Kågeröd

Thursday, 29 June, 09:20

Nyheter om Kågeröd

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 07 jun 17 kl. 10:17

Den vilda jakten – på världsrekordet

Jakten på världsrekordet är igång.Men det kan bli ett treårigt sto som slår det.Eller vad säger Bold Eagle?.

YLE - 08 jun 17 kl. 13:32

Nu börjar arbetet med den nya kommunen

När de nya landskapen inleder sitt arbete i januari 2019 kommer också kommunernas roll att vara annorlunda. Hittills har vi inte hunnit tänka tillräckligt på det här, säger två rutinerade fullmäktigeledamöter i Vasa. Anita Niemi-Iilahti (SDP) och Hans Frantz (SFP) har båda lång erfarenhet som fullmäktigeledamöter i Vasa och de säger båda att social- och hälsovårdsreformen har fått mycket uppmärksamhet.

YLE - 09 jun 17 kl. 07:52

Fortsatt osämja om slamtransporter i Östnyland – nu får domstolen avgöra

Långköraren om slamtransporterna i Östnyland fortsätter. Nu vill avfallsnämnden att förvaltningsdomstolen ska avgöra frågan. Bland annat har det visat sig att personen som kom med det tidigare lagstridiga förslaget var jävig.

GöteborgsPosten - 10 jun 17 kl. 13:00

Kvinna överfallen i centrala Göteborg

En kvinna blev överfallen av en okänd man när hon cyklade i allén i centrala Göteborg. Vittnen ska ha sett vad som hände och följde efter mannen som senare kunde gripas på Drottningtorget. – Att hjälpa en kvinna i nöd och att lägga manken till när någonting sådant här inträffar, gör jobbet mycket enklare för oss alla, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Expressen - 26 apr 17 kl. 17:00

Det våras för Valborg – sol och värmesmäll

Det blir en härlig Valborgshelg att se fram emot.  Ett högtryck letar sig sakta men säkert in över Sydsverige och maj inleds med solsken och 15 plusgrader. – Man kan säga att sydvästra Sverige är vinnaren i Valborgsvädret, säger Johan Groth, meteorolog och vd för StormGeo..

YLE - 19 maj 17 kl. 06:05

Så fortsätter VM-festen: Lejonen möter Tre Kronor i den senare semifinalen

Finlands VM-semifinal mot Sverige i Köln blir den senare av lördagens två matcher, med nedsläpp i grannfejden klockan 20.15. En tidtabell som sett till de senaste åren minskar chansen för ett nordiskt guld.

Dalarnas tidningar - 26 maj 17 kl. 18:40

Klart: Talangen nobbade konkurrenter och SHL – väljer spel i Leksand

Calle Själin avslutade förra säsongen i Timrå IK.
Nu är han klar för spel i Leksand från och med den kommande säsongen.
– Calle gjorde ett riktigt bra intryck under vårens J18-VM och vi är glada att han väljer att komma till Leksand i konkurrens med flera SHL-klubbar, säger Mikael Karlberg i ett pressmeddelande..

YLE - 31 maj 17 kl. 11:15

Klasslärarstuderande: "Nöjaktiga kunskaper räcker om man ska undervisa i svenska"

Att finskspråkiga elever nu kan läsa B1-svenska redan på lågstadiet får både ris och ros i en ny utvärdering. Positivt är att barnen är ivriga att lära sig språket, negativt igen är att nivån på undervisningen kan variera stort. Det här i och med både språk- och klasslärare nu förväntas undervisa svenska.

GT - 07 jun 17 kl. 06:30

Sverige behöver Wonder Woman

West Pride påminner oss om att jämställdhetskampen knappast är avslutad eller vunnen. Wonder Woman ger oss kraft att fortsätta.

GöteborgsPosten - 09 jun 17 kl. 16:11

Åtal för Göteborgsbomber kan ändra lagen

Tre bombdåd av tre nazister riktade mot syndikalisterna och två flyktingboenden kan inte klassas som terroristbrott, enligt åklagaren. Ett beslut som kan leda till att lagen ses över. – Visar det sig att det finns oklarheter på det här området så är jag öppen för att ytterligare förtydliga lagstiftningen, säger inrikesminister Anders Ygeman till TT..

Expressen - 09 jun 17 kl. 16:48

Stjärnan Glenne Headley är död

Hon spelade med Warren Beatty i "Dick Tracy" och niminerades till en Emmy för sin roll i "Lonesome Dove" - men nu har skådespelerskan Glenne Headly oväntad avlidit.– Det är med stor sorg som vi meddelar att Glenne Headly har avlidit, säger en representant för familjen..

SVT - 05 jun 17 kl. 00:51

Birgitta Ohlsson: ”Vi behöver ett europeiskt FBI”

Hur ska man bekämpa och förebygga terrorism i Sverige? Efter den senaste attacken i London möts Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson, Linda Snecker och Liberalernas Birgitta Ohlsson i debatt i Agenda. – Vi måste bekämpa alla former av våldsbejakande extremism, säger Snecker..

DI - 09 jun 17 kl. 07:56

Expert: Brittiska valet öppnar för långsam brexit

Storbritanniens premiärminister Theresa May har misslyckats med att få ett starkare mandat i utträdesförhandlingarna. Advokaten och Storbritannienkännaren Mattias Hedwall säger att det skapar ännu mer osäkerhet, men kan öppna för en mjukare och mer långsam separation..

YLE - 10 jun 17 kl. 11:25

Alla tiders fantasifinal på Roland Garros – Steffi mot Chris

Onödigt, omöjligt såklart, men ändå ganska oemotståndligt kul: att jämföra olika epokers tennisstorheter med varandra. Alla tiders drömfinal för damer i Franska öppna ska såklart gå mellan tidernas mest meriterade mästare på gruset i Paris: Chris Evert mot Steffi Graf. 1968 blev turneringen på Roland Garros-anläggningen i Paris den första av de fyra stora mästerskapsturneringarna att tillåta proffsspelare.

Sydöstran - 16 maj 17 kl. 09:14

Mustasch rockar loss i Holje park

Hårdrockbandet Mustasch ska rocka loss i Holje park på metalldagen den 27 augusti. – Vi har aldrig kört hårdrock tidigare, vi tyckte att det var dags nu, säger Jan Karlsson, i arrangörsstaben..

DN - 24 maj 17 kl. 15:07

Fortsatt kräftgång för Miljöpartiet

Miljöpartiet ligger kvar under riksdagsspärren i DN/Ipsos majmätning. Med 3 procent av väljarstödet är MP nu på samma nivå som Feministiskt initiativ. – Miljöpartiet kläms från flera håll, säger David Ahlin på Ipsos..

Expressen - 27 maj 17 kl. 07:00

Varningen till Skifs: "Du slarvar bort din karriär"

Björn Skifs är en riktig mångsysslare – med såväl Melodifestivalen, Billboard-succéer och filmer – i bagaget.  Artisten berättar nu i TV4-programmet ”Björn Skifs – 70 år med nöje” om hur han fått kritik för sin breda repertoar.   – Jag har många gånger fått höra att jag slarvar bort min karriär, säger han i programmet.

NT - 28 maj 17 kl. 12:00

Så möter du hästar i trafiken

Under våren och sommaren ger sig allt fler ryttare ut i naturen och måste ibland korsa vägar..

LV - 29 maj 17 kl. 11:30

Filip Nilsson från Frödinge är landets bästa lastbilsmekaniker

Filip Nilsson går sista året på fordons- och transportprogrammet, lastbilsmekaniker, på Nifsarpsskolan i Eksjö. Och uppenbarligen har han sugit åt sig av kunskaperna. Han är nämligen bäst i hela Sverige när när slutprovet i lastbilsteknik avgjordes.

Expressen - 30 maj 17 kl. 09:36

Trots blodiga tjuvjakten – svenskar köper elfenben

Tjuvjakten på elefanter har nått nya rekordnivåer - och inte ens skyddade områden är fredade.Ändå köper svenskar elfenben utomlands, visar en undersökning.– Vi vill uppmana alla att inte köpa souvenirer av elfenben, säger Håkan Wirtén på Världsnaturfonden..

Dagens PS - 05 jun 17 kl. 11:22

Börsoro efter isolering av utpekad terrorstat

Qatar isoleras av sina grannländer och Egypten, Saudiarabien, Förenade arabemiraten och Bahrain bryter de diplomatiska relationerna. Börsen rasar  och Etihad Airways ställer in alla flygningar till Qatar. Bakom avståndstagandet ligger rädla för terrorism och etxremism då styret i Qatar i många år anklagats för att stötta terrorism.

Expressen - 09 jun 17 kl. 18:24

"Alla svenskar saknar Zlatan"

Utan Zlatan Ibrahimovic så pekas Emil Forsberg ut som Sveriges bästa spelare i franska medier. Forsberg själv hade inte haft något emot att spela andrafiol bakom Zlatan ett tag till. – Alla svenskar saknar Zlatan, säger han till Le Parisien.

Blekinge Läns tidning - 10 jun 17 kl. 18:15

Bara 1–1 för IFK Karlshamn

IFK Karlshamn borde ha avgjort i den första halvleken, men fick bara 1–1 mot Kalmar AIK. – Vi blev för stillastående och många verkade trötta på slutet, säger tränaren Stefan "Sniff" Liljegren..

BT - 11 jun 17 kl. 01:00

"Under ytan är politiker lika sköra som andra"

Han blev känd som en av arkitekterna bakom nya moderaterna. Nu ger förre boråsaren Per Schlingmann ut en politisk thriller som utspelas i hetluften under Almedalsveckan..

Sydsvenskan - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå. Saudiarabien,.

DN - 11 jun 17 kl. 01:18

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå. Saudiarabien,.

BT - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

UNT - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement..

Kristianstadsbladet - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

Barometern - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

Blekinge Läns tidning - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

YA - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

SmålandsPosten - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

Sydöstran - 11 jun 17 kl. 01:16

Qatar låter besökare stanna

Medborgare från de länder som brutit de diplomatiska förbindelserna med Qatar slängs inte ut ur landet, säger Qatars inrikesdepartement. Policyn gentemot länderna förändras inte, enligt uttalandet, rapporterar Qatars statliga nyhetsbyrå.(TT).

GT - 30 mar 17 kl. 17:02

Friades för barnmord får stort skadestånd

Åklagaren var säker på att någon av föräldrarna dödade sitt spädbarn, men ingen kunde åtalas på grund av brist på bevis.Nu får båda ekonomisk ersättning av staten för tiden i häktet, uppger Nya Wermlands- Tidningen.– Det är klart att det känns för jävligt när vi vet att en av dem gjort det, säger Jonny Thomann vid polisens enhet för grova brott, till tidningen..

YLE - 15 maj 17 kl. 17:55

Northvolt: Vasa är stark kandidat för batterifabrik

Representanter för svenska bolaget Northvolt besökte Vasa under måndagen för att bekanta sig med staden och en möjlig plats för en batterifabrik. Northvolt är nu nere på 10 orter som man väljer mellan för etableringen av en batterifabrik. - Jag är imponerad av Vasa.

Expressen - 01 jun 17 kl. 07:21

Wilanders ilska: "Det är katastrof"

Tennisspelaren Maxime Hamou har kastas ut ur Franska öppna – efter att ha antastat Eurosports Maly Thomas mitt under en intervju.Experten Mats Wilander stöttar sin kollega och tycker att intervjun skulle ha klippts bort.– Det är katastrof – det gick åt helvete för långt, säger Wilander.

Expressen - 06 jun 17 kl. 16:41

Pa Konate missar EM – ersätts av Binaku

Pa Konate missar sommarens U21-EM. Lårskadan sätter stopp för Malmö FF-backen och han ersätts av BK Häckens Egzon Binaku. – Jag trodde på spel så det är klart jag är jäkligt besviken, säger han.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.