Kährs

Sunday, 26 January, 22:41

Nyheter om Kährs

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 19 nov 19 kl. 19:00

Så ska Kährs ta nästa steg med ny vd

Trägolvstillverkaren Kährs är alltjämt motorn i Nybros näringsliv. Med nytillträdde vd:n Johan Magnusson vill bolaget utöka sortimentet för att möta framtidens efterfrågan. ”Kährs är ett innovationsbolag och för att fortsätta växa behöver vi bredda oss”, säger han..

Skånskan - 05 sep 19 kl. 20:30

Hatthantverk fick ett museum

ÖPPET. Jan Arvid Nilsson ledde arbetet med att skapa Borgquistska hattmuseet i Trelleborg. Det är ett av många ställen som har arrangemang på söndag, Kulturarvsdagen.

Barometern - 04 jul 19 kl. 12:00

Nytt lärcentrum ska byggas upp i Nybro

Nybro ska under hösten bygga upp ett nytt lärcentrum för vuxenstuderande - detta med hjälp av ett statsbidrag på 700 000 kronor. Placeringen blir i fastigheten Tallen, intill Kährs..

Barometern - 02 jul 19 kl. 06:00

Börja bry er om er persona.

Kährs bry er om er personal..

Barometern - 25 mar 19 kl. 05:50

Oroande utveckling på Kährs i Nybro

Diskriminering.

DI - 24 mar 19 kl. 08:12

Motorer i gång på kryssningsfartyg i sjönöd

Hundratals passagerare är kvar på kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust. ”Tre helikoptrar går i skytteltrafik”, säger Per Fjeld vid räddningscentralen HRS. Fartyget var nära att gå på grund, men tar sig nu långsamt framåt för egen maskin..

Realtid - 22 aug 19 kl. 15:00

Ny vd och koncernchef för Kährs Group

Johan Magnusson har utnämnts till vd och koncernchef för Kährs Group. .

Barometern - 22 aug 19 kl. 10:07

Han blir ny vd på Kährs

Golvjätten Kährs Group, med huvudkontor i Nybro, byter toppchef. Från 1 september tar Johan Magnusson, 56, över som vd. ”Vi känner att vi vill hitta en person som ska optimera den strategi som vi just nu är inne i”, säger styrelseordförande Anders Wassberg..

SmålandsPosten - 13 feb 19 kl. 13:15

Småland: 50 jobb försvinner på storföretaget

Golvtillverkaren Kährs minskar personalstyrkan med 50 personer. Minskningen ska ske genom pensionsavgångar samt visstidsanställningar som inte förlängs..

Barometern - 11 dec 18 kl. 20:03

Larm om brand på industri

Vid 18.25-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten till Kährs anläggning på Transtorpsvägen i Nybro med anledning av en brand..

SmålandsPosten - 08 nov 18 kl. 22:02

Småland: Explosion på industri: ”Skakade i rutorna”

En kraftig explosion inträffade på torsdagskvällen i en container inne på Kährs. Ingen person skadades men tryckvågen fick rutorna att skaka hos räddningstjänsten flera hundra meter bort. – Det kunde ha gått riktigt illa, säger styrkeledaren Charlie Dziobek..

Barometern - 29 okt 18 kl. 11:14

Golvtillverkningen kan komma att återupptas på onsdag

Branden på Kährs stoppade omedelbart golvproduktionen. Tidigast på onsdag kan produktionen vara igång igen..

Barometern - 29 okt 18 kl. 10:25

Räddningstjänsten lämnade över anläggningen på måndagsmorgonen

Kährs egna sprinklersystem aktiverades när det började brinna i de båda spånfiltren natten till måndagen. För räddningstjänstens del handlade det om att söka och släcka glödbränder..

Expressen - 28 okt 18 kl. 21:03

Brand rasar på trävarufabrik

En brand rasar på trävaruföretaget Kährs i Nybro, uppger tidningen Barometern.Räddningstjänst från fyra stationer är på plats..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 18 kl. 19:36

NRK-reporter död i gyrokopterolycka

En känd norsk journalist omkom när hans gyrokopter störtade nära Treriksröset. Morten Ruud förlorade livet i kraschen, medan en passagerare har flugits till sjukhus med lättare skador, meddelar räddningstjänsten HRS. 57-årige Ruud har bland annat varit.

Barometern - 12 feb 19 kl. 15:21

50 jobb försvinner på Kährs

Golvtillverkaren Kährs minskar personalstyrkan med 50 personer. Minskningen ska ske genom pensionsavgångar samt visstidsanställningar som inte förlängs..

Barometern - 18 feb 18 kl. 17:40

Kährs visar bra tillväxt

Barometern - 01 dec 17 kl. 06:43

I natt: Otäck arbetsplatsolycka på golvfabrik

En kvinna råkade ut för en otäck olycka på golvfabriken Kährs i Nybro under natten till fredag. Det rapporterar P4 Kalmar..

Barometern - 01 dec 17 kl. 10:41

Facket om olyckan: ”Det är beklagligt”

Dagen efter arbetsplatsolyckan på Kährs är de anställda chockade och facket ser allvarligt på olyckan. – Det är beklagligt och just nu utreder vi olyckan, säger Mikael Rosén, fackordförande i Unionen och arbetsmiljöansvarig..

Dagens PS - 20 nov 17 kl. 07:37

Miljardnotering stoppas – räds nya boprisras

Drar nu tillbaka planerna om en notering i miljardklassen. Golvtillverkaren Kährs har tidigare sagts vara på väg mot börsen men ägaren Triton har nu skjutit upp miljardnoteringen. Det skriver Di i måndagens utgåva och hänvisar till uppgifter från källor.

DI - 20 nov 17 kl. 07:42

Börsnotering stoppas efter fallet på bomarknaden

Triton skjuter upp miljardnoteringen av golvtillverkaren Kährs, uppger källor med kännedom om riskkapitalbolagets planer. Intresset för byggrelaterade aktier har minskat hos investerare efter tecken på en vikande svensk bostadsmarknad..

Affärsvärlden - 20 nov 17 kl. 11:32

Triton: "Det finns ingen börsnotering"

Efter uppgifter om en uppskjuten börsnotering av golvtillverkaren Kährs dementerar nu riskkapitalbolaget Triton att det ens funnits sådana planer..

Barometern - 14 nov 17 kl. 11:15

Golvföretag visar en försäljningstillväxt

Under tredje kvartalet ökar Kährs Group försäljning jämfört med föregående år. Främst bidrar en stark försäljning av platsgolv till tillväxten..

Länstidningen i Jämtland - 07 nov 17 kl. 15:49

Veckans konstkrönika: Dikt och verklighet

Marie Andersson visar akvareller på Ecocaféet, gruppen Ateljé 3 har samlat sig till en gemensam utställning på Arctura, nya verk av Anna Erlandsson visas på Galleri Remi och på Galleri Renée kan man uppleva Leif Öhrs senaste måleri. Jamtli har flera utställningar med konst..

Barometern - 18 okt 17 kl. 15:28

Kährs nyanställer

Golvtillverkaren växlar upp till fullt nattskift på Nybro sågverk. Fem personer behöver nyanställas för att klara produktionsökningen..

Barometern - 11 okt 17 kl. 16:03

Nybrobo kan bli årets eldsjäl

EwaLotta Sundström på Kährs har nominerats till Årets eldsjäl i Visa vägen-priset. – Det är jättestort och roligt att få uppskattning, säger hon..

DI - 12 sep 17 kl. 17:18

Noteringar nära: Golv och medicin siktar på börsen

Den anrika småländska tillverkaren av premiumgolv, Kährs, har siktet tydligt inställt på en börsnotering under det fjärde kvartalet i år, uppger källor för Di..

Barometern - 08 nov 18 kl. 21:00

Explosion på Kährs: ”Skakade i rutorna”

En kraftig explosion inträffade på torsdagskvällen i en container inne på Kährs. Ingen person skadades men tryckvågen fick rutorna att skaka hos räddningstjänsten flera hundra meter bort. – Det kunde ha gått riktigt illa, säger Charlie Dziobek, vid räddningstjänsten..

Barometern - 09 nov 18 kl. 15:55

Kährs: ”Det finns ingen förhöjd risk för fler explosioner”

På fredagsmorgonen gick Kährs direkt ut med information till alla anställda om explosionen. – Många som bor i närheten hörde den och var oroliga över vad som hänt, men lugnades när man fick veta att explosionen skedde vid byggarbetsplatsen och inte i fabriken, berättar Helén Johansson, kommunikatör på Kährs..

Barometern - 09 nov 18 kl. 10:31

Explosionen på Kährs; ”Troligtvis en gnista”

Den kraftiga explosionen på Kährs på torsdagen i en container skadade bland annat väggen på den nya pelletsfabriken..

Barometern - 29 okt 18 kl. 08:29

Kährs: ”Branden påverkar stora delar av golvproduktionen”

Nattens brand på Kährs i Nybro påverkar stora delar av golvproduktionen på företaget. Personalen har fått erbjudande om att vara lediga under måndagen..

DN - 22 jul 17 kl. 10:44

Norsk segelbåt i nöd utanför Peru

En norsk segelbåt utanför Perus kust har skickat ut ett nödlarm till räddningscentralen i södra Norge (HRS), rapporterar riksradion NRK. Båten tar in vatten genom en spricka och besättningen ber om hjälp från båtar som befinner sig i närheten..

Sydsvenskan - 22 jul 17 kl. 10:39

Norsk segelbåt i nöd utanför Peru

En norsk segelbåt utanför Perus kust har skickat ut ett nödlarm till räddningscentralen i södra Norge (HRS), rapporterar riksradion NRK. Båten tar in vatten genom en spricka och besättningen ber om hjälp från båtar som befinner sig i närheten. Närmaste.

BT - 22 jul 17 kl. 10:40

Norsk segelbåt i nöd utanför Peru

En norsk segelbåt utanför Perus kust har skickat ut ett nödlarm till räddningscentralen i södra Norge (HRS), rapporterar riksradion NRK. Båten tar in vatten genom en spricka och besättningen ber om hjälp från båtar som befinner sig i närheten.(TT).

Blekinge Läns tidning - 22 jul 17 kl. 10:40

Norsk segelbåt i nöd utanför Peru

En norsk segelbåt utanför Perus kust har skickat ut ett nödlarm till räddningscentralen i södra Norge (HRS), rapporterar riksradion NRK. Båten tar in vatten genom en spricka och besättningen ber om hjälp från båtar som befinner sig i närheten.(TT).

Kristianstadsbladet - 22 jul 17 kl. 10:40

Norsk segelbåt i nöd utanför Peru

En norsk segelbåt utanför Perus kust har skickat ut ett nödlarm till räddningscentralen i södra Norge (HRS), rapporterar riksradion NRK. Båten tar in vatten genom en spricka och besättningen ber om hjälp från båtar som befinner sig i närheten.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.