Kampen

Saturday, 16 December, 13:57

Nyheter om Kampen

Sortering: Relevans | Senaste
Regeringen - 16 nov 17 kl. 14:20

Morgan Johansson tog emot förslag om hemlig dataavläsning

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson har i dag tagit emot betänkandet Hemlig dataavläsning – ett viktigt verktyg i Kampen mot allvarlig brottslighet. Utredningen föreslår att en tidsbegränsad lag införs som tillåter ett nytt hemligt tvångsmedel, hemlig dataavläsning..

Cornucopia - 09 nov 17 kl. 16:38

Förslag: Fyra års fängelse om du köper ett hyreskontrakt på lägenhet

I den ständiga Kampen mot (inte för) en fungerande svensk bostadsmarknad, föreslås det nu att köp av förstahandskontrakt på hyreslägenheter, sk svart hyreskontrakt, ska beläggas med upp till fyra års fängelse. Det ska också bli förbjudet att byta lägenhet eller ta ut en högre hyra vid andrahandsuthyrning. Nej, det är inte första april.

LV - 24 nov 17 kl. 13:17

Plundra-pin i kampen för fler poliser

Hultsfreds kommuns upprop Plundra oss inte på vår polis har nått över 60 000 personer. Nu kan man visa sitt stöd även genom att bära kommunens Plundra-pin..

Expressen - 25 nov 17 kl. 19:35

Kampen mot vädret – för att hitta ubåten

De slåss mot vädret för att hitta försvunna ubåten ARA San Juan.Nu ansluter Ryssland till sökarbetet – med fjärrstyrd sonarutrustning som utvecklats efter att ryska ubåten Kursk sjönk.Samtidigt vägrar anhöriga till de saknade besättningsmännen att ge upp hoppet.

Dalarnas tidningar - 16 nov 17 kl. 10:00

Livet som stugvärd och kampen mot bröstcancer – nu gör Pierina författardebut: "Otroligt tacksam"

På lördag gör Pierina Wester från Bjursås debut som författare med sin nya fotobok där hon skildrar livet som stugvärd. En fängslande föreläsning ledde till beslutet att göra boken – trots tuffa motgångar och en livskris efter beskedet om bröstcancer. – Jag känner mig aldrig ensam på fjället..

DI - 19 nov 17 kl. 19:19

Nu avgörs kampen: Får Sverige jättemyndigheten?

I morgon fattar EU-medlemmarna beslut om flytten av två myndigheter. Sverige hoppas knipa läkemedelsmyndigheten EMA..

Sydsvenskan - 20 nov 17 kl. 20:05

Dansk-svensk träta efter Ema-förlust

Dramatiska lottningar placerar EU:s läkemedelsmyndighet Ema i Amsterdam och bankmyndigheten Eba i Paris. – Svenskarna sviker, anser besvikna Danmark sedan varken Stockholm eller Köpenhamn lyckats i Ema-Kampen i Bryssel. Stockholms förhoppningar om att f.

DN - 11 nov 17 kl. 18:07

Joel Clement tar kampen mot Trumps klimatpolitik

Klimatexperten Joel Clement fick nog av USA:s nya klimatpolitik. Han bestämde sig för att bli visselblåsare och anmäla sin arbetsgivare, det amerikanska inrikesdepartementet. Det massiva stöd han fick var överväldigande.

YLE - 23 nov 17 kl. 12:46

Helsingfors är Finlands droghuvudstad – antalet narkotikabrott ökar stadigt

I Helsingfors sker mest narkotikabrott i Gloet, Gårdsbacka, Berghäll, Östra centrum och Kampen. De vanligaste drogerna är amfetamin och marijuana, men metamfetamin blir allt vanligare..

Kristianstadsbladet - 20 nov 17 kl. 11:05

Kampen för en renare Hanöbukt fortsätter

Swedish Coast and Sea Center (SCSC) fortsätter arbeta för renare vatten i Hanöbukten. På söndagen hölls ett arbetsmöte på Landön för att bestämma vilka av de tagna sedimentsproverna som ska analyseras för förekomst av tungmetaller..

UNT - 23 nov 17 kl. 20:00

Polisen tar kommandot

Kampen mot de kriminella gängen måste vinnas, även om otryggheten tillfälligt kan öka..

Dagens PS - 10 okt 17 kl. 11:26

”Sveriges feministiska utrikespolitik är hyckleri”

”Det är djupt oanständigt och direkt lögnaktigt”, skriver krönikören Marcus Birro och rasar mot vissa politiker som håller den feministiska fanan högt.  Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 06:00

Örgyte på jakt efter Gais målkung

Han sitter på ett utgående kontrakt med Gais – nu kan GP avslöja att Öis är redo att ge sig in i Kampen om Luka Mijaljevic. – Inga kommenterar, säger Örgrytes ordförande Joacim Nordh om uppgifterna..

YA - 24 nov 17 kl. 00:01

Konferens i kampen mot hedersvåld

På torsdagen hölls en konferens om övergrepp mot unga. I publiken satt de som har bäst möjlighet att slå larm – de som arbetar med barn..

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 17 kl. 16:12

Lions samlar in pengar i kampen mot barndiabetes

På lördag 18 november anordnar Lions i Eda en insamlingsdag till gagn för Barndiabetesfonden..

DN - 04 dec 17 kl. 05:59

Våga vårda visselblåsaren – det viktigaste vapnet i kampen mot fuskarna

Allt fler fuskare har lärt sig att lura dopningskontrollerna. Därför har visselblåsare blivit allt viktigare i Kampen för ren idrott – särskilt om de har en envis undersökande journalist vid sin sida..

YLE - 12 nov 17 kl. 20:50

Efter EHT-succén: Här är listan på OS-klara Lejon

Det var väldigt tacksamt att vara en spelare i veckans finländska hockeylandslag. Efter tre raka segrar kan gott om namn redan börja ladda för spel i OS – medan Kampen om de sista lediga platserna är stenhård..

Vimmerby Tidning - 16 nov 17 kl. 08:30

Han såg döden i vitögat under jakt - "Jag trodde jag skulle dö"

Rådjursjakten blev något helt annat än det var tänkt. Det blev en kamp på liv och död mellan Sören Torstensson och en rasande vildsvinsgalt som gick till anfall. - Jag trodde jag skulle dö, berättar Sören Torstensson.

GöteborgsPosten - 23 nov 17 kl. 06:28

Här är jättarna som slåss om dina skönhetspengar

Lukrativ och ständigt växande – den svenska marknaden för skönhetsprodukter lockar allt fler internationella aktörer. I Göteborg hårdnar nu Kampen om dina hudvårdspengar. Senast in i leken: Chanel..

Expressen - 20 okt 17 kl. 19:56

Kravet: Utvisa mördaren Metin Sahindal för alltid

50-åriga Metin blev nyligen släkten Sahindals tredje dömda mördare.Men Kampen om domen fortsätter.Åklagaren kräver utvisning och ett längre straff – samtidigt som Metin Sahindal driver linjen att den dödliga saxattacken inte kan kallas mord..

DI - 22 nov 17 kl. 22:43

It-jättarna slåss för att vinna AI-kampen

Fantasilöner, dyra förvärv och hundratals miljarder i forskningsinvesteringar. Artificiell intelligens jämförs med internets genombrott och big tech-bolagen rustar för att hinna först i guldruschen. Och redan nu använder du tekniken varje dag..

Regeringen - 16 nov 17 kl. 14:20

Hemlig dataavläsning – ett viktigt verktyg i kampen mot allvarlig brottslighet

Delbetänkande av Utredningen om hemlig dataavläsning. Utredningen har haft i uppdrag att överväga om de brottsbekämpande myndigheterna bör få möjlighet att använda hemlig dataavläsning för att bekämpa terroristbrott och andra allvarliga brott..

NSD - 22 nov 17 kl. 07:01

Kampen om havets guld

Nu föreslår forskare begränsningar i löjfisket..

SR - 16 nov 17 kl. 09:14

Per Wästberg om gamla vännen Robert Mugabe

Robert Mugabe, 93 år, ledde Kampen för både Zimbabwes självständighet och mot den den vita överheten i dåvarande Sydrhodesia. I dag väntas han förhandla med militären om sin framtid..

YLE - 22 nov 17 kl. 12:21

Seger ett måste när damerna ställs mot Israel

Om Finlands damlandslag i fotboll på allvar vill vara med i Kampen om en VM-plats sommaren 2019 gäller det att plocka poäng i det första av två möten med Israel. Yle direktsänder kvalmatchen från Tölö på söndag i TV1..

Expressen - 21 nov 17 kl. 07:44

Putin och al-Assad i möte – diskuterade Syriens framtid

Vladimir Putin och Bashar al-Assad har träffats för att diskutera den politiska utvecklingen i Syrien – och Kampen mot terrorism i landet.– Den militära operationen närmar sig verkligen sitt slut, säger den Putin, enligt den ryska nyhetsbyrån Tass..

IDG - 22 nov 17 kl. 09:41

IoT-projekt sätter stopp för gratis öl


Amerikanska Buffalo Wild Wings har implementerat ett övervakningssystem för ölfat, mellanvara och api:er i Kampen mot svinnet på 1200 restauranger..

Blekinge Läns tidning - 14 nov 17 kl. 11:53

Sölvesborgs IK:s insamling har sprängt 10 000-kronorsvallen

November är mustaschtider i hockeyns värld. Sölvesborgs IK:s insamling till Kampen mot prostatacancer har redan sprängt 10 000-kronorsvallen..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 17 kl. 20:05

Dansk-svensk träta efter Ema-förlust

Dramatiska lottningar placerar EU:s läkemedelsmyndighet Ema i Amsterdam och bankmyndigheten Eba i Paris. – Svenskarna sviker, anser besvikna Danmark sedan varken Stockholm eller Köpenhamn lyckats i Ema-Kampen i Bryssel. Stockholms förhoppningar om att f.

Expressen - 22 nov 17 kl. 00:31

Något säger mig att det inte är slut här

Ett dygn hade gått sedan Andreas Granqvist vunnit det mest prestigefyllda priset som en svensk fotbollsspelare kan vinna när Champions League drog i gång igen. Sverige hade vridit och vänt på Kampen mellan Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg i veckor men ingen hade tänkt på Granen. .

NT - 17 nov 17 kl. 16:00

SD ger inte upp kampen mot moskén

Sverigedemokraterna i Norrköping lägger ner planerna på en folkomröstning om moskébygget..

Vimmerby Tidning - 21 nov 17 kl. 12:35

Vad tycker du? Är det effektiv information eller PR för knarket?

Polisen i Kalmar har tagit ett nytt grepp i Kampen mot narkotika. I filmklipp på sociala medier visas flera exempel på grejer som hör ihop med narkotika. Nu går meningarna isär; är det bra information som når ut till många föräldrar eller är det rent av PR för knarket…?.

GT - 17 nov 17 kl. 13:21

HIF uppges vinna kampen om allsvenske mittfältaren

Mohammed Abubakari jagas av Groningen och Roda i Holland.Men enligt Fotbolltransfers.com är det Helsingborgs IF som leder jakten på Häckenmittfältaren.

SmålandsPosten - 21 nov 17 kl. 09:54

Östermittfältaren är redo att ta fajten

Han lånades ut under hösten. Nu är Jesper Andreasson inställd på att ta upp Kampen igen om en startplats i Öster. – Jag är redo att fajtas, säger 26-åringen till Smålandsposten..

YA - 21 nov 17 kl. 00:01

Borrby blir allt fulare

Borrby har det inte lätt i Kampen mot allmän förfulning, tomma hus, igenvuxna trädgårdar, flerbostadshus i dåligt skick, anskrämliga industribyggnader, nedbrunna hus och övergivna skrotbilar gör det svårt att trivas..

Norrtelje Tidning - 20 nov 17 kl. 20:49

Stockholm förlorar kampen om stora europeiska myndigheten

Europas läkemedelsmyndighet EMU hamnar inte i Stockholm som många hoppats på för att stärka regionen som medicinskt- och health tech-kluster..

Sydöstran - 20 nov 17 kl. 17:00

Lokal insamling mot barnsexhandel

I år hjälper Musikhjälpen till att samla in pengar för Kampen mot barnsexhandel. För femte året i rad anordnas en lokal insamlingsshow i Ronneby där alla pengar går oavkortat till ändamålet..

DN - 20 nov 17 kl. 16:47

Stockholm får inte läkemedelsmyndigheten EMA

Stockholm förlorade Kampen om den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Det stod klart redan efter den första röstningsomgången i Bryssel på måndagskvällen.   I stället blev det Amsterdam som vann EMA-striden - men först efter att lotten fick avgöra..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.