Katrinetorp

Wednesday, 20 February, 10:05

Nyheter om Katrinetorp

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 09 dec 18 kl. 16:49

Många ville hälsa på Björn och Ewa-Gun på Katrinetorp

Alla ville komma och träffa Kvällspostens profiler när tidningen var med på sista dagen av Katrinetorps julmarknad.Läsarna fick bland annat hjälp med sina julrim av författaren Björn Ranelid och polisen Ewa-Gun Westford.Stämningen var topp på precis hela dagen – och gladast av alla var kanske Magnus Ferm-Asplund som tjänade pengar på att avslöja Mr X!.

Expressen - 09 dec 18 kl. 11:57

Ny chans i dag: Hitta Mr X – på Katrinetorp

På fredagen och lördagen hittades Mr X efter några timmar – och vinnarna blev förstås belönade. Men nu har du en ny chans. Här i chatten kan du få ledtrådar i realtid – vem är egentligen X?.

Expressen - 08 dec 18 kl. 11:53

Träffa tv-profilen Jesper Aspegren på Katrinetorp

Kvällspostens julverkstad på Katrinetorps julmarknad rullar på för fullt.I dag har du bland annat chansen att tjäna pengar om du hittar mr X - eller få hjälp med julrimmet av omtyckta tv-profilen Jesper Aspegren..

Expressen - 08 dec 18 kl. 11:53

Följ Mr eller Mrs X – ledtrådarna är här

På lördagens julmarknad på Katrinetorp kan du återigen hitta Kvällspostens Mr X. Här kan du följa hen i realtid med ledtrådar och tips om var X befinner sig..

Sydsvenskan - 14 nov 18 kl. 09:00

Har de köpt färgen på andra sidan motorvägen?

Björn Lundquist: Ommålning av templet vid Katrinetorp förfular byggnaden..

Expressen - 08 dec 18 kl. 19:07

Bildextra: Julfest med KvP på Katrinetorp!

Julfesten på Katrinetorp fortsatte på lördagen. Då rimmade Kvällspostens Maria Rydhagen tillsammans med Jesper Aspegren på läsarnas julklappar. På söndag är det dags igen – då med ny rimstuga med Björn Ranelid, Jesper Aspegren och Ewa-Gun Westford.

Expressen - 15 sep 18 kl. 17:04

Här kan du fynda unika möbler från 1700-talet

Den svenska antikvitetsmarknaden är populär på flera delar av jordklotet.Detta tar antikmässan på Katrinetorp till vara på, som under helgen fyller lokalen med konst och design från 1700-talet och framåt.– Sverige har ett unikt utbud med välgjorda föremål, som uppskattas över hela världen, säger Mats Bohman, intendent på Katrinetorp Landeri..

Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-away

MALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.

Skånskan - 14 sep 18 kl. 20:02

Hållbar inredning hett på antikmässa

MALMÖ Att inreda hållbart är temat för den antikfest som pågår på Katrinetorps Landeri i helgen.Redan på första dagen, fredag, var det många som tog sig ut till Katrinetorp för att titta runt på antikviteter, samlarobjekt och spännande design från 1700-talet och framåt i det 2 400 kvadratmeter stora utställningstältet. – Det är tolfte året i rad som vi arrangerar antikmässan Malmö Dekorativa.

Sydsvenskan - 14 sep 18 kl. 21:11

Bildextra: Antikmässa hela helgen på Katrinetorp

Antikmässan Malmö Dekorativa slog upp portarna under fredagen..

Skånskan - 21 maj 18 kl. 14:24

Ny ägare till hus i Hörby – priset: 1 350 000 kronor

Hörby Lunds Golvmontage AB från Lund, har köpt huset på adressen Bagarevägen 7 i Hörby av säljaren Heidi Charlotte Iren Hellström. Köpesumman blev 1 350 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i maj 2018. Byggår för huset är 1975 och boarean är 108 kvadratmeter.

Sydsvenskan - 30 sep 18 kl. 15:29

Höbalar brinner vid Katrinetorp

Räddningstjänsten larmades till en brand vid Katrinetorp under söndagseftermiddagen..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 05:00

Katrinetorp söker krögare

Malmö Efter 16 år med samma restauratör, är nu kafé- och restaurangverksamheten på Katrinetorps landeri till salu.Malmö stad äger både marken och byggnaderna som utgör en lantlig oas på cykelavstånd från centrala Malmö.
Mäklaren Fredrik Andersson som förestår verksamhetsförsäljningen sammanfattar miljön:
– Det är verkligen en underbar plats, man får lust att bara åka in där med häst och vagn och gifta sig!

Trelleborgs Allehanda - 09 sep 17 kl. 10:00

Krögare från Trelleborg nominerad till fint pris

I sexton år har trelleborgaren Joachim Klein drivit restaurang och kaféet på Katrinetorp i utkanten av Malmö. Nu har företaget blivit nominerat till Restauranggalan i klassen årets kulturrestaurang..

Sydsvenskan - 15 sep 17 kl. 15:30

"Jättevaruhuset" med antikviteter slår upp i Malmö

För åttonde året i rad hålls antikmässan Malmö Dekorativa på Katrinetorp..

Skånskan - 26 aug 16 kl. 14:00

Sliten möbel till mässa i Malmö

Vollsjö Skräp. Med det ordet skulle de flesta beskriva den 1800-tals fåtölj som Peder Lamm köpte för en spottstyver. Men efter att möbeltapetseraren Mimmi Blomgren gett den 35 timmars omsorg har det blivit något annat.

Skånskan - 01 jul 16 kl. 14:43

Mjukstart i Skåne för Ebbots heta sommar

Kultur och Nöje Det blir en hektisk sommar för Ebbot Lundberg, som ger sig ut på en lång turné med nya kompbandet The Indigo Children. Men först mjukstartar han med två spelningar i Skåne tillsammans med Johan Lindström och Österlenkvartetten den 4 och 5 juli.
– Det kan bli stämningsfullt, säger Ebbot.

Skånskan - 20 mar 16 kl. 14:00

Färgsprakande vårsalong

malmö För åttonde gången ställer elever från Valdemarsro gymnasium ut på Katrinetorp. Många talanger kommer fram i de ofta färgsprakande alstren. Alla får skapa efter sin förmåga.

Sydsvenskan - 05 dec 15 kl. 15:43

Bland alla röda och vita vättar

Gröt, sill, tomtar och troll.
Julen har tagit över Katrinetorp..

Skånskan - 18 okt 15 kl. 22:00

Slår ett slag för den goda kålen

Malmö Det var holländska odlare som introducerade vitkålen på våra breddgrader i slutet av 1600-talet.
Detta och mycket annat om kålens förträfflighet berättade Ingar Nilsson på Matbokens dag i Katrinetorp.Fyra författare med matanknytning deltog.

Sydsvenskan - 05 dec 14 kl. 16:36

Klassisk Julmarknad i anrik miljö

Julmarknad. Katrinetorp. Lördag till söndag..

Skånskan - 02 dec 16 kl. 21:57

Jul igen på Katrinetorp

MALMÖ Redan på fredagseftermiddagen var det fullt med besökare på Katrinetorp där den stora julmarknaden fortsätter både lördag och söndag. ERWP.fif(0)Traditionellt hantverk är ett viktigt inslag men här finns även antikviteter, och servering av allt från bakverk till glögg och julgröt.

Skånskan - 01 maj 14 kl. 20:52

Våren hälsades på gård från 1800-talet


När seklet var ungt, inte förra utan förrförra, romantikens 1800-tal, byggdes Katrinetorp landeri som en lantegendom utanför Malmö. Andan från den tiden gick att känna när gården under torsdagen arrangerade vårfest..

Skånskan - 17 jun 16 kl. 18:29

Kvinnliga pionjärskonstnärer visas på Katrinetorp

MALMÖ Trots att flera av de svenska kvinnliga konstnärerna var pionjärer i början på 1900-talet fick de inte samma genomslagskraft som de manliga konstnärerna.Nu visas konst från ett 40-talet av de kvinnliga konstnärer upp på Katrinetorp i utställningen ”Mod och modernitet” som bygger på konstexperten Claes Mosers samlingar. – Jag har samlat på konstnärinnornas verk i cirka 35 år.

Skånskan - 12 aug 13 kl. 09:55

Antikmässa på Katrinetorp

Antikviteter, inredning och klassiska bilar..

Sydsvenskan - 13 aug 12 kl. 09:38

På jakt efter skatter

I helgen letade sig flera tusen prylgalningar och antikälskare till Malmö antikmässa på Katrinetorp. 62 loppisstånd och 32 antikhandlare fyllde snabbt upp sina bord. Sydsvenskan var där och minglade bland fyndande skattsökare..

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 12 kl. 19:00

Grannar överklagar restaurangbygglov

Foto: Privat
Ett antal grannar överklagar bygglovet för Joachim Kleins planerade nya restaurang på Modeshögsvägen.
Grannarna ser framför sig en mängd trafik med lastfordon, kylbilar, sophantering samt problem med parkering och matos. De menar att området inte lämpar sig för en sådan verksamhet.

Trelleborgs Allehanda - 26 mar 12 kl. 06:30

Krögare i toppklass planerar öppna på Modeshög

Joachim Klein vill öppna café, restaurang och delikatessbutik på Modeshög.
? Det är ju viktigt när på året man öppnar ett nytt ställe.

Sydsvenskan - 13 apr 11 kl. 08:52

Pionjärer odlar vin på koloni

Foto: Linda Axelsson
Som första kommun i Sverige startar Malmö en vingård för koloniodlare. I dagarna planteras de första vinplantorna i en sydsluttning i utkanten av Almåsa fritidsby med utsikt över Sege å och Skabersjö.
Pionjärer är femton personer som alla gått kurs i vinodling hos hortonomen Ahmet Becarevic, trädgårdsmästare på Katrinetorp.

Skånskan - 17 feb 19 kl. 10:00

Här är Skånes nya krogar i White Guide

MALMÖ Den 4 mars är det premiär för White Guide Sveriges Bästa Restauranger 2019 – samtidigt som White Guide firar sitt 15-årsjubileum. Ett evenemang som kommer att arrangeras på Operan.I årets White Guide har 600 restauranger kvalificerat sig och av dessa är 89 restauranger nya.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.