Kempe

Wednesday, 21 November, 02:58

Nyheter om Kempe

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 24 okt 18 kl. 16:14

Modernautställning med undergångsstämning och motståndskraft

För fjärde gången har Moderna museet skannat av den samtida konstscenen i Sverige. Jessica Kempe ser en spännande upplaga av Modernautställningen, där teman från 70-talet går igen..

Länstidningen i Jämtland - 25 okt 18 kl. 16:58

Ny ägare till stuga i Offerdal

Mats Kempe, 53 år, har tagit över fastigheten på Hällänge 322 i Offerdal från Bert Ove Kempe.....

Expressen - 23 okt 18 kl. 00:14

Kris i Kalifornien: ”Det är tufft nu”

LOS ANGELES. LA Kings och Anaheim Ducks var två tippade topplag inför den här NHL-säsongen.Men just nu hänger det mörka moln över de två klubbarna i soliga Kalifornien.

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 16:21

Klordoftande dricksvatten förbryllar

Under fredagseftermiddagen uppmärksammade Uddevallabor att det kommunala dricksvattnet doftade kemiskt.
– Vi har tagit prover på vattnet och det ska vara helt ofarligt att dricka, säger Annika Kempe, kommunikatör på Västvatten AB..

DN - 26 sep 18 kl. 15:36

William Morris blommar för fullt på Millesgården

Den brittiske formgivaren, författaren, allkonstnären och socialisten William Morris presenteras nu i helfigur på Millesgården. Utställning är infallsrik och rättvisande, tycker Jessica Kempe..

Expressen - 02 sep 18 kl. 12:43

Världen häpnar – över svenskdoldisens straff

Mario Kempe har tagit den långa vägen till NHL och har varit en riktig doldis i Nordamerika.Fram tills nu.Den 29-årige svensken får alla hockeyfantaster att häpna med sin nya straff.

Expressen - 25 sep 18 kl. 08:07

”Är upp till mig om jag ska ta en plats”

ANAHEIM. Mario Kempe, 30, gjorde sin andra försäsongsmatch i höst när Arizona gästade Anaheim i natt, svensk tid.Han slåss om en plats i Coyotes och är hoppfull.

DN - 22 aug 18 kl. 13:37

Konstrecension: Revolution med färgexplosion på Mjellby konstmuseum

1918 fick de svenska expressionisterna ett stort genomslag, samma år som en revolution i Sverige var nära. Mjellby konstmuseums utställning om detta märkesår är både tänk- och sevärd, tycker Jessica Kempe..

GöteborgsPosten - 20 aug 18 kl. 16:23

Förre ministern Maud Olofsson (C) på Daftöbesök

Ni jobbar i den roligaste bransch jag vet! sa Maud Olofsson när hon mötte ledningen för Daftö Resort, Lena, Mia och Mette Kempe, under sitt besök i Strömstad under måndagen.
I egenskap av ordförande i Visita tillbringade den före detta näringsministern en heldag i Strömstad tillsammans med lokala partikollegor.

PrivataAffärer - 07 aug 18 kl. 12:45

Så blir din privatekonomi i framtiden

  Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

PrivataAffärer - 09 aug 18 kl. 08:04

Fem investeringar som floppat

Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

BT - 04 aug 18 kl. 16:26

En lyckad Kullingstrofé gick i mål

– Vi är nöjda. Allt har gått bra trots de speciella förutsättningarna med torkan. Det säger Johan Kempe, en av arrangörerna bakom Kullingstrofén..

Expressen - 23 maj 18 kl. 06:08

Sjuksköterskorna som bytte karriär – och liv

UMEÅ. Larmen ljuder om sjuksköterskebrist och landstingsflykt – men vart tar de vägen?  Expressen har i en granskning tillsammans med Västerbottens-Kuriren sökt bland de 222 sjuksköterskor som har slutat sina tjänster på Norrlands universitetssjukhus i Umeå de två senaste åren, och funnit: Malin Skagerlind, 43, som kom tillbaka efter utbrändhet och blev lektor på universitetet.

Skånskan - 19 maj 18 kl. 19:05

Sverige till VM-final efter seger mot USA

Snacka om hockeyshow. Tre Kronor krossade USA med hela 6-0 i VM-semifinalen och är klart för söndagens final efter rena rama ketchupeffekten i den andra perioden.Det var inledningsvis en riktig rysare mellan Sverige och USA i lördagens VM-semifinal.

Expressen - 20 maj 18 kl. 14:16

”Vi får se i kväll hur vi löser det”

KÖPENHAMN. Jacob de la Rose eller Adrian Kempe? Inför kvällens final är frågan vem av dem som får chansen mellan Nashvilles stjärnsvenskar.

Expressen - 20 maj 18 kl. 20:23

Svensk förvirring inför VM-finalen

Jacob de la Rose fick chansen från start i förstakedjan mellan Filip Forsberg och Viktor Arvidsson i VM-finalen mot Schweiz – men enligt laguppställningen skulle det ha varit Adrian Kempe.En mörkning från Tre Kronors förbudskapten Rikard Grönborg – eller en skrivmiss i laguppställningen? – En fint från svenska lagledningen, säger TV3:s expertkommentator Rickard Wallin..

Expressen - 17 maj 18 kl. 21:34

Svenska fadäsen – precis före målet

Adrian Kempe skulle skicka upp pucken i offensiv zon.Då gick hans klubba av – och kort därefter gjorde Lettland mål..

UNT - 16 maj 18 kl. 13:06

Kristina Sandberg gästar litteraturfest

Författarna Mats Kempe och Kristina Sandberg gästar Litteraturcentrum Uppsalas stora vårfest..

Expressen - 25 apr 18 kl. 10:21

Så blev Lena, 34, campingdrottning

Lena Kempe, 34, stod i campingens kiosk redan som 7-åring. Nu är hon vd och har utvecklat familjecampingen till en resort med internationell standard.– Det känns så himla härligt att driva ett bolag som har möjlighet att sälja glädje, säger Lena Kempe som har utsetts till Årets kvinna i besöksnäringen av branschorganisationen Visita..

Skånskan - 10 maj 18 kl. 03:32

Nytt målkalas av Tre Kronor

ISHOCKEY Guldjagande Sverige lekte hem tre nya poäng mot Österrike, 7-0, och har inlett ishockey-VM i Danmark med fyra raka segrar.Adrian Kempe öppnade målskyttet med sitt första landslagsmål efter 09.47.

SVT - 08 maj 18 kl. 13:13

Opera + schlager – succé eller flopp i Eurovision?

Det estniska operabidraget La Forza tillhör favoriterna inför ESC-evenemanget i Lissabon. Men det är långt ifrån första gången som schlagervärlden sneglar mot operavärlden i Eurovisionsammanhang – mer eller mindre framgångsrikt, enligt artisten och låtskrivaren Fredrik Kempe. – Operaälskare är väldigt intensivt älskande människor, men de är inte så många i slutändan och istället röstar man på mer lättillgängliga bidrag, säger han till Kulturnyheterna..

Expressen - 06 apr 18 kl. 06:32

Här dyker Zlatan upp – med NHL-klubben

LOS ANGELES. När Zlatan Ibrahimovic gjorde debut i MLS och LA Galaxy i söndags var Adrian Kempe och Christian Folin på plats tillsammans med tio lagkamrater från LA Kings.I natt, svensk tid, dök Zlatan upp i Staples Center på NHL-matchen mellan Kings och Minnesota Wild.

Skånskan - 04 maj 18 kl. 17:58

Piratenteaterns program är spikat

Vollsjö Mikael Neumann, Kristallkulan av Svaneholmsteatern och Evert Taube-låtar. Det och mycket mer blir det på Piratenteatern på Wollsjö säteri i sommar.Färs riksteaterförening, Piratenteatern och Svaneholmsteatern, står bakom programmet som innehåller åtta föreställningar.

Skånskan - 03 maj 18 kl. 16:55

Vårkonsert i kyrkan

ESLÖV Nu på söndag blir det vårkonsert i Eslövs kyrka med Septemberkören. De kommer att framföra kända sånger av bland andra Ted Gärdestad, Simon and Garfunkel och Fredrik Kempe. Kören kompas av Ingemar Tågerud, Hampus Tågerud, Kenneth Larsson och Isac Persson.

Expressen - 28 apr 18 kl. 18:38

Så hyllas supertalangen efter debuten i Tre Kronor

Efter att ha slagit alla möjliga rekord under säsongen kom nästa milstolpe i dag.Det när Elias Pettersson spelade sin första match i Tre Kronor.Och efter matchen hyllades supertalangen stort.

GöteborgsPosten - 28 apr 18 kl. 17:47

Kempe showade i Tre Kronor-debuten

Uppmärksamheten riktades mot Växjös guldhjälte och Tre Kronor-debutanten Elias Pettersson. Då stal en annan debutant showen. Adrian Kempes läckra dragningar låg bakom ett av målen i 3–1-segern mot Ryssland..

SR - 28 apr 18 kl. 17:52

Adrian Kempe showade i Tre kronor-debuten mot Ryssland

Uppmärksamheten riktades mot Växjös guldhjälte och Tre Kronor-debutanten Elias Pettersson.Då stal en annan debutant showen..

NSD - 28 apr 18 kl. 17:47

Kempe showade i Tre Kronor-debuten

Uppmärksamheten riktades mot Växjös guldhjälte och Tre Kronor-debutanten Elias Pettersson..

GöteborgsPosten - 24 apr 18 kl. 07:01

”Superstolt och lycklig”

Lena Kempe är Årets kvinna i besöksnäringen. 34-åringen tog under måndagskvällen emot priset på branschorganisationen Visitas årliga gala i Stockholm..

DN - 04 apr 18 kl. 15:41

Konstrecension: Svensk nationalromantik är också japansk

Thielska galleriets vårutställning visar hur japansk estetik influerade den nationalromantiska konstnärskolonin vid sjön Racken. Sinnrikt, tycker Jessica Kempe..

Expressen - 05 apr 18 kl. 06:35

Jublade högst trots att de inte spelade

ANAHEIM. St. Louis hade ledningen med 3-1 mot Chicago och såg ut att kunna klättra upp över slutspelsstrecket i natt, svensk tid.

Länstidningen i Jämtland - 06 apr 18 kl. 09:01

1 050 000 kronor för mindre hus i Föllinge

Försäljningen av fastigheten på adressen Åkersjön 1014 i Föllinge är nu klar. Nya ägare är Linda Marlene Allberg, 42, och Bo Magnus Kempe, 44, från Aspås, och säljare är Birgitta Kristina Olofsson....

Expressen - 23 mar 18 kl. 06:58

Kross för Kings efter målshow av Kopitar

LOS ANGELES. Det var en fyrapoängsmatch i kampen kring slutspelsstrecket i NHL:s Western conference.Då klev Anze Kopitar, 30, fram och gjorde fyra mål när LA Kings gästade Colorado och vann med 7-1 i natt, svensk tid.

Expressen - 20 mar 18 kl. 06:11

”Fått smeknamnet av alla i vårt lag nu”

LOS ANGELES. Adrian Kempe, 21, är en av LA Kings snabbaste spelare.Med sin speed låg han bakom segermålet i förlängningen när Kings bortabesegrade Minnesota med 4-3.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 18 kl. 15:15

Lina Kempe från Ängelholm kan bli Årets bagare

Kvalade in med surdegsbröd – men nu väntar andra bullar i finalen..

YA - 02 mar 18 kl. 00:00

"Bildmakare brukar jag kalla mig”

Måla var allt Ulla Kempe ville göra och det har hon också gjort. ”Jag har varit tvungen att arbeta för brödfödan men måleriet har alltid varit mitt liv,” säger hon..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.