Nyheter om Kina

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 22 maj 20 kl. 17:43

Krav på sanktioner mot Kina i USA

Från USA kommer det krav på att rikta sanktioner mot Kina, efter Kinas planer på att införa nya kontroversiella säkerhetslagar i Hongkong. Men det är osäkert om Donald Trump skulle godkänna sådana sanktioner..

SR - 13 maj 20 kl. 05:30

Zhou: Som en våg som svepte in

Mångmiljonstaden Wuhan, där det nya coronaviruset först bröt ut, var också den stad i Kina som drabbades hårdast. Tusentals dog när sjukvården överbelastades. Sveriges Radios Kinakorrespondent har träffat en sjuksköterska som jobbade under den svåraste tiden..

PrivataAffärer - 13 maj 20 kl. 04:00

Ålandsbanken överviktar aktier

Den kraftiga nedgången på marknaderna har lett till att den ”exceptionellt svaga” konjunkturstatistiken inte längre påverkar marknaden negativt, då nedgången ”redan är diskonterad”. Flera större ekonomier står samtidigt inför ett successivt återöppnande vilket därefter omedelbart leder till att redan annonserade rekordstora finans- och penningpolitiska stimulanser kommer att ”understödja ett kraftfullt ekonomiskt återtåg”, skriver banken i den nya marknadsöversikten. Flera positiva besked Det statsfinansiella läget just nu skiljer sig åt mellan olika länder.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 20 kl. 22:14

Adams ber om ursäkt efter corona-uttalande

Den kanadensiske artisten Bryan Adams har gått ut med en ursäkt efter att ha delat ett inlägg i sociala medier. Där uttryckte han sin ilska över coronaviruset i en utläggning om smittans påstådda ursprung på marknader i Kina som handlar med djur. På gru.

Sydsvenskan - 12 maj 20 kl. 22:14

Adams ber om ursäkt efter corona-uttalande

Uttryckte sin ilska i en utläggning om smittans påstådda ursprung på marknader i Kina..

GöteborgsPosten - 12 maj 20 kl. 22:16

Adams ber om ursäkt efter corona-uttalande

Den kanadensiske artisten Bryan Adams har gått ut med en ursäkt efter att ha delat ett inlägg i sociala medier. Där uttryckte han sin ilska över coronaviruset i en utläggning om smittans påstådda ursprung på marknader i Kina som handlar med djur..

DN - 12 maj 20 kl. 16:29

Wuhans 11 miljoner invånare ska testas för coronaviruset på tio dagar

Kina och Sydkorea gör nu allt för att hindra en andra våg insjuknade i covid-19..

DI - 22 maj 20 kl. 10:19

Kina varnar USA för att lägga näsan i blöt

Kina kommer att bekämpa varje försök från USA att förtrycka dem..

PrivataAffärer - 11 maj 20 kl. 13:11

Landeborn: Börsuppgången kan ha gått lite väl fort

I stort sett varenda indikator som presenterades under föregående vecka pekade spikrakt ned – något som Maria Landeborn emellertid påpekar var väntat. ”Det finns dock ett par intressanta saker att notera. PMI föll brantare i Europa än i USA, och det blir intressant att se hur snabbt det hämtar sig i maj.

Expressen - 12 maj 20 kl. 06:43

Trumps utspel: ”Fråga inte mig – fråga Kina

Donald Trump vägrade ta frågor under sin presskonferens.Sen stormade den amerikanska presidenten ut – efter en het ordväxling med en journalist..

DI - 12 maj 20 kl. 05:37

Konsumentpriserna i Kina steg i april

Kinas konsumentpriser steg med 3,3 procent i april jämfört med samma månad föregående år. .

DI - 22 maj 20 kl. 05:12

Kina sätter inget tillväxtmål 2020

Kina undviker att sätta ett tillväxtmål i år, uppger premiärminister Li Keqiang i sitt öppningstal inför folkkongressen..

GöteborgsPosten - 21 maj 20 kl. 22:28

Spänningar med Kina sänkte Wall Street

Farhågor om att handelsavtalet mellan Kina och USA ska spricka ledde till att New York-börsens ledande index backade på torsdagen. President Donald Trump sade att USA skulle "reagera kraftigt" ifall Kina genomdriver ny säkerhetslagstiftning i Hongkong som svar på förra årets omfattande demonstrationer där..

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 20 kl. 03:05

Trump: Ändrar inte handelsavtalet

USA:s president Donald Trump tänker inte omförhandla det handelsavtal med Kina som länderna skrev under i januari. – Det är jag inte intresserad av. Inte ens lite grand, sade Trump på måndagen.

GöteborgsPosten - 12 maj 20 kl. 03:17

Trump: Tänker inte ändra handelsavtalet

Kina anser att coronapandemin har ändrat förutsättningarna för landets handelsavtal med USA. Men Donald Trump tänker inte omförhandla avtalet som skrevs under i januari..

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 20 kl. 22:05

Spänningar med Kina sänkte Wall Street

Farhågor om att handelsavtalet mellan Kina och USA ska spricka ledde till att New York-börsens ledande index backade på torsdagen. President Donald Trump sade att USA skulle "reagera kraftigt" ifall Kina genomdriver ny säkerhetslagstiftning i Hongkong s.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 20 kl. 04:05

Inget tillväxtmål i Kina i år

Kina undviker att sätta ett tillväxtmål i år, uppger premiärminister Li Keqiang i sitt öppningstal inför folkkongressen. I stället satsar Peking på att stabilisera jobb och säkerställande av levnadsstandard, i skuggan av coronakrisen. Kinas budgetunders.

Sydsvenskan - 22 maj 20 kl. 04:05

Inget tillväxtmål i Kina i år

Kina undviker att sätta ett tillväxtmål i år, uppger premiärminister Li Keqiang i sitt öppningstal inför folkkongressen. I stället satsar Peking på att stabilisera jobb och säkerställande av levnadsstandard, i skuggan av coronakrisen. Kinas budgetunders.

DN - 21 maj 20 kl. 22:55

Spänningar med Kina sänkte Wall Street

Farhågor om att handelsavtalet mellan Kina och USA ska spricka ledde till att New York-börsens ledande index backade på torsdagen..

DN - 11 maj 20 kl. 15:56

Bakslag i Sydkorea och Kina efter öppnandet

”Det är inte över förrän det är över” • Smitthärd på nattklubb visar på riskerna..

Aftonbladet - 21 maj 20 kl. 22:05

Spänningar med Kina sänkte Wall Street

▸ Farhågor om att handelsavtalet mellan Kina och USA ska spricka ledde till att New York-börsens ledande index backade….

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 20 kl. 13:52

Hotelljätte ser ljuset i coronatunneln

Världens tredje största hotellkedja, amerikanska Marriott, ser nu lite positiva signaler i Kina i samband med att man redovisar nya delårssiffror. "Beläggningen på våra hotell i regionen nådde 25 procent i april, upp rejält jämfört med 10 procent i mitt.

GöteborgsPosten - 11 maj 20 kl. 13:55

Hotelljätte ser ljuset i coronatunneln

Världens tredje största hotellkedja, amerikanska Marriott, ser nu lite positiva signaler i Kina i samband med att man redovisar nya delårssiffror. "Beläggningen på våra hotell i regionen nådde 25 procent i april, upp rejält jämfört med 10 procent i mitten av februari", skriver bolaget i delårsrapporten..

DI - 21 maj 20 kl. 21:09

Spänningar mellan USA och Kina pressar Wall Street

De ledande indexen på Wall Street faller under torsdagshandeln efter nya spänningar mellan USA och Kina..

IDG - 11 maj 20 kl. 13:21

Vita huset vill att Apples processorer ska tillverkas i USA


Den amerikanska regeringen ogillar att elektroniktillverkarna har förlagt det mesta av sin produktion i Kina..

Aftonbladet - 11 maj 20 kl. 09:14

Nya fall i Wuhan skapar oro

▸ Det senaste dygnet har 17 nya coronafall registrerats i Kina. Fem är från Wuhan som rapporterar sitt första nya fall….


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.