Kadaffi

Wednesday, 22 May, 21:50

Nyheter om Kadaffi

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 21 mar 18 kl. 22:10

Åtal väcks mot Sarkozy

Nicolas Sarkozy misstänks ha finansierat sin valkampanj med hjälp av pengar från Libyens forne diktator Kadaffi. Nu väcks åtal mot den tidigare franska presidenten..

SVT - 20 mar 18 kl. 11:40

Tidslinje: Sarkozy och Kadaffis sedelväskor

Misstankarna mot Frankrikes förra president Nicolas Sarkozy handlar om misstänkt valfusk och hans relation till Libyens förra ledare Muammar Kadaffi..

SVT - 05 jan 15 kl. 20:15

Journalister måltavlor i Libyen

Tre år efter att diktatorn Kadaffi störtades har situationen i Libyen blivit allt mer våldsam. I striderna mellan de rivaliserande grupperna är även journalister måltavlor, något som fått redaktionen för libyska dagstidningen el Wasat, med säte i Kairo, att ta bort reportrarnas namn under artiklarna..

SVT - 26 aug 14 kl. 18:41

Attackerna som förvärrar kaoset i Libyen

Libyen håller på att upplösas i våld och kaos. Det är ett kaos som började 2011 sedan USA:s och Västeuropas attacker störtade diktatorn Kadaffi..

SVT - 02 aug 14 kl. 14:23

De flyr kaoset i Libyen

Situationen i Libyen blir allt mer kaotisk. Över 200 uppges döda i de senaste veckornas strider, som varit de värsta sedan diktatorn Muammar Kadaffi föll – och nu evakuerar allt fler länder sin ambassadpersonal..

SR - 25 jun 14 kl. 17:44

Få röstar i parlamentsvalet i Libyen

I Libyen är det val till parlamentet i dag. Det är det andra valet sedan diktatorn Muammar Kadaffi störtades för snart tre år sedan. Valdeltagandet är lågt..

SR - 20 sep 13 kl. 12:30

Få ljusglimtar i Libyen två år efter Kadaffis död

Snart två år efter att Libyens förre diktator Muammar Kadaffi dödades kämpar landet fortfarande med att nå stabilitet. Hittills har vägen mot demokrati varit misslyckad samtidigt som säkerhetsläget återigen försämrats. Det säger Mohamed Eljarh som kommenterar libysk politik och säkerhet i flera stora medier..

SR - 01 aug 13 kl. 08:37

Första dödsdomen mot Kadaffiman

Libyen har dömt en minister i Muammar Kadaffi regim till döden. En domstol i Misrata fann på onsdagen Ahmed Ibrahim skyldig till att ha drivit på det dödliga våldet mot revoltörerna som till sist fällde Gaddafi 2011..

Nyhetsverket - 17 mar 12 kl. 17:44

Kadaffis spionchef gripen

Abdullah al-Senussi som var chef för Libyens underrättetjänst under Kadaffi-tiden har gripits. Al-Senussi som var svåger till Kadaffi och en av diktatorns närmaste män. Han greps i Mauretaniens huvudstad Nouakchott efter att ha klivit av ett plan från Marocko med falskt pass, skriver The Telegraph.

Sydsvenskan - 24 feb 12 kl. 06:31

Bakom tragedin: psykologi

Varietéteatern Barbès gör en ny Shakespeare-satsning, nu ihop med Teater Insite. Nina Jemth spelar den blodtörstige kung Richard III.
Kung Richard var en makthungrig och hänsynslös person, som slog och dödade sig fram till makten.

SVT - 17 feb 12 kl. 20:41

Årsdagen av upproret i Libyen

I dag är det exakt ett år sedan revolutionen i Libyen startade. Årsdagen firades bland annat i staden Benghazi. Diktatorn Muammar Kadaffi styrde det oljerika Libyen i 42 år.

SVT - 22 nov 11 kl. 15:17

Första bilderna på gripne Saif al-Islam

De första bilderna på Muammar Kadaffis tillfångatagne son Saif al-Isalam står i stark kontrast mot kaoset i Sirte när Kadaffi själv greps och dödades..

Newsmill - 27 okt 11 kl. 16:41

Avrättningen av Kadaffi ett brott mot FN-mandatet

http://www.newsmill.se/trackback/40458Slutet vittnar om ett stort övertramp av både det mandat insatsen i Libyen hade liksom av vad världssamfundet tidigare har slagit fast i form av människovärde.

SVT - 25 okt 11 kl. 08:50

Kadaffi begravs idag

Sydsvenskan - 24 okt 11 kl. 23:04

Kadaffi-anhängare avrättades

Foto: AP
Över 50 Gaddafi-anhängares kroppar har påträffats på ett hotell i Sirte.
Över 50 Kaddafi-anhängares kroppar har påträffats på ett hotell i Sirte. Människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) säger de "uppenbarligen har blivit avrättade".

Sydsvenskan - 20 okt 11 kl. 15:06

"Den här diktaturen är över nu"

Människor på Tripolis gator jublar efter nyheten om att Libyens förre ledare Muammar Kadaffi dödats i Sirte. Men de första beskeden var motstridiga om Kadaffi tagits tillfånga död eller levande.
?

SVT - 23 okt 11 kl. 22:14

Hans Corell: Fel att döda Kadaffi

Agenda: Den förre rättschefen i FN, Hans Corell, om överste Muammar Kadaffis död..

Trelleborgs Allehanda - 21 okt 11 kl. 09:40

Kaddafi begravs i hemlig ceremoni

Foto: AP
Kadaffi begravs i Misrata, vars belägring och lidande blivit symbol för upproret.
Kaddafi begravs på fredagen i Misrata vid en snabb och hemlig ceremoni. På lördag väntas det formella tillkännagivandet av Libyens befrielse, vilket innebär att tiden börjar närma sig för val i landet.

SVT - 21 okt 11 kl. 09:01

Eliasson: "Nu får rädslan släppa"

Jan Eliasson om Libyen efter Kadaffi..

SVT - 21 okt 11 kl. 07:59

Libyen efter Kadaffi

Exillibyern Farida Al Abani och SVT:s utrikeskommentator Eva Elmsäter om Libyens framtid..

SVT - 20 okt 11 kl. 22:04

Kadaffi avled av skottskador

SVT - 20 okt 11 kl. 19:51

40 år av skräck

Muhammad Kadaffi ledde Libyen under drygt 40 år som diktaror. År som präglats av våld och skräck både i Libyen och utomlands..

SVT - 20 okt 11 kl. 18:02

Firande på Sergels Torg efter dödsbeskedet

SVT:s reporter Lena Pettersson mötte exillibyer på Sergels Torg i centrala Stockholm som firade efter beskedet att Libyens exdiktator Muammar Kadaffi dödats idag..

SVT - 20 okt 11 kl. 18:35

Muammar Kadaffi är död

SVT - 20 okt 11 kl. 15:26

Jubel i Tripoli efter beskedet om Kadaffis död

Invånare i Libyens huvudstad Tripoli jublar beskedet om att diktatorn Muammar Kadaffi dödats..

SVT - 20 okt 11 kl. 14:46

Firande i Sirte efter Kadaffis död

Beskedet att Libyens diktator Muammar Kadaffi dödats fick invånarna att fira i staden Sirte..

SVT - 02 okt 11 kl. 23:27

Civila flyr från Sirte

Civila fortsätter att fly från striderna i den libyska staden Sirte. Fortfarande håller Kadaffi-lojala styrkor delar av staden och de tusentals civila som finns kvar inne i staden saknar mat, vatten och el..

Sydsvenskan - 28 sep 11 kl. 14:09

NTC: Kadaffi finns vid gräns

Foto: AP
En representant för det libyska övergångsrådet NTC uppger att Muammar Gaddafi kan befinna sig vid staden Ghadamis nära gränsen till Algeriet, enligt Reuters. Hans son Saif al-Islam uppges befinna sig i Bani Walid.
En representant för det libyska övergångsrådet NTC uppger att Muammar Gaddafi kan befinna sig i området kring staden Ghadamis nära gränsen till Algeriet.

SVT - 16 sep 11 kl. 20:40

Libyenkriget mot avgörande

ILibyen går nu rebellerna mot ett avgörande i kriget mot resterna av Kadaffi-regimen. Trupper, lojala med det nationella övergångsrådet anfaller nu dom båda städerna Sirt och Bani Walid.

Sydsvenskan - 08 sep 11 kl. 09:14

Dansk säkerhetspolis samarbetade med Kadaffi

Danska säkerhetspolisen samarbetade med libyska spiontjänsten ESO under 2008. Det skriver danska tidningen Politiken idag.
PET-chef Jakob Scharf bekräftar tidningens uppgifter om mötet med Moussa Koussa som då var högste chef för libyska underrättelsetjänsten ESO.

SVT - 05 sep 11 kl. 22:57

Tusentals rebellerna omringar Kadaffinäste

Tusentals soldater har nu omringat staden Bani Walid, där många tror att Muammar Kadaffi gömmer sig..

Sydsvenskan - 04 sep 11 kl. 06:30

Löften som sköts i sank

Med löften om bil, bostad och mycket pengar lockades unga män och kvinnor att gå i Kaddafis tjänst. Nu är de krigsfångar, med skottsår och frakturer, på ett militärsjukhus i Tripoli.
TRIPOLI.

SVT - 03 sep 11 kl. 19:55

Västmakter hjälpte Kadaffi

Hade tät kontakt med USA:s och Storbritanniens regeringar och deras säkerhetstjänster.

SVT - 01 sep 11 kl. 22:05

Svåra utmaningar väntar firande libyer

Glädjen över Kadaffi-regimens fall är stor för många libyer. Men SVT:s utsände Niklas Sjögren ser problem torna upp sig i form av banker utan kontanter, brist på vatten och el och 100 meter långa köer till bensinmacken..

SVT - 30 aug 11 kl. 20:29

Libyen: rebellerna intar Sirte

I Libyen hårdnar rebellernas grepp om staden Sirte - staden där Muammar Kadaffi misstänks hålla sig gömd..

SVT - 29 aug 11 kl. 20:35

Rebellerna rör sig mot Sirte

I Libyen fortsätter jakten på Moammar Kadaffi. Rebellstyrkor närmar sig nu hans hemstad Sirt, från både öster och väster..

SVT - 28 aug 11 kl. 22:12

Sveriges konsul: "Kadaffi måste gripas"

Sveriges konsul i Benghazi, Anders Nilsson intervjuas i agenda..

SVT - 26 aug 11 kl. 21:02

Frysning av Libyens tillgångar hävs

Sent på torsdagskvällen beslutade FN att häva frysningen av libyska tillgångar till ett värde motsvarande 10 miljarder kronor. Pengarna ska användas för att hjälpa Libyens folk. Men summan är bara en bråkdel av det regimen Kadaffi investerat utomlands..

SVT - 26 aug 11 kl. 20:54

Rebeller i Libyen flyttar sitt styre

Rebellerna i Libyen har nu beslutat att flytta sitt styre från Benghazi till huvudstaden Tripoli. Men än är slaget inte vunnet, det finns fortfarande motståndsfickor med trogna anhängare till Kadaffi..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.