Kärnkraften

Monday, 22 October, 01:49

Nyheter om Kärnkraften

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 25 sep 18 kl. 04:29

Ny rapport: Sverige oförberett för framtida kärnvapenangrepp

I takt med avvecklingen av Kärnkraften i Sverige söker sig nu allt färre till branschen. Det kan på sikt innebära att det saknas kompetent personal om Sverige drabbas att ett kärnvapenangrepp i framtiden. Det konstaterar Strålsäkerhetsmyndigheten i en ny rapport som Sveriges Radio Ekot tagit del av..

Sydsvenskan - 31 aug 18 kl. 06:00

Dubblat elpris väntar i vinter

Torrväder, stigande råvarupriser och hälften av Kärnkraften ur produktion. Elpriset har skenat under sommaren och nu väntar dubbelt så höga priser under den mer elberoende vintern. Den som föredrar mindre fakturor från elbolagen får önska sig en rejäl r.

DI - 31 aug 18 kl. 06:44

Dubblat elpris väntar i vinter

Torrväder, stigande råvarupriser och hälften av Kärnkraften ur produktion. Elpriset har skenat under sommaren och nu väntar dubbelt så höga priser under den mer elberoende vintern..

Barometern - 14 sep 18 kl. 17:16

Metallbas besökte SKB och OKG

En trygg och säker energiförsörjning är en förutsättning att säkra jobben inom svensk industri. IF Metalls ordförande Marie Nilsson kan också tänka sig en utbyggnad av Kärnkraften.

Barometern - 02 sep 18 kl. 19:19

”Hundratals jobb försvinner utan kärnkraft”

Arbetsmarknaden i länet kommer att försvagas om inte Kärnkraften kan utvecklas i Oskarshamn. Det anser de tre toppnamnen på moderata riksdagslistan för Kalmar län..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 18 kl. 21:04

Sverige riskerar att slockna

Det svenska elpriset har ökat i år, och det beror till stor del på kraftbrist. Och värre kan det bli om inte politiken skärper sig och ser till att trygga vår långsiktiga energiförsörjning. Tyvärr har man alltför länge låtit orealistiska önskedrömmar och fobi mot Kärnkraften styra..

Supermiljöbloggen - 23 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill MP göra för miljön?

Miljöpartiet är självutnämnda som "det självklara valet för miljön". De har fördubblat miljöbudgeten och rankas tillsammans med V som det bästa partiet för miljön av Naturskyddsföreningen. Partiets politik Miljöpartiets kampanj inför valet 2018, "Nu - Klimatet kan inte vänta", skvallrar föga förvånande om att klimatet är partiets fokusfråga.

DI - 07 sep 18 kl. 21:28

Partierna splittrade om kärnkraften

2040 ska alla kärnkraftsreaktorer stängas. Hur Sveriges energiförsörjning ska se ut då blev en punkt i slutdebatten. ”Det finns ingen möjlighet att bygga upp all elkraft på 20 år”, säger Liberalernas Jan Björklund..

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 18 kl. 06:00

Dubblat elpris väntar i vinter

Torrväder, stigande råvarupriser och hälften av Kärnkraften ur produktion. Elpriset har skenat under sommaren och nu väntar dubbelt så höga priser under den mer elberoende vintern. Den som föredrar mindre fakturor från elbolagen får önska sig en rejäl r.

GöteborgsPosten - 03 aug 18 kl. 09:41

Kärnkraften viktig för klimatet och elförsörjningen

Kärnkraften tillsammans med vattenkraften och vindkraften är vital för att vi ska nå vårt mål med fossilfri elproduktion inom en generation, skriver Torbjörn Wahlborg, Vattenfall..

Expressen - 03 sep 18 kl. 19:37

Tolv ämnen i kvällens utfrågning med partiledarna

I kvällens partiledarutfrågningar i TV4 - det första av två program - kommer Stefan Löfven, Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor och Gustav Fridolin att grillas.Ebba Busch Thor kommer att få frågor om Kärnkraften och Stefan Löfven kommer att ställas till svars om försvaret.Efter kritik har TV4 gjort om partiledarutfrågningarna..

Nya Wermlands Tidningen - 03 sep 18 kl. 06:00

Ny fräsch kolkraftsbil

Kristdemokraterna går från klarhet till klarhet. Det nyliga beskedet att partiet vill bygga ut Kärnkraften är glädjande men framför allt nödvändigt. Elkonsumtionen ökar och politikerna gör sitt bästa för att öka den ännu mer.

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 06:00

Dubblat elpris väntar i vinter

Torrväder, stigande råvarupriser och hälften av Kärnkraften ur produktion. Elpriset har skenat under sommaren och nu väntar dubbelt så höga priser under den mer elberoende vintern..

Expressen - 07 sep 18 kl. 21:09

Bråk inom alliansen – om kärnkraften

Ebba Busch Thor och Jan Björklund rök ihop i frågan om Kärnkraften. L-ledaren menade att Sveriges elproduktion ska vara hundra procent förnybar 2040 enligt nya överenskommelsen – och fick mothugg från allianskollegan. – Det där stämmer inte, säger KD-ledaren.

DI - 31 aug 18 kl. 15:10

Elchocken: Dubblat pris väntar i vinter

Torrväder, stigande råvarupriser och hälften av Kärnkraften ur produktion. Elpriset har skenat under sommaren och nu väntar dubbelt så höga priser under den mer elberoende vintern. För en genomsnittsvilla kan priset för el landa på 15.

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 14:31

Dubblat elpris väntar i vinter

Torrväder, stigande råvarupriser och hälften av Kärnkraften ur produktion. Elpriset har skenat under sommaren och nu väntar dubbelt så höga priser under den mer elberoende vintern. För en genomsnittsvilla kan priset för el landa på 15 000 per år..

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 14:31

Dubblat elpris väntar i vinter

Torrväder, stigande råvarupriser och hälften av Kärnkraften ur produktion. Elpriset har skenat under sommaren och nu väntar dubbelt så höga priser under den mer elberoende vintern. För en genomsnittsvilla kan priset för el landa på 15 000 per år..

Supermiljöbloggen - 28 aug 18 kl. 08:25

Partigranskningen: Vad vill M göra för miljön?

Sedan Ulf Kristersson blev partiledare har Moderaterna pratat allt mer klimat, men hur mycket ligger bakom orden? På den positiva hittar vi utfasning av fossila subventioner till gruvindustrin, satsning på läkemedelsrening och bidrag till Sveriges ambitiösa klimatmål. På andra sidan hittar vi miljardsänkning av budgeten och en festinbjudning till att äta en utrotningshotad art.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 09:20

Högsta elpriset i augusti på tio år

Att flera av kärnkraftverken just nu är avstängda för underhåll är ett av de bärande skälen till det höga priset. Det sammanfaller dessutom med att vattenkraften inte gett beräknad mängd på grund av den heta sommaren. Till råga på allt har vindkraftsproduktionen varit låg.

GöteborgsPosten - 31 jul 18 kl. 10:29

Vem betalar för olönsam kärnkraft?

Kärnkraften är olönsam och dubbelt så dyr som förnybar energi. Få länder har så goda möjligheter till förnybar energi som Sverige och den som värnar den svenska konkurrenskraften gör klokast i att välja det förnybara, skriver Lise Nordin (MP)..

Cornucopia - 30 aug 18 kl. 13:06

Augusti och Sverige importerar elkraft

Det är bara augusti och Sverige importerar nu elkraft för att inte släckas ner. Detta beror på att Ringhals 1 och 4 nu är nedstängda och visar på hur normalläget kommer vara när R2 stänger nästa och och R1 året efter. Vänta då till hur det kommer se ut vintertid med två färre kärnkreaktorer ...

Cornucopia - 29 aug 18 kl. 08:07

88 öre per kWh för elen under gårdagen

Igår fortsatte omställningen av svenskt elenergisystem bort från kärnkraft och över till otillförlitliga energikällor som vindkraft, samt förstås kolkraftimport, att fira segrar. Elpriset nådde exklusive moms och skatter igår 88 öre per kWh under kvällen. Det är priser man normalt inte ens ser vintertid.

DI - 15 aug 18 kl. 16:30

Kärnkraftsbråk efter partiledardebatt

Kan Kärnkraften vara ett av framtidssvaren på den allt mer brännande klimatfrågan?  Ja, enligt partiledaren Ebba Bush Thor. Nej, enligt partiets energipolitiska talesperson.

Cornucopia - 26 aug 18 kl. 18:22

Stackars svenska valrörelsen

Ett perspektiv jag fick uppifrån Mont Blancs topp var hur extremt infantil och överutmanad den svenska valrörelsen var under de korta tillfällen jag uppdaterade mig med telefonen. Dessvärre får man det bara bekräftat när man kritiserar vice statsminister och miljöminister Isabella Lövin (mp), då det verkar finnas en överutmanad MP-svans numera, med ungefär samma begåvningsnivåer som SD-svansen. Beskedet är att om man kritiserar Lövin och Miljöpartiet, så är man en vetenskapsförnekare och klimatförnekare.

Barometern - 16 aug 18 kl. 00:35

Räkna inte ut kärnkraften

Hur hållbar är energiuppgörelsen när Sverige kan drabbas av elbrist?.

DN - 16 aug 18 kl. 21:28

Ebba Busch Thor: Hellre kärnkraft än smutsig kolkraft

Kristdemokraterna vill satsa på en utbyggnad av Kärnkraften för att minska utsläppen. Det säger partiledaren Ebba Busch Thor i SVT:s partiledarutfrågning. – Jag ser hellre att vi använder kärnkraftverken och ser till att vi kan få ner utsläppen, än att vi importerar smutsig kolkraft ifrån Tyskland, säger hon..

Expressen - 06 sep 18 kl. 08:25

Lövin: Kärnkraften hör hemma på teknikmuseum

Klimatet har växt till väljarnas viktigaste fråga, enligt Demoskop.På torsdagsmorgonen möttes Isabella Lövin, MP, och Ebba Busch Thor, KD, för att diskutera – och det hettade till rejält:– Kärnkraften hör hemma på teknikmuseum, menar Lövin.– Det tar närmast religiösa och fundamentalistiska mått, säger Busch Thor om Miljöpartiets politik..

Skånskan - 16 aug 18 kl. 14:00

Ebba och kärnfrågan

Det tillhör ovanligheterna att en partiledare blir smälld på fingrarna av andra representanter för partiet under pågående valrörelse. Det är särskilt intressant med tanke på att partiet i fråga ligger under riksdagsspärren i opinionen och inte ha råd att verka splittrat internt.
Kärnkraften är förmodligen ingen jättefråga för de flesta väljare.

Kristianstadsbladet - 17 aug 18 kl. 04:00

Vi måste alla vänja oss vid nya utsikter

Det är synd att Pierre Månsson (L) verkar tolka sommarens extrema väder helt fel. Det är absolut inte en intäkt för att, likt SD, värna om Kärnkraften..

DN - 14 aug 18 kl. 23:43

KD-ledarens utspel om kärnkraft var inte förankrat

Ebba Busch Thors utspel om att hon vill se en utbyggnad av Kärnkraften i Sverige var inte förankrad i partiet. Det säger KD:s talesperson i energipolitiska frågor, Penilla Gunther till SVT..

GöteborgsPosten - 18 aug 18 kl. 15:00

Vi måste ha energi som vi kan lita på

Sverigedemokraterna: Nedläggningen av Kärnkraften begränsar industrins möjligheter att verka i Sverige, vilket i en förlängning äventyrar landets välfärd..

DI - 14 aug 18 kl. 21:19

KD vill bygga fler kärnkraftverk

Klimatet var ett av huvudämnena när partiledarna drabbade samman i direktsänd debatt som Di och Expressen samsänder.  Kristdemokraterna vill utöka Kärnkraften och Centerpartiets Annie Lööf gick till hård attack mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson..

SmålandsPosten - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. - Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde utspelet.

Sydöstran - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. - Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde utspelet.

YA - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. - Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde utspelet.

BT - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. - Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde utspelet.

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. – Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde.

Barometern - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. - Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde utspelet.

Blekinge Läns tidning - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. - Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde utspelet.

Kristianstadsbladet - 14 aug 18 kl. 23:08

KD-ledaren öppnar för mer kärnkraft

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor öppnar upp för mer kärnkraft. - Man bör från politiskt håll signalera att Kärnkraften är välkommen i Sverige, säger hon. Det var i Expressens och Dagens Industris tv-sända partiledardebatt som Busch Thorn gjorde utspelet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.