Kempe

Saturday, 19 January, 01:16

Nyheter om Kempe

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 05 dec 18 kl. 08:26

”Visst är man lite stolt när man tänker på det”

LOS ANGELES. Adrian Kempe, 22, och hans LA Kings mot Mario Kempe, 30, med sitt Arizona Coyotes.Med mamma Camilla på läktaren.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 10:40

Artisterna för Mello 2019 klara

På tisdagen offentliggjordes samtliga artister i Melodifestivalen 2019.Några veteraner, några favoriter från de senaste åren och några nykomlingar. Det finner vi bland de namn som presenterades under tisdagen.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 04:30

Kempe: ”Måste gå att sjunga med i”

Vad är det som gör att en jullåt blir en klassiker? Vi ställde frågan till låtskrivaren Fredrik Kempe, som har mycket musik på sitt samvete.
– Det som är typiskt med alla hits är att de har sin egen unika grej, säger han.

Nyheter 24 - 06 nov 18 kl. 14:50

Stora listan: Så mycket tjänar de svenska NHL-proffsen

Genom åren har Sverige blivit en helt fantastisk hockeynation. Vi har fostrat spelare som Peter Forsberg, Henrik Zetterberg och Patrik Sundström. Spelare som alla gjort avtryck i hockeyhistorien.

DN - 31 okt 18 kl. 13:56

Konstrecension: Ny bild av folkkära Jenny Nyström

Sven-Harrys lyfter nu fram den kända julillustratören Jenny Nyström som en målmedveten entreprenör. Jessica Kempe fascineras men saknar konstnärens råare, mer realistiska sida..

Expressen - 29 okt 18 kl. 07:58

”Skönt att få stopp på vår förlustrad”

LOS ANGELES. Äntligen en seger.Efter sex raka förluster kunde Adrian Kempe, 22, och hans lagkamrater i LA Kings pusta ut i natt, svensk tid.

DN - 08 dec 18 kl. 21:00

Dagens skiva: Fredrik Kempe gör ”Så som i himmelen” till en schlager

Trots att Fredrik Kempe bygger vidare på folktonen från filmhitten ”Gabriellas sång”  blir schlagerkaraktären ännu tydligare när musikalen ”Så som i himmelen” ges ut på skiva..

DN - 24 okt 18 kl. 16:14

Modernautställning med undergångsstämning och motståndskraft

För fjärde gången har Moderna museet skannat av den samtida konstscenen i Sverige. Jessica Kempe ser en spännande upplaga av Modernautställningen, där teman från 70-talet går igen..

Länstidningen i Jämtland - 25 okt 18 kl. 16:58

Ny ägare till stuga i Offerdal

Mats Kempe, 53 år, har tagit över fastigheten på Hällänge 322 i Offerdal från Bert Ove Kempe.....

Expressen - 23 okt 18 kl. 00:14

Kris i Kalifornien: ”Det är tufft nu”

LOS ANGELES. LA Kings och Anaheim Ducks var två tippade topplag inför den här NHL-säsongen.Men just nu hänger det mörka moln över de två klubbarna i soliga Kalifornien.

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 16:21

Klordoftande dricksvatten förbryllar

Under fredagseftermiddagen uppmärksammade Uddevallabor att det kommunala dricksvattnet doftade kemiskt.
– Vi har tagit prover på vattnet och det ska vara helt ofarligt att dricka, säger Annika Kempe, kommunikatör på Västvatten AB..

DN - 26 sep 18 kl. 15:36

William Morris blommar för fullt på Millesgården

Den brittiske formgivaren, författaren, allkonstnären och socialisten William Morris presenteras nu i helfigur på Millesgården. Utställning är infallsrik och rättvisande, tycker Jessica Kempe..

Expressen - 02 sep 18 kl. 12:43

Världen häpnar – över svenskdoldisens straff

Mario Kempe har tagit den långa vägen till NHL och har varit en riktig doldis i Nordamerika.Fram tills nu.Den 29-årige svensken får alla hockeyfantaster att häpna med sin nya straff.

Expressen - 25 sep 18 kl. 08:07

”Är upp till mig om jag ska ta en plats”

ANAHEIM. Mario Kempe, 30, gjorde sin andra försäsongsmatch i höst när Arizona gästade Anaheim i natt, svensk tid.Han slåss om en plats i Coyotes och är hoppfull.

DN - 22 aug 18 kl. 13:37

Konstrecension: Revolution med färgexplosion på Mjellby konstmuseum

1918 fick de svenska expressionisterna ett stort genomslag, samma år som en revolution i Sverige var nära. Mjellby konstmuseums utställning om detta märkesår är både tänk- och sevärd, tycker Jessica Kempe..

GöteborgsPosten - 20 aug 18 kl. 16:23

Förre ministern Maud Olofsson (C) på Daftöbesök

Ni jobbar i den roligaste bransch jag vet! sa Maud Olofsson när hon mötte ledningen för Daftö Resort, Lena, Mia och Mette Kempe, under sitt besök i Strömstad under måndagen.
I egenskap av ordförande i Visita tillbringade den före detta näringsministern en heldag i Strömstad tillsammans med lokala partikollegor.

PrivataAffärer - 07 aug 18 kl. 12:45

Så blir din privatekonomi i framtiden

  Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

PrivataAffärer - 09 aug 18 kl. 08:04

Fem investeringar som floppat

Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

BT - 04 aug 18 kl. 16:26

En lyckad Kullingstrofé gick i mål

– Vi är nöjda. Allt har gått bra trots de speciella förutsättningarna med torkan. Det säger Johan Kempe, en av arrangörerna bakom Kullingstrofén..

Expressen - 23 maj 18 kl. 06:08

Sjuksköterskorna som bytte karriär – och liv

UMEÅ. Larmen ljuder om sjuksköterskebrist och landstingsflykt – men vart tar de vägen?  Expressen har i en granskning tillsammans med Västerbottens-Kuriren sökt bland de 222 sjuksköterskor som har slutat sina tjänster på Norrlands universitetssjukhus i Umeå de två senaste åren, och funnit: Malin Skagerlind, 43, som kom tillbaka efter utbrändhet och blev lektor på universitetet.

Skånskan - 19 maj 18 kl. 19:05

Sverige till VM-final efter seger mot USA

Snacka om hockeyshow. Tre Kronor krossade USA med hela 6-0 i VM-semifinalen och är klart för söndagens final efter rena rama ketchupeffekten i den andra perioden.Det var inledningsvis en riktig rysare mellan Sverige och USA i lördagens VM-semifinal.

Expressen - 20 maj 18 kl. 14:16

”Vi får se i kväll hur vi löser det”

KÖPENHAMN. Jacob de la Rose eller Adrian Kempe? Inför kvällens final är frågan vem av dem som får chansen mellan Nashvilles stjärnsvenskar.

Expressen - 20 maj 18 kl. 20:23

Svensk förvirring inför VM-finalen

Jacob de la Rose fick chansen från start i förstakedjan mellan Filip Forsberg och Viktor Arvidsson i VM-finalen mot Schweiz – men enligt laguppställningen skulle det ha varit Adrian Kempe.En mörkning från Tre Kronors förbudskapten Rikard Grönborg – eller en skrivmiss i laguppställningen? – En fint från svenska lagledningen, säger TV3:s expertkommentator Rickard Wallin..

Expressen - 17 maj 18 kl. 21:34

Svenska fadäsen – precis före målet

Adrian Kempe skulle skicka upp pucken i offensiv zon.Då gick hans klubba av – och kort därefter gjorde Lettland mål..

UNT - 16 maj 18 kl. 13:06

Kristina Sandberg gästar litteraturfest

Författarna Mats Kempe och Kristina Sandberg gästar Litteraturcentrum Uppsalas stora vårfest..

Expressen - 25 apr 18 kl. 10:21

Så blev Lena, 34, campingdrottning

Lena Kempe, 34, stod i campingens kiosk redan som 7-åring. Nu är hon vd och har utvecklat familjecampingen till en resort med internationell standard.– Det känns så himla härligt att driva ett bolag som har möjlighet att sälja glädje, säger Lena Kempe som har utsetts till Årets kvinna i besöksnäringen av branschorganisationen Visita..

Skånskan - 10 maj 18 kl. 03:32

Nytt målkalas av Tre Kronor

ISHOCKEY Guldjagande Sverige lekte hem tre nya poäng mot Österrike, 7-0, och har inlett ishockey-VM i Danmark med fyra raka segrar.Adrian Kempe öppnade målskyttet med sitt första landslagsmål efter 09.47.

SVT - 08 maj 18 kl. 13:13

Opera + schlager – succé eller flopp i Eurovision?

Det estniska operabidraget La Forza tillhör favoriterna inför ESC-evenemanget i Lissabon. Men det är långt ifrån första gången som schlagervärlden sneglar mot operavärlden i Eurovisionsammanhang – mer eller mindre framgångsrikt, enligt artisten och låtskrivaren Fredrik Kempe. – Operaälskare är väldigt intensivt älskande människor, men de är inte så många i slutändan och istället röstar man på mer lättillgängliga bidrag, säger han till Kulturnyheterna..

Expressen - 06 apr 18 kl. 06:32

Här dyker Zlatan upp – med NHL-klubben

LOS ANGELES. När Zlatan Ibrahimovic gjorde debut i MLS och LA Galaxy i söndags var Adrian Kempe och Christian Folin på plats tillsammans med tio lagkamrater från LA Kings.I natt, svensk tid, dök Zlatan upp i Staples Center på NHL-matchen mellan Kings och Minnesota Wild.

Skånskan - 04 maj 18 kl. 17:58

Piratenteaterns program är spikat

Vollsjö Mikael Neumann, Kristallkulan av Svaneholmsteatern och Evert Taube-låtar. Det och mycket mer blir det på Piratenteatern på Wollsjö säteri i sommar.Färs riksteaterförening, Piratenteatern och Svaneholmsteatern, står bakom programmet som innehåller åtta föreställningar.

Skånskan - 03 maj 18 kl. 16:55

Vårkonsert i kyrkan

ESLÖV Nu på söndag blir det vårkonsert i Eslövs kyrka med Septemberkören. De kommer att framföra kända sånger av bland andra Ted Gärdestad, Simon and Garfunkel och Fredrik Kempe. Kören kompas av Ingemar Tågerud, Hampus Tågerud, Kenneth Larsson och Isac Persson.

Expressen - 28 apr 18 kl. 18:38

Så hyllas supertalangen efter debuten i Tre Kronor

Efter att ha slagit alla möjliga rekord under säsongen kom nästa milstolpe i dag.Det när Elias Pettersson spelade sin första match i Tre Kronor.Och efter matchen hyllades supertalangen stort.

GöteborgsPosten - 28 apr 18 kl. 17:47

Kempe showade i Tre Kronor-debuten

Uppmärksamheten riktades mot Växjös guldhjälte och Tre Kronor-debutanten Elias Pettersson. Då stal en annan debutant showen. Adrian Kempes läckra dragningar låg bakom ett av målen i 3–1-segern mot Ryssland..

SR - 28 apr 18 kl. 17:52

Adrian Kempe showade i Tre kronor-debuten mot Ryssland

Uppmärksamheten riktades mot Växjös guldhjälte och Tre Kronor-debutanten Elias Pettersson.Då stal en annan debutant showen..

NSD - 28 apr 18 kl. 17:47

Kempe showade i Tre Kronor-debuten

Uppmärksamheten riktades mot Växjös guldhjälte och Tre Kronor-debutanten Elias Pettersson..

GöteborgsPosten - 24 apr 18 kl. 07:01

”Superstolt och lycklig”

Lena Kempe är Årets kvinna i besöksnäringen. 34-åringen tog under måndagskvällen emot priset på branschorganisationen Visitas årliga gala i Stockholm..

DN - 04 apr 18 kl. 15:41

Konstrecension: Svensk nationalromantik är också japansk

Thielska galleriets vårutställning visar hur japansk estetik influerade den nationalromantiska konstnärskolonin vid sjön Racken. Sinnrikt, tycker Jessica Kempe..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.