallyess Tom Kristensson är full av förväntan inför det italienska EM-rallyt i helgen.
– En plats på pallen skulle sitta fint, hälsar Tom från Rom.Det är dags för den tredje deltävlingen i junior-EM, Rally Di Roma Capitale körs på vägarna runt den italienska huvudstaden.

SVT - 20 jul 18 kl. 20:39

Bengtsson försökte förbättra det egna rekordet

Angelica Bengtsson stannade på 4,60 vid Diamond League-galan i Monaco. Hon gjorde sedan tre försök på 4,75 för en förbättring av hennes eget svenska rekord med tre centimeter utan att lyckas. Hon var ganska långt ifrån i kväll..

BT - 14 jul 18 kl. 04:00

Förbättra strandskyddet och gör det lättare att bygga

Det är vår uppgift som politiker att se till att lagstiftning och regler samtidigt värnar både människor, djur och natur, menar en lång rad moderater..

YLE - 19 jul 18 kl. 05:53

Mycket folk på stränderna under värmeböljan – badvakterna har fullt upp

Det varma vädret innebär att många söker sig till olika stränder för att svalka sig. Åbo stad har varit tvungen att anställa extra badvakter för att förbättra övervakningen på stadens badstränder..

Dagensanalys.se - 20 jul 18 kl. 08:19

Tiden med onlinevideo ökar till 67 minuter per dag

Konsumenter världen över har ökat sin tid med onlinevideo till 67 minuter per dag. Upp från 56 minuter förra året. Bakom siffrorna finner vi analysföretaget Zenith.

Skånskan - 20 jul 18 kl. 04:00

Digital vård med för­stånd

Den di­gi­tala ut­veck­lingen ger nya möj­lig­heter ock­så för vården. Den har ut­nyttjats un­der flera år men pro­cessen är ändå bara i en första fas. Det har ex­em­pel­vis gans­ka länge gått att förnya re­cept via nätet i många lands­ting, och lä­ka­re kan få hjälp att ana­ly­sera rönt­gen­bilder på di­stans, till och med från Au­stra­li­en där vår natt är dag.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jul 18 kl. 13:54

6,2 miljoner till utökad elevhälsa

Regeringen har satsat drygt 284 miljoner kronor på personalförstärkningar inom elevhälsan för 2018. Nu står det klart att de kommunala skolorna i Värmlands län får 6,2 miljoner kronor som ska gå till att förbättra elevhälsan..

Mobil - 18 jul 18 kl. 12:40

Skola: Skaffa bättre täckning

Du behöver inte vara utelämnad till mobiloperatörerna för att få bättre täckning. Med en repeater kan du själv förbättra täckningen..

Expressen - 19 jul 18 kl. 14:00

Resurser till skolan ska utredas

En utredare ska föreslå åtgärder för att förbättra resurstilldelningen i svensk skola. En del av uppdraget är  att ta reda på hur resursskillnader påverkar skolresultaten. .

UNT - 19 jul 18 kl. 15:24

Östhammar ska få bättre kommunala skyltar

Östhammars kommun ska förbättra sina informationsskyltar..

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 18 kl. 13:37

Resurser till skolan ska utredas

Regeringen ska låta en särskild utredare analysera och föreslå åtgärder för att förbättra resurstilldelningen till grundskola och förskoleklass. Syftet är att öka likvärdigheten inom berörda skolformer. Utredaren ska kartlägga och analysera de orsaker s.

Blekinge Läns tidning - 19 jul 18 kl. 13:37

Resurser till skolan ska utredas

Regeringen ska låta en särskild utredare analysera och föreslå åtgärder för att förbättra resurstilldelningen till grundskola och förskoleklass. Syftet är att öka likvärdigheten inom berörda skolformer.(TT).

BT - 19 jul 18 kl. 13:37

Resurser till skolan ska utredas

Regeringen ska låta en särskild utredare analysera och föreslå åtgärder för att förbättra resurstilldelningen till grundskola och förskoleklass. Syftet är att öka likvärdigheten inom berörda skolformer.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.