Kärnkraft

Sunday, 16 June, 10:34

Nyheter om Kärnkraft

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 25 maj 19 kl. 21:53

Klimatbråk mellan Fritzon och Tobé: ”Du har lyssnat dåligt”

Heléne Fritzon (S) och Tomas Tobé (M) debatterar klimatfrågan i Expressen TV och DiTV:s uppesittarkväll. Fritzon kritiserar Moderaternas förslag om att nå klimatmålen med hjälp av Kärnkraft – då slår Tobé tillbaka:– Jag tror du har lyssnat dåligt. .

Länstidningen i Jämtland - 04 jun 19 kl. 11:31

Debatt: Ny kärnkraft skulle bli en dyr affär för elkunderna

SD visar återigen, genom sin argumentation för fjärde generationens Kärnkraft, att respekt för....

Sydsvenskan - 24 maj 19 kl. 21:18

Toppkandidater grälade om klimatpolitik

Toppkandidaterna i EU-valet var i SVT:s slutdebatt oense om hur de globala klimatmålen ska nås. Kärnkraft, EU-koldioxidskatt och unionens klimatmål splittrar. Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke vill höja EU:s utsläppsminskningsmål 2030 från dagens 40 till 7.

DI - 24 maj 19 kl. 21:25

Toppkandidater grälade om klimatpolitik – ”Bah Kuhnke står och killgissar”

Toppkandidaterna i EU-valet var i SVT:s slutdebatt oense om hur de globala klimatmålen ska nås. Kärnkraft, EU-koldioxidskatt och unionens klimatmål splittrar..

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 19 kl. 21:18

Toppkandidater grälade om klimatpolitik

Toppkandidaterna i EU-valet var i SVT:s slutdebatt oense om hur de globala klimatmålen ska nås. Kärnkraft, EU-koldioxidskatt och unionens klimatmål splittrar. Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke vill höja EU:s utsläppsminskningsmål 2030 från dagens 40 till 7.

Barometern - 24 maj 19 kl. 18:41

Busch Thor valspurtar

Ett besök i Kärnkraftsreaktorn O3 stod på KD:s Ebba Busch Thors agenda under fredagseftermiddagen. Det blev en rundtur där Busch Thor hann uttala sitt stöd för både Kärnkraft och sin hårt kritiserade partikollega Lars Adaktusson..

Barometern - 24 maj 19 kl. 14:42

Lokala politiker debatterade EU-politik

Kärnkraft, busskort men också mer relevanta EU-frågor som klimatpolitik och en eventuell EU-armé. Ämnena varierade kraftig när CIS ordnade EU-debatt.

Expressen - 24 maj 19 kl. 13:01

Oseriöst att skylla på Kina i klimatdebatten

Sara Skyttedals tilltro till morgondagens klimatinnovationer är verklighetsfrånvänd. Oavsett om det gäller Kärnkraft eller elflyg tror Kristdemokraternas toppkandidat att den nya tekniken finns runt hörnet inom ett par år. Så är tyvärr inte fallet, skriver Alice Bah Kuhnke..

Supermiljöbloggen - 22 maj 19 kl. 15:30

EU-valet: Hur bra är Kristdemokraternas miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

DI - 03 jun 19 kl. 23:02

Svenskt Näringslivs vd: Ska kunna diskutera kärnkraft utan skygglappar

Hans ord vägleder 60.000 företag. Och sedan Jan-Olof Jacke tillträdde som vd har Svenskt Näringsliv flyttat fram positionerna på hållbarhetsområdet.

Sydsvenskan - 23 maj 19 kl. 12:16

Valdagen nära – dags sätta ned foten

Partiernas tonläge är högt i jakten på väljare i EU-valet. Men slagorden handlar sällan om vad EU-parlamentet faktiskt ska besluta om. På söndag är det dags rösta i EU-valet.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 19 kl. 12:16

Valdagen nära – dags sätta ned foten

Partiernas tonläge är högt i jakten på väljare i EU-valet. Men slagorden handlar sällan om vad EU-parlamentet faktiskt ska besluta om. På söndag är det dags rösta i EU-valet.

Expressen - 23 maj 19 kl. 12:32

Vi klarar oss inte utan kärnkraften

Häromveckan kom nyheten att de svenska utsläppen ökade 2018. En nyhet som borde leda till ett sänkt tonläge från miljöpartister.Ska vi klara av att rädda klimatet kommer vi behöva såväl förnybart som Kärnkraft.

Ekonomistas - 23 maj 19 kl. 07:02

Varför ökar populismen i Europa?

I en träffande kolumn i DN i förra veckan konstaterade journalisten Andrev Walden häromdagen att det är mycket som kallas populism i dagens politiska diskussion. Ordningsbetyg i skolan; att blockera försök att höja EU-avgiften; ”att inte vara konstruktiv”, och att förespråka Kärnkraft, med mera, har de senaste veckorna kallats för ”populism” av politiker i olika läger. Inget av detta är dock ”populism” i ordets rätta bemärkelse.

Supermiljöbloggen - 22 maj 19 kl. 12:10

EU-valet: Hur bra är Feministiskt initiativs miljöpolitik?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

Barometern - 22 maj 19 kl. 06:00

Kärnkraft - Ja tack

EU-valet.

Supermiljöbloggen - 19 maj 19 kl. 18:07

EU-val: Hur bra är Moderaterna för miljön?

26 maj röstar Sveriges befolkning om vilka som ska representera oss i Europaparlamentet. Men var står partierna egentligen i miljöfrågor? SMB har sammanfattat resultaten från fyra viktiga granskningar.

DN - 21 maj 19 kl. 17:47

KD vill öka pressen för nytt beslut om kärnkraft

KD vill öka pressen på regeringen i Kärnkraftsfrågan. Partiledaren Ebba Busch Thor vill hitta stöd i riksdagen för att rädda Ringhals 1 och 2.  – Vi är beredda att försöka framtvinga det här, säger hon..

DN - 21 maj 19 kl. 17:56

Expert: ”Kärnkraften lönar sig inte”

Kärnkraft är alldeles för dyr både att bygga och att driva för att det ska vara ett realistiskt energialternativ. Flera projekt runtom världen har lagts ner på grund av att de inte kan bli lönsamma, säger professor Tomas Kåberger som är kritisk till förslagen från M och KD..

UNT - 20 maj 19 kl. 10:31

M vill få in kärnkraft i klimatmål

Moderaterna vill göra det enklare för länder att minska sina koldioxidutsläpp..

Expressen - 20 maj 19 kl. 07:25

Högerns tro på kärnkraft börjar likna en dålig fars

Kärnkraftsfundamentalismen måste få ett slut nu. Sverige ska satsa på den förnybara energin som har bevisat sig själv som driftssäker, snabbutbyggd, billig och säker, skriver MP:s toppkandidater Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren..

Cornucopia - 17 maj 19 kl. 11:02

Dödsfall per kWh för olika energislag

Som vanligt är allmänheten mest rädda för det de inte förstår. Därför är det viktigt att när okunniga ministrar som socialförsäkringsminister Strandhäll (S) går ut och sprider felaktigheter om Kärnkraft, påtala att Kärnkraft tillsammans med vindkraft är de absolut säkraste energislagen, med minst dödsfall per kWh.
Dödsfall för olika energislag per PWh (petawattimme).

BT - 20 maj 19 kl. 06:00

KRÖNIKA: Tjernobyl hände på riktigt – ändå vill politiker satsa på kärnkraft i dag

Årets första partiledardebatt i Agenda sammanföll med premiären på HBO:s med rätta hyllade serie ”Chernobyl”, skriver kulturskribenten Gunnar Bergdahl – som undrar hur någon politiker kan försvara Kärnkraften idag..

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 15:33

Energidebatt och Klarna-vd:ns kvartssamtal

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Wallenberg nära förvärv värt 100 miljarder
En grupp investerare är i förhandlingar om att köpa Nestlés hudvårdsverksamhet – och prislappen beräknas bli astronomisk.
Klarnas vd kallas upp till regeringen
Efter nyheten tidigare i veckan om vågen av bedrägerier och kundernas skuldproblem kommer nu nästa smäll för den svenska onlinebanken.

Cornucopia - 16 maj 19 kl. 14:36

Misstroendeomröstning mot socialminister Strandhäll (S)

Moderaterna har nu i riksdagen lagit fram en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). Orsaken är inte hennes uttalanden i sociala medier kring att svensk Kärnkraft är lika farlig som Tjernobyl under socialistisk inkompetens, utan att hon sparkade Försäkringskassans generaldirektör och ljög om orsakerna.
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.

DI - 17 maj 19 kl. 16:34

Kärnkraftselen hett ämne för debatt

I dagsläget produceras omkring 40 procent av den svenska energin av Kärnkraft, en industri som länge stått i skottlinjen för allmän debatt. Nu har debatten återigen blossat upp.  .

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 14:31

Dagens PS läsare rasar mot Björks traktamente

VECKANS SVAR – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Nyhetsveckan som gått har berört flera intressanta ämnen.

DI - 15 maj 19 kl. 10:00

M och KD vill bygga ut kärnkraften

Kristdemokraterna och Moderaterna vill bygga ut Kärnkraften för att framtidens energibehov ska lösas. ”Det handlar inte bara om Kärnkraft, men det handlar inte minst om Kärnkraft som är en av två bottenplattor i svensk energiproduktion”, säger Ulf Kristersson..

Supermiljöbloggen - 16 maj 19 kl. 14:42

Högern vill ha kvar kärnkraft men Vattenfall säger nej

Igår röstade riksdagen emot att förlänga livslängden på Kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och två. Bara två röster saknades dock för att förslaget skulle ha gått igenom. Bakom förslaget står M, KD, L och SD som menar att Kärnkraften har en viktig roll att spela i en fossilfri framtid.

DN - 16 maj 19 kl. 12:29

”Subventioner av kärnkraft är ingen magisk lösning”

REPLIK DN DEBATT 15/5. Europa står inför stora utmaningar med energiförsörjningen. Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) lyfter i sin debattartikel förtjänstfullt elförsörjningens roll i klimatomställningen.

SmålandsPosten - 16 maj 19 kl. 04:00

Försvaret måste prioriteras

Försvarsberedningens slutrapport ”Värnkraft” är full av goda förslag. Det gör Socialdemokraternas ovilja att finansiera förslagen så mycket värre..

Barometern - 16 maj 19 kl. 00:30

Kärnkraft har varit en EU-fråga sedan 1958

Inför EU-valet pågår en tävling mellan många partier om vem som föreslår mest minskning av växthusgas-utsläpp, men få bifogar en plan för hur de högt uppsatta målen ska nås..

DI - 15 maj 19 kl. 17:42

Välkommen koalition för svensk kärnkraft

LEDARE. En ny Kärnkraftskoalition håller på att bildas i svensk politik. På onsdagsmorgonen presenterade Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) sina krav på en uppdaterad energiöverenskommelse.

Sydöstran - 15 maj 19 kl. 16:42

Trist tjafs om försvarsbudgeten

I tisdags presenterade den parlamentariska försvarsberedningen sin slutrapport med namnet ”Värnkraft”. I denna anger man inriktningen för den svenska säkerhetspolitiken och förslag till utformningen av det svenska försvaret för perioden 2021 – 2025..

UNT - 15 maj 19 kl. 10:18

M och KD tror på kärnkraften

Framtidens energibehov kan lösas med mer Kärnkraft, anser Moderaterna och Kristdemokraterna, som lyfter frågan i samband med nya samtal inom energiöverenskommelsen..

SmålandsPosten - 15 maj 19 kl. 09:42

M och KD vill se mer kärnkraft

Kristdemokraterna och Moderaterna vill bygga ut Kärnkraften för att framtidens energibehov ska lösas..

Sydöstran - 15 maj 19 kl. 09:42

M och KD vill se mer kärnkraft

Kristdemokraterna och Moderaterna vill bygga ut Kärnkraften för att framtidens energibehov ska lösas..

YA - 15 maj 19 kl. 09:42

M och KD vill se mer kärnkraft

Kristdemokraterna och Moderaterna vill bygga ut Kärnkraften för att framtidens energibehov ska lösas..

Kristianstadsbladet - 15 maj 19 kl. 09:42

M och KD vill se mer kärnkraft

Kristdemokraterna och Moderaterna vill bygga ut Kärnkraften för att framtidens energibehov ska lösas..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.