Köttet

Sunday, 16 December, 23:06

Nyheter om Köttet

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 02 nov 18 kl. 11:30

Kerstin hade inget godis – fick huset nedkletat

När Halloween-utklädda barn knackade på hos Kerstin Tingvall i Varnhem, hade hon inget godis att lämna ut. Då fick hon hela huset nedkletat av kastade ägg. – Jag accepterar inte att man ska behöva ge något.

Jönköpingsnytt - 25 nov 18 kl. 08:55

Rattfull stoppad av polisen

Vid tretiden natten till söndagen ska polisen ha stoppat en bilist på Järnvägsgatan i Jönköping. Polisen misstänkte att föraren var rattfull på grund av sättet bilen framfördes på.
.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 06:01

Karl-Bertil tillbaka med mer ljud

Många fler ljudeffekter och ingen rekvisita. Det är några av förändringarna när Karl-Bertil Jonssons julafton får nypremiär som vinterns stora familjeföreställning på Hipp 17 november.
– Den har blivit mer expressonisktisk och grotesk, för verkligheten är mer grotesk, säger Sara Cronberg som regisserar den klassiska julsagan för andra gången.

Blekinge Läns tidning - 20 nov 18 kl. 14:29

Sillastrybarnas tack till spelaren som sänkte FKK

Trollhättans målkung Pelle Ödlund sköt FK Karlskrona ner i division 2. Sillastrybarna, supporterklubb till Mjällby AIF, tackade genom att skicka choklad och rosor till Ödlund. – Människor som agerar på det sättet avslöjar sig själva, säger FK Karlskronas ordförande Peter Adaktusson..

Skånskan - 24 nov 18 kl. 15:00

Studievägledare: Praoplatserna kräver nytt yrke

eslöv Studie- och yrkesvägledaren Marie Wikander på Ekenässkolan vill se en ändring på hur prao-platserna delas ut. Detta vill hon att ett nytt yrke ska ta hand om, en praosamordnare.Marie Wikanders uppgift har i några veckors tid varit att dela ut praoplatser till eleverna på Ekenässkolan.

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 17:49

Bjärsmyrs tuffa kritik mot Blåvitt – berättar om nya relationen med klubben

Mattias Bjärsmyr, 32, kände på sig vart det barkade för Blåvitt innan han lämnade.
Nu berättar han om turerna i klubben och den nyfunna kontakten och relationen med Blåvitt.
– Det var tufft att få lämna på det sättet, säger han..

YA - 24 nov 18 kl. 00:01

Kenneth kritiserar svajiga IFK: ”Får inte vara allt eller inget”

Ena dagen påminner IFK Ystad om ett topplag. Nästa gång det motsatta. Och även om tränaren Kenneth Andersson gärna vill se sitt lag prestera på topp mot IFK Skövde är han trött på dessa diametralt skilda skepnader.

Skånskan - 19 nov 18 kl. 06:00

Redo för långväga expeditioner

JULARP De har bilar som tar sig fram där vägarna slutat gå och de korsar hela världsdelar i jakten på spännande upplevelser.
I helgen gästades Grottbyn av äventyrare som tagit camping till en ny nivå.Så här års är det glest bland husvagnarna på Grottbyns camping intill Skånes Djurpark.

Expressen - 01 dec 18 kl. 20:20

”Då ska man göra på det där sättet!”

HV 71 har fått vind i seglen efter tränarbytet.I kampen om Småland mot Växjö Lakers kom Jönköpingsgängets andra raka trepoängare under Stephan Lundhs ledning efter att ha vunnit med 4–2.– Ska man göra säsongens första mål ska man göra på det där sättet!

Skånskan - 15 nov 18 kl. 05:00

17 överklagar tillstånd

ESLÖV/HÖRBY 17 överklaganden hade på tisdagen lämnats in mot de undersökningstillstånd som Bergstaten lämnat till engelsk-australiensiska företaget Scandivanadium som vill se om det går att bryta vanadin, bly, zink, koppar, guld och silver i två områden i Eslövs och Hörby kommuner. Bergmästare Åsa Persson säger att tillstånden – trots namnet – inte ger tillstånd att undersöka annans mark.Bolaget är främst på jakt efter vanadin, som kan användas för att lagra energi från sol och vindkraft i batterier.

DI - 21 nov 18 kl. 19:35

”Rätt ned i köttet” – GDPR-jägaren laddar böteskanonen

Datainspektionen har haft några intensiva granskningsmånader sedan GDPR infördes.  Nästa år skruvar man åt tillsynen ytterligare några varv, enligt myndighetens nya generaldirektör Lena Lindgren Schelin som vill få oss att slå vad om storleken på den första sanktionsavgiften. .

Skånskan - 23 nov 18 kl. 10:00

Ökad efterfrågan på närproducerat kött

På landet Slakteriet Sjöbo AB märker tydligt av den ökade efterfrågan på närproducerat kött. Nu hoppas de att även offentlig sektor hänger på trenden.
– Det är viktigt, inte bara för oss utan för att svenskt lantbruk i stort ska överleva, att kommuner och landsting köper in svenskproducerad mat, säger Sverker Malmborg, en av fyra delägare till verksamheten.

Dagen - 15 okt 18 kl. 16:10

Segla till Gaza i stället, Elida!

Mellanösterns kristna behöver uppmärksammas. Men bästa sättet är inte att hylla staten Israel, skriver Pekka Mellergård..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 10:51

Skäggrock till Sweden Rock

Festival Texas mest kända bluesrocktrio firar 50 och gästar festivalen i Norje.Gitarristen Billy Gibbons, basisten Dusty Hill och deras slätrakade kollega Frank Beard på trummor gör återbesök på Sweden Rock Festival till sommaren. Den numera Rock n’ Roll Hall of Fame upptagna gruppen ZZ Top intar scenen i Norje utanför Sölvesborg den 7:e juni.

NT - 22 nov 18 kl. 22:09

Medaljer i jättetävlingen i Stockholm

Dubbla medaljer till Norrköpingsklubben..

NSD - 22 nov 18 kl. 20:09

Black friday – hot eller löfte

Det "svenska" sättet för Black friday kan vara ett hot för den lokala handeln på lång sikt..

Expressen - 20 nov 18 kl. 06:45

Leif GW Perssons ord om kannibalen i Malmö

När flickvännen ville kramas satte han handklovar runt händerna på henne och dränkte henne i badkaret.Sedan styckade han kroppen och åt upp delar av henne.– Han stekte Köttet, men det var segt så han kokade det i stället, säger kriminalprofessorn Leif GW Persson om kannibalen från Malmö i säsongspremiären av ”GW:s mord” på TV4..

Skånskan - 21 nov 18 kl. 16:44

Regionen tar grepp om hela Skåne

Skåne En ny lag ger Region Skåne ansvar att ta fram en samlad plan för den fysiska planeringen av hela länet tillsammans med Skånes 33 kommuner.Regionen och kommunerna har i flera år samarbetat kring den regionala storleken på planeringen om vad och var det ska byggas.
Arbetet går under namnet Strukturbild Skåne och handlar om att skapa en övergripande samsyn på planeringen eventuell bebyggelse, infrastruktur, kollektivtrafik och gröna områden.

Dagensanalys.se - 21 nov 18 kl. 06:02

4 trender inom digital marknadsföring som du måste ha koll på

Vi har sammanställt de fyra viktigaste digitala trenderna för marknadsförare inför 2019 som du måste ha koll på. Artificiell intelligens fortsätter att växa Det kanske låter tjatigt, men artificiell intelligens kommer att ta ännu större plats nästa år. AI kan analysera konsumentbeteenden, sökmönster samt utnyttja data från sociala medier och bloggar för att hjälpa företag att förstå hur deras kunder hittar deras produkter och tjänster.

Cornucopia - 20 nov 18 kl. 12:35

Är skattefinansieringen början på slutet för SR och SVT?

SVT/SR-reportern: "H ..."Intervjuoffret: "Jag betalar din lön. Här är det jag som ställer frågorna.

DN - 21 nov 18 kl. 11:33

”Ska jag ha presskonferens varje gång en anställd slutar?”

Kalmar FF:s styrelse försvarar sättet som de har hanterat att Henrik Rydström får lämna föreningen.  – Ska jag ha presskonferens varje gång någon av mina anställda slutar? säger ledamoten Richard Teern till Ölandsbladet..

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 17:49

Bjärsmyrs tuffa kritik mot Blåvitt – därför gick det utför

Mattias Bjärsmyr, 32, kände på sig vart det barkade för Blåvitt innan han lämnade.
Nu berättar han om turerna i klubben och den nyfunna kontakten och relationen med Blåvitt.
– Det var tufft att få lämna på det sättet, säger han..

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 17:49

Bjärsmyrs tuffa kritik mot Blåvitt – öppnar ändå för en återkomst

Mattias Bjärsmyr, 32, kände på sig vart det barkade för Blåvitt innan han lämnade.
Nu berättar han om turerna i klubben och det smärtsamma avskedet från klubben i sitt hjärta.
– Det var tufft att få lämna på det sättet, säger han..

DN - 26 okt 18 kl. 08:58

Köttet, kyrkan och kulan – så vinner du valet i Brasilien

FLORIANÓPOLIS. Högernationalisten Jair Bolsonaro väntas bli Brasiliens näste president på söndag. Han har stöd av tre politiska kraftfält: vapenindustrin, boskapsuppfödarna och frikyrkorna.

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 12:18

Efter inbrotten: "Det gäller att se efter varandra"

Under helgen har två inbrott begåtts i Mellerud. Tillvägagångssättet påminner om varandra och polisen misstänker att inbrotten hör ihop..

Skånskan - 17 nov 18 kl. 17:54

Full aktivitet på invigningen av den nya parken

Sjöbo. Trots att det inte var mer än en handfull grader ute, drog invigningen av den nya aktivitetsparken storpublik.
Mer än femhundra människor kom för ta del av aktiviteterna.

NT - 14 nov 18 kl. 14:39

Vad gör jättetältet på Bråvalla?

Det syns på långt håll från Finspångsvägen..

SVT - 14 okt 18 kl. 08:19

Nu ska OS-idrottarna blir grönare: “Vill visa att det funkar” 

Elitidrottarna ska bli mer målmedvetna – i dubbel bemärkelse. Sveriges olympiska kommitté vill normutmana Köttet och göra idrottarna grönare, med hjälp av ett stort gäng kockar i fält och ambassadörer. – Vi ligger långt framme.

Sydsvenskan - 18 nov 18 kl. 19:03

Sällsynt Linnéporträtt tillbaka i Sverige

Ett sällsynt porträtt av den berömda vetenskapsmannen Carl von Linné är tillbaka i Sverige efter en längre tid i England. Uppsala universitetsbibliotek som har köpt verket på auktion planerar att visa det för allmänheten i sommar. Porträttet är tecknat.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 18 kl. 19:03

Sällsynt Linnéporträtt tillbaka i Sverige

Ett sällsynt porträtt av den berömda vetenskapsmannen Carl von Linné är tillbaka i Sverige efter en längre tid i England. Uppsala universitetsbibliotek som har köpt verket på auktion planerar att visa det för allmänheten i sommar. Porträttet är tecknat.

Skånskan - 18 nov 18 kl. 13:37

VM-silver för Joel Eriksson

MOTORSPORT Tomelillapågen Joel Eriksson lyckades med bedriften att ta silver i FIA F3 World Cup, VM för Formel 3, vid det anrika gatloppet Macao Grand Prix i Kina.20-åringen utkämpade i söndagens finalheat en lång och jämn segerkamp med Red Bull-supportade engelsmannen Dan Ticktum, med fick till slut ge sig. Blott 1,2 sekunder från skilde honom från guldet.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 15:00

Blytak på medeltida vis

BJÄLLERUP Bjällerups kyrka får nytt blytak.
Jobbet görs på gammalt hantverksvis och i Sverige är det bara Bror Mårtensson och sonen Paul Mårtensson från Lomma som behärskar tekniken.– Vi jobbar i samma teknik som man använde på medeltiden, säger Paul Mårtensson från BM Plåt i Lomma.

Expressen - 15 okt 18 kl. 12:25

Carl Bildt: Bara så kan Löfven bli statsminister

Efter att Ulf Kristersson gett upp försöket att komma fram till ett regeringsförslag har talmannen träffat partiledarna igen.Stefan Löfvens mål är en statsministerpost – nu kommenterar Carl Bildt kravet och pekar på det enda sättet det är möjligt:”Hans eget block har ju kollapsat”, skriver tidigare utrikesministern på Twitter..

DN - 12 nov 18 kl. 09:48

Språkkrönikan: Språket gör dödandet möjligt

SPRÅKKRÖNIKA. Sättet vi uttrycker oss på är det första steget mot det onda – eller det goda. Historien visar att hat och krig ofta börjar med språket, konstaterar Jonas Mattsson i språkkrönikan.

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 18 kl. 00:14

Rögle bommade klubbrekordet: "Blir tungt att sova i natt"

Linus Sandin om sin jättechans, nya tankesättet och strafförlusten mot Färjestad..

Sydsvenskan - 15 nov 18 kl. 05:30

Kallas nya diet: "Kan prestera bra på det"

Allt fler idrottsprofiler väljer bort Köttet. Även en av Sveriges största stjärnor lockas av ett vegetariskt alternativ. – Köttkonsumtionen är något som alla kan tänka till lite kring, säger Charlotte Kalla.

Nyan - 15 nov 18 kl. 15:43

Skotthål på museum

En tavla med ett skotthål visas just nu i Ålands sjöfartsmuseums bibliotek. Museets mini-utställning uppmärksammar att det har gått 100 år sedan inbördeskriget i Finland. Museiintendent Heidi Viktorsson berättar historien om tavlan: Skeppsporträttet av barken Severene, målades av Benjamin Tindall i London omkring år 1880.

Skånskan - 11 nov 18 kl. 08:01

När gevären tystnade längs skyttegravarna

VERSAILLE Under förmiddagen den 11 november 1918, för exakt hundra år sedan, spreds nyheten att tyskarna hade skrivit på en kapitulation i Compiègneskogen utanför Paris.
Kanoner, kulsprutor och gevär tystnade.
Under fyra år hade cirka 17 miljoner människor mist livet, någon exakt siffra finns inte.

VA - 12 okt 18 kl. 10:33

Bytte läkarlinjen mot kampanjen Flygfritt 2019 – ”Jag är tacksam för att klimatförändringen fått mig att leva här och nu”

Det bästa sättet att bota sin klimatångest är att göra något aktivt för miljön, menar Styrsöbon Maja Rosén som vill att 100 000 svenskar avstår från att ta flyget nästa år..

Sydöstran - 14 nov 18 kl. 14:33

Nattklubbsägaren ger besked om framtiden

– Det känns inte bra när ett livsverk tas ifrån en på det här sättet. Vi har trots allt drivit nattklubben i 20 år, säger Torbjörn Jonsson, ägare till Statt. Nu tänker han istället fokusera på Pinchos och Circo, där förändringar är att vänta..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.